Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לאילת

עדן.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, יש לי שאלה 

יש לי יונדאי i10 2009 ורציתי לדעת האם לדעתכם הרכב יוכל להגיע לאילת? (הרכב במצב טוב) 

תמיד אומרים לי לא לקחת סיכון שאני לא אתקע באמצע הדרך למרות שנסעתי איתו לערים רחוקות והחזיק יפה..ועכשיו אני רוצה לרדת לאילת עם האוטו ואשמח לשמוע מה דעתכם, תודה רבה 🙏🏻😊

עריכה אחרונה על ידי עדן.
פורסם

אנשים תקועים בסטיגמות על הנסיעות לאילת כאילו אנחנו בשנות ה-70 עם רכבים שמתחממים בעליות.

אז התשובה היא כן, כל עוד הרכב שלך מטופל בזמן ולא בעייתי בשגרה, אין שום סיבה שלא תגיע לאילת ותחזור בשלום.

תדאג לבדוק נוזלים במנוע (בעיקר שמנים ונוזל קירור) ושהצמיגים תקינים ולחץ האוויר שלהם לפי הגדרת היצרן. אלו דברים שכדאי לעשות בלי קשר לפני נסיעה ארוכה אלא באופן שוטף.

אם הכול תקין אני לא רואה סיבה שהרכב שלך לא יגיע לאילת ויחזור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמה פעמים שואלים את אותה שאלה והתשובה תמיד זהה. רכב מטופל יגיע לכל מקום גם לאילת, ללא שום בעיה.

2002 עשה את אילת מרכז 6 שנים ברציפות (פעם בשבועיים) לפעמים הלוך וחזור באותו יום, בלי בעיה אחת.

פורסם

האוטו תקין ביום יום ?

מטופל כראוי ?

אוכל שמן ?

מתחמם ?

מאבד מים על בסיס קבוע ?

אם התשובה לכל אלא היא שלילית אז תסע לשלום, תוודא שיש לך מים לשתיה, לחץ אוויר תקין בצמיגים, אוויר בגלגל רזרבי וציוד להחליף גלגל (כל אלו בלי קשר לנסיעה לאילת), תוודא שמפלס השמן תקין וכך גם מפלס המים שגם ככה רצוי לבדוק על בסיס שבועי גם אם האוטו חדש ותסע לשלום- המפתחות בפנים.

הנסיעה לאילת לא קשה למכונית באופן מיוחד, בטח כשבחוץ כבר לא יולי אוגוסט ובטח כשמשייטים במהירות חוקית, תעשה עצירה בדרך להתרעננות של הנהג לאוטו אין שום צורך בזה ותהנה מהדרך...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 46 דקות, עדן. כתב:

אני חודש הבא מסיימת נהגת חדשה אז לכן אני שואלת כי אני לא יודעת הכל עדיין😊

בלי להעליב, 

אם הרכב תקין, הוא לא החוליה החלשה בנסיעה לאילת.

הנסיון שלך על הכביש הוא החוליה החלשה .

ראשית, מומלץ לתכנן את הנסיעה מראש, לדעת מאיפה את מתכוונת לנסוע, ואיפה את מתכוונת לעצור להתרעננות. זה לא צחוק. עוצרים, מחלצים עצמות, שותים משהו קר, אוכלים פרי וממשיכים. 

כביש הערבה הוא כביש ממנו אני משתדל להימנע בגלל נהגים אגרסיביים, וריבוי משאיות. אבל לנהג ללא הרבה נסיון, יכול להיות שהוא הדרך המתאימה.

אני תמיד אעדיף לנסוע דרך מצפה רמון, אבל זה כביש שמחייב ריכוז גבוה. 

שורה תחתונה - הרכב הוא לא הבעיה. 

תתכנני היטב את המסלול, תדעי איפה את עוצרת בבטחה, ו...דרך צלחה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

רק ליזק את דיסקו - אם זו נסיעת תענוגות תכנני לך זמן פנוי לעצירות בדרך, גם להתרעננות וגם להנאה מאתרי הטבע (הרבה) והאדם (פחות בכמות, אבל יש מעניינים).

מצטרף להמלצה על נסיעה דרך מצפה רמון, ומוסיף - אם אין בעיית מזג אויר לנסוע כיוון אחד דרך כביש 12. כמוכן ממליץ על יציאה מוקדמת כדי שיהיה אפשר להנות מהדרך.

את שאר ההמלצות לטיפול ברכב, בנהג ובנוסעים כבר קיבלת מהעמיתים בפורום. החשוב ביותר הוא הבטיחות, לכן חלקי את הדרך לקטעים בני 60-90 דקות עם הפסקות להתרעננות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכיוון שאת נהגת חדשה עם מעט מאוד ניסיון, לא הייתי עושה את הנהיגה הראשונה לאילת לבד, אלא עם נהג/ת מנוסה , שיישב לידך. צריך ניסיון בנהיגה בכבישים דו סטריים מהירים (מה שאין כמעט למי שלמד לנהוג בגוש דן והסביבה), ניסיון בעליות/ירידות תלולות, ועוד. זה לא שמדובר במיומנויות מי יודע כמה מסובכות, אבל יש דגשים שצריך לדעת ולהתנסות איתם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פות"ש לא ציינה שהיא נהגת חדשה. אפילו ציינה שנסעה לערים "רחוקות" (אבל לא איזה). אז אם היא נסעה לחיפה ולירושלים כנראה שהתנסתה בנהיגה בכביש מהיר, ואפילו קצת בעליה ובירידה. כל עוד היא יודעת לשמור על הנתיב הנכון, להסתכל סביבה, לשמור על מהירות מתאימה ולא רוכבת על הבלמים לא צריכה להיות לה בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...