Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

מביקורי במוסך מורשה הוחלף מצבר.

עכשיו המצבר שהחליפו הוא שנפ שחור 45 אמפ מקט 683.

המצבר אצלי ברכב יושב בתא מטען, וברכב יש צינור לפליטת הגזים הרעילים.

מה ששמתי לב לאחר כמה ימים כי המצבר לא מחובר לצינור פליטת הגזים, ולאחר שבדקתי את המצבר הבנתי כי החור במצבר קטן ולא מתאים לצינורית הקיימת ברכב.

עכשיו נשאלת השאלה האם העבודה של המורשה תקינה? לחבר מצבר בתא מטען בלי ניקוז גזים רעילים.

האם לחזור למוסך ולדרוש את החלפת השנפ למצבר בעל חור פליטת גזים מתאים לרכב?

עריכה אחרונה על ידי yakir_23
פורסם (נערך)

בסוף אתה ומשפחתך נושמים את זה. אני לא הייתי משאיר את זה ככה, גם במחיר עלות כספית נוספת.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אני כבר מספר שנים לא נוגע בשנפ - כך שאני לא מעודכן מה המצב היום אך בעבר המצברים שלהם לא היו אטומים ללא טיפול (כמו varta או bosch למשל) - מה שגרם לנזילות וקורוזיה גם על החיבורים וגם על התושבת והסביבה כולה.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

חייב להחליף את המצבר ויפה שעה אחת קודם. בנוסף למה שנכתב הגזים הרעילים עלולים לגרום להיווצרות חלודה בתא המטען.

אתה חייב לרכוש מצבר תואם למפרט של המצבר המקורי גם מבחינת עמידות לזעזועים ונזילה של חומצה במקרה של סדק במצבר כתוצאה מתאונה.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק ,

רכב פריוס דור 3 .

למצבר הנוכחי ראיתי שיש שני חורי ניקוז (ניראה לי) פתחים קצת קטנים ולא מתאימים לצינור .

חיברתי צינור פלסטיק קטן לחור ניקוז אחד ולצינור הפליטה .

השאלה אם זה בסדר ככה ?

מה קורה עם ענף ההתקנות של המצברים בתא המטען עם הצינוריות הנ"ל האם לכולם לא מחברים את הצינור הזה ?

בנוסף אם אני חוזר למוסך ודורש החלפה מצבר מכיוון שהם שמו לי משהו לא מתאים האם הם יענו ?

תמונה של המצבר והאילתור שעשיתי ..

DSC_0392.jpg

פורסם

המצבר המקורי הוא מסוג AGM והמצבר שרכשת הינו מצבר סילבר קלציום. מצברי AGM מיועדים להתקנה בתא המטען או מתחת לכסא המושב בגלל השרידות הגבוהה של המצברים האלה בזמן תאונה וכמובן אינם פולטים גזים רעילים בזמן טעינה.

לדעתי התשובה שתקבל במוסך היא שהמצבר מתאים לרכבך בגלל שמידות המצבר וקיבולת המצבר מתאימים למצבר המקורי ולא מעבר לזה. מחירו של מצבר AGM עשוי להיות גבוה עד פי 2 מהמצבר שרכשת.

מהתמונה שצירפת קשה לי לראות פרטים בגלל החושך.

איזה כייף לי :)

פורסם

הצינורית חייבת להיות מחוברת!

יש כאן סכנות:

1. בריאותית חמורה מאוד גזים רעילים מאוד ואף קטלניים יגיעו לתא הנוסעים.

2. סכנה בטיחותית, הגזים האלו הם דליקים ונפיצים מאוד(מימן).

3. תא המטען יתמלא בקורוזיה בגלל הגזים הכל יחליד, רכיבים אלקטרוניים יקבלו קורוזיה ויצאו מכלל שימוש.

חזור למוסך ודרוש מצבר ייעודי שמתאים ושיחובר כהלכה, וששום תירוץ אחר לא תקבל.

• תוכן חדש...