Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיע זמני לטיפול שורש ראשון. מבקש טיפים על סמך נסיונכם

anonport
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

כבר לפני שנה וחצי אמרו לי שיש צורך בטיפול שורש לפחות בשתי שיניים, ועוד שתיים על הכוונת. אני הולך קבוע לשיננית שלוש פעמים בשנה ולכן הופתעתי, גם מהסיבה שלא עברתי סתימה בעשר שנים האחרונות אז חשבתי שהכל בסדר. 

למרות ההמלצה העדפתי לא לעשות כלום אבל בשבועיים האחרונים אני מתחיל להרגיש כאבים חזקים בשן הטוחנת. תוך ימים הכאב התגבר בעוצמות כאלה שלא האמנתי שיכולים להיות הבדלים כאלה בימים ספורים. הכאב לא מורגש במהלך היום אבל כשאני במיטה אני לא מצליח להרדם. שוב מדהים איך בימים ספורים כל המצב השתנה. אז בקיצור אני זקוק לכל מידע אתם חושבים שכדאי לי לדעת על טיפול שורש.

קבעתי תור למחר לעזרה ראשונה בקופת חולים אבל ברור לי מה יגידו לי (שהכאב בגלל השן ואין מנוס מטיפול שורש. כמו שאמרו לי בפעם הקודמת, שהעדפתי להתעלם).

אני מטופל בכללית סמייל. מכיוון שאני לא יודע למה לצפות אני אפילו לא יודע מה לשאול. נהוג לקבל תור לטיפול שורש תוך ימים או שבועות? מה זה בכלל אומר טיפול שורש? למה צריך לשים לב? כדאי לעשות טיפול על יותר משן אחת או דווקא להמתין עד לכאבים חזקים בשן הבאה בתור? מה סדר גודל של עלויות? אפשר להמשיך לעבוד כרגיל לאחר הטיפול או שכדאי לקחת חופש מהעבודה למשך מספר ימים? תהיה הגבלה תפקודית או הבדל כלשהו מאותו רגע ואילך מבחינת הרגשה כללית?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו בכל דבר, זה תלוי ברופא ובמצב הפציינט (במקרה שלך: מצב השן\שיניים)

כמו במוסכים - ככה גם לפעמים זה במרפאה. נכון שלפעמים יש כאלה שיגידו ששווה לעשות אוברול למנוע ויש כאלה שיגידו נחליף מנוע, נכון ?
אז... יש רופאים שמעדיפים לטפל - ויש רופאים שממליצים לוותר על השן (אני לא רופא ולכן במצב שלך אף אחד כאן לא יוכל לעזור לך בלי ידע וציוד של רופא שיניים - כגון: ניסיון נצבר, מכשיר צילום וכד').

אגב, שנה וחצי זה לא מעט זמן ולך תדע מה מצב השן.

שיננית זה לא מספיק כטיפול מונע, פעם בשנה תעשה ביקורת (כולל צילום) בשביל לוודא שלא מתפתח לך משהו בין השיניים או מתחת לשיניים.

הכיטוב זה לתת לרופא לבדוק אותך ולקבל חוות דעת. אם הזמן מאפשר, מומלץ בחום לקבל גם חוות דעת שניה.

החלמה מטיפול שיניים (שהוא לא סתימה פשוטה\רגילה) יכולה להיות בין כמה ימים בודדים ולעיתים גם כמה שבועות (כאשר ככל שעובר הזמן - המצב משתפר). זה תלוי בטיפול וכמובן בך, יש אנשים שההחלמה אצלם היא מהירה ויש כאלה שהיא יותר איטית, כמו בכל דבר.

בגמר הטיפול, בחלק מהמקרים, משלבים גם משככי כאבים בהתאם לצורך (מה שעובד עליך מספיק טוב והוא מספיק חזק) ובמקרים אחרים משלבים גם אנטיביוטיקה (עקירות, טיפולי שורש או פעולות "מסביב" שיכולות לגרום לזיהום אפילו בזמן החלמה - אז הרופא נותן בד"כ אנטיביוטיקה).

אם אתה לא טיפוס של "אנטי תרופות", קח משכך כאבים ולך לישון. מחר בבוקר תהיה יותר חכם אחרי צילום ובדיקה יסודית של מצב השיניים הבעיתיות.

בהצלחה !

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם זה לא ברור כבר, על בריאות לא חוסכים - לך למוסך שיניים מומחה ולא למוסך מדרכה ותישן בשקט שעשו לך עבודה טובה - ממליץ על פרופ' יהושע מושונוב.

(עצה מאחד שהיה יכול לקנות רכב חדש מהניילונים עם כמויות הכסף שהוציא על רופאי שיניים)

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי במצב שלך לפני מספר חודשים, התחיל כאב קטן שחשבתי שנגרם מבשר שנתקע לי בין השיניים, אז דחיתי ודחיתי את הביקור במרפאת שיניים עד שלפתע הכאבים היו עצומים(ככה זה שלא מקשיבים לאיתותים של הגוף) אני במאוחדת, אז התקשרתי לקבוע תור. למזלי קיבלו אותי באותו היום ונתנו לי אנטיביוטיקה לדלקת(שכנראה גם לך יש) וצילום מקיף. בסוף נקבע שיש לעשות טיפול שורש+כתר. קבעו לי תור לחודש פלוס מאוחר יותר, אבל אשתי יודעת איך לדבר עם כל המרפאות האלה ואחרי שבוע כבר הכניסו אותי לטיפול. אני אחרי השורש כרגע - חופשי מכאבים.

טיפול שורש הוא ארוך ולא ממש נעים, אבל ממש לא צריך יום חופש בשבילו(תכוון לערב) כבר אחרי שעה שעתיים הכל חוזר למסלולו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק תביא בחשבון שלא מדובר בטיפול בודד אלא בסדרת טיפולים. היה לי טיפול שורש לפני כשנה - ראשון או שני מעולם - ולא היה מצב דחוף. הצריך איזה חצי תריסר ביקורים אצל הרופא עד שהשלים את העבודה. ומדובר במומחה לשיקום הפה (לא נזקקתי למומחה לאנדודונטיה).

אצלך יתנו קודם עזרה ראשונה ואז תקבע תוכנית טיפול, ויהיה לך קצת זמן לחקור מי תרצה שיטפל בך.

במקביל כדאי להכין תוכנית כלכלית, העסק הזה יקר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש לך כאבים, ומדובר בצורך בטיפול שורש, הכאב מרמז כנראה על דלקת באיזור. אף רופא רציני לא יטפל בשן כאשר קיימת דלקת.

אחרי טיפול באנטיביוטיקה, הדלקת תפחת ותעלם, וגם הכאבים. זה לא אומר שסיימת את העסק. חפש רופא טוב (מעולם לא טיפלתי בשיניים בקופת חולים) לטיפולי שורש, לפני שהכאבים יחזרו והעלות תגדל.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

הצריך איזה חצי תריסר

שמישהו יאהב אותי כמו שאתה אוהב לכתוב "חצי תריסר" במקום פשוט 6

אפרופו אורך החיים של הסוויצים במקלדת שלך

לגופו של עניין

טיפול שורש - אם התעלות סטנדרטיות ואין שם משהו מסובך, הטיפול עצמו פשוט וגם ההחלמה. כמובן שלאחר טיפול שורש יש סתימה זמנית, מבנה, כתר זמני, וכתר חרסינה (שזה החלק הכי יקר בתהליך)

וטיפ קטן

חור בשן לעולם לא חולף מאליו

עדיין לטפל בשלב הסתימה מאשר להגיע לשורש

• אהבתי 1
  • מצחיק 6
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא, בניגוד לנאמר פה - הטיפול לדלקת בשן הוא לא אנטיביוטיקה.

אף רופא רציני לא ייתן אנטיביוטיקה כאשר יש כאב, אלא ייפתח את השן ויעשה סוג של התחלה של טיפול שורש. 

המצב הזה נקרא Pulpitis- מוזמנים לקרוא עליו ברשת.

עלויות - משתנה מאוד כתלות בביטוח שלך. אני לא סופר מעודכן במחירים, אבל זה יכול לנוע בין איזור של 1500-2000 ש"ח לטיפול שורש משנה וכתר, לפי שלוש מזה.

תוך כמה זמן התור- משתנה מאוד בין סניפים, תקופות שונות בשנה והאם אתה צריך מומחה/מיקרוסקופ או לא.

תשמע, הטיפ הכי טוב שאפשר לתת לך כאן - ניתן.

תטפל בשיניים. אל תזניח כי זה רק מחמיר.

אם אתה כבר מתחיל טיפול - תסיים אותו. אל תעשה עזרה ראשונה או רק טיפול שורש ואז תחכה. כי מה שעשית בינתיים הולך לטימיון והמצב של השן ממשיך להחמיר.

כאב בזמן/אחרי הטיפול - בזמן הטיפול לא ייכאב. אחרי יכול לכאוב. אם צריך חופש מהעבודה? בד"כ לא.

בהצלחה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם תודה לכולם יש פה בפורום אנשים עם המון ידע וניסיון בכל תחום שהוא. 🤩

אז עכשיו אני בבית אחרי סידורי יום שישי. עשו לי צילום והאבחנה שמדובר בסתימה ישנה מאוד והתפתחה עששת לידה. מקבל את האבחנה אבל השאלה מה יקרה עכשיו עם שאר הסתימות בפה (להשאיר ולחכות שגם הם יחלשו מאוד או שעדיף להקדים תרופה למכה ולהחליף אותם)? לשאלה הזו הרופא לא ידע לענות. 

אז חוץ מהעששת שכמעט הגיעה לעצב התברר שיש גם דלקת. לא ברור לי איך החיידקים הגיעו לשורש עצמו אם השן לא מפורקת עד לשם. מצ"ב התמונה אם בא לכם להציץ (שן שניה משמאל).

כמו שאמרתי אין לי יכולת להחליט מיהו רופא טוב (סיינפלד עשה על זה בדיחה) אבל הבעיה הכי גדולה מאחר והצעת המחיר ישנה אצטרך לפני כן להיבדק מחדש, ורק לאחר מכן לקבוע תור לטיפול (שבועיים עד הבדיקה ושבועיים עד הטיפול). מה אעשה כל החודש הזה??? צדקתם ואכן קיבלתי אנטיביוטיקה. אני אקח פעמיים ביום ובעוד שבוע אוריד את המינון לפעם ביום. למה? כי אני שונא תרופות ומעדיף לקצץ במינון של כל תרופה שאני מקבל.

ואם אני עושה טיפול שורש בלסת העליונה האם כדאי כבר באותה הזדמנות לעשות גם בשן הנוספת בלסת התחתונה למרות שאין כאבים בינתיים?

לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

דווקא, בניגוד לנאמר פה - הטיפול לדלקת בשן הוא לא אנטיביוטיקה.

אף רופא רציני לא ייתן אנטיביוטיקה כאשר יש כאב, אלא ייפתח את השן ויעשה סוג של התחלה של טיפול שורש. 

אז אני דווקא כן קיבלתי

תטפל בשיניים. אל תזניח כי זה רק מחמיר.

אני מטפל ולמרות זאת אני בבעיה. אגב - גם עם הקורונה נזהרתי ובכל זאת חטפתי 

473439_7420731.jpg

הצעה.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנטיביוטיקה לוקחים לפי ההוראות שקיבלת. הרעיון שלך לקחת מינון מופחת או לקצר את הטיפול שגוי - זה בדיוק המרשם ליצירת חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. לא משהו שתרצה לעשות.

בכלל "להיות נגד תרופות" זה בסדר כל עוד אתה בריא. עכשיו אתה חולה, אז קח את הטיפול נמו שצריך.

לגבי בדיקת שאר השיניים - הוועץ ברופא השיניים. אם הצילום שבוצע כולל את כל הפה הוא יבדוק קודם כל אותך ואחר כך את הצילום, ויתווה את המשך הטיפול. אם  צילום חלקי הוא יחליט האם נדרש צילום נוסף, ואיזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, anonport כתב:

אני אקח פעמיים ביום ובעוד שבוע אוריד את המינון לפעם ביום. למה? כי אני שונא תרופות ומעדיף לקצץ במינון של כל תרופה שאני מקבל.

אני מבין אותך. זו באמת גישה לגיטימית וזכותך לעשות מה שתרצה. אני כן רוצה לשתף אותך שבמקרה של אנטיביוטיקות זה הדבר הכי (סליחה שאני אומר) מטומטם שאתה יכול לעשות, גם לעצמך וגם לסביבה. אבלל עזוב סביבה, על עצמך זה יותר חשוב. 

לקצץ במינון אפשר עם תרופות כשיש לזה משמעות, נניח תרופות להורדת ל"ד או כולסטרול. דברים שמצריכים איזון. יש תרופות, כמו אנטיביוטיקות, שהן או 0 או 100 (אני אומר את זה בגסות לצורך ההסבר). אין באמצע. כלומר, אם לקחת מינון מספק, תקבל 100% תגובה. לקחת מינון שהוא לא מספק (נגיד 50%)  תקבל 0% תגובה. לא 50%, אלא אפס מוחלט של תגובה. במקרה כזה עדיף כבר שלא תנטול  בכלל ותפסיק אחרי שבוע אחרת תתרום להתפתחות של חיידקים עמידים ואז גם אם תרצה לקחת מינון כפול או משולש האנטיביוטיקה לא תעזור לך. 

כמובן שזה שיקול שלך ואף אחד לא ידע מה עשית לבד בבית, אבל זו המלצתי אליך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, anonport כתב:

אני הולך קבוע לשיננית שלוש פעמים בשנה

+

אני מטופל בכללית סמייל. 

כאן קבור הכלב

מרפאות של קופת חולים הינם בעיקר לעזרה ראשונה\טיפול מוזל מהיר (לדעתי)

רופא רציני פותח מרפאה לבד (במקביל עובד גם במחלקת שיניים בב"ח פעם בשבוע) וצובר קהל לקוחות "מרשים" וכמובן המלצות מפה לאוזן.

איך אמר לנו (לי ולאשתי) הרופא שלנו? "ניקוי שיננית זה זבל'ה"

אין מנוס מללכת לרופא מקצוען ומומלץ ע"י משפחה \ חברים קרובים ולקחת "הצעת מחיר"

חוות דעת שניה גם אפשרי,אך לצערך ולצערנו שלושה רופאים יגידו לך שלושה דעות שונות ואז לא תדע ממש מה לעשות,בגלל זה עדיף רופא אחד.

שבת שלום ורק בריאות!

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפרוצדורה עצמה לא כואבת (אחרי הרדמה מקומית) ותוך 2-3 מפגשים של חצי-שעה בערך (שלא כואבים) זה נגמר.

אחרי זה מגיע הכתר שזה ב4 ספרות, אבל עזוב את זה רגע.

ההמלצה החשובה ביותר - גש לרופא שיניים מומלץ. חפש יותר מהמלצה אחת.

אני לא יכול להדגיש יותר כמה זה חשוב.

יש רופאי שיניים שיעשו לך טיפול שורש, גם אם לא באמת צריך, רק כי תגיד מספיק פעמים (או פעם אחת) שכואב לך.

והכאב אכן יעבור אחרי הטיפול - אבל זה לא אומר שזה היה הכרחי.

ובכלל, זה בהנחה ועשו כמו שצריך, ואין דלקות, שזה גם יכול לקרות.

בקיצור שוב, גש לרופא שיניים מומלץ בלבד.

אל תפחד אם צריך לעשות אבל אל תמהר לעשות.

אחרי שעשית טיפול שורש אי אפשר לחזור אחורה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 דקות, stum כתב:

יש רופאי שיניים שיעשו לך טיפול שורש, גם אם לא באמת צריך, רק כי תגיד מספיק פעמים (או פעם אחת) שכואב לך.

נכון. קרה לי לפני מספר שנים שקיבלתי מכה מכוס זכוכית וכאבה לי השן. הלכתי עוד באותו יום לרופא והוא עשה צילום ולא ראה כלום ובכל זאת הציע טיפול שורש. זאת בדיוק הסיבה שלא רציתי לעשות לפני שנה בשיניים אחרות.

בשנה האחרונה 3 רופאים קבעו שצריך טיפול שורש ותמיד ביקשתי לראות בצילום את הסיבה. אמנם אני לא רופא אבל רואים שיש חור שמתקרב לעצב ולכן אני מאמין שאין מנוס הפעם. ההתלבטות העיקרית אם לעשות גם בשן בלסת אחרת. הבנתי שזה מאוד מורכב להוציא סתימה ולעשות חדשה ולכן ההמלצה שקיבלתי היא על טיפול שורש. בקיצור אם הרופא (אתעקש על מומחה) יגיד שאין בעיה לעשות טיפול שורש כשמגיע הכאב אז זה מה שאעשה. למרות שלפי מה שהציעו פה חברים אין טעם למשוך... . לא הבנתי מה הסכנה בשיהוי כי במילא בסוף הטיפול השן גמורה. אבל אם יש סכנה בהשתהות אעשה את שניהם באותו יום.

אחח אין לי מילים לתאר את הכאבים שאני מרגיש. לא יכול בכלל לנוח במיטה. אני קם כל שעה ולא ישנתי כבר יומיים. מדהים איך הכאב התעצם תוך ימים (ובעצם עד לפני 100 שעות לא הרגשתי כאבים חזקים כאלה). האנטיביוטיקה לא עוזרת (מצד שני לקחתי רק כדור אחד בינתיים מתוך שלוש שאני צריך כי עברו בסה"כ שלוש שעות וחצי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש זיהום יקח לאנטיביוטיקה כמה ימים עד שתפעל. כאמור - קח לפי ההוראות.שקיבלת.

לגבי הזנחה נוספת - זה עלול להגמר בעקירה. חבל.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...