Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

בוקר,

לבן שלי יש מכונית על שלט של Arrma.

קניתי לו עוד סוללות (נוסף על ה-4 שקניתי עם האוטו) מעלי כדי שיוכל להסיע ליותר זמן ובעלות קיבולת גדולה יותר.

הגיעו, הוטענו, הורכבו ו...כלום.

רק עכשיו אני מזהה אות שונה בסוף מספר הדגם. 

האם זה מספיק כדי לא להפעיל את האוטו?

האופציה שהן תקולות נראית לי קלושה, מוצר פשוט וגם 6 כאלה שכולן דפוקות? לא נראה לי.

דעתכם?

הירוקה היא החדשה.

תודה.

20220427_094132.thumb.jpg.0ece0ae26205c64fb3afbe849688fc04.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

הדבר הראשון שבולט לי הוא שבסוללה האדומה הפס השחור הוא + ובירוקה - אז אולי הרכבת אותה הפוך.

חוץ מזה, עלי הוא מקור לא אכזב לסוללות מזוייפות.

אם הצעצוע שימושי הייתי משקיע ב-eneloop כלשהן או משהו דומה כמובן אם יש במידה הנכונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני רק מוודא...

שמת לב שהאוריינטציה של הטקסט לעומת הקטבים היא הפוכה?

(הוקדמתי)

עריכה אחרונה על ידי ArikB
  • אחראי פורום
פורסם

ההדפסה ביחס לקטבים נכונה, הנחתי את הסוללות ככה כדי שהכיתוב יהיה באותו כיוון.

משוכנע שהרכבתי נכון, בכ"ז אעשה בדיקה נוספת היום עם 2 סוללות כל פעם (כי הרכבתי את כל השש במכה) ואז אולי תהיה לי אלימינציה.

לפני 28 דקות, sperial כתב:

אם הצעצוע שימושי הייתי משקיע ב-eneloop כלשהן או משהו דומה כמובן אם יש במידה הנכונה.

הוא בשימוש וזמן המשחק היחסית קצר מבאס מאוד (15 דקות של נסיעה לא כאסח), אין לי בעיה להשקיע גם בכמות וגם באיכות, רק שבוודאות יפעיל את האוטו.

פורסם

ניסית למדוד מתח על הסוללות, אחרי הטעינה ואחרי כמה דקות בתוך הדגם? כאמור, אני ממש לא סומך על סוללות שמקורן בעליאקספרס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

בדקתי עם רב מודד אבל לא חושב שזה נותן סטטוס נכון, גם הבנתי שצריך לחבר צרכן לסוללה (בדקתי מחוץ לאוטו, אין גישה לקטבים שזה בתוך המארז).

לא ברור לי איך לבדוק נכון.

פורסם

בהחלט. אבל הייתי בודק אחרי כמה דרות של ניסיון הפעלה. אולי, אם אפשרי טכנית, כאשר הסוללה בתוך הדגם. מד מתח הוא בעל התנגדות פנימית גבוהה ולא אמור להשפיע על צריכת הזרם.

ולקבלת תשובה מוסמכת, בוא נשאל את איש החשמל @מרק10

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, itaysamurai כתב:

בדקתי עם רב מודד אבל לא חושב שזה נותן סטטוס נכון, גם הבנתי שצריך לחבר צרכן לסוללה (בדקתי מחוץ לאוטו, אין גישה לקטבים שזה בתוך המארז).

לא ברור לי איך לבדוק נכון.

נותן סטטוס נכון מאוד.

לסוללה יש התנגדות פנימית, ככה שאפשר לחבר רב מודד ללא חשש בלי צרכן נוסף.

בדקת שלסוללה הישנה והחדשה יש את אותם נתונים?

לפני 51 דקות, sperial כתב:

חוץ מזה, עלי הוא מקור לא אכזב לסוללות מזוייפות.

בהחלט יכול להיות.

אני הייתי משקיע עוד קצת, וקונה מאמזון סוללות של מותג הבית שלהם, Amazon basics.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין לי הרבה הבנה במכוניות על שלט, ולא מכיר מותגים.

הסוללה האדומה היא סוללה מסוג INR (הרכב כימי בתוך הסוללה) שמסוגלת לספק עוצמת זרם גבוהה (לפי הכיתוב עליה, עד 20A) וכנראה אינה מוגנת.

סוללות מסוג זה מתאימות לשימוש עם מכשירים שצורכים עצמה גבוהה של זרם חשמלי (שואבים רובוטיים, לפטופים, סיגריות אלקטרוניות וכולי)

הסוללה הירוקה היא מהסוג הפשוט (NCR) - אלה בד"כ סוללות מוגנות שמתאימות לצרכנים הזקוקים לעוצמות זרם נמוכות (יש מגבלה על עוצמת הזרם שהן יכולות לספק).

אם הצעצוע שלך זולל זרם, מנגנון ההגנה בסוללה הפשוטה יידרך ולא יאפשר זאת. הן לא יפעלו.

ממליץ לבדוק את הוראות המכשיר שלך ולראות איזה סוג סוללות נדרש עבורו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
  • אחראי פורום
פורסם

תודה לעונים.

לפני 41 דקות, sperial כתב:

אולי, אם אפשרי טכנית, כאשר הסוללה בתוך הדגם

אין גישה, קופסא סגורה.

לפני 40 דקות, vadim6385 כתב:

נותן סטטוס נכון מאוד.

בדקת שלסוללה הישנה והחדשה יש את אותם נתונים?

הכוונה שאני תוהה אם המצב הנכון של בדיקת סוללה ששמתי הוא הנכון. בחרתי 9V כי השני הוא 1.5.

לא עשיתי השוואה בין השתיים.

לפני 28 דקות, Platinum כתב:

אין לי הרבה הבנה במכוניות על שלט, ולא מכיר מותגים.

הסוללה האדומה היא סוללה מסוג INR (הרכב כימי בתוך הסוללה) שמסוגלת לספק עוצמת זרם גבוהה (לפי הכיתוב עליה, עד 20A) וכנראה אינה מוגנת.

סוללות מסוג זה מתאימות לשימוש עם מכשירים שצורכים עצמה גבוהה של זרם חשמלי (שואבים רובוטיים, לפטופים, סיגריות אלקטרוניות וכולי)

הסוללה הירוקה היא מהסוג הפשוט (NCR) - אלה בד"כ סוללות מוגנות שמתאימות לצרכנים הזקוקים לעוצמות זרם נמוכות (יש מגבלה על עוצמת הזרם שהן יכולות לספק).

אם הצעצוע שלך זולל זרם, מנגנון ההגנה בסוללה הפשוטה יידרך ולא יאפשר זאת. הן לא יפעלו.

ממליץ לבדוק את הוראות המכשיר שלך ולראות איזה סוג סוללות נדרש עבורו.

תודה, לא הכרתי את ההבדלים.

ככל שאני צולל לזה אני מבין עוד פחות. בפורומים יעודיים כמובן שהם מתחילים בפול גז עם תת סוגים ושיפורים, אני לא שם.

זה הרכב:

https://www.arrma-rc.com/en/product/1-10-granite-voltage--2wd-brushed-mega-monster-truck-rtr/ARA102727.html 

פורסם

@Platinumתודה על כך שהחכמת אותנו.

• אהבתי 1

פורסם

תודה על הקישור לדף המוצר. זה לא "צעצוע" - זה הרבה יותר מקצועי ומתקדם מצעצוע פשוט שצורך מעט זרם. לא פלא שזמן ההפעלה קצר ואתה שואף להאריך אותו.

חיפשתי קצת מידע ברשת ובהוראות ההפעלה של הרכב, לא הצלחתי למצוא נתונים על צריכת הזרם והדרישה לעוצמת זרם מהסוללות.

כן הצלחתי למצוא אזהרה לא לגעת בסוללות לאחר ההפעלה כי הן מאוד מתחממות (אינדיקציה לזרם פריקה גבוה, צרכנים שדורשים עוצמות זרם נמוכות לא מחממים סוללה לרמות כאלה).

הצלחתי למצוא גם המלצה (בהוראות ההפעלה) לסוללת LIPO שתתאים וזו בהחלט סוללה שמסוגלת לספק זרם פריקה גבוה.

אני לא יכול להגיע למסקנות חותכות, לכן אני מסייג מראש את הדברים הבאים:

1. רוב הסוללות עלומות השם באלי אקספרס הן זבל.  אני חושש שהסוללות שרכשת הן פשוט לא איכותיות אם להתנסח בעדינות

2. אני ממליץ מנסיון אישי על רכישת סוללות סמסונג INR-18650  - למיטב ידיעתי גם הסוללות של LG טובות מאוד אבל איתן אין לי נסיון אישי עדיין. בגלל מגבלות על שילוח סוללות בדואר כנראה תהיה מוגבל לרכישה מאלי שוב, תבחר את המוכר בקפידה.

3. טעינת סוללות ליתיום שונה מטעינת סוללות NiMh - האם הטענת במטען מתאים לסוג הסוללות? חשוב להשתמש במטען איכותי ולא באלה הזולים שלא עוצרים כשהסוללה טעונה.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

שוב תודה על המידע, טוב להחכים קצת.

דווקא קיבלתי על אותן סוללות המלצה מבעל ניסיון, אבל לא לדגם הספציפי ולדבריך כנראה ששם מקור הבעיה.

אבדוק את הסמסונג ומה שספריאל המליץ.

המטען הוא זה שהגיע עם האוטו.

מצאתי גם את ההמלצה ל-Lipo באחד הפורומים של חובבי היצרן, חיפוש ראשוני מעלה 50-70 דולר לפני משלוח וצריך גם מטען.

אופציה, אבל אחרונה, אחרי הכל זה כבר סביב חצי מעלות האוטו, צריך לשים פרופורציות.

פורסם

אני, וגם כמה שהקדימו אותי אכן מפקפקים באיכות הסוללות. מאוד יכול להיות שהן שורש הבעיה.

אבל, אם שמים לב למה שרשמתי בסעיף 3 של תגובתי הקודמת. אני בהחלט אמליץ שתבדוק את המטען בו השתמשת. אם אני מבין נכון, הוא הגיע עם הסוללה המקורית שהיא NI-MH וכדאי לוודא שהוא אכן מתאים גם לסוללות ליתיום (יש מטענים "חכמים" שיודעים להטעין יותר מסוג אחד של סוללות ואף לזהות אילו סוללות חיברת אליהם לטעינה).

זה חשוב מאוד לא רק בכדי לוודא שהסוללות אכן נטענות במלואן לרמה הרצויה אלא גם למען בטיחותך.

טעינת יתר אפשרית עם סוללות ליתיום והיא הגורם מס.1 להתלקחות ספונטנית שלהן.

אם אין לך מטען ואתה מאזור השרון, אתה מוזמן לבוא להטעין אותן אצלי בכדי לשלול בעיית מטען.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

מעריך את ההצעה, אבל צפונה חזק ממך.

האם זה מוצר שיתאים?

על הנוכחיות כתוב 20A ופה 25R, אומר משהו? אני כבר בחרדה מכל פרט שונה😆

• תוכן חדש...