Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שיש מותגים בנושא, כמו בכל תחום אחר. חברות שמייצרות כבר עשרות שנים אם לא יותר.

אבל המחיר בהתאם ורציתי לדעת האם יש הבדל ביניהן?

האם אחת זולה מסין למשל, ללא שם, תהיה טובה כמו מותג יקר?

האם הקביעה שברזל יציקה זה ברזל יציקה - נכונה כאן?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מתחלק בעיקר לשני סוגים- עם ציפוי אמייל (Le Creuset,Staub הם המוכרים והיקרים ביותר) ובלי.

כשאין ציפוי צריך לעשות Seasoning.

מדי פעם ה Le Creuset הזה נמכר ב400 ש"ח כולל משלוח לארץ או 71 אירו במשלוח מקומי.

פורסם

כניראה לא הסברתי עצמי טוב מספיק:

הכוונה למחבת יציקה ללא ציפוי או אמאייל-

התכוונתי לדעת האם יש הבדל בין מחבת זולה עלומת שם לבין אחת בעלת שם/מותג?

פורסם

אני הייתי חושש ממתכות כבדות (עופרת, קדמיום וכו') שיגיעו לי לאוכל. אבל אולי זו סתם פרנויה.

פורסם

מתכות כבדות??

תוכל לפרט בבקשה?

האם יכול להיות שיש עופרת בברזל היציקה?

לא חשבתי על זה, לא שאלתי מההיבט הבטיחותי/בריאותי, אלא יותר מהם האיכותי. חידשת לי.

אגב - בתהליך ייצור יצקת הברזל, העופרת - אם ישנה - לא מתאיידת ומתפוגגת לה? הרי ההיתוך שלה נמוך בהרבה מהברזל :shock:

פורסם
בתהליך ייצור יצקת הברזל, העופרת - אם ישנה - לא מתאיידת ומתפוגגת לה? הרי טמפרטורת ההיתוך שלה נמוכה בהרבה משל הברזל :shock:

זה נכון כמובן אבל אולי יש מסיסות מסוימת של מתכות רעילות בתוך היצקת? היצקת עצמה מכילה ברזל ופחמן, אז אולי גם מתכות אחרות משתתפות בחגיגה אלא אם מטהרים במיוחד? לכן כן שווה בדיקה.

יוסי

פורסם
אני הייתי חושש ממתכות כבדות (עופרת, קדמיום וכו') שיגיעו לי לאוכל. אבל אולי זו סתם פרנויה.

העיקר לשחרר שטויות לאוויר, חס וחלילה בלי לבדוק או *להבין*.

אין עופרת ולעולם לא תהיה בשום מחבת או סיר, יציקה או לא, סין או לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
כניראה לא הסברתי עצמי טוב מספיק:

הכוונה למחבת יציקה ללא ציפוי או אמאייל-

התכוונתי לדעת האם יש הבדל בין מחבת זולה עלומת שם לבין אחת בעלת שם/מותג?

ועדיין עניין הSeasoning רלוונטי לך וכדאי שתקרא עליו בגוגל וגם על התחזוקה של זה.

לא נתקלתי בארץ במותגים מוכרים, אפשר לקנות Lodge באמזון וזה לא כ"כ יקר.

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם
ועדיין עניין הSeasoning רלוונטי לך וכדאי שתקרא עליו בגוגל וגם על התחזוקה של זה

זה כמובן. ידוע ויטופל לאחר הרכישה. תודה.

הנס, אל תהיה תמיד בוטה כל כך :-D. בכל ההתנפלות שלך צדקת בדבר אחד: אנשים לא מבינים. ובדיוק בגלל זה הם שואלים. אלכס אמר שהוא חושש, לא שהוא יודע משהו בוודאות.

אודה לך מאד אם אתה כמי שמבין בזה - כן תוכל לשפוך קצת אור על הנושא. זה שקבעת נחרצות שאין - זה טוב ומרגיע אותי. עזרת לי עם הקביעה הזו ולכן אני בכיוון של רכישת מחבת זולה, עלומת שם. אבל מענין ומסקרן שקבעת שאין. נשמח לביאור.

פורסם
זה נכון כמובן אבל אולי יש מסיסות מסוימת של מתכות רעילות בתוך היצקת? היצקת עצמה מכילה ברזל ופחמן, אז אולי גם מתכות אחרות משתתפות בחגיגה אלא אם מטהרים במיוחד? לכן כן שווה בדיקה.

יוסי

תודה יוסי. בדיוק בודק עם הנס :mm_yeah:8)

פורסם

מאידך אלומיניום יש וגם יש. כמו כן אני לא הייתי כזה נחרץ לגבי הרכב הסגסוגת. עובדה שבטפלון יש PTFA ועוד מטעמים

פורסם

מצחיק שדווקא לי בחרת לומר את זה...

בכמה בתי יציקה יצא לך להיות?

כמה דוחות חומרים בדקת?

כמה מפרטי יציקה כתבת?

כי לי יצא לעשות את כל הנ"ל. גם בסין (אבל לא רק). אומנם לא עבור מחבתות, אבל בכל זאת...

פורסם
כמה מפרטי יציקה כתבת?

כי לי יצא לעשות את כל הנ"ל. גם בסין (אבל לא רק). אומנם לא עבור מחבתות, אבל בכל זאת...

אז אתה גם מתמצא בחומר וגם פרנואיד. שילוב מעניין. קדימה, השכל אותנו לגבי יציקת מחבתות ועל הדרך תעזור לידידנו ירחמיאל במקום לבלבל אותו.

ואין שום בעיה עם סירי אלומיניום בהינתן הציפוי המתאים, אותה פרנויה מבוססת על סיפורי סבתא מופלצים מהאינטרנט, עם גרם אחד של אמת במאה ה-19 והר של שטויות מאז.

לגירוד הנושא באופן בסיסי אני ממליץ לקפוץ ל-youtube כדי לקבל מושג כיצד כלי אוכל מתכתיים למיניהם נוצרים במפעלי מתכות, מסירי יציקה ועד כלי אלומיניום וסכו"ם. למשל, סרטוני how it's made. המידע הבסיסי זמין ובשפע, ומי שממש רוצה לדעת ולא לקבל שקרים לעוסים - גם את זה הוא ימצא ובשפע בשפה האנגלית, באינספור מפרטים ומאמרים.

לגיגולים:

How it's made iron skillet

How it's made aluminium pan

How it's made cultery

How it's made cast iron pan

וכו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...