Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר את זה שהBX כוללת VRR וכל הגיימינג סטאף ואם כן (ואני סומך עליך לגמרי שבדקת את זה לעומק), מעולה.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

שאלה בנושא,

אצלי הטלוויזיה מחוברת דרך ARC HDMI למגבר, וגם הממיר של הוט מחובר למגבר עם כבל HDMI.

רציתי לשאול, בטלוויזיה כדאי לבחור ביציאת סאונד PCM או "זרם סיביות"? מה ההבדלים בינהם?

בממיר של הוט הסאנד על bypass, מה זה אומר? כדאי להישאר עם ההגדרה הזאות או לא? 

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
בתאריך 22.8.2021 בשעה 08:09, hdal כתב:

בואו נהיה אופרטיבים לרגע.

אני מחפש גם OLED עכשיו ולאחר סקר שוק מקיף אלה המחירים הנמוכים ביותר  שאליהם הגעתי 

6,500 ש"ח ל-A1

7,500 ש"ח ל-C1 

כמובן כולל הובלה והתקנה ואחריות לשלוש שניפ של ח.י (לא יבוא פרללי)

מכיוון שהשימושים שלי לא מתקרבים לאלה של פותח השירשור אני שוקל ללכת על ה-A1 כ-OLED הראשונה שלי.

אם מישהו מכיר מחירים טובים יותר/רוצה להצטרף לרכישה/לחלוק תובנות לגבי הבחירה - אשמח

זה לגודל 65?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חדשות מרעישות!

קודם כל, אחרי חפירה בנוגע ל OLED- גם ה BX/CX וכדומה חוטפות burn in הרבה יותר מדי בקלות עבור כל מי שמשתמש בטלויזיה כמסך מחשב.

אבל למען האמת, זה לא כזה רלוונטי. 

הסדרה החדשה של סאמסונג (QxxA לעומת T) תומכת בהעברת LPCM 5.1 וכל פורמט לא דחוס ממקור חיצוני שמחובר ב HDMI למערכת שמחוברת ב EARC. התמיכה גם יציבה החל מקושחה 1506.

אחרי רומן לא מהנה במיוחד עם אלקטרוניקס פרו (מוקדנים שלא רק חסרי ידע- אלא גם חצופים להחריד, מנהל טכני עם השקר הרגיל של "אני אחזור אליך" ולעולם לא חוזר) החלטתי שדי, סמליין הם אלו שחייבו את כרטיס האשראי שלי- אז לסמליין אפנה.

ולא בטלפון. נסעתי לפ"ת לבניין היבואן, אחרי קצת ויכוחים עם המנהל הטכני ומנהל המותג (זה התחיל בניפוח חזה מצידם וטענות שמה שאני מנסה לעשות לא אמור בכלל לעבוד, ואני לא מבין את עניין הפורמטים) הם הסכימו שנשלוף טלויזיה, נחבר את המחשב שהבאתי ונראה מה מופיע ב EDID.

חיברנו את המחשב ל QN85 מהסדרה החדשה, הפלא ופלא, יש אפשרות להעביר 5.1 (וגם 7.1), ב EDID מופיע 8 ערוצים.

לטובתם יאמר שמפה והלאה הם הבינו מיד שכנראה שגו וביקשו ממני לשלוח מהבית את החומר שמציג את הטענה שלי. היחס השתנה כמעט ב 180 מעלות. 

הכנתי מצגת קצרה עם התמונות הרלוונטיות+צילום של הדפים הרלוונטיים מהמדריך למשתמש גם בסדרת T וגם בסדרה A, הם זהים לחלוטין מבחינת התמיכה בפורמטים אבל כאמור במציאות יש הבדל.

לאחר כשבוע (עם חג באמצע) יצרתי קשר ולא האמנתי למשמע אוזניי- יבואן במדינת ישראל התנצל בפניי על הבעיות שנגרמו בגלל התיאור השגוי, הודה לי שעזרתי להם למצואאת השגיאה הזו, והודיע לי שיגיעו אלי בקרוב להחליף את הטלויזיה מ Q70T ל Q70A חדשה כדי לעמוד בהתחייבות שכתובה בדפי המידע של המוצר. לא מרחו אותי לרגע. 

אז הלוואי שאלקטרוניקס פרו יתעשתו, כי נראה שהיבואן כן קשוב למשוב מהלקוח, באסה שנותן השירות שהם בחוזה איתו כזה פח.

אעדכן שהטלויזיה תוחלף.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)

תודה על העדכון, באמת יוצא דופן.

מצד שני, גם לקוח שנוסע עד למרכז הטכני ומבלה שם מספר שעות, שלא לדבר על החפירות והחקירות שערך מראש בבית, זה... גם יוצא דופן. מאוד. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אלקטרוניקס פרו היו פה היום (והם מזעזעים כתמיד. טוב שכל מה שהיו צריכים לעשות זה להוציא מכשיר מהקופסה ולשים על המזנון....)

אז, 65Q70A! רשמים ראשונים:

+הצבעים טובים יותר והניגודיות בשמים

+תאורה אחורית חזקה יותר משמעותית

+שחורים נפלאים ו black uniformity עשר.

+תמיכה בכל פורמט סאונד שרציתי, ב 5.1

+השלט נטען כעת, מ USB C ומאור החדר. אין סוללות.

+פלוס גדול, תדר ה PWM הטבעי הועלה מ 240HZ ל 960. אפילו רגישים לא יבחינו.

+זמן תגובה נמוך יותר (ונמוך מאוד בכללי), טלויזיה אידיאלית לגיימינג

-הרמקולים פח. זוועה. טרנזיסטור ב 20 שקלים. (למזלי לא איכפת לי, המערכת פעילה תמיד)

-רגלית פלסטיק. שנה שעברה קיבלנו מתכת. למה?

-שנת 2021 ועדיין רק כניסת HDMI 2.1 בודדת.

-איכות הרכבה בסדר. כאשר מדובר על טלויזיה של 5000 שקל, "בסדר" זה פשוט לא מספיק.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 שעות, Pika007 כתב:

איכות הרכבה בסדר. כאשר מדובר על טלויזיה של 5000 שקל, "בסדר" זה פשוט לא מספיק.

בהתחשב בכל רשימת הפלוסים שהבאת... יו קנואו, איפשהו צריך לחסוך, אה?!

לפחות במחשבים ניידים ניכר שהמארז עולה יותר מהחומרה הטכנולוגית (לפחות לצרכן). אם תיקח מחשבים כמעט זהים מבחינת חומרה, למשל סדרת ThinkPad של לנובו, תגלה שהמחשב עם המארז הקל/חזק/איכותי יותר, עולה כפול ויותר. כמובן שיכולים להיות הסברים אחרים מעבר לעלות המארז. למשל, שמחשבים יקרים קונים ארגונים, והמחיר לצרכן הוא לא רלוונטי לעסקאות שהם עושים... אבל בכל זאת, נדמה לי שאיכות חומרים והרכבה היא מרכיב עלות משמעותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במחשבים ניידים למארז יש חשיבות גדולה בלהגן על התוכן מטלטולים, טליויזה זה לא מכשיר שאתה מזיז ממקום למקום. הובלה, התקנה ואולי כמה מעברי דירה. כך שלאיכות החומר וההרכבה של המארז נראה לי שיש פחות חשיבות.

פורסם (נערך)

את הרמקולים אפשר להבין כי גוף המכשיר ניהיה דקיק, אצלי בTCL 70 אינץ הגוף שמן יחסית ויש אחלה רמקולים עם באס סביר בשביל טלויזיה, טובה מהQLED של אחי(Q6? לא זוכר כבר)

בכל מיקרה טלויזיה ברמת מחיר כזו צריך לפנק בסאונדבר טוב או רמקולים טובים, זה לא עניין יקר היום.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

בהתחשב בכל רשימת הפלוסים שהבאת... יו קנואו, איפשהו צריך לחסוך, אה?!

לפחות במחשבים ניידים ניכר שהמארז עולה יותר מהחומרה הטכנולוגית (לפחות לצרכן). אם תיקח מחשבים כמעט זהים מבחינת חומרה, למשל סדרת ThinkPad של לנובו, תגלה שהמחשב עם המארז הקל/חזק/איכותי יותר, עולה כפול ויותר. כמובן שיכולים להיות הסברים אחרים מעבר לעלות המארז. למשל, שמחשבים יקרים קונים ארגונים, והמחיר לצרכן הוא לא רלוונטי לעסקאות שהם עושים... אבל בכל זאת, נדמה לי שאיכות חומרים והרכבה היא מרכיב עלות משמעותי.

האמת שזה די ניטפיקינג, העליתי את זה כי הגב של הטלויזיה הקודמת היה קשיח יותר. 

ומצד שני, הדגמים של 2021 (סדרה A) דקים בצורה הזויה. לא מבין איך, אלו לא טלויזיות OLED. 

אגב, במחשבים ניידים זה סיפור אחר לחלוטין, מארז איכותי עולה הון, מחשב נייד זו מכונה צפופה להחריד- ככה שכדי לחסוך לא כזה הרבה מקום ומשקל+להשאיר מספיק עמידות אתה צריך הנדסה איכותית, תכנון תרמי איכותי, יצור איכותי והרכבה עם QA הדוק. 

דווקא בחלקים גדולים להוסיף עוד מילימטר לעובי תבנית ההזרקה זה סיפור ממש זניח מבחינת עלות יצור ועלות חומר, אז מוזר לי שלא עשו. לא פה הבזבוז הכספי.

טוב, חפיף, באמת שזה זניח.

• תוכן חדש...