Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גזי CO2 ברדיאטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים , לפני מספר ימים התפוצץ לי צינור מים, כנראה עקב מאוורר מנוע שהתקלקל.

הצינור התפוצץ לא בנסיעה אלא דווקא לאחר שהחנתי את הרכב. 

כמובן שגררתי את הרכב למוסך , ולא נסעתי בן יותר.

במוסך החלפתי צינור מים , ושמתי נוזל קירור מחדש, והחלפתי מאוורר מנוע.

שהמסוכניק בדק לי את הרכב הוא אמר שצריך לשפץ ראש מנוע , עקב בדיקה של גזי CO2 דרך הנוזל קירור, לטענתו הבדיקה הזאת בלבד מספקת כדי לקבוע שצריך לשפץ ראש.

יש לציין שנסעתי מאז מספר ימים תוך מעקב צמוד אחר הטמפרטורה , וכמות הנוזל קירור במיכל והכל היה תקין.

אין הנעה קשה בבוקר , אין איבוד נוזל קירור , חימום מנוע.

האם לדעתכם בדיקה של פליטת גזי CO2 לבדה מספיקה כדי לאבחן שצריך לשפץ ראש ?

פורסם

כן אני מבין שזה מהמנוע , אבל האם הדבר אומר בהכרח שצריך לבצע שיפוץ ראש ? והאם אפשר להמשיך לנסוע ככה כל עוד אין תסמינים אחרים ? 

כגון התחממות , איבוד מים וכו ..?

פורסם (נערך)

באיזה רכב מדובר ?

יש רכבים בהם שיפוץ ראש מנוע יהיה כוסות רוח למת ותאלץ להחליף מנוע -זה קורה במנועים מסויימים של מאזדה לנטיס/דמיו משנות ה 90 המוקדמות ולפעמים גם עד 2004/דייהטסו/סוזוקי בלנו הישנות).

המשותף לרובן הוא שבלוק המנוע עשוי מאלומיניום ונאכל וכאשר מרימים את ראש המנוע לשיפוץ, הטרגדיה (איכול הבלוק) מתגלה בגלמותה (נכון לכולן למעט המאזדה שם הבעיה אחרת- שיפוץ ראש "גרר" שם בכמה מקרים שהוזכרו כאן לכך,שהרכבה התחיל לאכול שמן וכאן בערך נגמר הסיפור וההשקעה ירדה לטמיון.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הצינור התפוצץ לדעתי בגלל המאוורר מנוע התקלקל , כמובן שזה ביצה ותרנגולת ולא באמת ניתן לדעת.

אבל במהלך השבוע שנסעתי מאז שהחלפתי צינור ואת המאוורר מנוע , אין התחממות , אין ״טחינה״ בנוזל קירור אן בשמן מנוע, אין עשן לבן מהאגזוז .

בעצם כל התסמינים של ראש לא קיימים , מלבד הבדיקה הכימית שהמוסכניק עשה מהנוזל קירור

פורסם
לפני 7 שעות, KingLBJ23 כתב:

הצינור התפוצץ לדעתי בגלל המאוורר מנוע התקלקל , כמובן שזה ביצה ותרנגולת ולא באמת ניתן לדעת.

אבל במהלך השבוע שנסעתי מאז שהחלפתי צינור ואת המאוורר מנוע , אין התחממות , אין ״טחינה״ בנוזל קירור אן בשמן מנוע, אין עשן לבן מהאגזוז .

בעצם כל התסמינים של ראש לא קיימים , מלבד הבדיקה הכימית שהמוסכניק עשה מהנוזל קירור

לא מחייב שיהיו את התסמינים האלה כשיש זליגה של גזים למערכת קירור.

הבדיקה הכימית היא כנראה בגלל הצינור, אם אתה סומך על המוסכניק אז התשובה היא כן.

פורסם

בשורה תחתונה, אם כל שאר המדדים תקינים מלבד גזים במיכל קירור.

הייתם מבצעים ראש מנוע? או שמחכים עם זה?

• תוכן חדש...