Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים קיבלתי דוח מהירות 250 ש"ח בגלל שנסעתי על 106 קמ"ש במקום 90 - תפסה אותי מצלמת מהירות בצומת אמונים בדרום למי שמכיר. לאחר כשבוע קיבלתי עוד דוח גם על 250 ש"ח במהירות 108 במקום 90. לפני יומיים הגיע דוח שלישי כמובן על אותה עבירה באותו מקום ובאותה מצלמה הפעם על 110 קמ"ש.

כמה שאלות בעניין:

1. האם זה חוקי וסביר לתת דוח על מהירות של 106 במקום 90 ? זאת חריגה של 16 קמ"ש בסך הכל ואני מכיר שרק מ20 קמ"ש ומלה מקבלים דו"ח.

2. האם זה חוקי לקבל 3 דוחות מהירות באותו חודש באותו מקום ומאותה מצלמה??

3. האם ניתן להמיר את כל הקנסות לאזהרה או לאחד את 3 הדוחות לדוח אחד?? אם כן מה התהליך ?

תודה רבה מראש לכל העוזרים!!

פורסם

תיאורטית מהמהירות שנמדדה בפועל מפחיתים 5 קמ"ש בגלל אי דיוק של המכשיר.

אחרי ההפחתה הזו תיאורטית ניתן לקבל דו"חות גם על חריגה של 1 קמ"ש.

בא בית המשפט וקבע שחריגה של קמ"שים בודדים זה "זוטי דברים".

והתשובות לשאלותיך:

1. יהיה קשה מאוד לשכנע שחריגה של 16 קמ"ש זה זוטי דברים.

2. אין חוק או תקנה ששמה גבול, מבחינתם אם אתה עובר אפילו פעמיים ביום ליד מצלמה כזו במהירות גבוהה הם יכולים להוציא דו"ח על כל פעם.

3. אולי אחד תוכל להמיר לאזהרה, בתנאי שאתה עומד בקריטריונים, את האחרים לא תוכל (כי אחד הקריטריונים זה בלי עבירות תעבורה ב-5 שנים הקודמות)

גם לא ניתן לאחד אותם לדו"ח אחד.

מה שכן ניתן לעשות זה להגיש בקשה להשפט ולקוות שהמשטרה לא תרצה לנהל תיקים שמבוססים על המצלמות א3 ולכן יוותרו על התיק.

אבל זה סיכון, אם הם יחליטו כן לנהל את המשפט ואם תורשע, השופט לא ייתן לך את הקנס המקורי (מניח שזה 250 שקל?)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תיאורטית מהמהירות שנמדדה בפועל מפחיתים 5 קמ"ש בגלל אי דיוק של המכשיר.

אחרי ההפחתה הזו תיאורטית ניתן לקבל דו"חות גם על חריגה של 1 קמ"ש.

בא בית המשפט וקבע שחריגה של קמ"שים בודדים זה "זוטי דברים".

והתשובות לשאלותיך:

1. יהיה קשה מאוד לשכנע שחריגה של 16 קמ"ש זה זוטי דברים.

2. אין חוק או תקנה ששמה גבול, מבחינתם אם אתה עובר אפילו פעמיים ביום ליד מצלמה כזו במהירות גבוהה הם יכולים להוציא דו"ח על כל פעם.

3. אולי אחד תוכל להמיר לאזהרה, בתנאי שאתה עומד בקריטריונים, את האחרים לא תוכל (כי אחד הקריטריונים זה בלי עבירות תעבורה ב-5 שנים הקודמות)

גם לא ניתן לאחד אותם לדו"ח אחד.

מה שכן ניתן לעשות זה להגיש בקשה להשפט ולקוות שהמשטרה לא תרצה לנהל תיקים שמבוססים על המצלמות א3 ולכן יוותרו על התיק.

אבל זה סיכון, אם הם יחליטו כן לנהל את המשפט ואם תורשע, השופט לא ייתן לך את הקנס המקורי (מניח שזה 250 שקל?)

תודה רבה על תגובתך.

מה התהליך כדי להמיר דוח לאזהרה ומה הקריטריונים?

בהנחה ואני באמת אבחר להישפט ואורשע יכול להיות שאקבל יותר מ250 שקל ?

פורסם

המרת דו"ח לאזהרה דרך הקישור הזה: https://www.gov.il/he/service/drivers_inquiries_forms

אם תבחר להישפט ותורשע דיי בוודאות תקבל יותר מ-250 שקל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמה שאלות בעניין:

1. האם זה חוקי וסביר לתת דוח על מהירות של 106 במקום 90 ? זאת חריגה של 16 קמ"ש בסך הכל ואני מכיר שרק מ20 קמ"ש ומלה מקבלים דו"ח.

2. האם זה חוקי לקבל 3 דוחות מהירות באותו חודש באותו מקום ומאותה מצלמה??

3. האם ניתן להמיר את כל הקנסות לאזהרה או לאחד את 3 הדוחות לדוח אחד?? אם כן מה התהליך ?

תודה רבה מראש לכל העוזרים!!

1. בניגוד למה שאמר מ3מ3איקסטיקיובי3 :), אי אפשר לתת דו"ח על מהירות של 1 קמ"ש מעל המהירות המותרת, אין למהירות הזו סעיף אישום בחנ"א (חוברת נוסחי אישום). מה שכן, מעל 11 קמ"ש מקבלים דו"ח. (11-20, 21-30 ובכביש עירוני גם 31-40 קמ"ש מעל. על מהירות גבוהה יותר מקבלים זימון למשפט).

2. גם פעמיים תוך דקה. אין פה מבצע של 1 ועוד 1 חינם. על כל פעם שעברה עבירה, מקבלים עונש (על כל פעם שנתפסת, אבל הבנת את הרעיון).

3. את כולם לא. אחד מהם, הראשון, בתנאי שאתה עומד בתנאים (5 שנים ללא קנס על העבירה הזו ואם אני לא טועה 10 שנות נהיגה לפחות), אולי.

לא הייתי הולך להישפט. אני לא רוצה סיכוי שתצא עם קנס מופחת, זה לא איזו מעידה חד פעמית, או שכביש שלא הכרת ולא שמת לב לתמרורי המהירות. זה כביש, מה שנקרא, בחצר האחורית שלך, שאתה מכיר היטב, וחזרת על אותה עבירה שלוש פעמים בחודש, מה שמראה על שיטה ולא טעות. אני אפילו אהמר ואגיד שאני רואה סיכוי לא מבוטל שהשופט יתן לך קנס יותר גדול (הוא יכול, הוא לא כבול לקנס המקורי).

בקיצור, שלם, שכח, וסע עם אפליקציה שמזהירה על מצלמות. או שתיסע במהירות המותרת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אה?

סעיף 6535 בשטח עירוני הוא מהירות עד 20 קמ"ש מעל, 250 שקל בלי נקודות

6541 כנ"ל כשיש תמרור שמתיר מהירות אחרת בשטח עירוני

6544 בשטח שאינו עירוני, עד 25 קמ"ש מעל המותר

6547 כנ"ל כשיש תמרור

6553 בשטח שאינו עירוני עם שטח הפרדה בנוי עד 25 קמ"ש מעל המותר

6556 כנ"ל עבור דרך מהירה

אני יכול להמשיך ככה עבור רכב מסחרי ועוד כל מיני.

כל זה לפי חנ"א של פברואר 2019

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש בידיי עוד שתי גרסאות של חנ"א כרגע ינואר 2015 ויולי 2014, הטקסט עצמו היה מעט שונה, אבל עדיין נוסח של "עד 20/25 קמ"ש מעל המותר"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אה?

סעיף 6535 בשטח עירוני הוא מהירות עד 20 קמ"ש מעל, 250 שקל בלי נקודות

6541 כנ"ל כשיש תמרור שמתיר מהירות אחרת בשטח עירוני

6544 בשטח שאינו עירוני, עד 25 קמ"ש מעל המותר

6547 כנ"ל כשיש תמרור

6553 בשטח שאינו עירוני עם שטח הפרדה בנוי עד 25 קמ"ש מעל המותר

6556 כנ"ל עבור דרך מהירה

אני יכול להמשיך ככה עבור רכב מסחרי ועוד כל מיני.

כל זה לפי חנ"א של פברואר 2019

היי. ניסיתי לשלוח לך תגובה להודעת פרטית ויש שגיאה שהתיבה שלך מלאה. ידיעתך.

פורסם

פיניתי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...