Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אל תבטיח לי, כבר עברתי את זה...

תניח מוט ריק ממרחק 5 סמ מהרצפה וסיימת עם ציפורן כחולה.

עם נעל אפילו לא תתיחס לזה

בסקוואט כבד אם יצא שעשית.צעד ודרכת על משהו קטן ויצא לך "אוי אוי" זה עלול להגמר ברפלקס הרפיה של הגוף וכל המשקל הזה עליך.

לא מבין למה לחפש את ההרפתקאות האלו תחת משקלים כבדים שיכולים לגמור לכם את הקריירה.

שים נעליים וזהו.

אם הבנאדם מתאמן באולם של ליפטינג אז לא צריך כלוב כי יש שם במות הנפה ויותר בטיחותי ללמוד לזרוק משקולת לרצפה מאשר להרים משקלי התאבדות בכלוב (שהוא לא proof תאונות כפי שזה נראה)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אל תבטיח לי, כבר עברתי את זה...

תניח מוט ריק ממרחק 5 סמ מהרצפה וסיימת עם ציפורן כחולה.

עם נעל אפילו לא תתיחס לזה

בסקוואט כבד אם יצא שעשית.צעד ודרכת על משהו קטן ויצא לך "אוי אוי" זה עלול להגמר ברפלקס הרפיה של הגוף וכל המשקל הזה עליך.

לא מבין למה לחפש את ההרפתקאות האלו תחת משקלים כבדים שיכולים לגמור לכם את הקריירה.

שים נעליים וזהו.

אם הבנאדם מתאמן באולם של ליפטינג אז לא צריך כלוב כי יש שם במות הנפה ויותר בטיחותי ללמוד לזרוק משקולת לרצפה מאשר להרים משקלי התאבדות בכלוב (שהוא לא proof תאונות כפי שזה נראה)

איש איש באמונתו.

זה מאוד דומה למה שקורה ברכב, אם אני רואה שילד משחק בכדור צמוד לכביש אז אני דרוך למצב שיעוף לו הכדור והוא ירוץ אחריו, לכן אני מנסה להתרחק ממנו כמה שיותר ולהניח רגל על הברקס, אותו דבר במכון, גם לי זרקו משקולת לכיוון הרגל, מה שמנע ממני להפצע היה המרחק והרפלקס, תמיד יהיו את אלה שחושבים שמשקולת זה כלי טיס, נעל לא תציל מהם, פשוט צריך להיות זהיר.

לגבי במות הרמה, לא יודע מה זה אבל לא רואה שום סכנה בלהרים בכלוב, אשמח לשמוע על הסיכונים שאתה מדבר עליהם שאולי אדע לשים לב.

אגב אף פעם לא יצא לי לזרוק משקולות לריצפה בכוונה, מרגיש כמו חוסר כבוד לציוד במכון, אם אתה יכול להניח את המשקל בזהירות לא רואה סיבה לזרוק, אולי בתחרויות זורקים אבל אני די בטוח שהרוב פה עושים את זה בשביל הבריאות וההנאה ולא כקריירה.

ולא יצא לי לדרוך על משהו כואב, כי אני בודק טוב טוב לפני את השטח, לא צריך ראיה ביונית בשביל לראות מכשולים להעיף אותם.

ותגדיר סקוואט כבד? 110 לחמישיה זה כבד מבחינתך?

פורסם (נערך)

במות הנפה\רצפת גומי יש במקומות של קרוספיט/הנפות ולרוב גם הפלטות עצמן מצופות הרבה בגומי וכל זה ביחד לא יוצר יותר מידי דרמה גם אם תפיל 200 קילו מגובה של אדם.

בחדר כושר גם הרצפה וגם הפלטות לא מיועדות לזה אז באמת שאין ברירה אלא להשתמש בכלוב.

הסכנה בכלוב היא שאם תפיל את המוט הוא ייפול על 2 הברזלים המגבילים ומאחר שהם לא בולמים כמו באמפר ונמצאים מעל הרצפה יש סיכוי שהמשקולת תקפוץ וגם יכול לפגוע במשקולן עצמו לפני שיצא מהכלוב או לרסק לו יד מול אחד מברזלי הכלוב או לעוף ממנו או להתפזר (לא חסר סרטוני יוטיוב על תאונות כאלו ) ולרוב גם המשקולן במצב כשר ימנע מלזרוק את המשקולת בכלוב ועוד יותר יגביר את הסיכוי לפציעה

כשיש לך אפשרות חופשית לזרוק משקולת ואתה גם מתאמן על זה אז המצב הרבה יותר בטיחותי כי אתה יודע שבכל נקודה לפני כשל לזרוק את המשקל ולהתרחק ממנו (וגם על זה יש סירטונים של אנשים לא מנוסים...)

המשקל שציינת לחמישיה יכול להיות סט חימום לפלוני ושיא עולם לאלמונית בת 6.

ציין נתונים אישיים וישנם מחשבונים לחישוב rm1 מול rm5

לגבר ממוצע שאינו מתאמן מתחיל אלא יותר מתקדם מזה ועבר לפחות 2 תכניות כח זה משקל קל.

עיין פה

https://strengthlevel.com/strength-standards/squat/kg#standardsMale

פורסם
ציני?

אם לא ציני, אז ברור שלא מתרוממים..

כמה אתה מסקוויט אגב?

לא עושה סקוואט.

עם פציעה בגב.

אבל 110 לחמישייה זה מכובד.

פרט לדדליפט, ממליץ לא להסתובב יחף בחד"כ.

פורסם
במות הנפה\רצפת גומי יש במקומות של קרוספיט/הנפות ולרוב גם הפלטות עצמן מצופות הרבה בגומי וכל זה ביחד לא יוצר יותר מידי דרמה גם אם תפיל 200 קילו מגובה של אדם.

בחדר כושר גם הרצפה וגם הפלטות לא מיועדות לזה אז באמת שאין ברירה אלא להשתמש בכלוב.

הסכנה בכלוב היא שאם תפיל את המוט הוא ייפול על 2 הברזלים המגבילים ומאחר שהם לא בולמים כמו באמפר ונמצאים מעל הרצפה יש סיכוי שהמשקולת תקפוץ וגם יכול לפגוע במשקולן עצמו לפני שיצא מהכלוב או לרסק לו יד מול אחד מברזלי הכלוב או לעוף ממנו או להתפזר (לא חסר סרטוני יוטיוב על תאונות כאלו ) ולרוב גם המשקולן במצב כשר ימנע מלזרוק את המשקולת בכלוב ועוד יותר יגביר את הסיכוי לפציעה

כשיש לך אפשרות חופשית לזרוק משקולת ואתה גם מתאמן על זה אז המצב הרבה יותר בטיחותי כי אתה יודע שבכל נקודה לפני כשל לזרוק את המשקל ולהתרחק ממנו (וגם על זה יש סירטונים של אנשים לא מנוסים...)

המשקל שציינת לחמישיה יכול להיות סט חימום לפלוני ושיא עולם לאלמונית בת 6.

ציין נתונים אישיים וישנם מחשבונים לחישוב rm1 מול rm5

לגבר ממוצע שאינו מתאמן מתחיל אלא יותר מתקדם מזה ועבר לפחות 2 תכניות כח זה משקל קל.

עיין פה

https://strengthlevel.com/strength-standards/squat/kg#standardsMale

לפי המחשבון אני 2 כוכבים, באסה.

לגבי הכלוב, אם שמים את המגנים קצת מתחת לגובה של המוט בירידה, קשה להאמין שהמשקל יקפוץ, תלוי גם ברוחב של המוט של הכלוב והאחיזה, הגעתי לכשל כבר כמה פעמים, לא חשתי סכנה כי כל הכשלים היו בתחתית (איפה שרוב הכשלים קורים) ולכן המוט היה צריך לעבור מספר קטן של ס"מ כדי לנחות בשלום על המגנים שמצופים בגומי אגב.

אבל גם אם עושים על במה, אתה זורק את המוט אחורה הרי, למה שזה יפגע לך ברגל? צריך כישרון מיוחד בשביל לעשות דבר כזה, אולי בדדליפט יש לזה יותר סיכוי אבל גם זה רק אם אתה עושה סומו ממש רחב, וגם אז שום נעל לא תעזור לרגל שלך אחרי שתקבל משקלים של דדליפט על הרגל

פורסם (נערך)

לא הבנתי את הטבלה

אני שוקל 75 ק"ג ועושה סקווט עם 130 ק"ג. איפה אני עומד?

עכשיו הבנתי 3 כוכבים

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
מה קשור מטקון ונאנו לנעלי הנפות

לדעתי אם הוא מחפש נעל הנפות שיקנה נעל הנפות.

לא חייב עכשיו ללכת על הטופ, הייתי מתחיל מריבוק בריבוק עודפים.

מי שעולים לו העקבים בסקוואט צריך לעבוד על מוביליטי לפני שהוא ממשיך עם הסקוואטים.

יחף זה הכי נכון וגם הכי מסוכן.

פעם אחת לקבל מוט ריק או פלטה כל הכף רגל ומתחיחה לה תקופה של פציעה ועוד לא דיברתי על זה שאם משקולת תקפוץ על הרגל או באמצע הנפה דרכת על משהו דוקר כמו חתיכת אבן...

הוא לא עושה הנפות. בגלל זה שאלתי איזה סגנון סקווט הוא מבצע. להיי באר במידה ויש אפשרות להביא נעלי ליפטינג אני בעד.

הנאנו והמטקון נותנות מענה למתאמן הממוצע כנעל שיודעת לבצע את רוב הדברים לא רע. עם סוליה קשיחה וליפט עדין יחסית.

יחף לא יתקבל בברכה ברוב חדרי הכושר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם (נערך)

בנאנו ומטקון אין שום "ליפט" שאין בנעל ספורט אחרת ובמקרה יש לי את שתיהן ב 2 דגמים

פורסם

יש בהן ליפט ביחס לנעליים שטוחות עם סוליה קשיחה.

ולנעלי "ריצה" שרוב הציבור מחשיב כספורט יש ליפט אבל הסוליה רכה מדי לכן לא מתאימות לסקווטים עם משקל גבוה יחסית.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כשאני חושב על זה הטבלה הזאת מתעלמת מפרמטר מאוד חשוב וזה הגובה,

אין דין סקוואט של אדם בגובה מטר 60 לסקוואט של מישהו מטר 90

פורסם

לא הייתי רץ ומשקיע בנעליים יעודיות לפאוורליפטינג כאשר הבן אדם מתאמן מתחיל-בינוני, זה אחד. נעליים עם סוליה קשה יעשו את העבודה היטב.

שנית, כלוב זה ממש לא מסוכן אם לא זורקים את המוט בכלוב. הוא אמור לתפוס את המוט בשלב הקונצנטרי של הסקוואט, כלומר שהמוט כבר קרוב לאוחזים בבור, כאשר יש כשל. צריך להיות מתאמן מאוד לא אחראי כדי להיכשל בכלוב ולגרום למשהו שם לקפוץ (אלא אם כן הכלוב לא תקין). מי שזורק את המוט בכלוב מגבוה, הוא טמבל גמור.

לזרוק את המוט מהבור בסקוואט דורש הדרכה לדעתי, בגלל ההטייה הטבעית בסקוואט (במיוחד ב-low bar). בכלוב גם יש אפשרות להעז קצת יותר, זה די טוב למתאמנים לא מנוסים.

בכל מקרה ההתעסקות באיזה סוג סקוואט או דדליפט המתאמן עושה זה גם לא רלוונטי לעניין הנעליים. אם אני לא טועה, בנעליים מקצועיות הסוליה קצת מוגבהת בגלל היתרון שזה מקנה בגמישות העקב, מה שיכול לעזור למתאמנים שאינם גמישים דיו (ויש לזה עוד יתרון מכני מסוים), אבל החשיבות העיקרית היא סוליה יציבה. אני מודה שכשאני התאמנתי, התאמנתי גם יחף וגם עם נעלי ריצה ועם נעלי ריצה זה לא תמיד באמת הרגיש נוח. טיפ שאני כן יכול לתת זה שזה עוזר להדק טוב טוב את השרוכים.

פורסם
לא הייתי רץ ומשקיע בנעליים יעודיות לפאוורליפטינג כאשר הבן אדם מתאמן מתחיל-בינוני, זה אחד. נעליים עם סוליה קשה יעשו את העבודה היטב.

שנית, כלוב זה ממש לא מסוכן אם לא זורקים את המוט בכלוב. הוא אמור לתפוס את המוט בשלב הקונצנטרי של הסקוואט, כלומר שהמוט כבר קרוב לאוחזים בבור, כאשר יש כשל. צריך להיות מתאמן מאוד לא אחראי כדי להיכשל בכלוב ולגרום למשהו שם לקפוץ (אלא אם כן הכלוב לא תקין). מי שזורק את המוט בכלוב מגבוה, הוא טמבל גמור.

לזרוק את המוט מהבור בסקוואט דורש הדרכה לדעתי, בגלל ההטייה הטבעית בסקוואט (במיוחד ב-low bar). בכלוב גם יש אפשרות להעז קצת יותר, זה די טוב למתאמנים לא מנוסים.

בכל מקרה ההתעסקות באיזה סוג סקוואט או דדליפט המתאמן עושה זה גם לא רלוונטי לעניין הנעליים. אם אני לא טועה, בנעליים מקצועיות הסוליה קצת מוגבהת בגלל היתרון שזה מקנה בגמישות העקב, מה שיכול לעזור למתאמנים שאינם גמישים דיו (ויש לזה עוד יתרון מכני מסוים), אבל החשיבות העיקרית היא סוליה יציבה. אני מודה שכשאני התאמנתי, התאמנתי גם יחף וגם עם נעלי ריצה ועם נעלי ריצה זה לא תמיד באמת הרגיש נוח. טיפ שאני כן יכול לתת זה שזה עוזר להדק טוב טוב את השרוכים.

נעזוב רגע את עניין הכשל כי זה לא הדיון, אם מישהו מעוניין לעשות סקוואט בטווח תנועה מלא ובמשקלים מאתגרים עבורו ולהתקדם

בסקוואט נעליים הם הציוד היחיד שהוא צריך להשקיע בו בתור התחלה, נעליים יעודיות מקנות יציבות כי הסולייה שלהן קשיחה שנעל ריצה רגילה לא תתן לך.

• תוכן חדש...