Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתכנן טיול רכיבה סובב קרואטיה עם החברה בסוף ספטמבר.

אשמח להמלצות ל:

1. סוכנויות השכרת אופנועים מומלצות באיזור זאגרב, ומאילו סוכנויות להזהר.

2. כבישים שאסור לפספס

3. מקומות מיוחדים שכדאי לבקר בהם

4. מלונות\מלוניות\אתרי אירוח מומלצים

5. חוקי תנועה בקרואטיה שכדאי להכיר

6. כל מידע אחר על קרואטיה שעולה על רוחכם

זה טיול רכיבה ראשון שלי בחו"ל. כל טיפ יתקבל בברכה

תודה מראש

יום טוב גם לך

פורסם

לא ביקרתי בקרואטיה, אבל כמה עצות כלליות לגבי נהיגה באירופה:

1. הקפדה יתרה על מהירות מותרת, בד"כ סף הענישה הוא חריגה בין 2-8 קמ"ש. בחלק מהמדינו המצלמות מסומנות כמו אצלנו, בחלקן המצלמות מוסוות כמו מטעני צד של החיזבאללה.

2. חשוב במיוחד לאופנוען - הכרת ה"רמזור האירופי" - כאשר יש רמזור ירוק ועל העדשה לא מסומן חץ הרי שהרמזור ירוק גם למגיעים בכיוון הנגדי. אם ברצונך להמשיך ישר יש לך זכות קדימה, אם אתה פונה שמאלה עליך להתקדם בנתיבך עד מרכז הצומת, לעצור ולתת זכותקדימה למגיעים ממול, ולפנות רק לאחר שהתנועה הנגדית פוסקת. אל דאגה, גם אם הרמזור מתחלף תוכל להמשיך. אם מסומן חץ בכיוון נסיעתך הצומת "מוגן" והדרך שלך.

3. ברבות ממדינות אירופה הרמזורים נמצאים רק בצד הקרוב של הצומת, אבל זה משתנה ממדינה למדינה ולעתים מאיזור לאיזור.

4. הקפדה על נהיגה בנתיב הימני והמנעות מוחלטת מעקיפה מימין, גם אם יש איזה מתנחל שמאלי (נדיר).

5. הקפדה על איתות - כולל איתות ימינה ביציאה ממעגל תנועה.

6. פניה ימינה ברמזור אדום - אם מופיע בצמוד לרמזור האדום חץ ירוק ימינה (שלט קבוע או אור ירוק דולק בעדשת רמזור נוספת) - ניתן לפנות ימינה לאחר עצירה (שקול לתמרור "עצור").

7. לא נהגתי בקרואטיה, אבל נהגתי בשכנותיה סלובניה (לפני מספר שנים) וסרביה (לפני 3 חודשים). הכבישים המהירים טובים - סטנדרד אירופי - הכבישים האחרים צרים, מפותלים, חסרי שוליים, תלולים ולעתים תחזוקתם בעייתית. בסרביה נתקלתי באזור שעשה לי אסוציאציה לצפון הנגב - הן מבחינת הבקתות הדלות בצידי הדרך והן מבחינת סגנון הנהיגה של המקומיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ממה שאני זוכר מקרואטיה, העצות שספריאל הביא מתאימות ברובן.

קרואטיה היא מדינה עם צפיפות אוכלוסיה נמוכה במיוחד. אפשר לנהוג מרחקים ארוכים ורק לעבור על שניים-שלושה כפרים קטנטנים של כמה בתים ספורים. יש חסרונות (ממש לא הייתי רוצה להיתקע או להתנגש במשהו באמצע שום מקום) ויש יתרונות: אין צפיפות תנועה, בלילה אפשר לנהוג רוב הזמן עם אור דרך (חשוב, בהתחשב בכך שרוב הדרכים לא מוארות) בלי הפרעה, אין נוכחות רבה של שוטרים (לא זוכר לגבי פריסת מצלמות מהירות).

3. ברבות ממדינות אירופה הרמזורים נמצאים רק בצד הקרוב של הצומת, אבל זה משתנה ממדינה למדינה ולעתים מאיזור לאיזור.

למיטב זכרוני, בקרואטיה הרמזורים נמצאים בשני עברי הצומת, אבל יכול להיות שאני לא זוכר טוב.

לא נהגתי בקרואטיה, אבל נהגתי בשכנותיה סלובניה (לפני מספר שנים) וסרביה (לפני 3 חודשים). הכבישים המהירים טובים - סטנדרד אירופי - הכבישים האחרים צרים, מפותלים, חסרי שוליים, תלולים ולעתים תחזוקתם בעייתית.

כן, גם קרואטיה כזו, אם כי זה לא שהכבישים הצדדים ממש מוזנחים או משהו כזה.

חשוב לציין שבאירופה בכלל ובקרואטיה בפרט חלקים ארוכים של דרכים פתוחות ואף אלו המוגדרות כ"מהירות" - אינם מגודרים ברציפות בגדר בטיחות, קצת כמו כביש 6. צריך להתחשב בכך בבחירת המהירות. אם נהג אחר כופה עלי תמרון התחמקות ב-140 קילומטרים לשעה, הסיכוי שרוחב השוליים לא יספיק - גדול, ואם במקום גדר אני צפוי לרדת מהכביש במצב כזה - כנראה שעדיף לי לנהוג לאט יותר.

מקומות מיוחדים שכדאי לבקר בהם[...]כל מידע אחר על קרואטיה שעולה על רוחכם.

קרואטיה "פרופר" מיוערת למדי, ובעיקר יש בה שמורות טבע יפיפיות, הגדולה שבהם בפליטביצה. לקרואטיה ישנה רצועת חוף, דלמטיה, שהיא לכל דבר ועניין חלק מאיטליה. אחלה של ים והווי ים-תיכוני, כולל אוכל איטלקי שתושבי רומא היו מתקנאים בו.

מבחינה הסטורית, יש בקרואטיה כמה שרידים מעניינים מאיליריה ההלניסטית והרבה שרידים של ההסטוריה המאוד חשוכה שלה ממלחמת העולם השניה, למי שזה אשכרה מעניין אותו בנופש.

מנקודת מבט של בטחון אישי, חשוב לציין שאחוזי הפשיעה בקרואטיה נמוכים עד-להדהים, אם כי היא מדינה קתולית מאוד וביחד עם המטען שלה ממלחמת העולם - יש לה מערכת יחסים מורכבת עם ישראל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נראה לי שהתכוונת לאוכלוסיה מועטה או דלילה. דווקא הגובה הממוצע בקרואטיה מעל 1.8, מקום חמישי בעולם והרבה יותר מישראל.

עריכה: טוב, נו, כתבת צפיפות...

בכל מקרה יגאל, תהנה בטיול!

• תוכן חדש...