Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לקנות רכב משומש, משפחתי קטן, בטווח מחירים של עד 50K.

המליצו על סקודה ראפיד מבחינת אמינות ועלות מול תועלת.

מצד שני טיילתי קצת בפורום וראיתי תלונות על נוחות הנסיעה.

מה דעתכם? יש רכב אחר שכדאי לשקול?

חוץ מזה שנראה שבשוק המחירים של הראפיד גבוהים מהמחירון. שנת 2017 עם כ- 100k ק״מ רוצים בערך 50k, כשהמחירון הוא כ 42k שח. גם בסוכניות כמו אלדן/באדג׳ט וכו׳.

פורסם

הרפיד זריזה, מרווחת, תא מטען גדול ופרקטי בזכות מבנה 5 דלתות, איכות חומרים פשוטה.

לדעתי נוחות הנסיעה סבירה לגמרי, הגיר יכול להיות נקודת חולשה מבחינת אמינות.

יש צורך בתא מטען גדול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כך אפשר לשקול רכבים אחרים, למשל סיטרואן קקטוס, גם כן זריזה, נוחה, עיצוב פנים וחוץ מקורי, גור אמין יותר.

אך הייתה בעיה עם רצועת טיימינג שיכלה להתפורר, יצא ריקול בנושא לכן צריך לבדוק האם הוחלפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין דבר כזה ה"מומלצת" יש הרבה רכבים שלכל אחד את ההיתרונות והחסרונות שלו. רכב בוחרים לפי צרכים ואופי שימוש.

כדי להבין אידזה רכב יתאים לך יותר צריך להבין מה אופי השימוש שלך בו מה טוואי הנסיעה ואיזה דברים חשובים לך באוטו (נוחות? בידוד רעשים? אבזור? וכן..)

פורסם (נערך)

שתחזיק הרבה שנים, צריכת דלק נמוכה, שלא תראה הרבה מוסך, נוחות בסיסית במחיר הזה, נסיעה בינעירונית בעיקר. חשבתי שיש קונצנזוס. הרבה המליצו על הראפיד מבחינת אמינות וסיכויים נמוכים להיתקע בצד הדרך בעקבות כל מיני תקלות של בלאי (ברור שבכל רכב יש סבירות לתקלות).

אין איזה TOP 3?

עריכה אחרונה על ידי omerRN
פורסם

לראפיד יש היתרונות במרווח ראש ורגליים טוב לאנשים גבוהים, תא מטען פרקטי, מנוע חזק וגמיש וצריכת דלק נמוכה.

מבחינת הצרכים שלך אני חושב שהיא פחות מתאימה, הגיר שלה מתקלקל לעיטים ומצריך תיקונים בין אם זה החלפת קלאטצים או מוח גיר, למנוע יש גם כמה נקודות חלשות כמו אקטואטור טורבו אבל סה"כ הוא בסדר, החלפים והטיפולים מעט יקרים יחסית לקטגוריה שלה.

אם אתה מחפש רכב חסכוני ואמין ואין לך דרישות לנוחות, מרווח, נפח העמסה או כוח אז הייתי מתמקד בסופרמיני יפנית כמו סוזוקי סוויפט או מאזדה 2 או הודה גאז.

פורסם
לפני 11 שעות, המהיר הזהיר כתב:

תבדוק גם את הקורולה 2015-2016  ואת המאזדה 3 באותם שנים.

הם יותר אמינים, יותר סחירים.  מצד שני זה רכב משעמם מאוד.

הקורולה רכב משעמם. 

מאזדה 2.0 ליטר ממש לא משעממת,אפשר לשחק עם השלדה שלה הרבה יותר מאשר לאון/ראפיד/אוקטביה ויותר כיפית משלושתם. 

פורסם
בתאריך 31.5.2021 בשעה 09:47, Gavrik כתב:

מבחינת הצרכים שלך אני חושב שהיא פחות מתאימה, הגיר שלה מתקלקל לעיטים ומצריך תיקונים בין אם זה החלפת קלאטצים או מוח גיר, למנוע יש גם כמה נקודות חלשות כמו אקטואטור טורבו אבל סה"כ הוא בסדר, החלפים והטיפולים מעט יקרים יחסית לקטגוריה שלה.

שמת לב שהוא נוסע בעיקר מחוץ לעיר?

בבינעירוני בלי הרבה פקקים כל גיר עובד הרבה פחות ואמור לסבול הרבה פחות מבלאי.

החלפת קלאצ'ים זה לא סיפור יקר ומוח גיר לא תקלה נפוצה בשנתונים מתקדמים.

המנועים בשנתונים האלו כבר אמינים ולא מכיר בעיות.

תחזוקה אפשר להוזיל על ידי טיפול אצל מוסך רון או מוסכים דומים ולא ייצא יקר אלא סביר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן הוא פחות סובל מבלאי אך הוא עדיין סובל מבלאי.

הוצאה של כמה אלפים על קלאטצים והוצאה של כמה אלפים על מוח גיר זאת לא הוצאה כבדה כול כך כמו פעם אבל עדיין זאת הוצאה לא קטנה.

שורה תחתונה פות"ש לא הראה שהפלוסים של הראפעד חשובים לו ומבקש בעיקר רכב אמין שלא יתקע בצד הדרך גם אם המצב בראפיד טוב עדיין אני חושב שרכב עם גיר אוטומטי רגיל יהיה עדיף לצרכים והשימושים שלו.

פורסם

החלפת מצמדים זה באזור ה 4 אלף. לא הייתי אומר שזה לא סיפור יקר.

במיוחד כשהוא  קונה רכב משומש שלא ידוע מה מצבם או מח גיר.

פורסם

מה לגבי פיג׳ו 508 שנת 2015?

נראה מעולה ומרווח, אבל משום מה נמכר מתחת למחירון. נראה שאין לו ביקוש

• תוכן חדש...