Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברשותי רכב שנת 2019 עדין באחריות החברה.

האם זה נכון שניתן לעשות טיפולים לא במוסך היבואן ועדין האחראיות תהיה תקפה?

פורסם

ע"פ חוק, אתה רשאי לעשות טיפולים בכל מוסך שתבחר כל עוד המוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. אז רצוי מאוד שלא לעשות טיפולים באופן עצמאי או באיזה "מוסך מדרכה" ללא רישיון.

עם זאת, בעבר, כשהגעתי לממש אחריות על רכב שהטיפולים שבוצעו בו, לא בוצעו במוסך היבואן, עוד לפני שהתחילו לבדוק את הרכב, נאמר לי שאם יימצאו ליקוים שנגרמו כתוצאה מאחד הטיפולים שביצעתי במוסך שלא שייך ליבואן, הם לא יוכלו לכבד את האחריות על הרכב.

אני מניח שבמצבים כאלה זה יכול להיגרר לתביעות משפטיות שכל אחד תובע את האחר וכו'. קח זאת בחשבון.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מותק צודק, אבל -

- במידה ותרצה לממש אחריות, היבואן זכאי לדרוש ממך חשבוניות על בצוע הטיפולים כסדרם, עם פרוט החלקים שהוחלפו/הותקנו והוכחה שהם עומדים בדרישות היבואן/יצרן.  תנאים אלה צריכים להיות מפורטים בתעודת האחריות (אם היבואן לא פרט, לא יכול לבוא בטענות אח'כ, או לפחות יקשה עליו).

- החלק הקשה יותר הוא במימוש של אחריות "רצון טוב".  קרתה תקלה אחרי תקופת האחריות.  כל עוד ה"אחרי" לא מוגזם הרבה יבואנים יבצעו את התיקון (בין אם כשהם ו/או היצרן נושאים בעלות מלאה של עבודה וחלקים או בעלויות חלקיות) במסגרת "רצון טוב" אבל רק במידה והטיפולים השוטפים בוצעו במוסכים מורשי היבואן.

כך שאכן, ניתן לבצע טיפולים במסגרת האחריות בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, אבל צריכים להיות ערים למשמעויות הנובועת מכך.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • תוכן חדש...