Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באיזה חלק בארץ אתה גר?

מציע לך לסוע פעם אחת בכביש 784.

אולי אפילו פעמיים, זה יספיק לך להבין למה דרושה תוכנית דיווח אזרחית על עבירות תנועה. תאמין לי, העבירות שהמשטרה מפספסת לא מסתכמות בטלאפון בצומת או מהירות מופרזת בכביש החוף.

יכול להיות שנדרשת יותר אכיפה - אבל לא אזרחים מדווחים, כי זה נשמע מגעיל ומכוער ואדם לאדם זאב.

אצלי בעיר יש תופעות מקוממות בטירוף. מרכז קניות שיש בו 2000 מקומות חניה לנכים, לעולם לא מאויישים, וכל הנהגים האחרים מסתובבים שעות למצוא חניה. תמרור שאוסר פרסה בכל צומת שניה, מה שמאלץ אותך לעבור על החוק או לנסוע שעתיים כדי לפרסס. תמרורי עצור במקומות שוממים שלעולם לא היתה בהם תאונה או חשש לתאונה. ועוד ועוד.

מה שחסר זה רק איזה אזרח משועמם שיאכוף את החוקים המטופשים האלה.

יש גם מצלמות בטיחות של העיריה, אתמול נסע אחד התושבים בשעה 1 בלילה ומשום מה נסע על הנתיב הנגדי. מעשה מטומטם לחלוטין, שלא יובן שאני מצדיק, אבל מדובר בכביש שומם + ראות מצויינת לכל אורך הכביש + שעה 1 בלילה. בגלל המצלמה, חיכתה לו ניידת מתחת לבית ונתנה לו דו"ח על המעשה החמור שעשה, שסיכן את כל מדינת ישראל.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
פורסם

כן, עיתונות! זה הרי מקור מידע מחקרי אמין! :nono:

טיפ: תעביר את החיפוש שלך ל-Google Scholar. אז נדבר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אזרחים לא אמורים לעשות עבודה של שוטרים. אזרח עם חוק ביד = ויג'ילנטה. מתנדבי תנועה הם דוגמא מעולה לכך. במקום לשחק בשוטרים וגנבים, שכל אחד ידאג להיות בסדר וישאיר למשטרה את העבודה שלה. אם המשטרה לא מספיק מקצועית (והיא לא) צריך לטפל בה, ולא באמצעות גיוס כ"א עוד פחות מקצועי, ללא שכר ועם מניעים לא ברורים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש בעיה גדולה עם נושא צילום העבירות - דרישת החוק הנוכחית היא כי המצלם יגיע להעיד אם וכאשר עובר העבירה יכפור באשמה.

סרטון של עבירת תנועה ניתן להעביר לא רק בעזרת צילום באפליקציה של שומרי דרך, אלא גם בקלות ע"י שליחת קישור לסרטון שצילמת במצלמת הדרך לעמוד הפייסבוק של משטרת ישראל ומענה על מספר לא רב של שאלות.

בכל המקרים, אם וכאשר יופק דו"ח לעבריין והוא יבחר לכפור באשמה, המצלם יידרש להגיע ולתת עדותו (בתחנת המשטרה/בבית המשפט או

בשניהן גם יחד), זהו אחד התנאים שמצלם הסרטון נדרש להסכים לו.

פורסם
כן, עיתונות! זה הרי מקור מידע מחקרי אמין! :nono:

טיפ: תעביר את החיפוש שלך ל-Google Scholar. אז נדבר.

אז מי מחקר אמין בעיניך? אור ירוק? מדינת ישראל שמתפרנסת יפה מהענין?

העיתונות מביאה מחקרים שנערכו בנושא, והם אמינים בהחלט, הרבה יותר מכל השאר. ובגוגל שלך לא מצאתי כלום.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
יכול להיות שנדרשת יותר אכיפה - אבל לא אזרחים מדווחים, כי זה נשמע מגעיל ומכוער ואדם לאדם זאב.

ואללה? לדווח על עבירה גורם לכך שאדם לאדם זאב? לא לדוגמא אדם שחותך אותך בלי לאותת? או אדם שנצמד אלייך כלכך קרוב כי בכיף שלו לנסוע 100 בכביש של 60? או אדם שלא טורח לאותת ואני אמור לקרוא לו את המחשבות?

באמת תודה על התגובות שלך, אני סוף סוף מצליח להבין מה עובר בראש של כל אותם הנהגים שאני מקלל כל יום מחדש.

אזרחים לא אמורים לעשות עבודה של שוטרים. אזרח עם חוק ביד = ויג'ילנטה. מתנדבי תנועה הם דוגמא מעולה לכך. במקום לשחק בשוטרים וגנבים, שכל אחד ידאג להיות בסדר וישאיר למשטרה את העבודה שלה. אם המשטרה לא מספיק מקצועית (והיא לא) צריך לטפל בה, ולא באמצעות גיוס כ"א עוד פחות מקצועי, ללא שכר ועם מניעים לא ברורים.

מה הכוונה אזרח עם חוק ביד? אני ארד מהרכב ואכוון עלייך אקדח? אני מצלם, מה זה שונה ממצלמת תנועה של המשטרה שיש בכל צומת גדול?

ומה הכוונה כח אדם לא מקצועי? דרושים צלמים מקצוענים מהליווד על מנת להתקין מצלמת רכב? אף אחד לא אמר שאתה תיקח את החוק לידיים, אתה מצלם, והצילום עובר לבוחן משטרתי שמחליט מה לעשות עם העבירות הנ"ל.

יש בעיה גדולה עם נושא צילום העבירות - דרישת החוק הנוכחית היא כי המצלם יגיע להעיד אם וכאשר עובר העבירה יכפור באשמה.

סרטון של עבירת תנועה ניתן להעביר לא רק בעזרת צילום באפליקציה של שומרי דרך, אלא גם בקלות ע"י שליחת קישור לסרטון שצילמת במצלמת הדרך לעמוד הפייסבוק של משטרת ישראל ומענה על מספר לא רב של שאלות.

בכל המקרים, אם וכאשר יופק דו"ח לעבריין והוא יבחר לכפור באשמה, המצלם יידרש להגיע ולתת עדותו (בתחנת המשטרה/בבית המשפט או

בשניהן גם יחד), זהו אחד התנאים שמצלם הסרטון נדרש להסכים לו.

זו באמת בעיה גדולה, מבאס מאוד. אני אישית לא הייתי מצטרף לתוכנית הזו אם אדרש להגיע לבית משפט ולהעיד נגד ערס כלשהו... מערכת המשפט פה מלאת פרצות, גם בנושאים חמורים הרבה יותר מזה.

רק שאני אבין, אם מצלמת דרך של המשטרה מצלמת עבריין תנועה, מי נקרא להעיד? האחראי מוניטורים של המשטרה? :lol:

פורסם
מה הכוונה אזרח עם חוק ביד? אני ארד מהרכב ואכוון עלייך אקדח? אני מצלם, מה זה שונה ממצלמת תנועה של המשטרה שיש בכל צומת גדול?

ומה הכוונה כח אדם לא מקצועי? דרושים צלמים מקצוענים מהליווד על מנת להתקין מצלמת רכב? אף אחד לא אמר שאתה תיקח את החוק לידיים, אתה מצלם, והצילום עובר לבוחן משטרתי שמחליט מה לעשות עם העבירות הנ"ל.

הצילום אולי יעבור ואולי לא, אבל אתה זה שתצטרך לבוא לבית המשפט אחר כך ולהעיד עליו. זה לא "rat and forget", אתה יודע. ואתה, מה לעשות, לא שוטר, וכל מתמחה תעבורה יעשה מאזרח מן השורה צחוק בבית המשפט ברמה שעורכי דין שמחכים לדיון שלהם אפילו לא יגחכו מרוב שזה לא יהיה הוגן. אבל זה יסתום את המערכת יופי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לשמחתנו.

השמחה שלך תהיה קצרה, כי הפרוייקט עומד להתרחב. סוג העבירות שמתועדות הן לא מהירות (משתתפי הפרוייקט לא מצויידים בציוד למדידת מהירות נסיעה) אלא עבירות בריונות וכו..

אפשר להתווכח האם פרוייקט כזה צריך להתקיים וכו כי בסופו של דבר זו אמורה להיות עבודת המשטרה. אבל אי אפשר להתווכח על תרבות הנהיגה פה שהיא מכה. הרי אי אפשר לעשות פה נסיעה בינעירונית של חצי שעה בלי להיתקל באדיוט התורן, זה שמזגזג בין נתיבים, משתמש ברווח הבטיחותי שאתה השארת בינך לבין הרכב שלפניך כדי לחתוך אותך, נוסע עד שהוא כמעט נוגע ברכב לפניו לפני שיוצא לעקיפה וכו...

אני אומר לך את זה ומצד שני לפי ההתייחסות שלך להולכי רגל, מעברי חציה וכו שהבעת פה לא פעם, אני כלל לא בטוח שתרבות הנהיגה שלך לא לוקה בחסר גם היא. למעשה אני די בטוח שכך

תזכור שלפני היותך נהג, אתה בן אדם וטוב תעשה אם תשים את תרבות הסובלנות לפני הכל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לדעתי אם הכביש מאחריך פנוי, אין שום סיבה שהולך הרגל לא ימתין שניה וחצי. אני אישית עוצר אם אני רואה שהולך הרגל מתכוון לחצות ויש כאן סכנה.

תלמד את החוק. מחובתך לעצור לפני מעבר חציה אם עומד שם הולך רגל הרוצה לחצות.

אז בלי קשר להאם ישנה סכנה או לא, או האם יש עוד רכב מאחוריך או לא, תעצור כי זה החוק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...