Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הבעיה מתחילה ברכישת רכב לא מתאים לשימוש שלו.

מנועי דיזל בני ימינו מיועדים בעיקר לאנשים שנוסעים מחוץ לעיר לרוב.

BS

(הכותב מחזיק 208 דיזל 4 שנים המבלה את רוב חייה בנסיעות עירוניות קצרצרות בחיפה ללא כל בעיות.

וכאילו באירןפה כל הדיזלים רק חורכים אוטוסטרדות)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
BS

(הכותב מחזיק 208 דיזל 4 שנים המבלה את רוב חייה בנסיעות עירוניות קצרצרות בחיפה ללא כל בעיות.

וכאילו באירןפה כל הדיזלים רק חורכים אוטוסטרדות)

למיטב ידיעתי,

לרנו אין את המערכת שיש ב PSA (להורדת טמפ' שריפת החלקיקים) ולכן יש להם הרבה יותר בעיות במתווה נסיעות שהוא עירוני בלבד.

כמו כן הם צימצמו בהספק המנוע רק בשביל לצמצם זיהום אויר ו"לחמוק" מהתקנת אוריאה בעוד המתחרים העלו הספקים,שיפרו צריכת דלק אבל הוסיפו אוריאה.

בסה"כ הכללי בדיזלים של PSA אין בעיות גם בנסיעות עירוניות ולכן לא הייתי ממליץ באופן גורף לא לקנות דיזל לנסיעות עירוניות, אלא לחדד ולומר שאולי במקרה של רנו\דאצ'יה עדיף שלא לקנות אם אתה נוסע ממש מעט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא מסתדר עם הכמויות של מוניות או רכבי לימוד נהיגה מבית רנו.

במקרה של מוניות רנו, או דאסטר, הם במילא נוסעים המון ק"ם בשנה.

הם מגיעים ל-15000 ק"ם בחודשיים.

זה יוצא כל חודשיים, טיפול החלפת שמנים. גם אם המנורה נדלקת שם, הם "מושכים" שבוע ונכנסים למוסך.

רוב המוניות נוסעות בעיר .בעיקר. אבל מדי פעם יש נסיעות בינעירוניות גם.

וגם אם קיימת אצלם בעיה כזו, לא כל אחד יישב מול המחשב, כדי לדווח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איציק, עם הסיכום שלך אין לי בעייה.

הבעייה שלי היא עם הקביעה הגורפת של זה שהגבתי אליו, והוא לא היחידי כאן עם ה BS הזה.

פורסם (נערך)
למיטב ידיעתי,

לרנו אין את המערכת שיש ב PSA (להורדת טמפ' שריפת החלקיקים) ולכן יש להם הרבה יותר בעיות במתווה נסיעות שהוא עירוני בלבד.

כמו כן הם צימצמו בהספק המנוע רק בשביל לצמצם זיהום אויר ו"לחמוק" מהתקנת אוריאה בעוד המתחרים העלו הספקים,שיפרו צריכת דלק אבל הוסיפו אוריאה.

בסה"כ הכללי בדיזלים של PSA אין בעיות גם בנסיעות עירוניות ולכן לא הייתי ממליץ באופן גורף לא לקנות דיזל לנסיעות עירוניות, אלא לחדד ולומר שאולי במקרה של רנו\דאצ'יה עדיף שלא לקנות אם אתה נוסע ממש מעט.

איציק

איזו מיערכת אתה מדבר להורדת טמפ? מצערת פליטה ויניקה? קיים.

אוריאה? ב2019 ברכבי רנו בהחלט קיים.

גם ב psa בהחלט שלא חסרות בעיות אומנם פחות אבל מסנני חלקיקים בהחלט שנסתמים לחלוטין במנועי דיזל החדישים של פורד וולוו שמותקנים ב psa.

כשקונים רכב כמו שקונים כל מוצר כלשהו צריך לקנות בהתאם לדרישות והייעוד שלו, כמו שלא קונים מקרר ומצפים ממנו להיות מזגן.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

איציק, רנו הצליחו להתחמק מאוריאה עד לפני שנה בערך (בדגמים שמגיעים לארץ).

ba,

הכוונה להזרקת fap fluid/Eolys או איך שלא קוראים לזה. למיטב ידיעתי עניין זה ייחודי ל psa. בכלל נראה של psa יש את הטכנולוגיה הכי טובה בתחום הדיזל, וטיפול בזיהום בפרט.

דני, אם ננסח זאת קצת אחרת, האמירה שדיזלים מודרניים חיים פחות טוב בסביבה של נסיעות קצרות ועירוניות או פקקים כבדים, אינה מופרכת. ויש כאן עדויות לכל אורך ורוחב הפורום לגבי כל היצרניות, למעט אולי psa ששם כאמור יש סיבה טובה לכך.

לפות"ש, היות ששורש העניין באלגוריתם שמשערך את אורך חיי השמן לפי אופי הנסועה. אני אישית הייתי לוקח דגימת שמן בעת ההחלפה ושולח על חשבוני למעבדת שמנים ודלקים. לפי התוצאות הייתי מחליט איך להתייחס להתראה בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

יש מעבדה בכפר סבא. גוגל יודע. אני חושב שיש לפחות עוד אחת בארץ. תברר אצלם, אני חושב שזה צריך לעלות סביב 500 ש"ח. זה מה שאני הייתי עושה; קח בחשבון שזה לאנשים כמוני, שאוהבים "להתעסק" ורוצים להבין קצת לעומק. במידה ואתה הולך על זה, תוודא שהאנליזה שלהם כוללת כמות סולר בשמן. (מה הסף המותר לכמות סולר בשמן - זו כבר שאלה אחרת שגם אותה צריך לברר.)

חזיר דיזל

• תוכן חדש...