Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדפסת 3D של מה שנראה בתמונה הראשונה זה בקלות 5 ספרות LARGE, יהיה מורכב מעשרות חלקי. ועוד לא דיברנו על קובץ מורכב מאוד שצריך להכין.

לא הייתי טורח להמשיך את הדיון עם פות"ש, אבל לך כבעל מקצוע אני ממליץ להתעדכן בפיתוחים האחרונים בתחום. מדפסת של החברה אליה הפניתי לעיל או של מתחרותיה מוציאה דבר כזה בשלושה-ארבעה חלקים תוך פחות מיממה. יש צורך בפינישינג לאחר מכן, אבל הקובץ אינו מורכב במיוחד ויכול להתבסס על גיאומטריה פשוטה ותוכנת קוד פתוח. לגבי המחיר אין לי מושג, אבל חמש ספרות נשמע קצת מוגזם בימינו.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

תודה, אני קצת מעודכן למרות שכלל אין לי צורך בחלקים מודפסים.

לצד התפתחות אדירה בעשור פלוס האחרון, עדיין יש לטכנולוגיה הזו מגבלות של איטיות, פיניש חלש ועלויות גבוהות.

ראיתי את האתר וזה כמובן מעניין ומרשים, בעיקר המהירות.

רק שזה צפוי להתבטא בגימור גס, מה שמצריך ידיים עובדות.

אין win win.

ההנחה שלי היא שאתה מתכוון לחלק מושלם כולל פרטי העיצוב.

חלק מודפס דורש קובץ (150-200₪ לשעה) שגם צריך תכנון, דורש המון חומר, ישקול לא מעט, במראה שלו יש צורך לטפל (במקרה מה שעשיתי למחייתי כמה שנים), עמידות חלק מהחומרים לא תמיד מספקת.

תוסיף לזה את עלות העובדים ושאר עלויות של עסק ואתה בקלות ב-5 ספרות.

אם כבר אנחנו פה, רוצה תחום בעייתי? סריקות 3D. יקר לאללה, המון מגבלות. כשזה "ירד לעם", זו תהיה בשורה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לקחתי לעצמי זמן ברכבת הביתה ושרטטתי משהו בקטנה. הדבר היחידי רציתי לבדוק הוא מרכז הכובד של האלמנט. גודל האלמנט הוא קשת שהגובה מבסיסה לשיא הפנימי הוא 2 מטר (בדיעבד זה נמוך מדי, צריך להיות לפחות 2.5 מטר, אולי אעדכן מחר בשביל הספורט). החישוב נעשה לפי שימוש בפרופיל 20×20×1.5 לפי פלדה 1020 (בחירה שרירותית) ו פלטות לבנה לבוד ("בירץ') בעובי 12 ו 6 מ"מ, אחרי הגדרת החומרים באמצעות התוכנה, חושב אוטומטית מרכז הכובד שיצא ב 127 ס"מ לפי משקל אלמנט כולל של 42 ק"ג ± ללא משקולות. עם משקולות של 40×40 בעובי ס"מ מברזל, מרכז הכובד ירד ל110 בערך. עדיין מרגיש לי מסוכן. זה עוד לפני תוספות של עיטוף בחומרים נוספים, חלוקה למספר חלקים וכיו"ב.

בכל מקרה יותר מהכל מעניין אותי אם מישהו יכול לאשר את ההנחה שלי לגבי מרכז הכובד. האם יש איזשהו חוק לגבי מינ' "גובה" מרכז כובד ביחס לרוחב/עומק היחידה והמשקל שלה?

וכדי להבהיר

השרטוט מהווה סקיצה גסה בלבד ואיננו בשום צורה המלצה לביצוע, ואין להשתמש כשרטוט לייצור היה ומישהו חושב להשתמש בו. היה ונעשה שימוש בסקיצה למרות הכתוב לעיל, האחריות לכל כשל פוטנציאלי תועבר לגורם שבחר לעשות בה שימוש.

נ. ב.

בישראל הכל בסדר עד שכלום לא בסדר,מאותו רגע כולם מחפשים מי אשם. תדאג שזה לא יהיה אתה.

IMG-20181008-WA0000.jpeg

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני מחבר פלסטיקים כל היום. כביכול, לעשות עיגול ולעשות ריבוע, זה אותו דבר.

בפועל, אתה מבקש מהעיגול לעשות משהו (למשל משקוף של דלת) ומהריבוע לעשות משהו אחר (למשל להחזיק תפאורה של פרחים).

אחד נתמך ע"י קיר, השני עומד בפני עצמו. אחד אמור לספוג טריקות של ילדים ובעלים עצבניים ואחד אמור לעמוד בתנאי חוץ, הישענות של רב שיכור וכו'.

אז אתה מבין למה כשאתה מביא מוצר שהוא לא יומיומי (כי סבבה, על משקוף של דלת אף אחד לא יתעכב איתך יותר מאשר מידות),

אתה נכנס למסלול של מוצר שצריך יותר מאשר אחד שמרתך או קודח סתם כי יש לו ידיים טובות.

אתה צריך גם אחד שישב איתך לתכנן איך זה יעמוד, איך זה יעוגן לאנשהו, איך החשמל יעבור, איך תוכל לפרק את זה לכמה חלקים, את החיפוי ועוד ועוד.

אני בטוח שגם אצלך בהקשר של במה, אם מבקשים A זה לא אומר ש-C זה רק להגדיל/להקטין/לשנות צורה.

בטוח שיש מעברים של חשמל, תמוכות, מדרגות מפה או משם וכו'.

באלפי ש"ח בודדים אני לא רואה איך עושים את זה נכון, איכותי ובטוח.

ושוב, אני מסתמך על הדוגמאות שנתת בתמונות.

כתבת:

"גם כשהתעניינתי במתכות זה הגיע גג ל 5000 שח"

ואיפה כל השאר?

זה לא אמור להיות מעוגן לשום מקום. יש שתי רגליים, כל רגל היא בסיס עם משקולת שמבטיחה את היציבות שלו.

אני מעריך את הנסיון שלך לעזור אבל זה שאתה לא רואה איך אפשר לייצר את זה במחיר כזה או אחר לא אומר שמפעל אחר לא רואה בזה עבודה פשוטה שאפשר תוך 4-5 ימים לייצר בקלות.

אחרי הכל מדברים על מוצר סטנדרטי שיש בהמון אולמות, שתי רגליים ועיגול. רוב הכובד עומד על הבסיסים

וכמו שאמרתי , כשדברתי עם כל מיני מסגרים הם רצו 4500-5500 על מוצר סופי מוכן.

פורסם (נערך)
לקחתי לעצמי זמן ברכבת הביתה ושרטטתי משהו בקטנה. הדבר היחידי רציתי לבדוק הוא מרכז הכובד של האלמנט. גודל האלמנט הוא קשת שהגובה מבסיסה לשיא הפנימי הוא 2 מטר (בדיעבד זה נמוך מדי, צריך להיות לפחות 2.5 מטר, אולי אעדכן מחר בשביל הספורט). החישוב נעשה לפי שימוש בפרופיל 20×20×1.5 לפי פלדה 1020 (בחירה שרירותית) ו פלטות לבנה לבוד ("בירץ') בעובי 12 ו 6 מ"מ, אחרי הגדרת החומרים באמצעות התוכנה, חושב אוטומטית מרכז הכובד שיצא ב 127 ס"מ לפי משקל אלמנט כולל של 42 ק"ג ± ללא משקולות. עם משקולות של 40×40 בעובי ס"מ מברזל, מרכז הכובד ירד ל110 בערך. עדיין מרגיש לי מסוכן. זה עוד לפני תוספות של עיטוף בחומרים נוספים, חלוקה למספר חלקים וכיו"ב.

בכל מקרה יותר מהכל מעניין אותי אם מישהו יכול לאשר את ההנחה שלי לגבי מרכז הכובד. האם יש איזשהו חוק לגבי מינ' "גובה" מרכז כובד ביחס לרוחב/עומק היחידה והמשקל שלה?

וכדי להבהיר

השרטוט מהווה סקיצה גסה בלבד ואיננו בשום צורה המלצה לביצוע, ואין להשתמש כשרטוט לייצור היה ומישהו חושב להשתמש בו. היה ונעשה שימוש בסקיצה למרות הכתוב לעיל, האחריות לכל כשל פוטנציאלי תועבר לגורם שבחר לעשות בה שימוש.

נ. ב.

בישראל הכל בסדר עד שכלום לא בסדר,מאותו רגע כולם מחפשים מי אשם. תדאג שזה לא יהיה אתה.

[ATTACH]510516[/ATTACH]

אהבתי את הסרטוט המושקע אבל זה לא בדיוק מה שהתכוונתי.

לכל רגל יש בסיס - ריבוע , לדעתי בגודל 70 על 70 נניח

ואמור להיות עליו משקולת.

המשקולת יכולה להיות גם בלוק של בניין

אם לצורך העניין העיגול הוא מפלסטיק והבסיסית מעץ או ברזל עם משקולת של 20 קילו על כל בסיס

איך זה יכול ליפול אם לא באים כמה אנשים ודוחפים אותו ביחד ?

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
אמרת משקולת בתוך הדבר, ושלא צריך בסיס... בסיס 70×70 כנראב משנה הכל

אני לא יודע מתי אמרתי שלא צריך בסיס, ואם כתבתי שלא צריך משקולת אז הכוונה הייתה שהיא נמצאת בבסיסים (ברגל ימין ורגל שמאל)

אני עושה אותן בצורת מלבן\ריבוע כדי שיהיה מקום לשים גם בלוק למקרה ש....

פורסם

היום נתתי אור ירוק לעבודה

הקשת תשב על שתי רגליים (אחת מימין ואחת משמאל)

כל רגל בגודל מטר על מטר

הקשת תשב במרכז של כל רגל

ויש שם מקום לשים גם בלוק של בניין במידה ומשהו נראה לא בטוח או יציב.

יש למישהו הערה\הארה ? :)

• תוכן חדש...