Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שלושה וויסקים מומלצים


locus
שימו לב! השרשור הזה בן 945 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, haranza כתב:

אם כבר דיון על וויסקי, אני ממש לא אנין טעם אז קחו את השאלה בערבון מוגבל. למה סינגל תמיד נתפס כאיכותי יותר? טעמתי בלנדים מעולים..

ויסקי מאלט מיוצר מלתת שעורה, שהוא יקר יותר, ויש ויסקי גריין שמיוצר מדגנים אחרים (תירס, חיטה...) ונחשב לפחות איכותי. מה שעושים בבלנדד זה לערבב כמה מאלטים עם גריינים, וככה מוזילים את הייצור. זה לא בהכרח איכותי פחות, אבל בגדול השיטה של לערבב מאלט עם גריין נועדה לחסוך עלויות. יש גם בלנד שהוא עירבוב של סינגלים בלבד, כמו מאנקי שולדר שהוא עירבוב של גלנפידיך, בלוויני וקינינבי.

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 15 דקות, BarryG כתב:

זה לא בהכרח איכותי פחות

או טעים פחות.

הניקה גריין לדוגמא שציינתי הוא דוגמא מעולה לזה - ואני מעדיף אותו על כמה וכמה סינגל מאלטים שיושבים ממש לידו במדף - חלקם בני 15 ו18 שנה.

גם ההיביקי הארמוני זו עוד דוגמא לבלנד מעולה.

 

שורה תחתונה - לצערי בסוף היום אנשים נצמדים לסיסמאות ולמארקטינג מוצלח לא מעט פעמים.

קצת טעימה עיוורת , קצת כוסות נוכונות וראש פתוח - מגלים ה מ ו ן הפתעות (דוגמאות לעוד בקבוקים יחסית זולים ומעולים - ארדברג 10 , טליסקר הבסיסי , מאנקי שולדר שצוין פה, לאפרויג 10 חוזק חבית ואני יכול להמשיך לתת שמות של וויסקים בלנדד וצעירים שבהרבה פעמים מוצלחים ובטעימה עיוורת אנשים יבחרו אותם על פני חבריהם בני ה15 ו18 שנים או מצויידים בשם ומכונת PR משומנת היטב.

 

לכן - הכי טוב - לשבת ברוגע במצברוח הנכון ולטעום. עדיף שימזגו לך בלי להגיד מה זה מה - וינחו אותך קצת מה לחפש ואיך לטעום.

  • אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, haranza כתב:

אם כבר דיון על וויסקי, אני ממש לא אנין טעם אז קחו את השאלה בערבון מוגבל. למה סינגל תמיד נתפס כאיכותי יותר? טעמתי בלנדים מעולים..

נו, מה כתבתי בעמוד הראשון?!?

תזרוק את הביטויים הלאה לפח. לא נתפס ולא נחשב ולא כלום.

כל דבר בוחנים לגופו. יש סינגל מאלט גרועים ויש בלנדים טובים ויש סינגל גריין מעולים ויש כל קומבינציה אפשרית.

 

יש מרכיב אחד קשיח, שלא קשור לטעם אלא למחיר - ויסקי שיושן יותר זמן תופס מקום יקר במחסן של המזקקה ולכן יהיה יותר יקר מוויסקי צעיר.

גם פרופיל הטעמים משתנה עם הזמן אבל זה לא אומר שישן יותר טעים יותר בהכרח. 

 

ושוב, כמו בבלנדד מול סינגל, יש ויסקי צעיר מהמם ויש ויסקי בעל גיל מופלג ומחיר מופלג שיהיה בקושי ראוי לשתייה ויש גם ההיפך וכל מה שבין לבין.

  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.11.2021 בשעה 21:00, farkash7 כתב:

בגזרת הסינגלים VFM מבחינתי ווויסקי מעולה בלי קשר למחיר זה Ardbeg 10. באמת שקשה להביס אותו.

 

לא מומחה גדול בוויסקי, אבל לפני כ-8 שנים יצא לי לטעום Ardbeg 10 והוא היה פשוט נפלא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באופן אישי אני לעתים קרובות מעדיף את הגרסה ה"בסיסית" של המזקקה על פני גרסאות אחרות. לא חוק ולא שחור/לבן כמובן.

 

מעכשיו תדמיינו לכל שורה "לטעמי/לדעתי" כדי לחסוך מקום לעמוס...

בגזרת המעושנים:

טליסקר 10 - המלך הבלתי מעורער. עשן מתוק עמוק.

לפרויג 10 - במיוחד משום שהם הצליחו לחרב לאחרונה את כל שאר הגרסאות האחרות שלא עולות הון. יוד, עור.

ארדבג 10 - פשוט נהדר. אפר ועשן וגוף.

קאול אילה 12 - דווקא פה אפשר למצוא בקבוקים עצמאיים מוצלחים באותה מידה, באותה גזרת מחיר. עדיין, שילוב של מלוח ומעושן טעים להפליא. ולא, הוא לא יותר מעודן מלגבולין, ההיפך הגמור בשנים האחרונות.

Ballechin 10 - הגרסה המעושנת/כבולית של Edradour, פגז.

Ledaig 10 - מלוח ומעושן.

 

כל מיני:

בונהאבן 12 - איזו קפיצת מדרגה למזקקה הזאת. ויסקי מורכב ועמוק ומלא בכל מיני טעמים קטנים שמתחבאים להם...

היילנד פארק 12 - טיפ טיפה עשן וכל מיני טעמים אחרים שאני לא מצליח לתאר, שוב, מורכבות נהדרת.

אברלור 12 - מתוק ועשוי היטב.

 

ועוד ועוד ועוד.

כל הבקבוקים ברשימה הנ"ל, אגב, עולים 200₪ ומטה לבקבוק, כשמחכים למבצעים.

 

בגזרת ה"אני מוכן להרוג כדי להשיג אותו שוב" יש אצלי את:

Longrow cv - לא קיים יותר, הוויסקי הכי טעים שהיה לי אי פעם. כל מה שטוב בקמפבלטאון או בוויסקי סקוטי בכללי. עשיר עשיר.

ספרינגבנק 10 - בדומה ללונגרו, מורכב להפליא. בשביל להוסיף חטא על פשע, הוא גם זול - אבל פשוט מעולם לא הצלחתי להשיג אותו שוב.

 

בקיצור, חוץ מספרינגבנק מוצאים בארץ הכול כמעט, שלא לדבר על ההתפוצצות של הביקבוקים העצמאיים.

 

(אני גם נהנה מג'וני אדום מדי פעם. עניין של זמן ומקום ומצב רוח).

 

  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 8.11.2021 בשעה 07:04, ST12345 כתב:

נשמח לקבל תרגום מלא....(;-

עשיר-

פירותי -

עגול-

עם גוף נפלא-

ועומק -

בעל קלילות-

וחלקות-

לא מבין; האם זו התעלמות מכוונת או שרובכם לא באמת מבינים מה זה אומר אבל שמחים להתפלפל כאן?

ברצינות, אין לי מושג מה זה אומר וככל הנראה לחלק גדול מקוראי השרשור גם אין שמץ.

מישהו ירים את הכפפה ויתרגם?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

נראה לי שזה כמו ביין.

לא מבין בזה יותר מדי וגם אני לא מומחה לתיאורים אז תקרא בעירבון מוגבל.

עשיר זה שהטעם שלו מגוון כזה, לא חדגוני.

פירותי זה די ברור, טעם שמזכיר פירות.

עגול זה אומר השילוב של הטעמים מאוזן.

גוף זה רמת הריכוז של זה, אם זה מרגיש דליל זה גוף קל, אם זה מרגיש סמיך זה גוף כבד. גוף נפלא זה כנראה מתאר מידת גוף שמישהו מאד אהב.

עומק זה כנראה מתכוון לטעם מורכב.

קלילות זה מתאר את הגוף, אם הוא קל זה אומר שהמשקה מימי כזה.

חלקות זה כנראה הקלות שזה מחליק בגרון. 

לא יודע אם זה קולע להגדרות כמו שצריך אבל ניסיתי בכל אופן.

 

  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית יוצא לי קצת פחות לאחרונה לשתות (לא בmode), אבל מאלו שניסיתי בשנתיים האחרונות-

גלנמורנגי לסנטה- חביב

גלנמורנגי אוריגינל- משמים משהו

גלנליווט 12- אהבתי!

מקאלן 12 (פיין אוק נדמה לי)- גם אהבתי מאוד.
וגם הגלנמורנגי קינטה רובן אהבתי. 

 

עשיתי גם ניסיון עם גלנפידיך פייר אנד קיין- מתוך מחשבה שזה מעושן עדין מאוד ואמרתי נטעם נראה איך זה אולי נתחבר, 

וואלה לא מבין איך אנשים שותים את זה, זה כמו לשתות פסטרמה זוגלובק. הבקבוק (המעוצב בחביבות) נשאר מלא ומעלה אבק...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיר - שילמתי על זה הרבה
עגול - הכוס שאני מחזיק
עם גוף נפלא - של אשתי אם אשתה עוד 4 כוסות

  

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, SlowRide כתב:

אז למה זה חרא בתור משקה ראשון?

לדעתי המשקאות לא יורדים חלק בגרון. - ג'ק דניאלס, ג'וני ווקר וג'יימסון. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.11.2021 בשעה 09:17, ST12345 כתב:

עשיר-

פירותי -

עגול-

עם גוף נפלא-

ועומק -

בעל קלילות-

וחלקות-

לא מבין; האם זו התעלמות מכוונת או שרובכם לא באמת מבינים מה זה אומר אבל שמחים להתפלפל כאן?

ברצינות, אין לי מושג מה זה אומר וככל הנראה לחלק גדול מקוראי השרשור גם אין שמץ.

מישהו ירים את הכפפה ויתרגם?

לא "מבין" בוויסקי אז לא יכול לענות.

 

בגדול אני מעדיף מעושנים ובתקציב שלי הלגבולין 16, לפרוייג 10 ובעיקר הארדבג 10 נתנו לי רגעים לא רעים. גם הלדייג 10 ובונהביין 12 היו טעימים מאד.

 

רבים כאן מעלים את הגלנליווט 12 ברשימה. מקווה שלא אשמע פלצן מדי, אבל פה לטעמי ליישון יש תמורה טובה לאקסטרא כסף. הגלנליווט 18 היה לי הרבה הרבה יותר טעים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 19 דקות, DareDevil כתב:

לדעתי המשקאות לא יורדים חלק בגרון. - ג'ק דניאלס, ג'וני ווקר וג'יימסון. 

בפעם הראשונה ששותים את זה לא, אבל אתה מתרגל. אחרי זה נשאר הטעם, ולדעתי הטעם של הג'ק אחלה בניגוד לג'וני ווקר שזה אנטיפריז שהתערבב עם נוזל בלמים. ג'יימסון לא טעמתי.

חוץ מזה, יש איזה משקה אלכוהולי חזק שיורד חלק בגרון על הפעם הראשונה? חוץ מסמאגון שעושות סבתות רוסיות בבית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, Liviur כתב:

או טעים פחות.

הניקה גריין לדוגמא שציינתי הוא דוגמא מעולה לזה - ואני מעדיף אותו על כמה וכמה סינגל מאלטים שיושבים ממש לידו במדף - חלקם בני 15 ו18 שנה.

גם ההיביקי הארמוני זו עוד דוגמא לבלנד מעולה.

 

שורה תחתונה - לצערי בסוף היום אנשים נצמדים לסיסמאות ולמארקטינג מוצלח לא מעט פעמים.

קצת טעימה עיוורת , קצת כוסות נוכונות וראש פתוח - מגלים ה מ ו ן הפתעות (דוגמאות לעוד בקבוקים יחסית זולים ומעולים - ארדברג 10 , טליסקר הבסיסי , מאנקי שולדר שצוין פה, לאפרויג 10 חוזק חבית ואני יכול להמשיך לתת שמות של וויסקים בלנדד וצעירים שבהרבה פעמים מוצלחים ובטעימה עיוורת אנשים יבחרו אותם על פני חבריהם בני ה15 ו18 שנים או מצויידים בשם ומכונת PR משומנת היטב.

 

לכן - הכי טוב - לשבת ברוגע במצברוח הנכון ולטעום. עדיף שימזגו לך בלי להגיד מה זה מה - וינחו אותך קצת מה לחפש ואיך לטעום.

 

בכללי כל וויסקי של ניקה שטעמתי היה מדהים, התחלתי מהפיור על סוגיו ועברתי ל BARREL והם פשוט היו מדהימים למרות אחוז האלכוהול הגבוה (ה BARREL במיוחד).

יש לי בבית את הבלנדד שלהם הפשוט, אחותי מצאה במקרה והפתיעה אותי אמנם לא מה שביקשתי אבל הוא התגלה כמשקה מעולה בפני עצמו

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/36347/nikka-blended-whisky

עם אפטרטייסט מתקתק ונילי שמתגלגל טוב על הלשון.

ממליץ.

 

  

לפני 19 שעות, haranza כתב:

אם כבר דיון על וויסקי, אני ממש לא אנין טעם אז קחו את השאלה בערבון מוגבל. למה סינגל תמיד נתפס כאיכותי יותר? טעמתי בלנדים מעולים..

 

כמו שכתבו כאן ההבדלים בין סינגל לבלנד זה שבלנד מעורבב מסוגים שונים של מאלטים ודגנים שונים שהם לא שעורה בלבד, כדי לגוון בטעם ולהוזיל עלויות.

סינגל מיוצר משעורה בלבד ובמזקקה אחת שבאה להדגיש את המקום ממנו מגיע הוויסקי כביכול ואת הייחודיות של האיזור.

בנוסף בסקוטלנד יש 5 איזורים מוכרים לייצור וויסקי סקוטי שחייב להגיע מאחד מהמקומות האלו (ספייסייד / איילה / היי לנדס / לואו לנדס וקבוצת האיים שמחולקת בעצמה לכמה נוספים משם מגיעות עוד המון מזקקות)  - הם מקנים ומשפיעים על התוצר הסופי של הטעם שהוויסקי יקבל בגלל השפעות גובה אדמה מליחות קרבה לים ועוד.

 

לדוגמא: 

וויסקי שמיוצר באיזור בסקוטלנד שנקרא Islay לרוב יגיע עם טעם יודי / מעושן, האיזור עם סביבה של המון אצות יוד וביצות כבול, האיזור משפיע מאוד על הטעם של הוויסקי ודוגמא טובה אלו כל הוויסקים המעושנים שמגיעים משם כגון לגאבולין / בואומור / קאול אילה / לפרויג ועוד עשרות של חברות, שלדוגמא ייצרו את הוויסקי שלהן אך ורק באיזור הנ"ל והם גם יהיו סינגלים כמובן.

טעם מאוד דומיננטי של עשן שצריך להתרגל אליו, אני אישית מאוד אוהב.

 

בלנדים ישתמשו לרוב בסינגלים מככל האיזורים או מחלקם כדי ליצור "ייחודיות" לטעם שלהם ולא יהיה רשום עליו איזור ספציפי ממנו הם מגיעים.

סתם לדוגמא הבלאק ל'האבל הרגיל שכולנו מכירים מורכב בערך מ 30-40 סוגים שונים של מאלטים.

 

* יש מצבים שגם יהיו סינגלים שיוצרו בחביות מיוחדות, אומרים שהטעם שיצא מהוויסקי הנ"ל כנראה שלא יהיה בר שחזור (או בד"כ מסתיימים במכירות פומביות בעשרות ומאות אלפי דולרים פר בקבוק).

* * יש גם סוג שנקרא PURE MALT וזהו סגנון ערבוב של סינגל מאלטים בלבד מאיזורים שונים כדי ליצור 'בלנד' של סינגל מאלטים בלבד (הזכירו פה לדוגמא Monkey Shoulders או גם את ה Green Label הישן המוכר והטוב, לא יודע אם הוא אותו דבר היום).

יש עוד כל מיני סוגים כמו גריין וויסקי או גריין בלנד וכו'.

 

 

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, netco כתב:

ואלה לא מבין איך אנשים שותים את זה, זה כמו לשתות פסטרמה זוגלובק. הבקבוק (המעוצב בחביבות) נשאר מלא ומעלה אבק...

ויסקי מעושן זה לאהוב או לשנוא, אין באמצע.

חכה שתנסה לפרויג... אתה תתפלץ.

בקיצור, הסגנון הזה לא בשבילך. וזה בסדר.

לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

בפעם הראשונה ששותים את זה לא, אבל אתה מתרגל. אחרי זה נשאר הטעם, ולדעתי הטעם של הג'ק אחלה בניגוד לג'וני ווקר שזה אנטיפריז שהתערבב עם נוזל בלמים.

כשאתה כותב ג'וני ווקר אתה בעצם לא מתכוון לכלום. יש עשרות סוגים מתחת למותג. אדום, כחול, ירוק, שחור, זהב... כל אחד עם פרופיל טעמים שונה לגמרי.

מאוד יכול להיות, אגב, שאתה לא מתחבר לטעם הכבול שמצוי בלא מעט ויסקי סקוטי - ולא קיים באמריקני. אבל בשביל לוודא את זה צריך איזו טעימה השוואתית.

לפני 51 דקות, Renaultrap כתב:

רבים כאן מעלים את הגלנליווט 12 ברשימה. מקווה שלא אשמע פלצן מדי, אבל פה לטעמי ליישון יש תמורה טובה לאקסטרא כסף. הגלנליווט 18 היה לי הרבה הרבה יותר טעים.

גלנליווט 18 מעולה, ה-12 שלהם מאכזב אותי פעם אחר פעם.

זה לא רק עניין של שנים, אני מנחש שגם מדובר בהרכב שונה של חביות.

רוצה להתאכזב? תנסה פעם דלוויני 15 שנה. 15 שנה בחביות ועדיין יצא להם גס וצורב.

 

בקיצור, כל מקרה לגופו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אתה צודק. אני טעמתי רק את האדום והכחול.

 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...