Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, yehuda-k כתב:

אתה מערבב נושאים שלא קשורים. נושא אחד הוא החזקת רכב חדש לתקופה ארוכה, נניח ל 10 שנים.

נושא שני, ולא קשור, הוא מתי ישתלם לפותח השרשור לקנות רכב חדש  במקום הקורולה 2019. בגלל המחירים הגבוהים בשוק המשומשות כעת, יתכן מאוד שיאריס קרוס ישתלם גם אחרי 3 או 4 שנים בלבד, כי מאוד כדאי להוסיף רק 20 אלף שקל עבור 3 שנים התקדמות, ועוד לרכב חדש.

חבל שאתה נותן עצה לא טובה : "לדעתי אם הקורולה הזו מתאימה לו שיקנה אותה וזהו".  כי עדיין לא הסבירו לפותח השרשור על המגרעות של החלטה כזו. למשל- הקורולה הזו כנראה מיבוא מקביל ולכן אי אפשר לבטח את הסוללה במוסכי טויוטה.  דיווחו  על  סוללה שמתה אפילו לרכב בן 5 שנים בלבד, ואם זה יקרה לו, בעוד שנתיים או יותר, הוא יצטרך לממן סוללה חדשה ויקרה. יותר מזה, לאחרונה אמרו שמחכים חודשים ! עד לקבלת סוללה חדשה.

אני די בטוח שהרכב הוא מייבוא מקביל. מאוד מענין מה שאתה אומר לגבי הסוללה, לא הייתי מודע לכך.

אני יכול להוסיף שהסתובבתי לפני חודש-חודשיים בסוכנויות בשביל לבדוק רכבים אחרים, היאריס-קרוס הייתה לי קטנה מדי (בכל זאת עם משפחה).

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yehuda-k כתב:

כי מאוד כדאי להוסיף רק 20 אלף שקל עבור 3 שנים התקדמות, ועוד לרכב חדש

אין לי מושג בכמה יכול פותח השרשור לקנות את הטויוטה הזו (הוא בעצמו עוד לא בטוח), בכל מקרה לא מדובר ב20K שקלים תוספת בשביל רכב חדש, אולי ליאריס קרוס וזה אולי כי אנחנו עוד לא יודעים מה מחיר הרכב שלו, אבל יאריס קרוס זה רכב אחר שלא מתאים לו, כמה תעלה לו קורולה חדשה?.

לפני שעתיים, yehuda-k כתב:

כי עדיין לא הסבירו לפותח השרשור על המגרעות של החלטה כזו. למשל- הקורולה הזו כנראה מיבוא מקביל ולכן אי אפשר לבטח את הסוללה במוסכי טויוטה

בגלל זה אמרתי שעדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ. מדובר ברכב בן שנתיים וחצי שלא נסע הרבה וזה טויוטה זה משול לרכב חדש.
כן אולי תילך סוללה מחר בבוקר, אבל הסיכוי לכך נמוך. בכל קניה של רכב משומש יש סיכון.
לרוב הסוללות הללו מחזיקות בממוצע 7 שנים+- לפחות ממה שהבנתי (אחרת איך היבואן לא מפסיד את התחתונים מהביטוח שהוא מציע?), אז יש לו מספיק זמן להנות ממנה גם בלי הביטוח.

הכל מסתכם בסופו של דבר במחיר הקניה.
מצב שוק היד 2 אומנם רע, אבל ראית מה קורה בסוכנויות? התייקרות דרסטית. טויוטה חדשה מאובזרת היום עולה מעל 150K. ספורטג' חדש מתחיל ב175K.
אלו רכבים שלפני שנתיים היית קונה ב130-135K שקלים בגירסת הכניסה עד מאובזרת (במקרה של הקורולה).

בקיצור שוק יד 2 התייקר אבל המכוניות החדשות התייקרו גם והזמינות לא מדהימה.
אם הוא קונה את הרכב שלו (זה בסופו של יום הרכב שלו) במחיר נמוך מהשוק בלי לחכות ובלי חששות זו עסקה לא רעה, לא מושלמת אבל לא רעה, ובגלל זה אמרתי עדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אם החלטת שיאריס קרוס קטנה מדי עבורך, עדיין עדיף לך לא לקנות את הקורולה 2019 אלא לקנות קורולה חדשה לא היברידית , ותצטרך להוסיף נניח, כ 35 אלף שקל מעל עלות הקורולה 2019.
כרגע ליצרני הרכב יש בעיה לקנות רכיבים, לכן יש קשיי הספקה לרכב חדש, שוק המשומשות מטורף, והמחירים בהתאם. בשלב מסוים השוק ירגע, אולי בעוד שנה ואולי בעוד שלוש שנים ויותר. ברגע שהשוק ירגע, ההעדפה לרכב חדש ולא לרכב 2019 תצדיק את עצמה.

לגבי רכב היברידי, מכיון שאתה נוסע מעט, אין לו הצדקה כלכלית.

לרכב חשמלי יש המון הייפ לא מוצדק. נניח שלאחר כמה שבועות סוערים וגשומים בחורף,  מגיעה שבת שמשית וכל עם ישראל נוסע לחרמון. כמעט כל הרכבים החשמלים יצטרכו אז להיטען קרוב לחרמון. האם יהיו שם מספיק עמדות טעינה? כנראה שלא. אז מה עושים?
רכב חשמלי כדאי רק בגלל מס מופחת על קניתו ועל ה"דלק" שלו ( מחיר החשמל), וגם אז כלכלית הוא כדאי רק למי שנוסע הרבה. בארץ וגם בעולם חותרים להעלאת המס גם על רכישתו וגם על ה"דלק" שלו. ראה כתבה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001400453

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

אני לא מבין מה קשור עכשיו יאריס קרוס.

האיש מתעניין בקורולה, לא בסופר מיני על עקבים.

אני לא חושב שהגיוני להוסיף כסף במעבר מקורולה 19 ליאריס קרוס 22. אתה יורד בכל הפרמטרים חוץ משנתון וגובה (שזה לא יתרון ברכב שאינו רכב שטח)

צריך להבין מה מחיר הרכב בגרסה הזו בלוחות ובמחירון, ומשם להמשיך. סביר להוסיף פרמיה אם האוטו הספציפי מצדיק,  תתמקח כדי שהיא תהיה נמוכה.

משומשת סבירה בשוק של היום נמכרת תוך רגע מהפירסום.

פורסם

מעדכן שלאחר הנחה עלות הרכב תהיה בין 94K ל101K.

אני מאוד נהנה מהיות הרכב היברידי, ואמנם לא נוסע המון אבל לתדלק פעם-פעם וחצי בחודש זה פרייסלס מבחינתי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון נוסף: עשיתי שיעורי בית והבנתי שבעצם האיש שאחראי על קביעת המחיר שאשלם בקניה מטעם אוויס לקח את קוד הדגם הלא נכון ממחירון לוי יצחק (בתום, או שלא).

הסברתי לו איך להגיע לקוד הנכון החל מקוד משרד הרישוי שמופיע ברישיון הרכב, דרך טבלת המרה שיש באתר של לוי יצחק וכלה במחירון עצמו. זה לקח קצת זמן, כמה שיחות טלפון להבהרה עם אוויס, צילומי מסך ובעיקר סבלנות, אבל בסוף זה השתלם. מדובר בהפרש של 7K ש"ח, זה לא מעט.

המחיר הסופי נכון למחירון אפריל 2022 יהיה 96.8K.

פורסם
לפני 22 שעות, GShirkan23 כתב:

עדכון נוסף: עשיתי שיעורי בית והבנתי שבעצם האיש שאחראי על קביעת המחיר שאשלם בקניה מטעם אוויס לקח את קוד הדגם הלא נכון ממחירון לוי יצחק (בתום, או שלא).

הסברתי לו איך להגיע לקוד הנכון החל מקוד משרד הרישוי שמופיע ברישיון הרכב, דרך טבלת המרה שיש באתר של לוי יצחק וכלה במחירון עצמו. זה לקח קצת זמן, כמה שיחות טלפון להבהרה עם אוויס, צילומי מסך ובעיקר סבלנות, אבל בסוף זה השתלם. מדובר בהפרש של 7K ש"ח, זה לא מעט.

המחיר הסופי נכון למחירון אפריל 2022 יהיה 96.8K.

סחתיין ותתחדש. עשית עיסקה טובה לשוק של היום. מספיק להעיף מבט בפרסומים של אוויס ביד 2 לראות שהם מוכרים רכבים כשלך מליסינג במחיר מחירון של פרטי בלי הפחתות ובלי כלום. כנראה היו שמחים שהיית מחזיר להם את המפתחות, וטוב שלא עשית זאת. מברוק

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 20.4.2022 בשעה 00:12, Netnethd כתב:

סחתיין ותתחדש. עשית עיסקה טובה לשוק של היום. מספיק להעיף מבט בפרסומים של אוויס ביד 2 לראות שהם מוכרים רכבים כשלך מליסינג במחיר מחירון של פרטי בלי הפחתות ובלי כלום. כנראה היו שמחים שהיית מחזיר להם את המפתחות, וטוב שלא עשית זאת. מברוק

תודה, שבוע טוב לכולם.

• תוכן חדש...