Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנפח 35 לפי המדבקה שאתם רואים ותמיד נראה כאילו חסר אוויר.

צמיג חדש, של חברת פאלקן. כל הצמיגים באוטו נראים כך.

אולי עליי לנפח ל40PSI? הרכב לרוב עמוס באנשים.

תודה לעוזרים

tire1.JPG

tire2.JPG

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

את הצמיגים אתה מנפח כשהם קרים (נסיעה של עד כ-1.5 ק"מ לכל היותר וללא שעמדו בשמש)?

אל תשפוט רק ממראית עין. בדוק מה דפוס השחיקה של הצמיג וראה אם הוא בשטח המיועד לכך.

פורסם

כן מנפח לפי 34 PSI

ותמיד נראה שהצמיג למטה

מזכיר שהאוטו עמוס ולרוב "סוחב" איתו במקום הגלגל הרזרבי מיכל גז מלא של 60 ליטר.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

תנסה לנפח בתחנה אחרת, אולי המכשיר שלהם לא מדויק או אצל פנצ'רמכר...

לא מומלץ לנפח מעל מה שהיצרן החליט, מעבר להשפעה על התנהגות הכביש והשחיקה של הצמיגים במהלך הנסיעה הצמיגים מתחממים והלחץ עולה, תוסיף קיץ ישראלי וכבישים רותחים ועוד רכב עמוס ותקבל מתכון לפיצוץ צמיג בכביש מהיר (מרפי גם יגיד צמיג אחורי) ורכב מאבד שליטה...

פורסם

נבדק בכמה תחנות דלק. שאני מתדלק תמיד עובר ומנפח את כל ה4. לרוב חסר PSI 1 או 2. משהו מינורי

{מתדלק פעם ב3 שבועות, לפעמים פעם בחודש גם}

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אין בעיה עקרונית לנפח מעל המלצת יצרן הרכב.

לצמיג עצמו יש מגבלת לחץ קר, שבמקרה של פותה"ש הינה 51PSI.

המלצת יצרן הרכב היא בדר"כ ממוצע של מספר משתנים ולא בהכרח מייצגת משהו אידיאלי אבסולוטי.

פותה"ש - אתה מציין שאתה מבצע זאת רק בעת תדלוק. אם נסעת כברת דרך עד לתחנה, הצמיגים חמים ועליך להוסיף עוד 2-3PSI לפחות.

• רעיון טוב! 2
פורסם

יש צמיגים שהדופן שלהם מאוד מאוד רכה, וזו הסיבה שאתה רואה כאילו חסר אויר.

אל תסתכל רק על המראה, אלא גם (ובמיוחד) על השחיקה של הסוליה. אם היא תקינה (שוות ערך כמעט בכל הסוליה) אז אין בעיה.

אתה יכול לנסות למלא קצת יותר אויר, לא בטוח שזה יזיק.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Roycohen1979 כתב:

תנסה לנפח בתחנה אחרת, אולי המכשיר שלהם לא מדויק או אצל פנצ'רמכר...

לא מומלץ לנפח מעל מה שהיצרן החליט, מעבר להשפעה על התנהגות הכביש והשחיקה של הצמיגים במהלך הנסיעה הצמיגים מתחממים והלחץ עולה, תוסיף קיץ ישראלי וכבישים רותחים ועוד רכב עמוס ותקבל מתכון לפיצוץ צמיג בכביש מהיר (מרפי גם יגיד צמיג אחורי) ורכב מאבד שליטה...

הגזמת חביבי.
הכבישים פה בקיץ לא מתחממים משמעותית יותר מהכבישים באיטליה, בדרום ארה"ב, או בכל מדינה חמה אחרת בעולם.

בכל מקרה, לחץ גבוה יותר מפחית משטח המגע של הצמיג עם הכביש ומההתנגדות לגלגול מה שגורר ירידה בטמפ' הצמיג.
ודבר אחרון, לרוב, הצמיגים עמידים עד כ50-60PSI שגם מצויינת עליהם ומתייחס ל'קר'. גם אם ימלא 40 הוא לא יגיע לזה רק מטמפ'.

לפות"ש:

אם הרכב 'עמוס' נפח לפי עמוס, 60ליטר גז זה בדיוק עוד נוסע מאחורה (עם המיכל), אם אתה רוצה, תוסיף בכיף 2-3PSI ותראה אם אתה רואה שיפור.
בנוסף, בדוק האם הצמיג נשחק מעבר לקצה הסוליה, והאם הוא נשחק באופן סימטרי בין החלק הפנימי, המרכזי והחיצוני.

עריכה אחרונה על ידי shellcase
  • אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Roycohen1979 כתב:

לא שאני ממליץ לנפח מעל להמלצות היצרן, אבל סיפורי הבלהות האלה מוגזמים. ניפוח בלחץ עודף שאינו בהגזמה פרועה לא ישפיע לרעה על התנהגות הכביש או השחיקה ולא יגדיל את הסיכון להתפרקות הצמיג. אם כבר, הצמיג שנמצא בסכנת התפרקות הוא זה שמנופח בלחץ חסר. בגדול, מה שלחץ האוויר עושה הוא להוסיף קשיחות מבנית לצמיג. ככל שיש יותר אוויר, הצמיג יותר קשיח. ההשפעה על צורת הסוליה יחסית זניחה.

חשוב לציין את זה, כי למרות שהיצרן ממליץ על לחץ מסוים - מדובר על לחץ קר, ולעתים גם יש לחצים שונים בהתאם לרמת העומס. המצב שנוצר בפועל הוא שבמצבים רבים יש שני לחצים להתלבט ביניהם, ובכל מצב של ספק - עדיף לבחור בלחץ הגבוה מבין השניים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
  • אהבתי 2
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בהחלט שווה לפותח השרשור לבדוק שהוא לא ממלא לחץ אוויר "קר" בצמיג חם, מה שיוצר מצב של לחץ חסר בחלק מן הזמן. אישית, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה מילאתי לחץ אוויר לפי דרישות היצרן. כמעט תמיד יש לי נסיעה אל תחנת הדלק והתוצאה היא שאני מעדיף למלא כמה PSIg עודפים כדי להתחשב בהתחממות הצמיג.

מעבר לכך שלחץ-יתר עדיף על לחץ-חסר בכל פרמטר אפשרי (למעט נוחות הנסיעה), אם בבוקר למחרת אני רואה שזה באמת יותר מדי (יש לי מדיד אישי) אני יכול להיפטר מהלחץ העודף. להוסיף היכן שחסר - קצת יותר קשה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

עודף לחץ אוויר פוגע קשות באחיזה ויוצר עומסים מיותרים על הצמיגים.

חוסר לחץ או יתר לחץ שניהם גרועים.

יש מידה ספציפית שהיצרן כבר דאג להעמיד במבחן מהו הלחץ האופטימלי לפי כל פרמטר, לכן מיותר מאוד אחרי שיש קביעה ברורה להתחיל לחפש מחדש את המידה ללא תנאי מעבדה אלא על סמך העין או להמתין לנזקים בצמיג.

יש להצמד להוראות היצרן ולהתייחס ללחץ בהתאם לעומס והמהירות.

ישנם יצרנים שרושמים בפירוש שנסיעה במהירויות גבוהות מעל 160קמש יש לנפח x psi למשל.

אם היה ומדובר בתנאי מסלול אז כמובן שהעניין שונה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, ba323f כתב:

עודף לחץ אוויר פוגע קשות באחזיה ויוצר עומסים מיותרים על הצמיגים.

חוסר לחץ או יתר לחץ שניהם גרועים.

יש מידה ספציפית שהיצרן כבר דאג להעמיד במבחן מהו הלחץ האופטימלי לפי כל פרמטר.

לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן הוא כמעט ולעולם לא הלחץ "האופטימלי" לאחיזת כביש. ברוב המקרים, אחיזת הכביש (או, ליתר דיוק, קשיחות הפניה) ממשיכה לעלות עם העליה בלחץ האוויר עד לגבול מסוים, וגם כשחוצים אותו הירידה באחיזה הדרגתית מאוד ביחס ללחץ חסר.

לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן הוא כן פשרה טובה עם היבטים נוספים כמו נוחות, ובעיקר חדות התגובה של הצמיגים. ככל שלחץ האוויר גבוה יותר, הצמיג מגיב מהר יותר, אבל מצד שני תגובות חדות מאוד אינן סלחניות לרוב הנהגים.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, חן ג. כתב:

לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן הוא כמעט ולעולם לא הלחץ "האופטימלי" לאחיזת כביש. ברוב המקרים, אחיזת הכביש (או, ליתר דיוק, קשיחות הפניה) ממשיכה לעלות עם העליה בלחץ האוויר עד לגבול מסוים, וגם כשחוצים אותו הירידה באחיזה הדרגתית מאוד ביחס ללחץ חסר.

ומהיכן אתה יודע ספציפית לכל רכב לאיזה כיוון היצרן חתר כדי שקבע לחץ מסויים?

לעיתים על נוחות או צריכת דלק או לתחושת היגוי קלה וכו.

אז מה עכשיו כל בעל רכב יתחיל לנסות לחצים שונים ולהגיע לגבולות חדשים בתנאי כביש רגילים?

בימי מסלול עוד ניחה יש תמיד מה לנסות.

מה עם אחיזה בכביש רטוב?

אם כך בואו נתחיל לנסות שמנים בצמיגויות ותקנים שונים נגד המלצות היצרן ביומיום ונראה מה יקרה.

ההוראות יצרן סתם כנראה נכתבו ע"י הימור

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...