Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברב טיפשותי ירדתי בטעות מהמקום הלא נכון בחניון,  ממדרכה גובהה יחסית, וכששתי הגלגלים הקדמיים נחתו על הקרקע היה בום לא נעים במיוחד.

שמתי לב לאחר מכן שאחרי עמידה קצרה יש שלולית (כנראה של שמן?) מתחת לחלק הקדמי של הרכב וכשהרכב ממשיך לנסוע קצת אז נוצר שביל.

שאלתי היא, האם דבר כזה מכוסה באחריות של הפיקנטו כי הרכב חדש יחסית (מפברואר 2018), אם כן האם כדאי ללכת למוסך של קיה וזה יטופל בחינם?. אם לא, לאן הייתם ממליצים לקחת את הרכב כך שהאחריות תשמר והתיקון יהיה במחיר הוגן?.

האם כדאי להזמין גרר במקרה כזה?.

תודה

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

נזק כתוצאה ממכה/תאונה לא מכוסה באחריות.

לפני שקופצים למסקנות - האם לנוזל יש מרקם וריח של שמן ? האם חסר שמן אם בודקים במדיד ?

ייתכן ואלו מי עיבוי של המזגן, אבל אם לא - עלול להגרם לרכב נזק מנסיעה ללא מספיק שמן או נוזל קירור.

אחריות תישמר בכל מוסך שהוא מורשה משרד התחבורה, לא דווקא של קיה, בחר כרצונך.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

פות"ש, לפני שאתה ממשיך בנסיעה, צריך לבדוק מה בדיוק נוזל לך - אני מקווה שהרכב חונה במקום בטוח ולא מונע. אם זה נוזל קירור או שמן- תזמין גרר. אם אתה לא יכול לזהות סוג נוזל, תבקש ממישהו שמבין להסתכל, אם אין אפשרות תזמין גרר. אני מאמין שאמור להיות לך ביטוח גרירה.
לא לנסוע ללא שמן או נוזל קירור, אחרת עלול להגרם נזק גדול ויקר למנוע.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
  • אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני 10 דקות, elibaba כתב:

האם לנוזל יש מרקם וריח של שמן ?

צריך להיות נוזל זהוב מן הסתם נכון?

לפני 10 דקות, elibaba כתב:

האם חסר שמן אם בודקים במדיד ?

לפני 2 דקות, tzvipper כתב:

פות"ש, לפני שאתה ממשיך בנסיעה, צריך לבדוק מה בדיוק נוזל לך - אני מקווה שהרכב חונה במקום בטוח ולא מונע. אם זה נוזל קירור או שמן- תזמין גרר. אם אתה לא יכול לזהות סוג נוזל, תבקש ממישהו שמבין להסתכל, אם אין אפשרות תזמין גרר. אני מאמין שאמור להיות לך ביטוח גרירה.
לא לנסוע ללא שמן או נוזל קירור, אחרת עלול להגרם נזק גדול ויקר למנוע.

כשמדדתי השמן היה מלא (כשעה וחצי אחרי התקרית ונסיעה של כ20 ק"מ) במהלך הנסעיה חום המנוע היה תקין. האם צריך למדוד גם שמן בלמים או שמספיק רק שמן מנוע?

מצד שני, האם לא לוקח לשמן זמן להתרוקן? כמה זמן כדאי לחכות עד למדידה הבאה כדאי להיות בטוחים? (לצורך העניין הרכב כמעט ולא בשימוש, לכן אין בעיה להעמיד אותו כמה שצריך).

פורסם

אם שמן ונוזל קירור לא חסר, זה סימן טוב (כמובן שצריך לעקוב אחרי מפלס הנוזלים בכל מקרה). אם קרטר היה נשבר היה יוצא מהר מאוד שמן מנוע, או לכל הפחות היית יכול להבחין בנזילה בתחתית הרכב. אם רדיאטור היה נשבר - כנ"ל. צריך גם לודא שהנוזל שיצא הוא לא שמן גיר (לא יודע אם ברכב שלך יש מדיד - תבדוק בספר רכב אם יש הוראות כיצד לבדוק מפלס שמן גיר).
שעון חום מנוע לרוב לא אינדיקצייה לחום המנוע כאשר יש בעייה. אם אין נוזל קירור, בחלק מהרכבים הוא עלול להיות על חצי או פחות.

כאשר הרכב בחנייה שלו, תבדוק שאין שלולית שמן או נוזל אחר מתחתיו.

אי אפשר לפי התכתבות להעריך את הנזק, כי לא ברור עד כמה המדרכה הייתה גבוהה, אולי כל מה שנפגע זה מגן פלסטיק תחתון (שתפקידו להגן על המכלולים בדיוק במקרים כאלה - במידה וקיים ברכב שלך).

בשביל השקט הנפשי, ממליץ לבדוק מה בדיוק נפגע בירידה מהמדרכה ולוודא שהמכלולים לא נפגעו. צריך להרים את הרכב על ליפט במוסך ולבדוק שלמות של כל המכלולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה ללכת סביב השערות לך למוסך תתקן בהקדם ואחרי זה תעשה חושבים, לכל היותר תלמד מהמקרה ותמשיך הלאה. 

פורסם

שכחתי להמשיך, כי חשבתי שזה מובן מאליו.

המיכל נמצא בקדמת הרכב, ליד הגלגל השמאלי, וממשיך עד תחתית הרכב מאחורי המגן פלסטיק שנמצא שם.

ייתכן שכתוצאה מהמכה, התנתקה משאבת נוזל השמשות ממקומה, או שהמיכל עצמו נסדק.

[כמובן, בהנחה שבאמת לא חסר נוזל קרור ושמן מנוע].

כדי לבדוק אם זה באמת מה שקרה, יש למלא מים במיכל שטיפת החלונות, ולבדוק ברצפה, האם יש נזילה.

פורסם

אתה יכול להציץ מתחת לרכב ולראות אם משהו נוזל, רטוב או ריכוז לחות בנקודה מסויימת?

אם כן, צלם לנו וקבל תשובות יותר מדויקות.

כבר חתמתי...

פורסם

תודה לכולכם על התגובות,

החלטתי שאני אקח את הרכב למוסך כי באמת אי אפשר לדעת מה הנזק בלי להתסכל עם ליפט, רק שאלה חשובה, אם הרכב עומד הרבה זמן במצב הזה עד שאקח אותו למוסך עם גרר  (כמובן שבלי להניע אותו בכלל), האם זה מסוכן או יכול לגרום לנזק כלשהו?.

פשוט אני לא משתמש בו כמעט בכלל ולא פנוי כרגע להתעסק בזה, אם יש סיבה טובה לטפל בהקדם אעשה זאת כמובן.

ועוד משהו, אשמח להמלצה (בפרטי אם אסור בפומבי) על מוסך מורשה מומלץ ואמין במרכז (עדיפות לאזור בני-ברק)

פורסם
לפני 20 דקות, יאני כתב:

החלטה נכונה, חפש בגוגל מוסך שמתמחה בדגמים של קיה באזור מגוריך. זה קל מתמיד היום.

ברור, אבל פחות קל למצוא אחד אמין :) למצוא זה משהו אחד, אמינות הביקורות זה משהו אחר.

גם חשוב לי לדעת האם אוכל לדחות את זה כל עוד הרכב עומד ללא הנעה.

תודה לכולם שוב

• תוכן חדש...