Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כללי אצבע לאבחון מצב שמן הגיר

image.png.b16c630ca0cdf21e558886d540ee2099.png

משמאל לימין:

חדש

מצב טוב

"בסדר"

שינוי אחידות - במצב זה הבלאי בתיבה קורה פי 2 עד פי 3 יותר מהר

שרוף ואיבוד צמיגות - בלאי מואץ פי 4 עד פי 6

גילוי שבבים בדגימות שמן - מצב אקוטי, זמן שאול.

לפני 1 דקה, danniel כתב:

ובכל זאת יש תיבות הילוכים, כולל רציפות, שלא דורשות תחזוקה על פי הגדרות היצרן. 

זאת ולמרות העניין של התחממות, שהוא לדעתי יותר קריטי לאורך החיים של תיבת הילוכים, מאשר רמת החלקיקים בנוזל. 

נראה שהתגברו על האתגר, אם זה כך. על ידי נוזלים ברמה מאוד גבוהה ותכנון יעיל יותר של שימון וקירור, נקודתית וכללית. 

באיזה תיבת הילוכים יש מסנן עיקרי בצד הלחץ? 

לא יודע אם התגברו עדיין הזמן יגיד. אני לא מהמר על זה. אם יהיה לי רכב כזה אחליף לפחות פעם אחת תלוי כמה זמן הוא יהיה אצלי.

מה הכוונה שלך בצד הלחץ לרוב זה נמצא בנקודת שאיבה לפני כניסה לבלוק שסתומים.

image.png.16bf208490dda6cfc707ddfca217cb4e.png

הזול עולה ביוקר

פורסם

אתה רשמת: 

ציטוט

מסנן גיר עומד בלחצים גבוהים והנייר סינון שם מאוד מיוחד וזה לא מאוד פשוט לתכנן ולייצר כאלה ויש המון תנאים נוספים לייצור כאלה מסננים שאינם חלים על מסנני שמן מנוע 

מה התכוונת במסננים שעומדים בלחצים גבוהים? איפה זה קיים? 

פורסם
לפני 23 דקות, danniel כתב:

אתה רשמת: 

מה התכוונת במסננים שעומדים בלחצים גבוהים? איפה זה קיים? 

תראה גרף תגובה למעלה. זה אמיתי. יש כל מיני תיבות ויש כאלה כמו בגיר DSG 6

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 2 דקות, danniel כתב:

כפול מצמדים זה משהו אחר, יודע איפה קיים כזה בפלנטרי?

לא בפלנטרי זה לא מגיע ל10 באר. אבל גם 3 או 4 או 6 זה לא מעט.

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 12 דקות, danniel כתב:

למה לא מגיע, מגיע גם ל 20 בר ומעלה בעומס.

לא במסנן, בחלקים אחרים בגיר אולי - אני לא יודע. 

הזול עולה ביוקר

פורסם

אם יש לחץ קו של מקסימום 20, אז גם במסנן יהיה כזה לחץ, אם הוא בצד של הלחץ. 

לכן אני שואל, באיזה תיבת הילוכים פלנטרית יש מסנן בצד הלחץ? 

כל הגרפים והנתונים שפרסמת בהתחלה מתייחסים לתיבת הילוכים DSG בלבד? 

פורסם
לפני 1 דקה, danniel כתב:

כל הגרפים והנתונים שפרמסת בהתחלה מתייחסים לתיבת הילוכים DSG בלבד? 

לחץ הקו במעבר הכי צר לא יהיה הלחץ שיופעל על שטח הסינון של המסנן בגיר פלנטרי שטבול בעוקה או במסנן בקו הלחץ כמו בגירים אחרים שאני לא ידוע מה הלחץ שעובר שם אבל הוא לא 20 בר בוודאות. והלחץ על המסנן אינו בכלל קשור ללחץ "קו" לא בגיר DSG ולא גיר פלנטרי זה מדבר על לחץ דיפרנציאלי שהמופעל על שטח הסינון.

גם לא ברור לי מה זה הלחץ קו שאתה שואל אותי עליו? יש לחצים שונים בכל מיני חלקים בתיבה. בכל מקרה אני לא יודע איזה תיבה יש לה אילו לחצים  באילו חלקים שונים בה בזמן נתון כזה או אחר. כשאתה מקבל דרישה למסנן אתה מקבל מפרט שבו רשום מה הלחץ הדיפרנציאלי שהמסנן צריך להגיע בין יתר מאות הפרמטרים הנוספים שקשורים לזה. 

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 1 דקה, danniel כתב:

תן לי דוגמא של מסנן שאינו בצד של היניקה כמו זה:

Toyota_35330-06010_Auto_Trans_Filter_1_1

גיר DSG - כבר נתתי דוגמה. אני לא מבין לאן אתה חותר. 

הזול עולה ביוקר

פורסם

DSG הוא לא תיבה פלנטרית, אז השרשור הזה הוא על DSG בעצם ולא ממש מכוון לתיבות פלנטריות, בהם אופי עבודה שונה לגמרי. 

פורסם
לפני 2 שעות, יאני כתב:

לא בפלנטרי זה לא מגיע ל10 באר. אבל גם 3 או 4 או 6 זה לא מעט.

אני ביצעתי לא מזמן מדידה כזו בתיבה פלנטרית ברכב שלי והלחץ במעבר מהילוך 4-5 היה בסביבות 200PSI ובמעבר מהילוך 5-6 הלחץ יירד ל-120PSI ככה שבהחלט הלחץ יכול להיות יותר גבוה מ-10 בר.

אתה מסתמך כנראה על נתוני הייצרן המופיעים בספרות של VAG לגבי תיבה מסוג 01M. תבדוק תאכ'לס בשטח בתיבה מסוג 09G המותקנת בגולף דור 5.

לפני 1 שעה, danniel כתב:

כל הגרפים והנתונים שפרסמת בהתחלה מתייחסים לתיבת הילוכים DSG בלבד? 

כפי שכתבת לא קיים מסנן כזה בתיבה פלנטרית בקו הלחץ הגבוה.

יתרה מזאת אינני יודע איזה סוג של מסנן יכול לעמוד בלחץ של 200PSI ברכב. 

אכן במסוקים קיימים מסננים מיוחדים הבנויים מדיסקיות מתכת עם רשת צפופה בכדי לעמוד בלחצים כאלה ועד היום לא נתקלתי במסנן דיסקיות בתיבה פלנטרית.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראיתי כאלו מסננים כמו שיש ב DSG, בתיבות פלנטריות של רכבים מסחריים או משאיות קלות, לא זוכר באיזה דגם או סוג תיבה במדויק והאם הם בצד הלחץ או הסניקה. אני אנסה לברר.

אגב, הלחצים בתיבות פלנטריות יכולים להיות יותר גבוהים למשל בהידראמטיק הם  PSI 320 . 

פורסם

בסובארו אימפרזה גיר פלנטרי עם מסנן שמן חיצוני שלדעתי מסנן אחרי המשאבה.

פיאט פונטו ספייס גיר רציף מסנן חיצוני לדעתי גם עובר בו לחץ.

גיר רציף ניסאן קיימים 2 מסננים מסנן באגן השמן הבנוי מרשת ברזל גסה, והשני נמצא מאחורי הקולר גיר והוא מזכיר מסנן שמן מנוע פנימי(רק אלמנט הסינון נייר)

אגב אוסיף שמניסיוני כל הגירים הרציפים שאיתם אני עובד ששבקו הנוזל ממסרה יצא כמו חדש שקוף מאוד אבל בפתיחת אגן השמן היו שבבים גסים מאוד או ממש שברים מה שמצביע על בלאי שנוצר מחום נקודתי וספציפי שכשל בממסרה.

• תוכן חדש...