Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור כזה... אתמול בערב היה נדמה לי מיד לפני כיבוי המנוע (כבר לא בטוח...) שנדלק הפס הרביעי של חיווי טמפ' הנוזל. לאחר הנעה נדלקו שלושה (תשע שנים שהרכב ברשותי לא נדלקו יותר משלושה).

היום הייתי חסר בטחון לפני הנסיעה ובדקתי מפלס נוזל ולצערי שכחתי את מכסה המיכל פתוח. כשהגעתי לעבודה (בדרך לא נדלקו יותר משלושה פסים) יצאתי מהאוטו וראיתי שלולית אדמדמה של נוזל מימי שיצא מהפתח הפתוח. ניסיתי למלא את החסר עם נוזל קירור, אבל נראה לי שנכנס פחות ממה שיצא- האם יש אוויר במערכת? איך לבדוק? מיד לאחר הנעה? האם המיכל מנותק ממערכת הקירור כשמנוע מדומם?

פורסם

יש 2 פקקי ניקוז.
אחד על הצינור לרדיאטור חימום ואחד בבית טרמוסטט.
הם נראים כמו כסוי של ונטיל בגלגל.
תחכה שהרכב יתקרר( קשה לעשות זאת כשהרכב חם למי שלא מיומן) ואז תמלא נוזל קירור כשהפקקים פתוחים. כשיתחיל לצאת נוזל קירור מהפתחים ללא אויר אלא ברציפות תסגור את הפקקים ותמלא נוזל קירור במיכל עד לגובה הרצוי.
שים לב שהפקק בבית טרמוסטט קצת קשה ולא להשתמש בכלים כגון פלאייר וכו' כי אתה עלול לשבור את הפיה ואז תאלץ להחליף בית טרמוסטט.
בהצלחה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני שעה, asix כתב:

יש 2 פקקי ניקוז.
אחד על הצינור לרדיאטור חימום ואחד בבית טרמוסטט.
הם נראים כמו כסוי של ונטיל בגלגל.
תחכה שהרכב יתקרר( קשה לעשות זאת כשהרכב חם למי שלא מיומן) ואז תמלא נוזל קירור כשהפקקים פתוחים. כשיתחיל לצאת נוזל קירור מהפתחים ללא אויר אלא ברציפות תסגור את הפקקים ותמלא נוזל קירור במיכל עד לגובה הרצוי.
שים לב שהפקק בבית טרמוסטט קצת קשה ולא להשתמש בכלים כגון פלאייר וכו' כי אתה עלול לשבור את הפיה ואז תאלץ להחליף בית טרמוסטט.
בהצלחה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

תודה רבה על התשובה המפורטת.

היות ואין לי מושג מה זה /איפה הבית תרמוסטט או הפקק על הצינור, האם יש למישהו תרשים/תמונה לרכב הנ"ל?

האם להניע את הרכב? כרגע אם אוסיף נוזל המפלס יעלה במיכל המילוי. האם פתיחת הפקקים תוריד את המפלס?

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
פורסם

עד שמומחי הסיטרואן יצרפו לך תמונות:
המערכת הזאת סגורה בלחץ (כשהלחץ עולה, גם טמפ' הרתיחה עולה, פיסיקה), נסעת בלי פקק ולכן הלחץ לא עלה והנוזל רתח. חלקו בעבע החוצה.
אם אתה חושש מלהתעסק עם ברזי ניקוז יש דרך פחות 'מושלמת' אבל יעילה כפתרון ראשוני:

מלא עד הסוף (ואני מקווה שאתה ממלא את אותו הנוזל שיש לך שם ולא איזה פרסטון בשקל מתחנת דלק, כי אז יש סיכוי שאתה מערבב ואשכרה גורם נזק).
תניע ותן לרכב להתחמם שיגיע לטמפ' עבודה, כבה, תן לו להתקרר ותשלים את החסר ואז שוב, בגלל שיש מיכל עיבוי זה פתרון סביר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רצוי במקרה הזה לעשות ניקוז אויר למערכת, במידה יש אויר במערכת המפלס יירד ותצטרך להוסיף מים, חשוב לעשות אחרת הנזק יהיה גדול לעומת ה-5 דקות למכונאי המיומן והאולי 50 שח שתצטרך לשלם במידה ולא תעשה זאת לבד.

• תוכן חדש...