Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי ניזוק (פחחות) מאופנוע שעקף אותו והתנגש ברכב שהפתיע אותו ממול (נכנס לנתיב מפנייה צדדית) ולאחר הפגיעה נזרק לכיוון הרכב שלי ופגע בו

האם כדאי לקחת שמאי עצמאי, מוסך עצמאי וכו'? (פחות מפריע לי שיקול הרכב החלופי, יש לי רכב אחר זמין)

או לזרום עם הצעות חברת הביטוח (שלי?.. היא תתנהל מול שאר הגורמים, אין לי ענין להכנס לזה) 

יש לי נזק בפח בכמה נקודות וגם שריטות משמעותיות בגלגל, לא רוצה שיחפפו אותי..

יש אישור משטרה לגבי האירוע והמעורבים (ללא מסקנות אשמה כרגע)

תודה

פורסם

אשמח להרחבה בענין

מה אני עלול להפסיד אם אקח את מה שמוצע לי אוטומטית, האם יש חשש ששמאי שלא אני הזמנתי - יתן אומדן מופחת לנזק? 

אגב, השמאי הוא מטעם הביטוח שלי (שלכאורה איננו נושא בעלויות) או הביטוח הנתבע (צד ג)?

פורסם (נערך)

לחברת הביטוח שאמורה לשלם לך (ולצורך הדיון זה לא משנה אם זו חברת הביטוח שלך או של נהג אחר) יש אינטרס להפחית את הסכום.

לכן, כל איש מקצוע שמגיע מטעמה, למרות שהוא יכול להיות מקצועי ישר והגון, עדיין זוכר בעמקי מוחו מי מספק לו עבודה. זה לא שהם באים בכוונה לרמות, אבל שמאות אינה מקצוע מדוייק, וכך גם עבודת המוסך ואם יש דילמה האם לתקן או להחליף, חלופי או מקורי, משומש או חדש, אתה רוצה שמי שמבצע את ההחלטה לא יהיה עם אינטרסים של צד אחר.

אבל זה כרוך מצדך ביותר טרטור, למצוא שמאי מומלץ (יש כאן בפורום, חפש), קצת יותר טרטור בתקשורת בין כל המעורבים כי זה לא שמאי הבית של הביטוח, חברת הביטוח עשויה לחלוק על השמאי שלך ולהתעקש ששמאי שלה יראה את הרכב ואז יתכן שתצטרך להגיע לבית משפט שיחליט מי צודק (לא קורה הרבה, לרוב יקבלו דוח של שמאי מקצועי ומוכר אלא אם הלקוח בכוונה ניסה לנפח עלויות).

לגבי המוסך, לדעתי אין דילמה בכלל, אחרי אישור דו״ח השמאי לך למוסך שאתה מכיר וסומך עליו (כשחברת הביטוח שלך משלמת לעיתים יש תמריץ ללכת למוסך הסדר כדי לקבל רכב חלופי, לא רלוונטי במקרה שלך).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון

עברה חצי שנה מהתאונה, לא עשיתי כלום בינתיים (לידת תינוק יומיים אחרי התאונה.. אי וודאות את מי אני אמור לתבוע, האופנוע או הרכב השני, המתנה למסקנות המשטרה וכו')

הנזק קוסמטי בלבד, לא מפריע להתנהלות השוטפת, מכות בדלתות, שריטות בחישוקי הגלגלים (הרכב מודל 2018)

המשטרה זימנה אותי למתן עדות רק עכשיו, נתתי עדות, מסרתי סרטונים ממצלמת הרכב שלי, לפי התרשמותי מדברי החוקר כנראה שהרכב השני יואשם באי עצירה בתמרור עצור לפני שפגע באופנוע שנזרק לעבר הרכב שלי.

עוד לא ברור לי את מי אני אמור לתבוע, השוטר אומר שתכלס מי שפגע בי זה האופנוע אז אותו אני אמור לתבוע, אבל הסכים איתי שאם יוחלט מהרכב השני אשם אז אולי הוא צד לתביעה, בקיצור לא ברור, אני ממתין למסקנות המשטרה, אמרו שיקח כחודש, נראה.

האם כדאי לי לקחת עכשיו שמאי פרטי כדי שיהיה לי ביד אומדן נזק או שכדאי להמתין לתחילת תהליך תביעה ורק אז להזמין שמאי (שלי / של הנתבע) לא אכפת לי לממן כמה מאות, אני יודע שחברות הביטוח מגבילות את סכום המימון לשמאי פרטי.

האם אני אמור לא להתעסק בזה בכלל אלא לפנות לביטוח המקיף שלי והם ינהלו את כל העניינים המשפטיים מול מי שצריך?

אני רוצה ללכת בדרך המיטבית מבחינתי לטובת תיקון פחחות איכותי ללא קיצורי דרך, עם צביעה נכונה (|הצבע שלי לבן פנינה מנצנץ, לא רוצה סתם צבע חובבני)

תודה

פורסם

שמאי היית אמור לקחת בסמוך לזמן התאונה, כעת עלולים לטעון שמאז נוצרו עוד נזקים שלא קשורים (יש לך וידאו ממצלמת רכב, אז אולי זה פחות קריטי).

דיברת עם חברת הביטוח שלך? הם ינחו אותך. אם לא הודעת להם עד היום על התאונה זו גם בעיה.

פורסם

יש לי צילום וידאו מסודר מהתאונה עצמה ובו פירוט כל הנזקים מקרוב, לא השתנה שום דבר מאז

לא דיברתי עם הביטוח שלי, למה שזה יהיה בעייתי?

אני יודע שהם רוצים שיפנו אליהם מיד, אבל זה לא נראה לי מכשול מהותי, בהינתן כל האמור.

אז להזמין שמאי פרטי או לתת לביטוח להתעסק עם זה?

כבר תיקנתי בעבר ברכב אחר תאונה עם שמאי של הביטוח ומוסך הסדר וממש לא הייתי מרוצה מהתוצאות

אני לא רוצה לסמוך על הנחיות של הביטוח, שהם אולי בעלי אינטרס אלא ללכת בדרך הטובה ביותר לאינטרס שלי שהוא תיקון ברמה הגבוהה ביותר ומיצוי הזכויות שלי.

פורסם

חבל שהתמהמהת כל כך הרבה זמן. אתה תובע את מי שפגע בך.

פעל עכשיו כי אתה לא יודע כמה זמן ייקח למשטרה לסיים את החקירה שלהם.

פורסם
לפני 13 שעות, Tiida כתב:

אז להזמין שמאי פרטי או לתת לביטוח להתעסק עם זה?

אין קשר בין הדברים.

אתה צריך קודם כל לדווח לביטוח, הם יפעלו בשמך מול חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

לכל זה אין קשר לזכותך להשתמש בשמאי פרטי ולתקן באיז המוסך שתרצה.

פורסם

ההגדרה של 'הנהג הפוגע' תלויה בתוצאות החקירה של המשטרה, לא כך?

בהנחה והחקירה תסתיים בשבועות הקרובים, עדיף להמתין לנייר הסופי?

אם אני נותן לביטוח לטפל בזה - לא יוזמן אוטומטית שמאי מטעם?

באיזה שלב אני יכול 'להכניס' את השמאי שאני רוצה?

פורסם
לפני 4 שעות, Tiida כתב:

בהנחה והחקירה תסתיים בשבועות הקרובים, עדיף להמתין לנייר הסופי?

חיכית יותר מדי. אל תחכה עוד.

את הערכת הנזק צריך לבצע קרוב ככל האפשר למועד הפגיעה.

על גובה התשלום ומציאת האשם, אפשר לדון גם שנים אח"כ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...