Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

תודה לכולם על התגובות.

חשוב לי לציין שהשאלה שלי היא לא רק "למה המזגן לא מקרר מספיק", אלא "מה יכל לקרות בטיפול ברכב (והוספת גז) שיכל לגרום לתפוקת המזגן לרדת?", מכיוון שלפני כן, חוץ מימים חמים מאוד, המזגן עבד מעולה. זה הדבר היחיד שרציתי לשפר.

לתגובות הראשונות - נעשתה בדיקה לפני הוספת הגז (ע"י המכשיר שעושה ואקום וממלא גז) וכמות הגז הייתה 150ג. כרגע יש 300ג. (את ה300 ראיתי בעיניים בצג של המכונה אחרי שחזרתי למוסך - 0.3KG, את ה150ג לא ראיתי בעיניים.) גם ראיתי בשעון הכחול של הלחץ הנמוך שהלחץ עולה ל40PSI וישר יורד לסביבות 25 וחוזר על עצמו, ככה שמבחינת לחצים וכמויות גז נראה שהכל תקין.

המוסכניק גם הזכיר את הפילטר מזגן, אבל כיוון שזה משפיע רק על כמות האוויר שיוצאת ולא על הטמפ' שלה (למיטב הבנתי), וזה לא השתנה, לא חשבתי שיש צורך לבדוק את העניין.

אגב, לפני שהייתי במוסך, כשכפתור הAC היה דלוק אבל האוורור היה כבוי עדיין היה טיפה זרימה של אוויר מאוד קר מפתחי האוורור, אני אבדוק אם המצב עדיין כזה. יכול להיות אולי שהבידוד בין האוויר החם לקר נפגע? באשכול שצורף פה באחד התגובות היה אזכור של ספוג בידוד בין האוויר החם לזרימה הקרה, (אבל לא ראיתי שום חלקים שחורים שיצאו מהונטה).

לגבי בדיקת טמפ', הבדיקה שביצעתי הראתה בממוצע 10 מעלות שזה מעל לC בגרף המצורף. אני אערוך שוב בדיקה בדיוק לפי ההוראות כדי לקבל תוצאות יותר מדוייקות ואעדכן, תודה.

עריכה אחרונה על ידי Chemi Shumacher
פורסם

הלחץ הגבוה צריך להיות בסביבות 260PSI ל-200PSI בטמפ' של 30 מעלות צלזיוס כאשר המנוע עובד בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה ולא 40PSI.

איזה כייף לי :)

פורסם
הלחץ הגבוה צריך להיות בסביבות 260PSI ל-200PSI בטמפ' של 30 מעלות צלזיוס כאשר המנוע עובד בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה ולא 40PSI.

הוא כתב שזה הלחץ הנמוך, לא הגבוה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

היי,

כרגע אין לי איך לבדוק לחץ גבוה\נמוך..

בדקתי טמפ' מזגן לפי מה שאמרת:

אחרי שהמנוע התחמם עמדתי חמש דק עם ונטות מרכזיות בלבד פתוחות בכוח וקור המירביים והטמפ' הייתה 6.5-7 מעלות. הטמפ' באוטו היה 20.5 מעלות ובחוץ היה 31.

אבל, אחרי שקפצתי לסופר, כל הדרך הביתה המזגן היה על מקסימום והאוויר שיצא היה פושר מינוס. שמתי לב שלפעמים לחיצה על דוושת הגז מגבירה קצת את הזרימת אוויר, לא יודע אם זה משנה. רק אחרי משהו כמו עשר דק' המזגן התחיל טיפה להתקרר, ועדיין היה הרבה פחות קר מלפני כמה ימים. לפני הטיפול האוויר היה יוצא קפוא במיידי. כמו-כן נגעתי כשהמזגן היה דלוק בצינור לחץ נמוך שנכנס למדחס, הוא היה קר אבל לא בטירוף. הצינור לחץ גבוה גם היה חם, אבל לא ברמה שאי אפשר לגעת בו. בהערכה גסה סביבות 40 מעלות.

כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, לפני כן גם שהמאוורר היה כבוי אבל AC היה דלוק היה יוצא אוויר ממש קר ללא זרימה מהוונטה, עכשיו לא יוצא כלום.

אני שוב מדגיש שהשאלה שלי היא לא "האם אובייקטיבית המזגן מתפקד בסדר", אלא מה יכל לגרום לזה שעכשיו הוא מתפקד הרבה פחות טוב ממקודם.

ההוצאה על האטימה של הצינורות + גז הייתה גבוהה ואני ממש מתבאס עכשיו ללכת שוב למזגניסט שייקח לי עוד בוכטה של כסף על דיאגנוסטיקה, בעיקר כי שום דבר לא התקלקל, רק הבדיקת נזילות והוספת גז..

עריכה אחרונה על ידי Chemi Shumacher
פורסם

הטמפ' שמדדת נמצאת בתחום הנורמל כאשר המנוע עובד בסרק. האם הבדיקה בוצעה כאשר הסל"ד נעה סביב 2000 סיבובים לדקה ?

בכול מקרה חוץ מבדיקת לחצים וכמות הגז והשמן יש לבדוק את החיישנים ומפסק לחץ לתקינות מכיוון שמחשב הרכב הוא שנותן פיקוד ON/OFF למדחס.

דרך אגב גם כמות שמן מעבר לנדרש עלולה לגרום לבעיות קירור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...