Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנית אורחים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

נתקלתי במודעה זו בכניסה למעלית.

מישהו יכול להסביר לי מה ההגדרה ל״אורח״?  מי בעצם נחשב לאורח? 

אני גר עם ההורים, לאבי ישנה חניה, לי אין. האם אני אורח?

00EFB9CD-5A1E-4166-9CDC-2B8465A67BB0.jpeg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא.  אתה דייר בבניין ולא אורח.

גם שים לב להבהרה המודגשת :

"החניה אינה מיועדת לשמש מי מבעלי/דיירי הדירות".

ולהבהרה שלפניה -

"ולמספר שעות מוגבל".

כל הכבוד לוועד הבית על היוזמה.  מעניין היכן יש (או היתה ?) דרישה להקצאת חניות אורחים.

פורסם

יש את זה בהרבה תבע"ות בשנים האחרונות.

בדרך כלל, זה נובע מכך שלמתכנן התנועה של התב"ע לא היו מספיק מקומות חניה באזור הציבורי, אז הוא כופה להקצות חניות "ציבוריות" על שטח פרטי.

מה שנקרא- רק בישראל...

בכל מקרה, לשאלתו של פות"ש, בדיוק עכשיו, כשהם מגבשים את תקנון הבית המשותף לקראת הרישום, הם יכולים להחליט ברוב קולות הדיירים טיך ישתמשו בחניות האורחים.

העו"ד שלהם יבדוק אילו מגבלות חלות בתב"ע (שהרי ברור שאי אפשר, למשל, לרשום אותן כפרטיות) וינחה אותם לפי כך, איך הם יכולים להשתמש בהן לפי רצון הרוב.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

לא יודע מהי חניית אורחים. מכיר חניה משותפת לכל הדיירים (כדי לעמוד בדרישות העירייה ככתוב) לפי "כל הקודם זוכה" (כמובן לפרק זמן סביר). ואם אין אורחים, אף אחד לא יכול להחנות את רכבו השני, למשל, והחניות יישארו סתם ריקות? לא הגיוני. הייתי בודק בהסכם המכר איך החניות מוגדרות. נראה לי שיופיע שם משהו בסגנון "חניה משותפת".

אם אתה ה"אשם", לדעתי אתה יכול לחנות שם מדי פעם , אבל זו לא חניה פרטית שלך רק כי החנית ראשון. תתחשב גם באחרים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

זה מצב קלאסי שעוד ככה וככה זמן אחד הדיירים יעשה מהחנייה הזאת חניה פרטית.
בטח גם ישים איזה שלט או מחסום.
יחסום את מי שיחנה שם או יצפצף/נזק לרכב החונה בחנייה.

פשוט משהו זהה קרה באחד הבניינים שגרתי. בהצלחה.

פורסם

אצלי על 24 דיירים יש 4 חניות אורחים. הן משמשות גם לאורחים וגם לדיירים לפי כל הקודם זוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם זה עובד אצלכם, סבבה. 
עד שמגיע דייר שמתחיל עם קומבינות, כמו למשל לחנות בחניה הזו גם כשהחניה שלו פנויה, כדי להשאיר אותה לצרכים שלו (חברים, מחסן, רכב נוסף במשפחה....)

פורסם
לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

אם זה לפרק זמן קצר, אני לא רואה בזה קומבינה. הוא פשוט שומר את החניה שלו לאורח.

זאת בדיוק ההגדרה של קומבינה , 

החניה היא לאורחים , על בסיס ראשון מגיע , ראשון מקבל. אם הוא שומר אותה לאורח שלו , והאורח שלי אמור להגיע שעה קודם , לפי ההגיון , האורח שלי אמור לחנות בה. אבל בגלל אותה קומבינה , האורח שיגיע מאוחר יותר יחנה בה. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

נניח שבמקום חניית אורחים, ישנה מול הבניין "חניית זהב". ציבורית, אבל מרווחת ממש בכניסה. חניה מעולה.

באתי מהעבודה אחה"צ והיא פנויה.

לגיטימי שאחנה בה ואשאיר את החניה הפרטית שלי לאורח שצריך לבוא אלי בערב?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אם אין מערכת בקרת כניסה, החניות האלו מועדות לפורענות ואין יותר מידי מה לעשות עם זה
באחד הבניינים שאני מנהל ישנה בקרת כניסה, (מצלמה בשער עם בקר פיקוד) התקבלו מספר החלטות חתומות ע'י הדיירים, דייר שיחנה בחניה כזו נחסמת לו הכניסה לחניון ל 144 שעות, מי שמגיע לו אורח, שולח הודעת טקסט עם מספר רכב, לעוד כמה שעות הוא מגיע (וזה מאשר לו 8 שעות על בסיס פנוי, אחרי 8 בערב זה 12 שעות, ויש גם עבור שבת).
השקיעו מהתחלה, חסכו המון כאבי ראש כל יום.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 48 דקות, natco כתב:

נניח שבמקום חניית אורחים, ישנה מול הבניין "חניית זהב". ציבורית, אבל מרווחת ממש בכניסה. חניה מעולה.

באתי מהעבודה אחה"צ והיא פנויה.

לגיטימי שאחנה בה ואשאיר את החניה הפרטית שלי לאורח שצריך לבוא אלי בערב?

המקרה שלך הוא שונה.

כאשר יש הסכם בין הדיירים , שרק אורחים מחנים בחניה , אם אני בא ותופס אותה מראש עבור אורח, אני בעצם מעקר מתוכן את ההסכם המקורי בין כל הדיירים. בעברית , קומבינה. 

לעומת זאת במקרה שאתה העלת , מדובר על חניה ציבורית , שבה לכל אחד יש זכות לחנות , ללא תלות באם יש לו חניה , אם הוא דייר או אורח

. לכן גם לך יש זכות ללא תלות באם החניה הפרטית שלך פנויה או תפוסה.

• רעיון טוב! 2

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ, רק משום שלא מצאתי שישור חדש יותר רלוונטי ( יש על נזקים משכנים **א, אבל לא זה הנושא - פסיקה מעניינת שפורסמה היום , לדעתי מתאים לפורום המשפטי (כל השירשור הזה ) 

image.thumb.png.89ed14627b8534b079a2767bd12b5609.png

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הסכם בין הדיירים, גם אם כתוב בתקנון הבניין המשותף, שווה כקליפת השום. בישראל כל אחד עושה מה שבא לו כי אין אכיפה. הדייר הישראלי הוא נוהג בשטח המשותף כבשלו והמטרה היא למקסם את טובתו תוך קיפוח זכויות השכנים. זו התרבות בארץ. ברגע שאנשים מבינים שהם חיים בג'ונג'ל הם גם מתחילים להתנהג כקופים.

• תוכן חדש...