Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התפטרתי מהעבודה ואני לא יודע האם כספי פיצויים מגיעים לי או לא , או שהם הולכים לקופת הפנסיה.

נכנסתי לקופה אבל חוץ מסכום הפנסיה אין שם שום דבר.

אני חתום על נספח :אישור כללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים

לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים.

מה זה אומר ? האם הכסף צריך להגיע אליי ? לקופת הפנסיה ? או שבכלל אני לא זכאי לו מכיוון שאני התפטרתי ?

חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי תשובה ברורה.

תודה!

image.thumb.png.e4a670d0efd947708d1aec86c54c23c9.png

פורסם

משמעות הדבר שאתה חתום על סעיף 14 היא שהפיצויים הופרשו לך במלואם 8.33% מדי חודש

ואתה זכאי למשוך את הכסף בין אם התפטרת ובין אם פוטרת

אתה צריך מכתב שחרור מהמעסיק טופס 161 וכן חתימה שלך על 161א

לא מומלץ למשוך את הכספים כי הם חלק מהפנסיה שלך, אבל לשיקולך האישי

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

לא רק שמדובר בחלק חשוב מכספי הפנסיה (ותחשוב על התשואה הצפויה עד שתפרוש) - אלא שאתה גם מפסיד זכויות מהפטורים העתידיים שלך ממס על פיצויים ושאר הטבות (למשל פדיון ימי מחלה) כאשר תצא לגמלאות.

אל תעשה צעד כזה בלח להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון או יועץ פנסיה. הנזק יכול להיות עצום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות.

בדקתי במיילים וראיתי שהמעסיק שלי שלח לי טופס 161 חתום.

אני כמובן לא רוצה למשוך את הכספים , אלה לשמור בקופת הפנסיה.

מה השלב הבא ? למלא 161 א?

פורסם

לדעתי פשוט לא לעשות כלום. אבל אני לא בעל מקצוע. יש בפורום בחור פעיל מאד שבמקצועו יועץ מס. אולי הוא יענה לך. 

אופציה שניה - להתקשר למדור שכר בחברה שהעסיקה אותך או  לקרן הפנסיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשבדקתי את הקופה + פעולות אחרונות לא ראיתי בדיוק שהסכום פיצויים נכנס לקופה.

לכן אני חושב שצריך לבצע פעולה על מנת שהכסף באמת יועבר.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם (נערך)

עד כמה שאני זוכר בדוח התקופתי של קרן הפנסיה יש בטבלת ההפקדות שלושה טורים: חלק מעסיק, חלק עובד וחלק לפיצויים (וטור סכומם). בדוק בדוח התקופתי בקופה בה אתה מנהל את החשבון. המעקב התקופתי חשוב כדי לזהות מצב בו המעסיק לא מעביר לקרן את מה שהוא חייב להעביר לה. לכן גם בדוק התאמה לדיווח בתלוש השכר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 19 דקות, FlicK כתב:

כשבדקתי את הקופה + פעולות אחרונות לא ראיתי בדיוק שהסכום פיצויים נכנס לקופה.

לכן אני חושב שצריך לבצע פעולה על מנת שהכסף באמת יועבר.

תקנו אותי אם אני טועה.

כאמור, זה אמור מדי חודש בחודשו, חלק עובד תגמולים, חלק מעביד תגמולים, ופיצויים

אין איזה הפקדה מיוחדת דוקא בעת הפרישה

בקש מחברת הביטוח דו"ח על כל ההפקדות, וודא שאכן מדי חודש הועברו הכספים ושוייכו אליך כדת

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אוקיי הבנתי.. (פעם ראשונה שאני מתעסק עם זה , ובודק את הקופה)

אני באמת רואה בדוח השנתי שכל חודש המעסיק הפקיד סכום מסויים שמתחלק למרכיב תגמולים + מרכיב פיצויים.

זאת אומרת במצב הנתון הזה אין צורך לבצע שום פעולה כי באמת הופקד כל חודש סכום פיצויים.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי FlicK

פורסם

אם אתה ממשיך למעסיק אחר שיפקיד לך כספים לאותה קופה, וכמובן אתה לא מושך את הכספים עכשיו, מומלץ מאד לשלוח בקשה לפקיד השומה שיאשר את בחירתך לייעד את הכספים לרצף קצבה מה שאומר שלא ינכו לך מיסים מהסכומים המופקדים.

את האישור צריך להעביר לחברה שמנהלת לך את הכספים כך שלא ינכו לך מיסים מכספי הפיצויים.

הפטור תקף לשנה כך שמעסיק חדש יהיה חייב להתחיל להפקיד כספים לקופה, אחרת ינוכו המיסים מכספי הפיצויים.

פורסם (נערך)

משהו שלא ראיתי שהסבירו לך זה סעיף 14.

בעבר, היה מקובל שעובד שמפוטר מקבל פיצויים (שכר של חודש אחד עבור כל שנת עבודה).

עובד שמתפטר לא מקבל כלום.

היום, יש את סעיף 14 שבגדול אומר במקום שהמעסיק ישלם פיצויים למי שמפוטר,

שיכניס את הסכום הזה כחלק מההפרשות פנסיה של העובד - כל חודש.

אז קח 100% תחלק ב12 חודשים תקבל 8.33% - המעסיק נדרש להפריש 8.33% מהמשכורת החודשית שלך לפיצויים.

למה זה משתלם לעובד ? 

לא צריך לשחק משחקים את הפיצויים תקבל אם תתפטר או תפוטר בכל מקרה.

למה זה משתלם למעסיק ?

הסכום הסופי שהמעסיק יישלם כפיצויים יהיה משמעותית נמוך יותר ממה שהיה משלם ללא הסעיף הזה.

למה ?

כי עובדים בדר"כ עולים בשכר, לא יורדים, ובגלל שהמעסיק מפריש 8.33% מהמשכורת החודשית -

יוצא שגם אם יתפטרו בעוד 7 שנים, אין השלמה רטרואקטיבית על השנים שבהם המשכורת הייתה נמוכה יותר.

מה זה אומר ?

אם נכנסתי לעבודה במשכורת של 8000 שקל

ואחרי שנה העלו לי ל 10,000

ללא סעיף 14 - אחרי שנתיים אני מקבל 20,000 שקל פיצויים (10,000 כפול 2 שנים).

ועם סעיף 14 - אחרי שנתיים אני מקבל 18,000 שקל לפיצויים.

(דוגמא מכאן)

בפועל, ההעלאות מגיעות לסכומים גבוהים יותר,

אם אדם התקדם לניהול או לתפקיד בכיר כלשהו אחרי הרבה שנים בחברה,

המעסיק חוסך פה הרבה מאוד כסף.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

שאלה לגבי מה שכתבת,

במידה ואין סעיף 14 ואתה אמור לקבל 20 אלף בדוגמא שלך, זה לפני מס נכון?

במידה ויש סעיף 14 ואתה אמור לקבל 18 אלף בדוגמא שלך, במידה ואתה לא מושך את הפיצויים זה מצטרף לפנסיה שלך ולקצבה החודשית שלך בעתיד, משמע פטור ממס כי אתה שילמתי כל הזמן מס מהברוטו שלך באופן רגיל.

אשמח להסבר האם מה שכתבתי נכון או לא.

פורסם

@Shay_u תן להבין, ברגע שאני מתחיל עבודה חדשה אני מבקש מהמעסיק להמשיך להפקיד לאותה קופה , איזה טופס בדיוק צריך למלא לצורך זה ?

אין לי שום כוונה להתחיל עכשיו להתעסק עם כמה קופות במקביל.

@stum לא צירפתי את כל המסמך , בכל מקרה מדובר בסעיף סטנדרטי, מצאתי אותו אפילו באינטרנט, הבעיה שאתה מדבר זה רק כאשר מדובר על העלאת שכר.

פורסם

@FlicK אתה ממלא טופס ייפוי כח לניהול תיקייך במסלקה הפנסיונית, שמאפשר לסוכן הביטוח של המעסיק שלך לראות תמונה מרוכזת של איזה קופות יש על שמך, כמה כסף וכו׳.

הסוכן יבחן את התיקים שלך ויציע לך לעבור לקופה שלדעתו טובה עבורך יותר (או טובה עבורו והוא מרוויח מזה משהו). זכותך המלאה לדרוש המשך הפקדה לאותה קופה בלי שינוי. את רב הביורוקרטיה יעשה עבורך סוכן  הביטוח, אתה רק צריך להעביר לו ייפוי כח לניהול התיקים שלך.+ אישורי פטור מס מפקיד שומה.

פורסם

כלל אצבע: תמיד תשתדל להמשיך עם התוכנית הקיימת התכניות החדשות כמעט אף פעם לא יותר טובות מהישנות, והרבה פעמים גרועות יותר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...