Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עד עכשיו ולאורך ה 5 שנים האחרונות הייתי עם רכב ליסינג ואשתי נהגה בעיקר באימפלה הישנה שלנו 2005, נסיעות קצרות בתוך העיר (עשתה ב 5 השנים האחרונוות בערך 3K ק"מ שנתי). לאימפלה יש שעון חום מנוע נכבד בצד ימין. בתחילת התקופה הדרכתי את אשתי לשים לב שחום המנוע תקין, הסברתי לה את הטווחים ההגיוניים וכו'. הכל היה בסדר.

עכשיו יש מצב חדש, עזבתי את העבודה הקודמת לטובת עבודה חדשה בלי רכב ליסינג, הסידור החדש הוא שאני אסע עם האימפלה (מבלי להכנס לפרטים יותר מידי: יש לה מערכת גז וגם ככה היא בעלת ערך זניח מבחינת שווי שוק אז אני הופך אותה ל"רכב ליסינג" הפרטי שלי, מקווה שתחזיק את השנתיים שאני מתכנן לה, נסועה צפויה כ 2500 ק"מ בחודש בינעירוני בעיקר) וקניתי לא מזמן שברולט סוניק 2014 RS.

הבעיה היא שבסוניק אין שעון חום מנוע בכלל (בדומה לספארק ליסינג שהייתה לי), לפי מה שהבנתי יש נורה שאמורה להדלק במידה וחום המנוע חריג. השאלות שלי הן כך:

- למה אין שעון חום מנוע ברכבים מודרניים? האין זה חשוב מספיק לדעת את טמפרטורת נוזל הקירור? באימפלה השעון חום אפילו לא "מוטה" ז"א שאתה רואה תמיד מה הטמפרטורה בפועל ולדעתי זה עוזר מאוד לעקוב באופן כללי אחרי התנהגות מערכת הקירור, לדעת אם המנוע בטמפרטורת עבודה וכו'.

- איך מתמודדים עם מצב שהאשה רוב הזמן תנהג ברכב, רוב הזמן נסיעות קצרות בתוך העיר, לעיתים בחום הכבד של הקיץ בבאר שבע, איך אני אמור להדריך אותה לשים לב לשינויים בחום המנוע אם אין שעון? אוקיי יש נורה אבל האם היא מספיקה? זה לא יהיה מאוחר מידי כשנורת חום מנוע תדלק? :roll:

- נניח אפילו שמשאבת המים נוזלת, או איזה צינור התבלה, אפילו אם זה יקרה ולאורך תקופה נוזל הקירור ינזל באיטיות, איך אני אמור לעלות על זה? האם הפתרון מתבסס רק על אינסטינקטים\רעשים\בדיקות-שבועיות?

- האם כדאי להתקין שעון חום ייעודי?

אשמח לשמוע פתרוונת למי שהתמודד\מתמודד עם בעיה דומה,

תודה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
שלום,

אשמח לשמוע פתרוונת למי שהתמודד\מתמודד עם בעיה דומה,

תודה!

אם הרכב במצב תקין והיא נוסעת רק עירוני אני לא חושב שיש לך מה לדאוג, לי יש גם רכב בלי מד חום מנוע ואני לא חושש כי אני לא נוסע הרבה, בכל זאת תלמד אותה לבדוק מדיד מי קירור, כי זה הדבר שאתה יכול למדוד ולדעת בערך כמה תוכל לנסוע עם הרכב במידה והמנוע לא נוטה להתחמם

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

תנוח דעתך, גם ברכבים מודרניים עם "שעון חום מנוע", השעון מראה עיבוד של הטמפ' ולא את הטמפ' האמיתית, ובמקרה של אובדן נוזל (אם אין חיישן גובה נוזל קירור) המנוע יכול להישרף והשעון לא יראה שחם מדי (ע"ע הפוקוס אקובוסט של misterb לשעבר).

כדאי פעם בכמה זמן להסתכל מתחת למכסה המנוע לראות שהכל תקין, זה לוקח בדיוק דקה. מאשתך כדאי לבקש שאם היא מרגישה משהו חריג (מחסור בכח, רעשים משונים) שתעצור בצד ולא תיקח סיכון. כמובן שגם אם נדלקת נורה, אבל לא הייתי מסתמך על זה כאינדיקטור בלעדי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על התגובות!

pooh-bear זה בדיוק מה שהתכוונתי שהשעון באימפלה אינו "מוטה" אלא מציג טמפרטורת Real-time. באמת שאני לא מבין את ההגיון שלא להציג טמפרטורה אמיתית, זה הרי פחות טוב מנתון Real-time וגם דורש עבודה מסויימת מהחיישן\בקר\Whatever כדי להציג נתון מעובד.

אחרי שקנית אתה שואל את השאלות ?

בוודאי! האם העובדה שאין שעון חום מנוע אמורה למנוע ממני לקנות רכב שמתאים לי מכל שאר הבחינות? הרי בקניית רכב יד שניה 90% מהקונים לדעתי עושים פשרות כלשהן (קונים רכבי ליסינג מטרייד אין, קונים רכב פחות יפה, פחות חסכוני, פחות חזק וכו' וכו') אז אני אמור לפסול רכב רק מהסיבה הזו?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה בדיוק אותו הדבר.

אם אתה מחליט שעם חום מנוע לא נוסעים אז גם כשיש שעון וגם שנדלקת נורה עוצרים ולא נוסעים..

אין צורך להילחץ כשנדלקת נורה,זה בדיוק כמו השעון, תשים לב גם בספר רכב את הסוג נורה והצבע שלה!

אם אני לא טועה כתום/צהוב זה דורש בדיקה,ואדום זה כבר סכנה למנוע וכדאי לעצור בצד.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אני בוודאי לא הייתי נמנע מרכישת רכב ללא מד טמפרטורת נוזל קירור (שכאמור, גם ככה "מבושלת", אז האבולציה הטבעית היא להחליף אותו בנורה), וגם לא חושב שהייתי רץ להתקין מד טמפרטורה חיצוני. בכל מקרה, יש מגוון של אפשרויות על בסיס OBD, החל מרכיב ELM327 סיני בשני דולר + אפליקציה לסלולרי, ועד מגוון צגים שמחוברים באופן קבוע (פתרון יותר פרקטי למתשמש ההדיוט). הנה דוגמה יפה מהימים האחרונים:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?661237-%D7%97%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%93%D7%90%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-4X4&highlight=%D7%93%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8

חזיר דיזל

פורסם

אתה יכול לקנות רכיב obd שמתחבר למסך קטן ושמציג את טמפרטורת נוזל הקירור ועוד אינדיקציות שונות כמו טעינה שבדרך כלל גם לא קיימת ובנוסף גם מצפצף במידה והטמפרטורה עולה , עולה סביבות 30 דולר, לדוגמא: https://www.aliexpress.com/item/AUTOOL-X50-Car-OBD-HUD-Multi-function-Smart-Digital-Meter-Alarm-Speed-Water-TEMP-HeadUp-Display/32788546423.html?spm=2114.search0104.3.28.12b65abeFXQsNV&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10059_10884_10887_10696_100031_10084_10083_10103_10618_10307,searchweb201603_60,ppcSwitch_0&algo_expid=90d7254f-06db-450c-85f0-f9e2e0f258e8-4&algo_pvid=90d7254f-06db-450c-85f0-f9e2e0f258e8&priceBeautifyAB=0

פורסם (נערך)

דווקא הייתי מתקין שעון חום מנוע סיני. כמה דולרים. מגיע עם רגש לבלוק מנוע ורגש למיכל עודפים.

מתחבר ל 12V עם אזעקת חום לפי הגדרת המשתמש. כבל עובר דרך קיר אש. מאד מדוייק ומה שצריך הרי זה בעיקר חום מנוע .

כי גם מחסור בשמן זו בעיה.

מסביר לאישה שאם יש אזעקה סוגרים את האוטו ובורחים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
זה בדיוק אותו הדבר.

אם אתה מחליט שעם חום מנוע לא נוסעים אז גם כשיש שעון וגם שנדלקת נורה עוצרים ולא נוסעים..

אין צורך להילחץ כשנדלקת נורה,זה בדיוק כמו השעון, תשים לב גם בספר רכב את הסוג נורה והצבע שלה!

אם אני לא טועה כתום/צהוב זה דורש בדיקה,ואדום זה כבר סכנה למנוע וכדאי לעצור בצד.

כן דווקא באופן מוזר קראתי בספר הרכב לפני פתיחת השרשור והנורה אמורה להופיע בצבע אדום בלבד (באמת חיווי של צהוב\אדום היה יכול להיות חכם יותר, חבל שלא יישמו את זה).

תודה לכולם על ההכוונות לשעונים ייעודיים, אבדוק את זה לעומק ואני חושב שאלך על אחד מהפתרונות. אהבתי את הצג הזה שנותן עוד כמה חיוויים ומתחבר ל OBD, יכול להיות שימושי לעוד אינדיקציות למערכות אחרות ו\או תקלות. תודה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אני די משכונע שהיצרניות בכוונה לא עושות התראה כמו שצריך על חום מנוע כדי שילכו מנועים.

גם. ככה בדר"כ רוב הבעיות אחרי האחריות. ישנם כמה מדדים לחום, חום המים, חום השמן מנוע, חום שמן גיר, חום ראש המנוע, חום הגיר, חום פליטה מהאגזוז וכו'. מדידת חום המים היא סבירה, הם מתחממים מהר ומייצגים די נאמנה את חום הראש. חסרון כמו שאמרו ברגע שמאבדים מים המדדידה כבר לא מייצגת, בדר"כ חום המים עולה גבוהה לפני שזה קורה. למה היצרניות זבלנויות?

1. אין התראה קולית בהתחממות.

*מן הסתם יש רכבים שיש.

2. אין מדידה נוספת למשל בראש מנוע.

ניתן לחבר רגש עצמאית לראש, החסרון שהוא מושפע גם מטמפ' הסביבה, מאווררים וכו', זה סביר.

די מסורבל להתקנה.

בחיבור רציף לodb רצוי מוצר כמה שיותר איכותי, אפילו שבעקרון זה רכיב קריאה בדר"כ.

פורסם

התקנת מד חום אנלוגי לראש מנוע פשוטה יחסית. מכניסים את הרגש לאחד הברגים וממלאים בסליקון שחור. תמיד יש איזה חור בבלוק שאין בו בורג. אין פה תלות ב obd או אפליקציה. מרגע ההתקנה אין יותר התעסקות

פורסם

הרבה פעמים יש ברגים לא בשימוש לא צריך אפילו סיליקון.

יש יותר התעסקות בזה שצריך לחבר למקור מתח ובעיקר העברת הכבל של הרגש לתוך הרכב, אני לא מצאתי איך בלי לעשות חור, אז העברתי דרך הצד של הדלת.

פורסם
שלום,

- האם כדאי להתקין שעון חום ייעודי?

תודה!

לדעתי כן. אם העניין מסובך מידי אני מציע שתלמד את אישתך לבדוק לפחות פעם בחודש או פעמים בחודש את מפלס נוזל הקירור או בכול פעם שהיא מתדלקת את הרכב.

הבדיקה הפשוטה הזו עשוייה למנוע נזקים בעתיד מכיוון שנזילות בדרך כלל מתחילות בקטנה לכן מצב מפלס נוזל הקירור יכול להיות אינדקציה טובה לנזילות.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מאותה "סיבה" של פותח השרשור בדיוק, אני התקנתי שעון חום מנוע שהזמנתי באיביי.

עשיתי חור בפלסטיק. התלבש בול. איפלו יצא יפה מבחינה עיצובית.

20180113_144003.jpg

הבעייה, ש"הסיבה" שלי, גמרה לי על ראש מנוע של BMW ששם ישנו מד חום. לא כולם שמים לב לזה...

כמו שכתבו לפניי, פעם בשבוע תעיף מבט, תבדוק שהכל בסדר. תבדוק בספר רכב מהי ההתראה שמופיעה בלוח שעונים כאשר המנוע בסכנה. תפתח סוויץ (כל הנורות דולקות) תנחה אותה שכאשר הנורה הזו דולקת לעצור בצד, במקום בטוח כמובן ולהתקשר אלייך...

עריכה אחרונה על ידי silence
  • תוכן חדש...