Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שסתומי VVT הם 2 שסתומים הידראוליים שגורמים לשינוי בתזמון פתיחת/סגירת שסתומים (אחד על כל גל-זיזים) - ובמנוע הפיורטק 1.2 האמור זו כנראה היתה תקלה שנגרמה עקב כניסת פרור של רצועת התזמון המקורית לתוך השסתום.

הנושא החשוב כאן - לוודא שהרצועה המקורית במצב תקין, כי ממנה מגיעות הצרות שגם עלולות להשבית מנוע (אם רשת המסנן של משאבת השמן נסתמת בפרורים) או לגרום לחוסר תיגבור של דוושת הבלם (אם פירורים נכנסים לצינור/משאבת הוואקום). למרות שב-2019 כבר לא אמורות להיות "רצועות מתפוררות", זה עדיין חשד במנוע הנ"ל. ההצלבה שכתובה בהיסטוריה היא צורת הבדיקה היעילה, כדי לוודא האם הבעיה "עוברת צד" לשסתומים בגל הזיזים השני.

לכן -  אם אתה רואה בהיסטוריה שרצועת תזמון הוחלפה לפני התקלה ב-VVT, זה יתכן שהמנוע כנראה לא נוקה כראוי מפירורים כראוי, ואז הייתי מוותר על הקנייה. שוב - לא אמור להיות ב-2019, אבל בדוק בהיסטוריה.

אם  תקלת ה-VVT היתה של שסתום תקול מסיבה אחרת, הסימן המובהק למערכת נקייה הוא נהיגת מבחן שבה מבצעים קיק-דאון משמעותי בהילוך נמוך - ונותנים למנוע לטפס במעלה הסל"ד. אם הכל עובד חלק - נראה שהתקלה טופלה. אך אם יש גמגום/היסוס במנוע, זו אפשרות שעדיין יש בעיה במערכת - ויש להמשיך לבדוק.

בדיקה במוסך מומחה (כגון "גבע" בת"א) היא חובה, לדעתי, לפני קבלת החלטת הקנייה הנ"ל.

בהצלחה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לא כל כך הבנתי 

החליפו לרכב רצועת טיימניג 

ראה היסטוריה 

האם זה אומר לוותר על הרכב או שזה טוב שהחליפו רצועה ???

רכב C4 היסטוריה 1.jpg

רכב C4 היסטוריה 2.jpg

החלפת הטיימניג הייתה ב-57K ק"מ

ותקלת ה-VVT הייתה ב-67K ק"מ

האם זה מעיד על מנוע לא טוב?

ממש כבר מבולבל....רכב בסה"כ חדש  2019 עם קילומטרז' נמוך למה להחליף רצועה?ורצועת משאבת מים?

מה סיטרואן לא מייצרת מכוניות אמינות בכלל 🙄

פורסם

הדור הראשון של הרצועה הייתה בעייתי ויכל להתפורר.

ב 2017 היצרן שינה את הרכב הרצועה.

אולי אצלך הייתה עדיין רצועה מהדור הישן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי לוחית הרישוי הרכב עלה על הכביש במאי 2019, כלומר הוא יוצר לכל המוקדם במאי 2018. המחשבה שהיצרן, שבשלב הזה כבר ידע היטב שרצועה דור ראשון גורמת אינספור בעיות הרכיב מנוע כזה, ששכב אצלו שנה ואפילו לא טרח להחליף את הרצועה היא הזויה לטעמי. אגב בזמן האחרון שמעתי על מספר רכבים 2020 שהרצועה שלהם התפוררה, כך שכנראה התאוריה לפיה רצועה דור שני היא חסינת תקלות עומדת להתפוצץ לכולם בפרצוף.

לענייננו - לרוב החלפת שסתומי VVT לאחר החלפת רצועת טיימינג מעידה כי נותרו פירורי גומי במנוע גם לאחר ההחלפה, ובמקרה הזה הרבה לאחר ההחלפה. המשמעות היא שהרצועה התפוררה, שבבים שלה טיילו במנוע והמנוע עבד זמן רב בלחץ שמן מינימאלי ולא זכה לשימון מספק. ספציפית אני גם סבור שמנוע 1.2 חלש מדי לספייסטורר (ואני נהגתי ברכב לבד, לא כשהוא עמוס). בכל מקרה, לא הייתי מהמר שנותרו למנוע הזה הרבה חיים, אבל אני יודע שיש פה אופטימיים ממני...

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תבדוק את ה1.6 טורבו, כרגע לא ברור מה הולך עם ה1.2 ועם התקלה של הרצועה לכן מומלץ להימנע מהרכב עד שיהיה ברור אם הבעיה נפתרה או לא.

• תוכן חדש...