Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום הנכבדים.

שבוע שעבר עברתי תאונה קלה - בעת שעמדתי בעצירה מוחלטת, נהגת אחרת שפשפה את רכבי והמשיכה לנסוע.הנזק הנראה לעין הוא שפשוף ומעיכה קלה בפגוש האחורי, הרכב הוא קיה פיקנטו (ראו תמונה).הייתי עם התינוק באוטו, נאלצתי להשאיר אותו באוטו, יצאתי, צילמתי את הנזק לרכב ורצתי אחריה עד קצה החניון, צילמתי את לוחית הרישוי שלה. כשהיא יצאה מהאוטו אמרתי לה שהיא פגעה ברכבי ודרשתי את ת"ז שלה, צילמתי. היא מלמלה שהיא לא שמה לב ומתנצלת.בגלל הלחץ שהייתי שרויה בו זה כל הפרטים שהצלחתי להשיג. הדבר שהיה חכם לעשות במקרה כזה זה לקחת טלפון ולסגור את זה בינינו אבל לצערי לא חשבתי באותו רגע.

יום למחרת פניתי לסוכן הביטוח שלי וסיפרתי לו על המקרה. הם הצליחו לאתר שיש לבחורה ביטוח צד ג' ושלחו אותי למוסך שלהם לצורך תיקון + הגשת תביעת צד ג'. ביקשתי לדעת מה סדר גודל הנזק והערכת מחיר התיקון, נאמר לי שרק שמאי יכול לדעת, ובכל מקרה אין לי מה לדאוג כי צד ג' של הפוגעת ישלם. השארתי את הרכב ונסעתי לדרכי.

כשהגעתי לאסוף את הרכב, קיבלתי דו"ח תיקון בסך 13 אלף שקל!! חשכו עיניי!! (מפנה אתכם שוב לתמונה המצורפת). אפילו מי שאין לו שום מושג קלוש במכאניקה מבין שזה מנופח מעבר לכל פרופורציה ופשוט ז***ו אותי מכל החורים. להלן הדו"ח (המחירים ללא מע"מ):

עבודה:

עבודת פחחות 2800

עבודת צבע 2700

עבודת חשמל 100

עבודת זיפוט + חומרים 150

עבודת ריפוד 200

פו"ה סנסורים 200

כיוון מתלה אחורי 380

חומרים:

פנס שמאל אחורי 152

מגן אחורי חיצוני 2371

ספוילר אחורי 714

תושבת מגן אחורי שמאל 125

פנס ערפל אחורי

312סנסורים למגן אחורי 500

קליפסים למגן אחורי 17

אחדד ואומר שזהו דו"ח העבודה שנעשתה, לא דוח שמאי, שטרם הופק! (הרכב נכנס למוסך ביום חמישי ויצא ביום ראשון - עדיין אין דוח שמאי!) הייתי בהלם כשראיתי את הסכום. בעל המוסך התחיל להסביר כי יש גם פגיעה פנימית שלא רואים. דרשתי לקבל את התמונות שצולמו בעת הערכת השמאי וטרם קיבלתי. מהתמונה שצרפתי ניכר שהנזק חיצוני בלבד ולא ברור למה נעשתה עבודת ריפוד(???) והחלפת פנס.

על מנת לאסוף את הרכב אולצתי להשאיר צ'ק ביטחון לעוד 3 חודשים בסכום המדובר 13 א"ש, שנאמר לי שאקבל חזרה כאשר חברת הביטוח של צד ג' תשלם.החשש העיקרי שלי כרגע שחברת צד ג' תדחה את התביעה המנופחת (תסריט אפשרי ביותר שכבר ראיתי לו תקדימים), ואז ייפרע הצ'ק שאולצתי להפקיד.אני חוששת גם לירידת הערך של רכבי - הרי הרכב עבר שפשוף קל - ומהתיקון המוגזם הזה נראה כאילו הרכב עוד שניה טוטאל לוס! חברים, מדובר בקיה פיקנטו! תיקון השפשוף הזה עלה כמעט חצי מעלות הרכב! כמו להחליף מנוע! אני מרגישה שעקצו אותי ורימו אותי. לצערי הייתי תמימה ומשותקת מרוב הלם, ולא עצרתי את ההתנהלות הבזויה הזו. כרגע הרכב תוקן, הצ'ק בידיהם ואני ממתינה לדו"ח שמאי ולתמונות. אשמח לכל עצה לגבי המצב, איך זה יכול לדפוק אותי בעתיד, וכיווני פעולה אפשריים.

accident.jpeg

עריכה אחרונה על ידי IrinMoon
פורסם (נערך)

היי,

1) אין לך מה להבהל. נכנסו בך מאחורה, הצד הפוגע אשם. את לא אשמה. במידה והביטוח של הצד שפגע בך ידחה את התביעה, תגיעו לבית משפט ושם תקבלי את כל הנזק.

2) לפעמים זה לא רק "שפשוף קטן", יש שם גם חוטי חשמל וחיישנים. יש גם נזק למתלים של הרכב, יכול להיות שהם ראו גם משהו נוסף שלא קשור והחליטו לתקן.

3) במקרה של פגיעה מאחורה, וידוע מי הצד הפוגע, המוסך נוהג "לנפח" את סכום העבודה, אבל זה לא אמור להפריע לך, סך הכל את קיבלת רכב מתוקן, הפרנסה שלהם לא צריכה להפריע לך.

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
פורסם

ברוכה הבאה לקומבינה של חברות הביטוח שבה כולם חוגגים חוץ מבעל הרכב/פוליסה.

"אין לך מה להבהל" זה רק במידה שחברת הביטוח של הרכב הפוגע לא תתנער מהאשמה ואז את גם צריכה לתבוע אותם וגם לקוות שתזכי, בינתיים כמובן, ה 90 יום יעברו והצ'ק שלך ייפדה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון שאת משלמת ימבה כסף על ביטוח כל שנה? אז סעיף 3 של יוסי פה למעלה הוא בדיוק הסיבה.

מה שאת מתארת נשמע הזוי לאוזן הבלתי מיומנת, אבל אחרי מאות מקרים כאלה שעלו כאן, זה די סטנדרטי.

מה שקורה זה ככה:

1. המוסך מנפח עלויות בקטע הזוי, הרי לא ייתכן שעבודת פחחות וצבע על פגוש בלבד (איזו פחחות יש שם בכלל? מפרקים את הישן וצובעים ומרכיבים את החדש, וזה בתנאי שלא פשוט צבעו את הישן, כי לא נראה שהוא התעוות) תעלה כמו צביעה של רכב שלם.

2. ללקוח נאמר שהצ'ק שמושאר יחזור, אז לא אכפת ומשאירים את הצ'ק. גם ככה הביטוח ישלם.

3. הביטוח משלם, המוסך שוחה בכסף, ו"אף אחד לא הפסיד". אלא שזאת בדיוק הסיבה שכולנו משלמים סכומי עתק על ביטוח.

מה שאת יכולה לעשות זה כלום. את הסכום המטורף הזה את באמת לא תשלמי. הביטוח שלך יגיש תביעה לביטוח של הפוגעת, והיא או תודה, או בהנחיית הסוכן שלה לא תודה ואז הביטוח שלך יתבע, יהיה משפט, את תשלמי השתתפות עצמית, ואם השופט יפסוק לטובת חברת הביטוח שלך את (כנראה?) תקבלי את ההשתתפות העצמית+עליית הפרמיה חזרה כחלק מפסק הדין.

בעיקר אבל, תירגעי. המוסך לא ז*** אותך מכל החורים, חברה הביטוח כבר עשתה את זה בשבילו ממש ממש מזמן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם מדובר בתאונת חזית אחור טיפםוסית, ואם הסכום מגובה בדו"ח שמאי, אל תהיי מוטרדת - הפוגעת או הביטח שלה ישלמו. כמוכן 3 חודשים הם די והותר זמן לקבל את פיצויי הביטוח (המנגנון הוא שאת מקבלת כסף מהביטוח והמוסך גובה את הצ'ק שהשארת). מצד שני, במקרה שלך הפגיעה היא בפינת הרכב, ויתכן שהפוגעת או הביטוח שלה יחפשו תירוצים להקטין את חבותם, בדמות "אשם תורם". כמוכן נדרשת הסכמת הצד הפוגע לתשלום, שכן יחולו עליו השתתפות עצמית ואולי גם עליית הפרמיה בשנים הקרובות. מצד שני, קרוב לודאי שגם לרכב הפוגע נגרם נזק, והפוגעת תרצה לתקנו על חשבון אותה השתתפות עצמית.

לגבי גובה הנזק - יש כאן כמה דברים שעלייך לשים לב אליהם:

1. די מקובל שבעבודות שנעשות "על חשבון" הביטוח מחליפים חלקים שאולי ניתנים לתיקון.

2. הנזק הנראה הוא שטחי, אבל יתכן מאד שלאחר פירוק החלקים החיצוניים - מדובר בשכבות כמו קליפות בצל - נמצאו נזקים עמוקים נסתרים.

3. אם הרכב שלך בן פחות משנתיים יש חובה להתקין בו חלפים חדשים, מה שמייקר את התיקון. נדמה לי לפי קצה מספר הרישוי שלא זה המצב.

4. עלייך לבדוק עם השמאי האם יש ירידת ערך ומה גודלה - מגיע לך פיצוי על נזק זה. יש הבחנה בין ירידת ערך טכנית לבין ירידת ערך מסחרית, בדרך כלל השמאים מטעם הביטוח משרים רק את הטכנית שהיא נמוכה יותר.

5. לא הוזכרה האפשרות לתבוע את הביטוח המקיף שלך על הנזק, במידה והפוגעת לא תשלם. הבעיה היא שבמקרה זה תשלמי השתתפותעצמית ועליה בפרמיה שאותם תוכלי לתבוע מהפוגעת, אבל במקרה תביעה נוספת בשנתיים - שלוש הבאות את עלולה להקלע למצב של סירוב ביטוח. לכן רצוי להמנע מתביעה כזו אם יש דרך לקבל את התשלום המלה מהפוגעת או הביטוח שלה.

והערת צד - התקיני מצלמת (ועדיף זוג מצלמות) דרך. יקל עלייך תביעה במקרים דומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בינתיים קיבלתי את דוח השמאות והתמונות. שני שמאים הסתכלו על זה והעריכו את הנזק בכ-5 אלף שקל, ואת ירידת ערך הרכב בכ-0.5 אחוז, לעומת 5 אחוז שהעריך השמאי של הביטוח.

האם כדאי לצאת למלחמה משפטית איתם או לחכות לתשובה לתביעת צד ג? במקרה שצד ג מקבל את התביעה אני סופגת את ירידת ערך המנופחת של הרכב. מה אתם אומרים?

פורסם

את לא סופגת כלום

את תקבלי את הנזק + את ירידת הערך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה נראה דיי מנופח שאף סיכוי גדול מאוד ש-95% מהצבע שלה בעצם נמרח על הצבע שלך שאף אפילו אין צורך לעשות עבודת צבע או פחחות כאן.

פוליש מקצועי יסיר את הרוב , פחחות אני לא ממש רואה כאן אבל שיהיה..

אין ספק שזה נופח באופן קיצוני ביותר , במוסך רגיל את מתקנת את כל הנזק הזה ב-600 שקלים לכל היותר.

אבל שיהיה .. בעלי המוסכים רעבים ויודעים שאדם פרטי לעולם לא ישלם סכום כזה עבור תיקון כזה , לכן כשהם יודעים שחברת ביטוח מעורבת הם פותחים שמפניות לאחר שאת הולכת..

זאת גם הסיבה כשאת מגיעה לשם ואומרת שזאת תביעה ביטוחית את מקבלת כבוד מלאכים..

פורסם
בינתיים קיבלתי את דוח השמאות והתמונות. שני שמאים הסתכלו על זה והעריכו את הנזק בכ-5 אלף שקל, ואת ירידת ערך הרכב בכ-0.5 אחוז, לעומת 5 אחוז שהעריך השמאי של הביטוח.

האם כדאי לצאת למלחמה משפטית איתם או לחכות לתשובה לתביעת צד ג? במקרה שצד ג מקבל את התביעה אני סופגת את ירידת ערך המנופחת של הרכב. מה אתם אומרים?

ודרך אגב אל תדאגי , לא אמור להיות לך ממש אכפת שזה נופח באופן כזה.

לי היה שפשוך ומכה קטנה בטמבון הקדמי ב(BMW) הנזק נופח ל-32,000 ש"ח , היה צריך להחליף רק טמבון.

הביטוח שילם ולא דיבר איתי מילה למרות שהטמבון הזה חדש בחו"ל כולל מכס מיסים ומשלוח עולה 5000 שקל והם תמחרו אותו לפי 19,500 שח

פורסם

מי שהוא מתמקח ממולח (שלא להגיד קומבינטור), במצב כזה חוזר למוסך ואו שמקבל חצי מסכום התביעה במזומן או שמוציא לו את הרכב מהמוסך.

רוב בעלי המוסכים יוציאו ישר פנקס צקים ולא את הרכב מהמוסך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...