Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

החלפתי צמיגים, הפועל העיר את תשומת ליבי שבגלגל שמאל יש מוט שהגומיה שלו קרועה, וכן שהגומיה של המשולש יבשה.

אמר לי שיעשו בעיות בטסט על זה, וכן שאל אם יש רעש בבאמפרים.

אז כך, עברתי טסט ממש בימים האחרונים, אז או שזו לא בעיה או שהיא קרתה בימים האחרונים (הקרע, כי היובש זה לא משהו שקורה מהיום להיום), או שהם לא ראו.

יש לי לפעמים רעש (כמו חריקה) בבאמפרים, לא משהו קבוע, זה קורה יותר כשאני בסיבוב, אולי גם בזמן לחיצה על הבלם, לא שמתי לב בדיוק. 

למה שייכים הגומיות הללו? האם יש בעיית בטיחות? האם צריך להחליף? האם ניתן להחליף רק גומיות או צריך את כל החלק? במה זה כרוך?

הרעשים זה מהגומיות היבשות של המשולשים או מהגומיות של המוט?

בגלגל שמאל יש גומיה קרועה במוט, וכן גומיה יבשה במשולש.

בגלגל ימין הגומיה של המוט נראית שלמה אבל אולי לא במיטבה, וגם שם רואים יובש במשולש.

מצ"ב תמונות

רוב התמונות מצד שמאל

2 התמונות האחרונות מצד ימין (וגם בצד ימין הגומי של המשולש יבש ונראה כמו בצילום בצד שמאל)

תודה

20220214_145400.jpg

20220214_145409.jpg

20220214_145416.jpg

20220214_145430.jpg

20220214_145432.jpg

20220214_150056.jpg

1676102729_1.jpg

1641873846_2.jpg

עריכה אחרונה על ידי mo2013
פורסם

הראשון בוקסה של משולש. היא יבשה ובהחלט רצוי להחליף אותה. 

תשתדל שיחליפו לך רק את הבוקסות (ניתנות לשליפה עם פרס) וישאירו את המשולשים המקוריים, זה עדיף על החלפת משולשים למשהו תחליפי. מחליפים בשני הצדדים. 

השני מוט קישור למוט מייצב. חלק שדואג להקטנת רכינה של האוטו לצדדים בפניות. 

חלק לא יקר וקל להחלפה, גם פה מחליפים בשני הצדדים. גומיית האבק קרועה אז נכנס חול ולכלוך לתפוח (מפרק כדורי

שבקצוות שלו). הוא מפתח חופש ומרעיש. 

פורסם
לפני 28 דקות, Buki כתב:

הראשון בוקסה של משולש. היא יבשה ובהחלט רצוי להחליף אותה. 

תשתדל שיחליפו לך רק את הבוקסות (ניתנות לשליפה עם פרס) וישאירו את המשולשים המקוריים, זה עדיף על החלפת משולשים למשהו תחליפי. מחליפים בשני הצדדים. 

השני מוט קישור למוט מייצב. חלק שדואג להקטנת רכינה של האוטו לצדדים בפניות. 

חלק לא יקר וקל להחלפה, גם פה מחליפים בשני הצדדים. גומיית האבק קרועה אז נכנס חול ולכלוך לתפוח (מפרק כדורי

שבקצוות שלו). הוא מפתח חופש ומרעיש. 

היי

כשאתה אומר "ראשון" בוקסה של משולש אתה מתכוון לתמונה השניה?

מה ההשלכות של בוקסה יבשה? על מה זה משפיע?

והאם זה בלאי נורמלי שיש בכל מכונית? (הרכב שלי טויוטה אוריס 2013, 90,000 ק"מ)

ובכל מקרה אתה אומר שניתן להחליף את הגומיות לבד? א"כ האם לחפש בוקסות מקוריות של טויוטה? מה סדר עלות של דבר כזה?

לגבי המוט, גם כאן זה בלאי טבעי ונורמלי? ולגבי החלפת המוטות? זה משהו יקר? עדיף מקורי של טויוטה?

תודה

פורסם

"הראשון" זה מה שבתמונה השניה והשלישית. 

mc-control-arm.thumb.jpg.6b61b6e4170456a188e5b84b27e4db32.jpg

משולש זה החלק הכחול Lover control arm. 

הבוקסות האלו זה מה שמחבר את המשולש לגוף הרכב ומאפשר לו לנוע מעלה-מטה יחד עם הגלגל. 

רואים גם בתמונה את הבוקסות, המבנה מעט שונה אבל אותו עיקרון. 

פורסם

אכן כמו שחשבתי, תודה על ההסבר הנוסף.

ויש רק בוקסה אחת בכל משולש? אם יש יותר, האם צריך לבדוק גם אותם?

ואשמח למענה גם על השאלות מההודעה הקודמת

תודה בוקי

פורסם

הרכב היה מורם לצרך החלפת צמיגים, המתלה ירד עד הסוף למטה, הגומי של הבוקסה נמתח למקסימום וזה מבליט את הסדקרים. כשהרכב במצב מפולס בטסט היה קשה לראות את זה ולכן לא שמו לב. 

גומיות קרועות במוטות קישור למוט מייצב - החלק השני - קל מאוד לראות ויכולים להכשיל אבל הרבה מכונים לא מכשילים כי אין לזה משמעות קריטית.

לבוקסת משולש דווקא כן יש משמעות. בוקסות בלויות יגרמו לירידה בדיק ההיגוי,  משיכה לצדדים, חופש בהגה, נקישות ורעשים. במצב קיצוני גם אכילת צמיגים ואם הבוקסה נקרעת לגמרי לחופש גדול מאוד בהגה וגם הבורג שעובר דרכה והמשולש עצמו יכולים להיהרס. 

במשולש יש עוד גומיה שלרוב לא נשחקת מהר  ותפוח הגה שצריך להתייחס למצב שלו אם מחליטים להחליף רק את הבוקסה הגדולה ולהשאיר את המשולש הקיים. 

אבל לרוב במוסך ימליצו לך להחליף את שני המשולשים ולא רק את הבוקסות.

עלויות ליאריס  - אין לי מושג. 

וכן זה בלאי נורמלי אחרי 10 שנים. במקרה שלך הבלאי הוא יותר פונקציה של הזמן ופחות של ק"מ. 

111111.jpg.12aa0d216356d08ba7ea617ae463ddf1.jpg

הבוקסות עצמון נראות ככה, לצורך החלפה מורידים את המשולשים מהאוטו  ואז עם פרס (Press) מוציאים את הבוקסות הישנות ומרכיבים חדשות, אחרי זה מחזירים את המשולשים ועושים כיוון פרונט. 

22222.jpg.ac39d261637c81413d92edab7e59d44e.jpg

• אהבתי 1

פורסם

תודה על ההסבר המפורט

זה מעניין מה שכתבת לגבי זה שאת הסדקים לא רואים במצב מפולס.

אני נזכר כעת שבטסט, בשלב שמגיעים מעל המנהרה, מרימים את החלק הקדמי של הרכב, האם זה בשביל לבדוק את הדברים האלה? 

והאם לא היו אמורים לראות את היובש בבוקסות או שלא חיפשו את זה וההרמה נועדה לצורך אחר?

גם הגומיות של מוטות הקישור זה בלאי נורמלי לאחר 10 שנים?

איך אתה ממליץ להתקדם ברמה הפרקטית?

יש להשיג בוקסות מקוריות או ברמה של המקוריות לבד או רק את כל המשולשים?

והאם החלפת הבוקסות והמוטות מבחינה עבודה זה סיפור רציני? 

יש לך המלצה על מקום מתאים במחיר שפוי ועבודה משביעת רצון?

בכל מקרה צריך לעשות כיוון פרונט?  (או החלפת משולשים, או החלפת בוקסות, או החלפת מוטות קישור)

תודה

פורסם

יש המון חנויות אם תרצה ימליצו לך. אתה שולח להם צילום רשיון רכב והם שולחים לך הביתה חלקי חילוף מקוריים. עם זה אתה מגיע למוסך ומשלם על העבודה . מוכר טוב יידע להמליץ לך אם לרכב שלך יש חליפי איכותי או שהפרש של כמה מאות לא שווה התעסקות ועדיף מקורי שייתן לך שקט 5 שנים לפחות בהנחה שמדובר בנסיעות מנהלתיות . צריך לזכור שגומי מתייבש גם כשלא נוסעים בגלל תנאי מזג אוויר. 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 5 שעות, nepet כתב:

יש המון חנויות אם תרצה ימליצו לך. אתה שולח להם צילום רשיון רכב והם שולחים לך הביתה חלקי חילוף מקוריים. עם זה אתה מגיע למוסך ומשלם על העבודה . מוכר טוב יידע להמליץ לך אם לרכב שלך יש חליפי איכותי או שהפרש של כמה מאות לא שווה התעסקות ועדיף מקורי שייתן לך שקט 5 שנים לפחות בהנחה שמדובר בנסיעות מנהלתיות . צריך לזכור שגומי מתייבש גם כשלא נוסעים בגלל תנאי מזג אוויר. 

היי

אפנה בשבוע הבא (אברר גם אם ניתן להשיג בוקסות לבד)

בבירור טלפוני בטויטה, א"א אפשר להשיג אצלם רק בוקסות אלא את המשולשים.

כל משולש מקורי עולה באזור 850 ש"ח

כל מוט קישור מקורי עולה כמעט 300 ש"ח

מה הפער שיכול להיות בין מחסן טויוטה לחנויות חלפים במידה ומדברים על מקורי?

ואם יש למישהו מושג מה עלויות העבודה להחלפת משולשים, ומה העלוית להחלפת מוט מייצב, מעניין לדעת.

תודה

פורסם
לפני 13 שעות, mo2013 כתב:

בכל מקרה צריך לעשות כיוון פרונט?  (או החלפת משולשים, או החלפת בוקסות, או החלפת מוטות קישור)

אחרי החלפת מוטות קישור למוט מייצב לא צריך כיוון פרונט, זה חלק שלא קשור ולא משפיע על כיוון פרונט. יש בחניות מוטות קישור תחליפים במחיר רבע מהמקוריים (איזור 70 ש"ח), אני לא ממליץ עליהם אלא רק מציין את זה. 

אחרי החלפת משולשים או בקוסות למשולשים כן צריך לעשות כיוון פרונט. 

פורסם
לפני 17 דקות, Buki כתב:

אחרי החלפת מוטות קישור למוט מייצב לא צריך כיוון פרונט, זה חלק שלא קשור ולא משפיע על כיוון פרונט. יש בחניות מוטות קישור תחליפים במחיר רבע מהמקוריים (איזור 70 ש"ח), אני לא ממליץ עליהם אלא רק מציין את זה. 

אחרי החלפת משולשים או בקוסות למשולשים כן צריך לעשות כיוון פרונט. 

אני כמובן אעדיף מוטות מקוריים (ואברר מחיר בחנויות חלפים)

לדעתך יש להשיג את הבוקסות הללו לבד בלי כל המשולש? (במחסן היבואן טויוטה אין)

ובכלל, את המוטות די ברור לי שצריך להחליף אם הגומי קרוע, האם מצב הסדקים במשולשים הוא בעייתי או עדיין בגדר הסביר ואפשר למשוך את זה?

ומה לדעתך גורם אצלי לפעמים לרעשים של חריקה בבמאפרים או כשאני עושה סיבוב בירידה? אדגיש שזה קורה רק לפעמים, והרעש הוא כמו חריקה. האם זה מהמוט מייצב או מהבוקסות במשולשים?

תודה רבה

פורסם

תראה. מה שאני ידעתי אני רשמתי, אין לי טויוטה יאריס ואני לא מחליף בוקסות כאלה כל שבוע, אין לי מושג אם ניתן להשיג.

כמו כן לפי התמונה של הסדקים אני לא יכול לתת הערכה אם זה עדיין סביר ואפשר לנסוע או שחייב תיקון, פשוט בקטע שאני לא רוצה לכתוב "תשמע זה בסדר תסע" על חלק שיש לו סדקים כאלה... 

הרעשים יותר סביר מהמוטות קישור אבל גם את זה אי אפשר לשמוע או לבדוק דרך האינטרנט. 

פורסם
לפני 13 דקות, Buki כתב:

תראה. מה שאני ידעתי אני רשמתי, אין לי טויוטה יאריס ואני לא מחליף בוקסות כאלה כל שבוע, אין לי מושג אם ניתן להשיג.

כמו כן לפי התמונה של הסדקים אני לא יכול לתת הערכה אם זה עדיין סביר ואפשר לנסוע או שחייב תיקון, פשוט בקטע שאני לא רוצה לכתוב "תשמע זה בסדר תסע" על חלק שיש לו סדקים כאלה... 

הרעשים יותר סביר מהמוטות קישור אבל גם את זה אי אפשר לשמוע או לבדוק דרך האינטרנט. 

מעולם לא החלפתי בוקסות או מוטות וכדו', גם לא ברכב הקודם שהיה לי והיה יותר מ 10 שנים על הכביש. תמיד עבר בטסט ובטיפולים בלי הערות.

גם בטסט האחרון (שנעשה החודש) לא העירו לי כלום על הגומיות גם לא של המוט, אולי ראו את הבוקסות וזה תקין מבחינתם

רק הפועל שהחליף צמיגים העיר. אז כל העניין חדש לי.

על המוטות די ברור שחייבים להחליף, וההוצאה פחות גדולה מהמשולשים, לכן שאלתי האם להסתפק בהחלפת המוטות, המשולשים זה כבר סדר גודל אחר.

לגבי הבוקסות, כאמור בטויוטה אין להם, בשבוע הבא אפנה לחנויות חלפים לשאול אם ניתן להשיג.

תודה רבה

נ.ב. הרכב זה "אוריס" 

פורסם

מוטות קישור למוט מייצב להחליף. 

את הבושינגים של המשולשים לדעתי מוקדם להחליף. יש סדקים שיטחיים שניראים רע כשמותחים את המשולש לקצה מהלך (כאשר הרכב מורם) אבל הבושינג לא קרוע לגמרי ויכול לשרת עוד לא מעט.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 14 דקות, Igalz כתב:

מוטות קישור למוט מייצב להחליף. 

את הבושינגים של המשולשים לדעתי מוקדם להחליף. יש סדקים שיטחיים שניראים רע כשמותחים את המשולש לקצה מהלך (כאשר הרכב מורם) אבל הבושינג לא קרוע לגמרי ויכול לשרת עוד לא מעט.

היי

חשוב ללכת על מקורי? (המחיר בטויוטה הוא כ300 לכל מוט, אברר במקביל גם בחנויות חלפים), או שיש תחליפי באותה רמה?

אשמח גם לחוות דעתך האם רעשי החריקה שאני שומע לפעמים או בבמאמפרים או כשאני עושה פניה (לא שמתי לב אם רק לצד מסוים) בירידה, כנראה זה בא יחד עם לחיצה על בלמים להאטת הנסיעה אבל אני לא בטוח. כאמור זה לא תמיד, זה ממש רק לפעמים, רעש של חריקה, האם זה קשור למוט קישור?

תודה

• תוכן חדש...