Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי קובע זאת בצורה נחרצת. בשני המקרים פוטנציאל הנזק עצום, וחקיקה מהסוג שהיה מבוקש נוטה להדרדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא בכלכלת ייצוא שמתבססת על שירותים, ידע ותעשיה מתקדמת כמו ישראל, חסימה הרמטית של האינטרנט היא בעלת השלכות כה קשות על המשק שהיא לא צעד שהממשלה יכולה לבצע. חסימה כזו תהיה הרבה יותר גרועה מדליפה של המאגר הביומטרי שהיא נוראית בפני עצמה.

הדאגה היא יותר מצנזור של חלקים מסויימים והרתעה מפני התבטאות חופשית של אזרחים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא חושב שמישהו יסגור את האינטרנט לגמרי, זה לא עובד ככה בסין ולא באיראן וגם לא בצפון קוריאה אפילו.

הגבלה על בסיס תוכן או הגבלה לאנשים / עסקים מסוימים מאוד רווחת שם (למשל חברות שמייצרות טלפונים סלולריים גם למערב יקבלו גישה לגוגל ששאר העם בסין צריך VPN בשביל זה).

אפילו בצפון קוריאה יש עמדות מחוברות לאינטרנט שהן מוגנות כמו בסיס צבאי (או יושבות בבסיס צבאי)

ועדיין פוטנציאל הנזק של המאגר הביומטרי יותר גבוה בהרבה, כמו לדוגמה לדעת בדיוק מי השתתף בהפגנה מול הבית של נשיאת ביהמ"ש העליון רק מאוסף תמונות שצילמו את המפגינים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקס - הנזק שאתה מתאר לא מצריך דליפה של שום מאגר. רק קצת שיתוף פעולה של גוגל ופייסבוק על מקורות גלויים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אפילו לא שלהם, בכוונה לא דיברתי על דליפה או זליגה של המאגר, מספיק שימוש לרעה בידי בעל גישה.

הפגנה כזו, מעבר על התמונות שפורסמו בתקשורת, הצלבה מול המאגר, והעברה לפרקליטות המדינה (שאת הקשרים בין בית המשפט במיוחד העליון והפרקליטות התגלו לא מזמן למשל) כדי להעמיד לדין, ואז שפיטה של המפגינים בידי מי שכפוף לאותה נשיאת ביהמ"ש העליון שמול ביתה הפגינו.

זה לא דיקטטורה (לא רחוק משם), אבל זה בהחלט לא דמוקרטיה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חוץ מזה בדיוק כמו שחוק היובש בארה"ב גרם לשוק שחור של משקאות אלכוהוליים, ולמבוגרים בנינו שזוכרים את ה"אנטי מחיקון" שאפשר לראות שידורים בצבע, מובטח שיהיו מכשירים עוקפי חסימת אינטרנט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
1. זה לא יקרה.

יקרה באבו אבוהה. אני רק מקווה שלא בימי חיי.

מה שיותר סביר שיקרה, אגב, הוא סגירה "שקטה" נוסח סין - הממשל יאפשר רק מה שנוח לו.

לגבי "מה יקרה למי שינסה לעקוף" - אני מניח שכמו כל דבר בארץ, חוק לחוד ואכיפה לחוד. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איך יוצאים לחו"ל אם סוגרים את שדות התעופה?

איך שותים מים אם סוגרים את המים?

איך נוסעים באוטו עם סוגרים את התחנות הדלק?

אפשר לחזור לתגובה 5..

המילה אינטרנט היא כללית מידי...

ומי מחליט לסגור את האינטנרט? הממשלה ? או דווקא האויב תקף נקודות תורפה וסגר את האינטרנט?

אז קודם כל לסגור את האינטרנט הפנימי בתוך המדינה זה הרבה יותר קשה...

יש המון ספקי תשתית והרבה ספקי שירות, וכל אחד מאיתנו מחובר לפחות ב 2 נקודות (סלולאר וwif ) ,

אנחנו גם מחוברים כלפי העולם.. יש כמה סיבים תת ימיים שמוצאים המון תעבורה לאירופה (נקודות יציאה בחיפה , תל אביב - חוף גורדון ואולי באשדוד יש עוד נקודה)

ויש חיבורי לויין בהרבה מקומות בארץ, בעיקר בחברות הבינלאומיות הגדולות - יש להם חיבורי לווין לאינטרנט העולמי.

אז לסגור אותנו מהעולם זה גם לא כזה פשוט... ואם אתה ממש לחוץ , אז תקנה מודם ישן ותמיד תוכל להתחבר בשיחה בינלאומית לאירופה..

אבל ב 33K שום דבר לא יזוז לך...

פורסם

אם יסגרו את האינטרנט ינתקו או יגבילו מאד גם את הטלפון.

אולי יתנו WAP.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבה את המדינה, נתק מהחשמל, חכה 10 שניות ותדליק שוב. אמור לחזור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בסין חוסמים את האינטרנט אז תיירים משתמשים ב vpn. אין לסינים גוגל, פייסבוק, ווצאפ וכל דבר שיכול לגרום לסינים לחשוב שדמוקרטיה זה דבר טוב. אם יתפסו סיני משתמש ב VPN יהפכו אותו לתורם עברים. אני מתאר לעצמי שאפשר להתחבר לאינטרנט כמו פעם דרך קו טלפון ומודם 56k אם ממש רוצים

אייל

פורסם (נערך)
אני לא חושב שמישהו יסגור את האינטרנט לגמרי, זה לא עובד ככה בסין ולא באיראן וגם לא בצפון קוריאה אפילו.

הגבלה על בסיס תוכן או הגבלה לאנשים / עסקים מסוימים מאוד רווחת שם (למשל חברות שמייצרות טלפונים סלולריים גם למערב יקבלו גישה לגוגל ששאר העם בסין צריך VPN בשביל זה).

אפילו בצפון קוריאה יש עמדות מחוברות לאינטרנט שהן מוגנות כמו בסיס צבאי (או יושבות בבסיס צבאי)

בסין הממשל בכוונה מאפשר לעקוף את החסימה באמצעות VPN. הסינים משאירים גישה ל-VPN כי זה כמו סוג של שסתום שחרור לחץ. לדוגמא בחגיגות 70 שנה להקמת ה-CCP ידעו מצויין לחסום את כל ה-VPNים.

בסין חוסמים את האינטרנט אז תיירים משתמשים ב vpn. אין לסינים גוגל, פייסבוק, ווצאפ וכל דבר שיכול לגרום לסינים לחשוב שדמוקרטיה זה דבר טוב. אם יתפסו סיני משתמש ב VPN יהפכו אותו לתורם עברים. אני מתאר לעצמי שאפשר להתחבר לאינטרנט כמו פעם דרך קו טלפון ומודם 56k אם ממש רוצים

כשדמוקרטיות מערביות יצליחו לחלץ 1.4 מיליארד בני אדם מעוני מוחלט ב-30 שנה תהיה להם זכות לדבר. עד אז שיסגרו את הפה שלהם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
כשדמוקרטיות מערביות יצליחו לחלץ 1.4 מיליארד בני אדם מעוני מוחלט ב-30 שנה תהיה להם זכות לדבר. עד אז שיסגרו את הפה שלהם.

דמוקרטיה זה באמת פויה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

דמוקרטיה ממש לא פויה, אבל המציאות יותר מורכבת. מה שמתאים לאיזה חור תחת באירופה עם 5 מיליון בני אדם לא מתאים למדינה עם 1.4 מיליארד בני אדם ו-70 קבוצות אתניות. כאילו 5 מיליון בני אדם זו עיירת פיתוח בסין. ה-Waze הסיני לא מוצא אותה בכלל. אז מי אנחנו שנעביר ביקורת עליהם? בישראל חיים 8 מיליון בני אדם ואפילו שלטון מתפקד אין לנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תשכח מי הביא את ה1.4 מיליארד האלה למצב של עוני מוחלט מלכתחילה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...