Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אבל? יש חומרים ייעודיים? למה לסכן את המשטח עבור חסכון של 20 שקל? באמת לא מבין

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

לא צריך להיבהל,  שנים הייתי מנקה את הרכב עם תכשירים ביתיים ולא קרה שום נזק.

פנטסטיק לניקוי יסודי של פלסטיקים, קצף לשטיחים, וגם לא פעם נוזל כביסה לניקוי ריפודים, גם כי אני אוהב

את הריח שזה משאיר.

אגב, דווקא אבקת כביסה ידועה בתוך תכשיר שסופח אליו ריחות של דברי אוכל, למי שיש ילדים קטנים. 

פורסם

התכוונתי לנוזל כביסה לא אבקה.

מעבר לזה אני משתמש בנוזל כביסה גם לרענון הרכב ( כוסית קטנה לריח) וגם לניקוי משקופים בבית

כי זה יוצר ריח מאלף לכמה ימים. ( אפילו שטיפת מדרגות בכניסה לבית)

באופן כללי לאחר כל ניקוי ריפודים חייבים לאוורר את הרכב כדי למנוע ריח עובש.

למי שיש שואב רטוב, זה מצוין - אך גם אצלו חייבים  לאוורר את הרכב. למי שאין, חובה לפתוח מעט חלונות

על מנת ליצור אפקט חממה, ולתת לרכב לנוח בשמש ישירה. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לא צריך להיבהל,  כל תכשיר שתשתמש בו בזהירות לא יגרום נזק. אם היית דיטיילר שעובד על מכוניות ששוות חצי מליון דולר הייתי מבין את משנה הזהירות אבל צריך להפעיל שכל ישר בחייאת. גם אני כמו יוגב מנסה הרבה חומרים ביתיים, ולא קרה לי שום נזק לרכב עד היום. צריך להפעיל שיקול דעת ובשכל, לא לשפוך חצי קילו של חומר ניקוי על המושבים או הפלסטיקה.
ד"א גם חומרים יעודיים לרכב לא תמיד אמינים. למשל קומפו ניקוי כללי של קלינסטרס ואפילו הקוקפיט רייניגר ספריי של סונקס הלבינו לי את הפלסטיקה. לא נגרם שום נזק בלתי הפיך, מעט חומר מחדש פלסטיק וגומי והצבע השחיר בחזרה.
בכל אופן שיקול דעת כמו שאמרתי  - אין שום הגיון בשפיכת אבקת כביסה או נוזל כביסה על הריפוד, אלא למהול היטב ביחס מסוים - אפשר לעשות ניסויים בתחום הזה - במיכל ספריי עם מים חמימים עד שרואים שהאבקה נמסה לגמרי. ואז להשתמש בזה כמו חומר "ייעודי" במגוון של דרכים. למה לא צפית בסרטון? הוא מראה שם במדויק. נכון שהוא משתמש בנוזל כביסה אבל אבקה שנמסה בתוך מים אותו אפקט בדיוק.
עכשיו לניקוי אתה יכול לעשות בכמה דרכים - 
ניקוי תחזוקה שוטפת - לרסס ישירות על הריפוד או להספיג את המטלית ואז לעבור על כל המושבים. עם המטלית.
לניקוי קשה יותר - שיטת המברשת ואז ניגוב במטלית נקיה מאד כמובן.
והשיטות התעשייתיות יותר של שימוש במכונה. מכונת אדים, שואב אבק רטוב, הרובה הזה שמשפריץ חומר בסיבובים לתוך הבד וכו'.
זה לא מדע מדויק, אלא ניסוי וטעייה של מה מתאים לך, לא צריך להלחץ מכל שטות ולהאמין בנאיביות לכל מאמצי השיווק של חברות הדיטיילינג.
סה"כ החומרים הביתיים הם לאותו שימוש בדיוק. בד של רכב לא שונה בהרבה מכל בד אחר שאתה משתמש בו בבית.

גם האבקה הכי מעפנה כמו זו של רמי לוי טובה. פשוט ממיסים אותה במים חמים או מאד חמים עד שהיא נמסה לגמרי. משקשקים את הבקבוק לגמרי עד שתימס. עושה עבודה מצוינת על ריפודים ושטיחים.

בתאריך 5.4.2020 בשעה 23:01, shachar187 כתב:

@yogev20 איך נקית ריפודים עם אבקת כביסה?

אני מתאר לעצמי שצריך לפזר אותה על המושב אבל גם צריך מים.

בהנחה ואין שואב אבק רטוב, איך מייבשים את הריפוד?

מייבשים את הריפוד?  אם לא ספגת אותו בכמות אדירה של נוזל +אבקת כביסה, הוא מתייבש לבד.
משאיר אותו בקיץ למשל אפילו עם חלונות סגורים בשמש, מתייבש מהר לאללה.
אם עשית את שיטת התחזוקה השוטפת כלומר להספיג מטלית בחומר הניקוי ואז לעבור על הריפודים זה מתייבש אפילו מהר יותר. ממש מהר. גם ביום חורפי. לא צריך גאונות פה אחי, רק שכל ישר, הגיון, שיקול דעת, ניסוי וטעייה.

אם הריפוד לא מספיק להתייבש עד שאתה נוהג ברכב, שים עיתון או מגבת למשך זמן הנהיגה. תוריד אותם כשיוצא מהרכב וחונה. לא כזה ביג דיל. כמה זמן שיקח, זה ייתייבש, אם לא השתמשת בכמויות מטורפות של נוזל. 

שוב, צפו בסרטונים קודם כל.

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
פורסם

משתמש בנוזל לא באבקה. מעבר עם מטלית טבולה במים ונוזל כביסה, סחיטה, מעבר על ידי שפשוף

מעבר עם מטלית נוספת להורדת נוזלים, השארת חלונות מעט פתוחים - לייבוש וגם למניעת ריח עובש.

לפעמים כשאני נמצא ליד שואב רטוב ( חברים עם חצר) אז מעדיף לעבור עם שואב, שלוקח את כל הלכלוך/שומנים

שלא יישארו מעל הריפודים. גם מקרה זה משאיר חלונות לאוורור/ייבוש סופי. 

פורסם

ג'ל לכביסה זה לחלשים.

להזכיר לכם את השירשור שניקיתי את הקנגו עם סנט מוריץ מסיר שומנים ?

לחרדתיים מומלץ לקחת כדור נגד התקפי חרדה טרם פתיחת השירשור 🤣🤣

האוטו יצא יותר חדש מחדש וגם לאחר שנה ויותר לא קרה שום נזק לאף חלק פלסטיק או ריפוד באוטו. פשוט צריך לבדוק כל חומר ניקוי חדש בפינה נסתרת, ואם הכל בסדר - לך על זה. אני בדקתי על אחת הקורות מקדימה, ראיתי שמנקה טוב והפלסטיק לא נמס\מת - והלכתי על זה.

אגב, ג'ל כביסה זה מצויין - ובמקרים קשים (ריחות של חXא או קXא, ליכלוכים סופר קשים) ממליץ לכם לנסות (בפינה נסתרת, לפני יישום על הכל) סנו אוקסיג'ן. הדבר הזה *קוסם* בריחות וגם מנקה מעולה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

כן, שמע...היה לך באמת פלסטיקה מטונפת שם...לא יודע אם הייתי משתמש בסנט מוריץ אבל צודק שאפשר בהמון המון חומרים ביתיים. כל העניין של "נזק לרכב"...יוצא מכל מיני משווקים של חומרי דיטיילינג. בוודאי שיש חומרים מסוימים שגורמים נזק, אולי - אבל זה כי לא השתמשו בהם כמו שצריך. 

איזה ספריי סיליקון השתמשת? האמת שיצא לי להשתמש גם בזולים ביותר, שעולים 10 שח במקס סטוק, ספריי דשבורד כזה, ושנים אני משתמש ב STP הקלאסי לפלסטיקים ולגומי והם עבדו מעולה. לא טיגנו לי שום פלסטיקה מעולם וזאת למרות שהרכב חונה לרוב בחוץ בשמש. גם אני למרות שקניתי חומרים היי אנד מאמין שלאדם הפשוט שלא רוצה לבזבז כסף בכלל יש יכולת לנקות עם חומרים ביתיים רגילים לבית ולמטבח את כל הרכב בקלות, שייראה פגז. 

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

האוטו יצא יותר חדש מחדש וגם לאחר שנה ויותר לא קרה שום נזק לאף חלק פלסטיק או ריפוד באוטו. פשוט צריך לבדוק כל חומר ניקוי חדש בפינה נסתרת, ואם הכל בסדר - לך על זה. אני בדקתי על אחת הקורות מקדימה, ראיתי שמנקה טוב והפלסטיק לא נמס\מת - והלכתי על זה.

הקנגו רכב מסחרי עם פלסטיקה די פשוטה.

השאלה מה תהיה התוצאה על פלסטיקה רכה יותר כמו בדשבורדים שאפשר לפגוש בחלק ממכוניות הסופר מיני או המכוניות המשפחתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא הייתי מנסה את החומר as is על משטחים עדינים או רכים, וגם אם לא היתה ברירה והייתי צריך לנסות, הייתי מתחיל ממהילה עם מים בכמות גדולה (לפחות ביחס של 1:1 או אפילו 2:1 לטובת המים) ומנסה בפינה נסתרת.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברור. בוודאי שלא. 
משחקים עם זה. עם הכמויות, דילול. לא שמים אף פעם חומר ניקוי אפילו שמיועד לרכב בצורה לא מדוללת, כשהוא מלכתחילה מאד חזק. למשל אפילו דגריזר שמיועד לרכב של כימיקל גאייז הוא חזק מאד לשימוש לא מדולל.

פורסם

שנים שהייתי מנקה את שטיח הרכב עם אבקת כביסה ומים חמים, שום נזק לא קרה. 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...