Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונה הראתה 400-420 אם אני זוכר נכון. מולא בסביבות ה 400? הקבלה באוטו, אני לא זוכר פשוט. נראה לי שזה גם לא כתוב בקבלה.

אין לי כרגע נסיעה עם האוטו, ככה שרק שבוע הבא אני אדע אם הגז ברח, או שהמזגן מקרר בצורה תקינה.

מה גם, לא יכול להניע את האוטו :shock:

הקודנית פתאום השתגעה, לא יודע מה קשור מילוי גז לקודנית, אבל היא לא מקבלת את הקוד.

(פתחתי על זה נושא חדש).

פורסם
כמה היה חסר?

השאלה היא כמה צריך להיות..

על פי המדבקה, אם מותקן מאייד אחורי, צריך להיות 825. רק שהמאייד הוא של אלכס אוריגינל, לא מקורי.

לפי המכונה היה במערכת 420 גרם, השלמנו לכדי 825 כפי שכתוב. המזגן קירר היטב.. ניראה מה יהיה.

יום טוב גם לך

פורסם

כמה צריך להיות? מץתקשרים לאלכס אורגינל ושואלים.

לא נראה לי שזה יותר מידי רחוק ממה רשום על המדבקה המקורית.

בדיקת דליפות כנראה שלא עשו רק מילוי קרר, תקווה שהדליפה ממש קטנה, אחרת חבל על הכסף של הקרר.

פורסם

אני אעדכן כמובן (לא שזה מעניין מישהו, אבל סתם :wink:)

נראה אולי דליפה . מי יודע. יש לי בעל מקצוע שהמליץ לי עליו החבר מקס, בקרית גת.

בינתיים מסתמך על המגע בצינור העבה, שציפיתי שיהיה קר / יזיע / יהיה עליו מים, והוא היה חמים אחרי חצי שעה

כשבכוונה נסעתי כל הדרך אל הבית עם מזגן עובד על קור מקסימום.

לפחות למדתי איך ממלאים גז, איך מתבצע התהליך, ראיתי קצת את ההתנהלות של יגאל במוסך (אם הייתי בא לבד, בספק אם היו

מקבלים אותי, כי הם כבר קיפלו והיו בשלבי סגירה של המוסך).

המדבקה של נתוני גז הייתה מולי כל הזמן הזה, ולא שמתי לב. כשיגאל פתח את המכסה מנוע - מיד קלט אותה.

צריך ללמוד שהיצרן דואג לדברים כאלה מראש, ופשוט לחפש את זה.

יגאל גם לימד אותי להחליף נורה לבד.

בקיצור אעדכן בהמשך דניאל. תודה רבה.

פורסם

רגע, לא הבנתי, המזגן שוב לא מקרר?

טיפ קטן לך וליגאל, לא באים למוסך לפני סגירה ומתעקשים על תיקון (אלא כן זה משהו קטן ודחוף) , אחרת התיקון יהיה בהתאם.

פורסם (נערך)

קירר מצוין אחרי המילוי, קירר מעולה בדרך לבית. 10 דקות לפני ההגעה - הורגשה ירידה בקירור.

(זאת אומרת עבד טוב במשך 20 דקות נסיעה, ואז 10 דקות קצת ירידה. נסיעה סה"כ חצי שעה).

אמרתי לעצמי אולי עם הזמן המזגן עושה קצת הפסקות/יורד קצת בקירור?

לא ייחסתי חשיבות, אמרתי לעצמי תבדוק את זה רק כשתחנה בחנייה, תפתח מכסה מנוע: תיגע בצינור.

שאלה דניאל -

כל זמן שהמזגן עובד על קור, הצינור אמור להיות קר?

כי אם לא, הכל טוב.

אם כן, אז כן אולי יש משהו (דליפה? לא יודע).

[ATTACH=CONFIG]506700[/ATTACH]

הטיפ במקום, צודק. ההתעקשות הייתה שלי. אני בטוח שיגאל יודע לא להגיע בימי ו' וסמוך לסגירה.

כעת גם אני למדתי.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

שלא יעניין אותך צינור הקירור.

אם תפוקת הקירור כבר ירדה אז היא תמשיך לרדת באותו הקצב ולכן כבר מחר מחרתיים תידע שקרוב לוודאי יש דליפה משמעותית במערכת.

פורסם

מה אני יכול לעשות. אני מאמין שהכל מלמעלה. אחרי הכל הרכב בן 5 (2013).

אין דבר כזה רכב בלי הוצאות. נקווה שבעזרת השם לא תרד תפוקת הקירור.

(כן אני סותר את עצמי, מצד אחד כבר מורגש, מצד שני מקווה, אבל בסדר - אעדכן).

דניאל, החברים - תודה רבה לכם אנשים!

פורסם
המכונה הראתה 400-420 אם אני זוכר נכון. מולא בסביבות ה 400? הקבלה באוטו, אני לא זוכר פשוט. נראה לי שזה גם לא כתוב בקבלה.

אין לי כרגע נסיעה עם האוטו, ככה שרק שבוע הבא אני אדע אם הגז ברח, או שהמזגן מקרר בצורה תקינה.

מה גם, לא יכול להניע את האוטו :shock:

הקודנית פתאום השתגעה, לא יודע מה קשור מילוי גז לקודנית, אבל היא לא מקבלת את הקוד.

(פתחתי על זה נושא חדש).

לדעתי נעשתה שגיאה בהתנהלות שלך ושל המזגניסט. חוסר של 400 גרם גז הדבר מצביע על דליפה ולא על 'איבוד טבעי' לכן היה צורך לבצע גם בדיקה לדליפות.

אם תגיע שוב פעם למזגניסט עם חוסר בגז או/גם יתגלה שהתקלה היא באחד מרכיבי מערכת המיזוג תצטרך לשלם שוב פעם על מילוי גז.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק, אני חושב שזה בגלל שהגעתי ביום קצר, ממש בסגירה (12-12 וחצי).

לומדים מטעיות לצערי. יש חכמים שלומדים מטעויות של אחרים. אני כנראה למדתי ככה.

יצא לי לקרוא בפורום (בחיפוש) שיש אנשים שקונים גז/ערכה למילוי באוטו-דיפו (או חנות אחרת) וממלאים בעצמם.

אם זה כ"כ פשוט, היה אפשר אולי לשקול את זה. אבל בשביל זה צריך:

לדעת מה סוג הגז שלך - יש מדבקה.

לדעת כמה צריך למלא - צריך מכשיר מיוחד שישאב וישקול. אלא אם, אין פסול בלמלא קצת יותר מדי.

הנושא של הואקום - אם אפשר למלא בלי לבצע ואקום.

אני חושב שגם אותו בעל מקצוע, לא עשה ואקום מלא. ראיתי שהוא בוחר ערכים במכונה,

והוא הוריד את זה אני לא זוכר מכמה (אולי מספר דו ספרתי) ל -5 ואז גם לחץ על ביטול כמה פעמים.

בקיצור הכל חוזר לכך שהגעתי סמוך לסגירה, וזה לא טוב. ממהרים, ורוצים לסיים כמה שיותר מהר.

ועוד דבר קטן, אולי גם הייתי צריך אני בעצמי הלקוח לבקש בדיקה לדליפה, ולא ישירות מילוי גז.

למרות שזה לא היה מתבצע במקרה של היום, כי שוב - הם היו על הקשקש לסגור.

בכל אופן, עשיתי טעות של טירונים (יום קצר, שעת סגירה). ממש רציתי שיבוא איתי מישהו, וביקשתי מיגאל והוא הסכים מטוב ליבו.

אם לא הייתי חושש ללכת לבד, הייתי הולך באחד מימי א-ה בשעות הבוקר אבל חששתי.

teyal, לא.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

לא מאמין בדליפה טבעית שתהיה מורגשת

רכב שנת 2004 יותר מ 6 שנים אצלינו מזגן מקפיא ולא נגענו בגז

לא ממליץ פעם הבאה למלא שוב גז בלי גילוי הבעיה

דליפה יש בטוח

לגיסי יש מרצדס ויטו 2009

לפני כמה שנים כשרכש את הרכב הלך למלא גז כי המזגן כמעט ולא קירר

מילא גז נסע כמה זמן עד שהמדחס נתפס ונהרס

כנראה בגלל הלחות שנכנסה והרסה את הבוכנות במדחס

לבסוף הוחלף המדחס המייבש והמאייד