Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי אתמול אימפלה שנת 2001 3.4 ליטר עם 220 קילומטר (אם לא עבדו עלי..)

היום אחרי נסיעה של חצי שעה האותו התחיל לרעוד. נדלקה מנורת מים הכתומה ונראה לי שנכבה האוטו (לא בטוח אולי כיביתי בעצמי)

לפי מה שזכור לי האוטו לא התחמם וגם בערב שהנעתי, אחרי כמה שניות האוטו שוב התחיל לרעוד ונדלקה המנורה כשהמנוע עדיין קר

פתחתי את השמן היה חסר קצת שמן

פתחתי רדיאטור. לא חסר מים במיכל עיבוי וגם מילאתי בפקק של הרדיאטור עם ההברגה, והתמלא מהר, אבל יש משחה חומה ושומנית

כשפתחתי את הפקק של הרדיאטור כשהמנוע היה חם לא יצא קיטור ונפתח בקלות. אבל איך שנפתח השפריץ זרם עבה של מים כמו ברז לשניות בודדות (לא רותחים במיוחד)

באוטו מותקן רדיאטור של סיטרואן ברלינגו.

האם זה חייב להיות ראש מנוע? איך מוודאים?

אם כן כמה עולה לעשות ראש מנוע לאוטו הזה?

עריכה אחרונה על ידי meirmsl
פורסם
אבל יש משחה חומה ושומנית

לא נשמע כלכך טוב יכול להיות שבאמת קיבלת רכב עם מנוע בעייתי

הייתי נכנס למוסך לקבל חוות דעת

פורסם

עדכון:

1. מלאתי מים ברדיאטור עד הסוף והנעתי, לחצתי קצת גז, המים לא קופצים.

2. מטפטף מהאגזוז טיפות מים וכנראה גם עשן לבן (הסתכלתי בחושך)

3. אין טחינה בשמן

האם אפשר לומר בוודאות שזה ראש מנוע?

אם כן בבקשה מי שיכול לכתוב לי טווח של מחירים לתיקון

פורסם

לא בטוח בכלל..

המנורה שנדלקה זה כנראה צ'ק מנוע וזה ממש לא קשור להתחממות.. בשביל זה קיים מד חום ברכב ועליו תסתכל

לגבי המים שהשפריצו זה הגיוני.. לא פותחים כשהרכב עדיין חם

לגבי המשחה החומה והשומנית יכול מאד להיות שזה לכלוך במיים בגלל שלא השתמשו בנוזל קירור מתאים ושמו מיים מהברז

זה שהרכב רעד ונכבה יכול להיות הרבה סיבות ,מצינור וואקום ,בעיה בהצתה או בזרקה וכו'

לא ניתן לאבחן דבר כזה דרך האינטרנט, גש למוסך שיבדוק את הרכב

בהצלחה

רמי

פורסם
לא בטוח בכלל..

המנורה שנדלקה זה כנראה צ'ק מנוע וזה ממש לא קשור להתחממות.. בשביל זה קיים מד חום ברכב ועליו תסתכל

לגבי המים שהשפריצו זה הגיוני.. לא פותחים כשהרכב עדיין חם

לגבי המשחה החומה והשומנית יכול מאד להיות שזה לכלוך במיים בגלל שלא השתמשו בנוזל קירור מתאים ושמו מיים מהברז

זה שהרכב רעד ונכבה יכול להיות הרבה סיבות ,מצינור וואקום ,בעיה בהצתה או בזרקה וכו'

לא ניתן לאבחן דבר כזה דרך האינטרנט, גש למוסך שיבדוק את הרכב

בהצלחה

רמי

הלכלוך הזה נקרא בעברית חלוקה ובלועזית קורוזיה. אם זה כל כך שמנוני ועבה, כנראה שיש הרבה יותר מקצת לכלוך, כנראה שהכל סתום שם בפנים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
הלכלוך הזה נקרא בעברית חלוקה ובלועזית קורוזיה. אם זה כל כך שמנוני ועבה, כנראה שיש הרבה יותר מקצת לכלוך, כנראה שהכל סתום שם בפנים.

איך אפשר להיות בטוח שזה קורוזיה ולא שמן?

הלכתי לשני מוסכים שנגעו במשחה החומה

אחד אמר קורוזיה ואחד אמר שמן אבל יכול להיות שזה מקולר שמקרר את הגיר

והם אמרו לי שהרעידות במנוע לא קשורות לזה

אני יעשה מחר ניקוי למערכת של המים.

השאלה אם זה יחזור, איך אני ידע מאיפה זה ואם זה שמן איך מזהים אם הוא מהמנוע או מהקולר?

פורסם

אם אתה הולך למוסך אז תגיד להם מה קרה ושיתקנו לך אותה ....

אם אתה עושה את זה לבד פשוט תעשה אוברול לרכב ..

1: תחליף פלאגים ותבדוק את חוטי ההצתה שהם מעבירים זרם כמו שצריך

2:תרוקן את השמן ותחליף למשהו יותר טוב + פילטר שמן ותן מבט על השמן אם פלאש או פנס אור לבן טוב (אם השמן הוא מטאלי ואתה רואה שבבים של מתכת בפנים אז צפה פגיע קשה )

3: תנקה טוב טוב את מערכת הקירור ( לרוקן ולהחליף זה לא לנקות זה להחליף! )

4: תנקה או תחליף אינגקטורים וכמו הפלאגים תבדוק שהם באמת עובדים

5: תבדוק פיוזים ומה ששרוף תחליף

ואם עדיין הבעיה קיימת אז כנראה שזה ראש מנוע . אם מטפטף לך באופן קבוע ומסיבי מים מהאגזוז וגם אחרי שהרכב התחמם יוצא לך עשן לבן אז זה בדוק ראש מנוע

ובלי שום קשר אם אתה רוצה שקט ממכונית יד שנייה עדיף שתעשה את כל הדברים האלה

מקווה שעזרתי

פורסם
אם אתה הולך למוסך אז תגיד להם מה קרה ושיתקנו לך אותה ....

אם אתה עושה את זה לבד פשוט תעשה אוברול לרכב ..

1: תחליף פלאגים ותבדוק את חוטי ההצתה שהם מעבירים זרם כמו שצריך

2:תרוקן את השמן ותחליף למשהו יותר טוב + פילטר שמן ותן מבט על השמן אם פלאש או פנס אור לבן טוב (אם השמן הוא מטאלי ואתה רואה שבבים של מתכת בפנים אז צפה פגיע קשה )

3: תנקה טוב טוב את מערכת הקירור ( לרוקן ולהחליף זה לא לנקות זה להחליף! )

4: תנקה או תחליף אינגקטורים וכמו הפלאגים תבדוק שהם באמת עובדים

5: תבדוק פיוזים ומה ששרוף תחליף

ואם עדיין הבעיה קיימת אז כנראה שזה ראש מנוע . אם מטפטף לך באופן קבוע ומסיבי מים מהאגזוז וגם אחרי שהרכב התחמם יוצא לך עשן לבן אז זה בדוק ראש מנוע

ובלי שום קשר אם אתה רוצה שקט ממכונית יד שנייה עדיף שתעשה את כל הדברים האלה

מקווה שעזרתי

ישנן דרכים פשוטות ומסודרות לאבחן דליפה בראש מנוע.

כל מה שציינת (חוץ מהאינג'קטורים) זה טיפול שיגרתי לרכב ולחלוטין לא קשור לאיבחון ראש, אפילו לא באלימינציה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

קראתי במקום אחר בפורום ש:

"מערכת נשם לא תקינה עלולה לשלוח שמן טרי לסעפת היניקה במקום אדי שמן, מצב זה יוביל לתצרוכת שמן גבוהה מאוד בדומה למה שתארת".

ואני מזכיר שניטרלו את הנשם ושמו במקומו בורג כמו שצילמתי באשכול הקודם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?641772-%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%92-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%94-2001

האם יתכן שבגלל שניטרלו אותו והוא לא נושם אז שמן טרי ממשיך גם למערכת הקירור?

מוכר הרכב אמר שלפני 5 שנים (יכול להיות שעבד עלי וזה קרה לאחרונה, כי הבורג דיי נקי כמו בתמונה) הייתה לו בעיה שאמרו לו שצריך לעשות ראש מנוע ואז הוציאו לו את הנשם ושמו לו את הבורג הנ"ל

פורסם

הלכתי לעוד מוסך. הוא בדק את המשחה החומה והוא אמר שזה בוצה עקב זה שהשתמשו במי ברז.

המים מהאגזוז שדיווחתי עליהם נעלמו. כנראה זה היה רק בבוקר כשהיה קר.

עכשיו נשאר לי דפיקות במנוע (מהתחלה היו דפיקות באזור ה80 קמש) אחרי יום מהקניה המנוע התחיל בפתאומיות לרעוד. נדלקה מנורת הצ'ק. עכשיו כשהמנוע קר יש ממש דפיקות. ובמהלך הנסיעה יש דפיקות פחות מורגשות.

ממה זה נובע לדעתכם?

פורסם

הבורג הנל מזכיר לי סיפור של רכב שהחלפתי בו גומיות שסתומים. באמצע התהליך הבחנתי שבתוך צינור הנשם תקועה כדורית מתכת שהכניסו בכוונה לנשם כדי לסתום אותו. לאחר שליפת הכדורית והחזרת הנשם למקור ונסיעה קצרה דלקה נורית שמן שבישרה על נפילת לחץ מאסיבית. החזרה של הכדורית והמנורה נעלמה והלחץ חזר לקדמותו. אני מניח שאתה מבין לאן אני חותר. קנית רכב שבו המנוע מנפח וכניראה גם דופק לפי מה שאתה כבר שומע...פרק אחוצה את הבורג הזה ותחזיר את הנשם למקור, צא לנסיעה ותראה אם ישנם דברים חריגים כמו עשן יתר מהאגזוז או מנורת לחץ שמן שנידלקת ומשם ניתקדם...

פורסם (נערך)

ב"ה הבעיה נפתרה!

בסוף זה היה חוטי הצתה שהיו ממש עם חורים שמוציאים ניצוצות.

החלפתי והכל הסתדר ב"ה והמנוע לא דופק יותר

• תוכן חדש...