Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר להסכם הגרעין עם איראן-אם הוא כל כך מסוכן לישראל כמו שחלק בארץ טוענים,אז למה כל מדינות מערב אירופה הנאורות תומכות בהסכם?יכול להיות שאנחנו הישראלים מגזימים בכל מה שקשור לאיראן ואין ממנה סכנה ממשית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

מי שמכר את השחורים לעבדות, קודם כל, היו שחורים אחרים. אכן התפיסה המקובלת דאז בארה״ב היתה שהאדם השחור הוא מין אחר, נפרד, ונחות.

רק בשביל לשים דברים באור הנכון , לא מדובר רק על המאה ה17 הרחוקה והנושנה, הארוע של רוזה פארקס באוטובוס במונטוגמרי היה למיטב זכרוני בשנת 1962- בסך הכל לפני 60 שנה אחורה,  לא 100 ולא 300 שנה אחורה בעבר הרחוק.  

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 39 דקות, יבגניפ כתב:

סחטיין על אימוץ הרלטיביזם :)

יש דרך אחרת לבחון את ההיסטוריה?

לפני 39 דקות, יבגניפ כתב:

קולוניאליזם אירופאי באפריקה זו עובדה היסטורית. מה גזעני באמירה?

השאלה המעניינת באמת היא מה קורה היום, וכמה הקולוניאליזם דפק את האפריקאים ב-long term. 

ההגדרה שלך של מה עשה הקולינאליזם, זו הגזענות.

השאלה המעניינת זה מה עשה טוב הקולניאליזם, כדי שאפשר יהיה לשמר.

כאמור, זה לא שלפני האדם הלבן כל אפריקה חיה בשלום והרמוניה.

הקולינאליזם היא לא תופעה ייחודית לאדם הלבן בהיסטוריה האנושית. מה שחדש זה כל עניין ההגדרה העצמית והחלוקה למדינות ולאומים. לכן הקולניאליזם לא דפק שומדבר, זה פשוט איך שתרבויות התנהלו עד ממש לא מזמן. זה לא שהיה משהו אחר.

לפני 1 דקה, yb כתב:

רק בשביל לשים דברים באור הנכון , לא מדובר רק על המאה ה17 הרחוקה והנושנה, הארוע של רוזה פארקס באוטובוס במונטוגמרי היה למיטב זכרוני בשנת 1962- בסך הכל לפני 60 שנה אחורה,  לא 100 ולא 300 שנה אחורה בעבר הרחוק.  

רוזה פארקס לא היתה עבד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

יש דרך אחרת לבחון את ההיסטוריה?

לא. פשוט נראה לי שהיינו לנו כמה דיונים פה בעבר שמהם אני קיבלתי את הרושם שאתה חושב שאפשר. אבל כנראה שטעיתי.

לפני 9 דקות, falou כתב:

ההגדרה שלך של מה עשה הקולינאליזם, זו הגזענות.

לא הבנתי את המשפט. למען האמת לא הגדרתי קולוניאליזם בכלל. אבל יש למושג הגדרה די מוסכמת אני מניח.

לפני 11 דקות, falou כתב:

השאלה המעניינת זה מה עשה טוב הקולניאליזם, כדי שאפשר יהיה לשמר.

למה זו השאלה המעניינת?

לפני 10 דקות, falou כתב:

הקולינאליזם היא לא תופעה ייחודית לאדם הלבן בהיסטוריה האנושית.

נניח שלא (זה דורש הגדרה למושג, אבל נדלג על זה). אז מה? איפה הגזענות פה?

לפני 15 דקות, falou כתב:

רוזה פארקס לא היתה עבד.

תראה למה הוא התייחס. לא שזה כזה מעניין לדון בזה, אבל הגישה כאילו האדם השחור הוא מין נחות ונפרד לא נעלמה כשביטלו את העבודה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 47 דקות, יבגניפ כתב:

לא. פשוט נראה לי שהיינו לנו כמה דיונים פה בעבר שמהם אני קיבלתי את הרושם שאתה חושב שאפשר.

תראה, אני חושב שיש דברים שהם אוניברסלים. אני חושב שעבדות, למשל, זה רוע וזה תמיד היה רוע, גם כשכולם נהגו כך. גם אונס. גם עוד הרבה דברים. אבל אי אפשר להגיש היום לצאצאים את החשבון והאחריות על דברים שנעשו לפני מאות שנים, כשכולם נהגו כך.

מה שנקרא, הגנה מין הצדק.

לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

למה זו השאלה המעניינת?

כי זה רלוונטי קדימה.

לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

נניח שלא (זה דורש הגדרה למושג, אבל נדלג על זה). אז מה? איפה הגזענות פה?

בזה ששייכת את ההתנהלות הזו ״לאדם הלבן״

גם ממלכת הזולו הקימה צבא ויצרה אימפריה, בתוך אפריקה...

לפני 50 דקות, יבגניפ כתב:

תראה למה הוא התייחס. לא שזה כזה מעניין לדון בזה, אבל הגישה כאילו האדם השחור הוא מין נחות ונפרד לא נעלמה כשביטלו את העבודה.

מבחינות מסויימות, ההתייחסות לאדם השחור הית פחות גרועה בתקופת העבדות, כל זמן שלא היה עבד, מאשר אחריה, עם כניסת דוקטרינת ג׳ים קרו.

ההנחה שלה לא היתה שהשחור נחות אלא שיש לשמור על הפרדה גזעית (לפחות פורמאלית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 שעות, yb כתב:

ארהב היא איחוד מדינות באמת אדיר ועוצמתי ידידה הכי גדולה של ישראל, מקור משמעותי לעוצמתנו נקודה סוף, בטח לא השטן הגדול.    מצד שני אם נסתכל בפרופורציה נכונה היא רחוקה משלמות, לא רוצה להיות קופי פסט שלהם , יש שם מלא עוקם לא חייבים להתפעל מכל דבר נוצץ שרואים....  מה לעשות הכלכלה שלהם למשל כנראה התעצמה לא מעט בזכות העבדות , ע"ע שיטות להעלאת התפוקה שלהם בשדות הכותנה.   לא מת על כל מה שיש שם, מצטער.  

כמובן מצד שלישי בשביל האיזון גם בזכות יזמות כללית וטכנולוגיה אדירה ושיטה חדשנית וכו'... 

ובקשר לרצון לשחרר עמים, קודם העמים עצמם צריכים לרצות אחרת זה כנראה לא ילך... יש מגבלות לכח ויש תהליכים ארוכים שלא תמיד אפשר לשנות אותם כל כך בקלות בעבור חופן דולרים , מי קבע שהאיראנים לא תומכים במשטר?        באמת ברור לנו למה יש בפוטין תמיכה נכבדת מהעם אחרי כמו ההיסטוריה של ההפיכות והנפילות שעברו וגם תפסיות תרבותיות...     

במקומות כמו סקנדינביה עברו את התהליכים שלהם על גבי מאות שנים עד שהגיעו לנקודה המסוימת של איזון,  זה לא אומר כלום בדרך כלל לגבי מקומות אחרים

רק כדי להבהיר - אני לא חושב שצריך לשחרר עמים כי "נראה לנו", אלא רק במקומות שהם באמת מדוכאים על ידי המשטר - אדרבא משטר שקורא למחוק מדינה מעל פני האדמה.

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

בזה ששייכת את ההתנהלות הזו ״לאדם הלבן״

אני לא שייכתי שום דבר לכלום, פינדר דיבר על אדם לבן.

אני רק כתבתי שקולוניאליזם אירופאי באפריקה זו עובדה היסטורית. ואין שום דבר גזעני בלציין את זה. זה לא בסתירה לקולוניאליזם יפני או משהו כזה.

מה ההשפעה שלו עד היום או היום? לא יודע. אם יכול להיות שיש נזק מתמשך למדינות עולם שלישי שנגזר מדברים שכולנו עושים? כן יכול להיות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 5.4.2022 בשעה 17:58, NEW10 כתב:

אז כמו שאמרתי, הסכם הגרעין עם איראן נחתם

ההסכם עדיין לא נחתם.
המנהיג העליון של איראן, חמניאי, אמר שלא רק שלאיראן אסור לוותר על הנשק הגרעיני אלא גם אסור לה לוותר על "מעורבות" באזור, מחוץ לגבולות איראן.

זאת לפי עיתון "הארץ, מיום 14.4.22 , כתבו בנימין בגין ואיילת סביון:
https://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.10742671
"המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי מציב עתה סירוב נוקשה. בנאום בפני "מועצת המומחים" של איראן ב–10 במארס הוא הסביר: "דמיינו שלא תהיה לנו מעורבות בענייני האזור רק כדי שמעצמת־על מסוימת לא תתרגז ולא תיטפל אלינו. המעורבות שלנו באזור היא העומק האסטרטגי שלנו. זהו אמצעי לחזק את המשטר ומעין כוח צבאי. מדוע נוותר עליו כשאנו יכולים וצריכים להחזיק בו?".

באותו נאום תיאר חמינאי בגלוי את פיתוח היכולת של איראן בתחום הגרעין כ"חלק מזרועות העוצמה" שלה: "התחום הגרעיני הוא מדעי; עניינו הוא התקדמות מדעית והוא טכנולוגיית העתיד שלנו. בקרוב — זה לא ייקח זמן רב, רק כמה שנים — יהיה לנו צורך בתוצר של האנרגיה הגרעינית הזו, ובהיקף מלא. אנשים מדברים על (הצורך) לעשות ויתורים לאמריקה או לאחרים כדי להיות חסינים מפני הסנקציות. משמעות הדבר היא ניתוק הזרוע הזו מהמדיניות שלנו (וויתור) על קלף המיקוח הזה, כך שחס וחלילה, הם לא יוכלו לסטור לנו באמצעות הסנקציות אם נפגין קשיחות. אני מאמין ש(ויתורים) אלה הם טעות. אילו קיבלו האנשים שביקשו לקצץ חלק מזרועות העוצמה האלה רשות לעשות כן במהלך השנים (שחלפו), מדינתנו היתה עומדת היום בסכנה גדולה".

המקור הוא ממר"י, ארגון שמתרגם תקשורת ערבית ואיראנית.
http://www.memri.org.il/cgi-webaxy/item?5589

• תוכן חדש...