Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמה חבל לי,

חבל לי בעיקר שמדובר על רכב מצוין, שפשוט פונה לנהג שאוהב לנהוג ופשוט נבלע בתוך ים של משפחתיות בינוניות. לצערו יצא לו שם רע בגלל דור קודם לא אמין, בגלל יבואן שלא משקיע במותג הזה, בגלל עם ישראל שאוהב לקנות בטוח כמו שאר העדר ועוד כל מיני סיבות. לא נתעכב על זה אבל סתם כואב לי כי זה פספוס.

נתחיל מהתחלה, לפני שנה וקצת הגיע הזמן להיפרד מהקיה סיד שהייתה לנו, השתחררה קרן השתלמות והגיע הזמן להתחדש. התקציב עד 140 אלף ש"ח. רצוי רכב למשפחה של 4 נפשות עם בגז' גדול. נסועה שנתית 10,000 ק"מ.

יש לנו בבית רק רכב אחד ורב הזמן הוא אצל האישה, היא כמובן בלי לחשוב ובלי נסיעת מבחן רצתה קיה ספורטג'. בדיוק כמו החברות שלה. אחרי עבודה מאומצת היא הסכימה לראות עוד רכבים לפני שמשאירים צ'ק בסוכנות.

לא הייתי דווקא נעול על הפוקוס אבל כן סוף סוף הרגשתי שבא לי משהו שקצת יעשה לי שמח בלב כשאני נוהג, היה ברור לי שאני מחפש משהו עם מנוע חזק שיתן קצת פלפל והתחלתי לדחוף לכיוון. היינו אצל 7-8 אולמות תצוגה ודווקא זה של דלק מוטורס שהלכנו אליו בגלל מאזדה קסם לי, משהו מהצד השני של הקיר אמר לי לבוא לראות.

פורד? ועוד פוקוס? למה לי? כבר הייתי שם ובדיוק חזר רכב מנסיעת מבחן, אמרתי לעצמי יאללה נעשה גם, שאני אוכל להשוות לרכבים אחרים. דווקא פה היה לי קליק, כימיה לא מוסברת. המנוע והגיר פשוט עשו לי נעים בבטן, לא סתם משפחתית משעממת. עכשיו נשאר לשכנע את המנהלת. לשמחתי אחרי כל האולמות תצוגה היא כבר הייתה עייפה ואמרה לי שאני אחליט והיא תזרום. אז החלטתי באותו רגע והשארתי צ'ק. יאללה סגרנו עוד סטיישן. היום גם היא שמחה ואוהבת את הרכב מאוד.

המחיר של רכב חדש 135 אלף. בדיוק הייתה תקופת מבצע ועוד קצת ויכוחים על קנייה בלי מימון נסגר מחיר 124 אלף בלי האגרת רישוי + תוספות (מערכת מיגון, חיישנים קדימה ואחורה+מצלמת רוורס, חבילת גלישה לחצי שנה ועוד שטויות שאני לא זוכר).

קצת על הרכב, מנוע 1.5 ליטר טורבו 150 כ"ס 24.5 קג"מ, גיר אוטומט פלנטרי 6 הילוכים. (אצלי הותקנה תוכנה אחרי 4000 ק"מ stage 1 שההספק עלה ל190 כ"ס ו34 קג"מ - ההבדל מורגש בהחלט).

רמת אבזור טיטניום הבכירה כוללת בעיקר קישוטים כמו חישוקים 18' ברוחב 235 מוגזמים לגמרי, שבכת כרום, תאורת לד לאווירה פנימית וכו' וקצת פינוקים כמו כסאות שונים התנעה ללא מפתח בקרת אקלים דו אזורית, בקרת שיוט ועוד. מבחינה בטיחותית מניעת התנגשות אוטונומית בעיר עד 60 קמ"ש ומובילאיי וכל שילושי האותיות שסטנדרט היום.

תא מטען ענק, אמנם פחות בנפח מהקיה סיד סטיישן אבל הוא פשוט גדול, עמוק ורחב יותר (שוב הנתון של עד גובה החלון לא מציג תמונה אמיתית של הגודל וזה בפורד גדול יותר בסה"כ).

תא נוסעים: בנוי מחומרים איכותים מאוד, מוצק. צבעים כהים ברובם. עברה שנה, שום קרקוש בתא. אין גומיות נופלות בדלתות. ההתקנה המקומית של המולטימדיה והקודן סבירה לגמרי. הכסאות נוחים מאוד גם בנסיעות ארוכות. המזגן מקפיא. ההבדל אחרי מתיחת הפנים בעיקר בעיצוב שונה של מתגים והמיזוג. תא הנוסעים שקט מאוד, בידוד הרעשים מצוין למעט קצת רעש מהצמיגים המוגזמים.

מה פחות אהבתי, רגל ימין של הנהג נוגעת לפעמים בקונסולה (אני גבוה 1.90מ' לי זה לפעמים מפריע לאשתי לא), העברת הילוכים ידנית ממתג על הידית ולא ממנופים בהגה (פחות נוח), מושב אחורי קצת צפוף ביחס למשפחתית בעיקר לרגליים (הילדים לא מתלוננים בנתיים), מחשב הדרך קטן ונראה קצת מיושן, חסר לדעתי מיזוג אחורי אבל המזגן מסתדר איכשהו וזהו בגדול.

אה ומילה אחרונה על המולטימדיה אנדרואיד בהתקנה מקומית. היא נוראית, לא פחות מהתעללות בלקוח. כשקיבלתי את הרכב ביום הראשון ניסיתי להפעיל את הוויז הוא קירטע, המיקרופון לא עבד בשיחות, לקח לפעמים 3 שניות ויותר למצלמת רוורס להשתלב במסך. השירות של קוברה לפחות טוב, פעמיים הגיע טכנאי לעבודה והחליף לי מערכת לאחרת, עדכן גרסאות ומה לא. עדיין הייתה מערכת זוועתית שלא מתאימה לשנת 2017. אחרי שהתייאשתי והבנתי למה (מערכת טורקית אפילו לא סינית, עם חומרה שמתאימה ללפני עשור מעבד כפול ליבה בלבד ו1 גיגה זכרון, עם אנדרואיד 4.1) הזמנתי באיביי מערכת מקורית של סוני - פורד סינק 3 עם אנדראויד אוטו ושיקף לוויז מהטלפון. איכות השמע גם השתפרה פלאים. מי שיכול לחיות עם המערכת המקורית הנוראית הזו שיבושם לו.

עיצוב חיצוני: אין מה להרחיב יותר מדי, נבלעת בנוף הפוקוסים. הדור הנוכחי (mk 3.5) שונה בעיקר בחזית חדשה מזכירה קצת אסטון מרטין.

מנוע גיר: ביצועים נהדרים למשפחתית, גם לפני השיפור בתוכנה. יצרן מדד 9.4 למאה. אני מדדתי לפני התוכנה 9.6 הכי קרוב. אחרי התוכנה 8.4. לא רע.

הרכב מתנהל בקלילות מרשימה ובזכות מומנט מכובד מסלד נמוך (1500) אין בעיה להאיץ גם בהילוכים גבוהים ובעליות. רמיסה של הדוושה לרצפה מקבלים מכה קטנה והגב נדבק למושב. כיף.

את החגיגה לפעמים הורסת תיבת ההילוכים. התיבה מאוד חלקה ונעימה ובבירור מכוילת לחסוך בדלק כי היא מחליפה הילוכים ממש מוקדם. במזל יש שפע של מומנט אז לא נורא, מצב ספורט או ידני פותר את הבעיה.

חסכון בדלק, לא כאן. לפני התוכנה נמדד במשאבה 8.5-9 ק"מ ממוצע בנהיגה רגועה בעיר תלוי מזגן\לא, מחוץ לעיר 13.5 על 110 קמ"ש ממוצע. אחרי התוכנה (כמובן שגם הרגל הכבדה על הדוושה משפיעה לרעה) הצריכה ירדה בכ10% נוספים. נסועה נמוכה ממלאים חצי טנק פעם בשבוע, לא נורא. מערכת סטארט סטופ נעימה ופחות מורגשת ממערכות אחרות שנתקלתי.

התנהגות כביש ומתלים: הרכב אוחז. ממש אוחז. עם הצמיגים המוגזמים שהגיע זה ברור (235 רוחב) .

בפניות חדות במהירות אין הרבה זווית גלגול והוא בקושי נשען על הצד. המתלים מכוילים על הצד הנוקשה יותר שנתקלתי במשפחתית ועם זאת כשיש שיבושים בכביש או במפרים השיכוך ממש מצוין. ההגה מתקשר נפלא ומעביר משוב מצוין לנהג, מבצע מיידית כל סיבוב/הפניה שלו ללא שטח מת במרכז ההגה. קוטר הסיבוב מצוין (מצליח לפרסס במכה אחת בכיכר הקטנה ליד הבית שאפילו הפיקנטו של השכנים מתקשה). אני מאוד אוהב את העליות מהערבה לכיוון דימונה ומטבריה לכיוון כפר תבור ונהנה מהם. אני לא יודע אם הוא חשמלי או לא אבל הוא די קשה אז מניח שהידרואלי. הבלמים בסדר, גם במאמץ לא מתחממים אבל הייתי שמח לנשיכה יותר החלטית. הדוושה קצת עמוקה לטעמי.

מבחינת הוצאות לשנה הזאת:

600-700 שקל דלק לחודש (נסועה בעיקר בעיר. חודשית ממוצעת 800-1200 ק"מ).

2 פנצרים שונים באותו גלגל 70 שקל (מזל שניתן לתקן כי צמיג כזה עולה הון תועפות).

טיפול שנתי ראשון במורשה: שמן+פילטר שמן+ תוסף דלק (אני בקשתי) ועדכון לתוכנה של הגיר/מנוע (גם אני ביקשתי) סה"כ 550 ש"ח.

ביטוח מקיף 2600 ש"ח.

מולטימדיה מקורית סוני - פורד סינק 3 שנקנתה באיביי 1500 ש"ח (לא חובה אבל רציתי).

ירידת ערך השנה כמו משפחתית ממוצעת רק ששוב הביקוש לרכב הזה לא גדול (וחבל) וזה משפיע על המחיר שנמכר מתחת למחירון (אני עוקב קצת ביד 2).

אמינות/תקלות: שום תקלות או בעיות למעט חלק פלסטיק בידית מנוף הרמת המושב שנשבר בגלל הפעלת כח מוגזם. החלפת הידית 150 שקל.

זהו, מקווה שנהנתם לקרוא ומישהו יוכל להפיק מהמידע הזה משהו כשיחפש רכב כזה לרכישה. בעיניי מדובר על משפחתית הכי מתגמלת לנהג שאוהב לנהוג וחבל שהיא לא מצליחה יותר כי באמת מגיע לה.

יום טוב.

עריכה אחרונה על ידי Angelica

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על הסיכום,

באמת חבל, עושה רושם של רכב די מוצלח סה"כ שפשוט סובל מתדמית מאוד לא טובה.

אגב 550 ש"ח לטיפול ראשון זה ממש ממש זול, לא זוכר שראיתי מחירים נמוכים יותר מ 700.

2017 Type R

פורסם

בדיוק השבוע נהגתי ברכב כזה ברמת הגימור הנמוכה - טרנד (רכב חלופי).

רכב נוח ומהנה לנהיגה עם צריכת דלק גבוהה.

העיצוב הפנימימכבר מישן, אך האיכות מעולה.

פורסם

לא הבנתי את העדכון stage 1 עשו לך במוסך או שהלכת למקום מיוחד שעשה לך? וכמה עלה?

תודה על הסיכום האינפורמטיבי.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
בדיוק השבוע נהגתי ברכב כזה ברמת הגימור הנמוכה - טרנד (רכב חלופי).

רכב נוח ומהנה לנהיגה עם צריכת דלק גבוהה.

העיצוב הפנימימכבר מישן, אך האיכות מעולה.

מסכים לגבי העיצוב הפנימי המיושן. לא שוכח שזה רכב מ2011 שעבר מתיחת פנים קלה בלבד. עם זאת הנדסת האנוש טובה והכל נגיש וקל לתפעול. אני פחות מתחבר לצגי מגע ששולטים על הכל בין היתר מיזוג ומחשב רכב כמו בפיזו 308 שנשללה בגלל זה. עצם זה שהגב נשאר על המשענת בלי להתכופף כשאני נוגע במסך מגע אומר דרשני. זה מה שחיפשתי.

פורסם
לא הבנתי את העדכון stage 1 עשו לך במוסך או שהלכת למקום מיוחד שעשה לך? וכמה עלה?

תודה על הסיכום האינפורמטיבי.

התוכנה stage 1 של brp נעשתה בסדנא של שיפורים ולא במוסך מורשה.

המחיר היה 2700.

היו זולים יותר אבל זה המקום היחיד שהסתדר עם הצריבה של התוכנה. שווה כל שקל.

פורסם

235/18 בשביל 150 כ"ס... פסיכי.

תודה על הסקירה. אני מבין במידה מסוימת את היבואן, עד שהזיכרון הישראלי הקולקטיבי ישכח את הפוקוס עדיף לו למקד את מאמצי השיווק במקום אחר.

בקיצור, פורד עדיין בצמרת מבחינת המתלים ובזכותם (בין היתר) אנחנו כבר נשכח מה זה להתנהל עם מנועים ששיא המומנט שלהם נמצא מעבר ל-2000 סל"ד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נהגתי ב-308 סטיישן הנפלאה לא מעט, לא מתחבר למודרניות הייתר שלה ובמיוחד לא לתפעול המזגן מהמבך...

אבל בפוקוס הפריע לי מאוד העובדה שהמסך הדיגטלי בלוח השעונים מציג רק נתון אחד בו זמנית...

עד כדי כך שכדי לראות מה הטמפרטורה - צריך להגיע למסך הטמפרטורה בסדרת המסכים.

אפילו בפוקוס דור 3 טרום מתיחת הפנים - ראו את הטמפרטורה במקביל לנתון אחר...

חבל שהורידו את חיעשני הגשם והתאורה מרשימת האבזור.

ובגרסת הטיטאניום הורידו את המסך הצבעוני הגדול, את גג השמש ועוד...

פורסם (נערך)

הרכב על הנייר אמור להיות מעולה.נפתר מבעיית הגיר של הדור הקודם+מנוע טורבו והתנהגות טובה.בפועל מוניטין המותג מרוסק , צריכת דלק גבוהה ותא נוסעים די מיושן מצננים קצת.

אחלה סיכום,תמשיך להנות מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי AK21
פורסם

על הנייר, וגם לא על הנייר, הפוקוס מצטיינת בכח ובהתנהגות ופידבק.

מצד שני, היא ממש לא מצטיינת בסחירות וירידת ערך, היא צפופה יחסית, לא חסכונית, עם מנוע חדש שהאמינות שלו עדיין לא ברורה (ואם להסתמך על האקובוסט 1.6, יש סיכוי שתהיה לא ממש מבריקה) והיא בעיקר לא ג'יפון.

איזה סיכוי בדיוק זה נותן לה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על הסיכום , האם התקנת התוכנה אינה פוגעת באחריות ?

התוכנה stage 1 של brp נעשתה בסדנא של שיפורים ולא במוסך מורשה.

המחיר היה 2700.

היו זולים יותר אבל זה המקום היחיד שהסתדר עם הצריבה של התוכנה. שווה כל שקל.

פורסם

תודה על הסיקור, קראתי ונהנתי.

טיפול שנתי ראשון במורשה: שמן+פילטר שמן+ תוסף דלק (אני בקשתי) ועדכון לתוכנה של הגיר/מנוע (גם אני ביקשתי) סה"כ 550 ש"ח.

איך עדכון תוכנת ניהול מנוע אם יש STAGE1?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם (נערך)
תודה על הסיכום,

באמת חבל, עושה רושם של רכב די מוצלח סה"כ שפשוט סובל מתדמית מאוד לא טובה.

אגב 550 ש"ח לטיפול ראשון זה ממש ממש זול, לא זוכר שראיתי מחירים נמוכים יותר מ 700.

בסוזוקי טיפול ראשון עולה 500 שקל בלי להתמקח.

בפיג'ו גם אפשר להגיע למחיר הזה אם מורידים פילטר מזגן ו"רענון" נוזל בלם.

מה לדעתך הוא מחיר סביר עבר פילטר שמן + שמן?

עריכה אחרונה על ידי hagaii

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

• תוכן חדש...