Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, 

לפני כשנה יצא לי לעשות נסיעת מבחן על cx30 בפעם הראשונה. 

יצאתי מאוכזב מהסיבות הבאות - 

1.בכביש הטיילת באשדוד הרכב הרגיש כבד וקשיח מדי. 

2.דוושת הברקס הייתה מאוד הדוקה/קשה 

ברמה שפעם אחת אפילו לא הצלחתי לעצור לפני קו העצירה ברמזור. 

היום עשיתי נסיעת מבחן שנייה על הcx30 

הפעם הרכב הרגיש מאוד מעודן 

נכנסתי לרחוב קטן מרוסק בסמוך לסוכנות מאזדה בתל אביב. הרכב "בלע" את כל הבורות. הופתעתי מהרכות, שאלתי באילו צמיגים מדובר. ברכב היום צמיגים בקוטר 17 (רמת הגימור אקזקוטיב). 

המושב נהג מאוד נוח, סוף סוף הצלחתי למצוא רכב שבו ניתן לכוון תמיכה שונה לירכיים - זה משפר מאוד את נוחות הישיבה ברכב. 

כמו כן אהבתי שהרכב צובר מהירות בצורה לינארית, אין קפיצות, הנהיגה נינוחה ומאוד בטוחה - ישנה תגובה מיידית לתנועת ההגה. 

קצת הפריע לי מימד הרוחב של הרכב, קרוב לוודאי מדובר בעניין של הרגל. 

הבחור שהוצמד היה מאוד שירותי ומקצועי. 

הוא ניסה למצוא דרך בה יהיה לי נוח להיכנס לרכב - הוא שם לב שקצת קשה לי להרים את הרגל. 

שאלתי אותו אם במאזדה 3 המושבים שונים ונאמר לי שמדובר במושבים זהים. 

גם דוושת הבלם שהפעם לא הורגשה קשיחה מדי, זהה בcx30 ובמאזדה 3 על פי דברי הבחור. 

מה גורם להרגשה השונה ממנה יצאתי משתי נסיעות על רכב זהה? 

אם להסתכל בפרספקטיבה של 4 שנים 

מה עדיף לדעתכם, הסדאן או הBSUV? 

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

ב-3 המושבים אמנם זהים ל-CX-30, אבל המושב עצמו נמוך יותר ביחס לכביש (או מדרכה).

ככה שאם אתה מתקשה להיכנס למושב ב-CX-30, נראה לי שיהיה לך קשה יותר ב-3.

אגב ה-CX-30 שייך ל-SUV-C ולא SUV-B (לשם שייך ה-CX-3)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אחרי נסיעת המבחן ניסיתי לבדוק לגבי המושב במאזדה 3 , משום מה, היתה לי תחושה שבסיס המושב קצר יותר מאשר ב CX30.

העלתי את המושב בסדאן עד הסוף ועדיין הרגשתי שאני וישב נמוך יותר - למעשה הרגשתי שאני יושב נמוך יותר מאשר בקורולה שלי ואת זה פחות אהבתי .

לגבי מערכות בטיחות-

המערכת לזיהוי שטחים מתים יותר מדי אקטיבית -למעט תאורת האזהרה שזה מעולה ,ישנו גם זמזום מעצבן .

מערכת סטיית נתיב לא ממרכזת את הרכב .

בקרת השיוט מ-30 קמ"ש ולא מ-0 - לא הבנתי מה ההשפעה על תנועה בפקק ?

פורסם

במפרט הרכב רשום:"מערכת בקרת שיוט מסתגלת הכוללת שמירת מרחק, עצירה מלאה וזינוק מעמידה"

ממה שידוע לי - העצירה בפקק מתנתקת אוטומטית אחרי 3 שניות  ז"א הרגל חייבת להיות על הברקס גם בפקק , הרי אף אחד לא יתחיל לספור 3 שניות בכל עצירה.

אבל אם קיים בלם יד חשמלי (הקיים ב-CX30) , הרכב לא יזוז עד שלוחצים על גז.

פורסם
לפני 4 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

אחרי נסיעת המבחן ניסיתי לבדוק לגבי המושב במאזדה 3 , משום מה, היתה לי תחושה שבסיס המושב קצר יותר מאשר ב CX30.

העלתי את המושב בסדאן עד הסוף ועדיין הרגשתי שאני וישב נמוך יותר - למעשה הרגשתי שאני יושב נמוך יותר מאשר בקורולה שלי ואת זה פחות אהבתי .

הוא לא קצר יותר, אבל בהחלט יושב נמוך יותר ביחס לכביש, יותר נמוך מהקורולה.

כשאני קיבלתי רכב חלופי קורולה הרגשתי כאילו עליתי לאיזה SUV.

לפני 4 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

המערכת לזיהוי שטחים מתים יותר מדי אקטיבית -למעט תאורת האזהרה שזה מעולה ,ישנו גם זמזום מעצבן .

יש גם תאורת אזהרה במראה, גם תצוגה על הלוח מחוונים באמצע וגם צפצוף, בטווח של שנה וקצת שאני עם הרכב אני יכול להגיד שזה טוב שיש את הצפצוף, כי את שני האחרים קל לפספס תוך כדי נהיגה.

לגבי הבקרת שיוט אדפטיבית אני חייב לציין שאני לא מהמשתמשים הכבדים (בלשון המעטה) אז קשה לי לעזור שם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

תודה רבה על העזרה. 

בכל זאת מעניין מה גרם לתחושות המנוגדות אחרי נסיעת המבחן על ה cx30. 

האם ייתכן שרכבי מבחן עוברים "הכנה" כלשהי? 

ייתכן שמושב הנהג בקורולה יחסית גבוה אבל אני מחפש רכב עם מושב נוח יותר וגם מעט גבוה יותר מאשר בקורולה. 

בcx30 חסרה תמיכה לגב תחתון, זה לא גרע מנוחות הישיבה, הופתעתי לטובה. 

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

לא מכיר 🤷‍♂️

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שאלתי  אתמול האם אפשר להחליף את מידת הצמיגים ל16 על מנת לשפר נוחות .
אמרו שהרכב( CX30  עם מנוע 2 ליטרים ברמת הגימור האמצעית EXECUTIVE) מגיע רק עם צמיגים בקוטר 17

פורסם

לא יודע במה נסעת אבל נסעתי גם בדגם הפשוט 2.0 וגם בדגם המאובזר של ה2.5 ושניהם היו מאד נוקשים על הכביש,זה הרכב,ההבדלים בין שני הדגמים היו מינוריים,אם אתה מחפש רכב עם נוחות גבוהה זה לא הרכב בשבילך,הוא גם צפוף.

פורסם

הבעיה שרכבים בגובה סטנדרטי (עד 17 ס"מ מרווח גחון) איבדו מהפופולריות שלהם .

המבחר לא גדול .
על זה צריך להוסיף את הדרישה של ביטוח לאומי לרכב עם מנוע מעל 1300

והקשיים שיש לי בזמן כניסה \יציאה .

פורסם

מנסיון,מה שמפריע לך זה לא המרווח גחון של הרכב,זה הגובה של הסף של הדלת.

לפני שקניתי את ה3008 התלבטתי אם לקחת CX5,איך שנכנסתי לרכב היה לי קשה להכניס את הרגליים פנימה כי הסף במאזדה גבוה משמעותית מזה של הפיגו.

אני בטוח שיש רכבים שהסף אפילו נמוך יותר אבל צריך לבדוק את זה.

פורסם

יכל להיות שזה השילוב של שניהם - גם מרווח הגחון וגם גובה סף הדלת .

גם ל2008 היה לי מאוד קשה להיכנס .

פחות נוח היה גם בקאמיק,HRV ובאטקה-גבוה מדי.

או הונדה סיוויק, ניסאן סנטרה,יונדאי סונטה-נמוך מדי .

לעומת זאת, בקארוק, אופל גרנלנד X וברכבי טויוטה (ניסיתי ב CHR\סטיישן\סדאן ) -אין שום בעיה .

על הגבול =לא הצלחתי להבין אם נוח או לא היו הסיאט לאון והגולף .

אני מעדיף רכב קומפקטי מבחוץ ולכן בדקתי את הג'אז , אם לא תא המטען הקטנטן -הייתי בוחר בג'אז

פורסם
לפני 6 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

שאלתי  אתמול האם אפשר להחליף את מידת הצמיגים ל16 על מנת לשפר נוחות .
אמרו שהרכב( CX30  עם מנוע 2 ליטרים ברמת הגימור האמצעית EXECUTIVE) מגיע רק עם צמיגים בקוטר 17

לא הגיע לארץ עם קוטר כזה (גם לא ה-3), לא יודע אם בחו"ל כן היה, ואם כן אולי אפשר לאשר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

יכל להיות שזה השילוב של שניהם - גם מרווח הגחון וגם גובה סף הדלת .

גם ל2008 היה לי מאוד קשה להיכנס .

פחות נוח היה גם בקאמיק,HRV ובאטקה-גבוה מדי.

או הונדה סיוויק, ניסאן סנטרה,יונדאי סונטה-נמוך מדי .

לעומת זאת, בקארוק, אופל גרנלנד X וברכבי טויוטה (ניסיתי ב CHR\סטיישן\סדאן ) -אין שום בעיה .

על הגבול =לא הצלחתי להבין אם נוח או לא היו הסיאט לאון והגולף .

אני מעדיף רכב קומפקטי מבחוץ ולכן בדקתי את הג'אז , אם לא תא המטען הקטנטן -הייתי בוחר בג'אז

מצויין,אז דווקא עשית סיבוב שהתרשמת ממנו לאיזה רכבים קל יותר להיכנס,מאלה תבחר את זה שמצא חן בעיניך.

פורסם

מאזדה CX30 מגיע עם ג'אנט 18 אינץ' בכל הדגמים. לא נראה לי שהוא מיוצר עם חישוקים קטנים יותר.

בקרת שיוט אדפטיבית ניתן לדרוך רק מעל 30 קמ"ש אבל היא תביא את הרכב לעצירה מלאה גם בפקק ותחזיק אותו במקום בשימוש באוטו הולד בבלם היד החשמלי. אם הרכב בעצירה מעל זמן מסויים צריך ללחוץ על כפתור ריסטארט או ללטף את דוושת התאוצה והרכב ישוב לנסיעה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...