Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט, מד המהירות יעבוד רגיל.

אפשר להאיץ רגיל לחלוטין.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקרת המשיכה לא תתערב במצב כזה?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אגב, אם הרכב על הליפט, הילוך משולב עם מעט גז, מד המהירות עולה ?

בהחלט! חיישן מהירות מחובר לגיר.

במונדאו ניתן לסגור 260 קמ"ש בספידומטר של 260 קמ"ש. :?

זה אפשרי כמעט בכל רכב (תלוי רק במנתק הצתה). על הליפט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ועוד קצת על מחוונים.

החל מאמצע שנות ה 80' מדי המהירות במכוניות רבות לא הופעלו ע"י כבל אלא ע"י אותות אלקטרוניים. הוולוו 240 והאודי 80 משנת 87' היו החלוצות בתחום.

חן,

אם אני לא טועה, זה יושם באלפא 33 דור 1.

ואם בלוחות שעונים עסקינן, הידעתם שכיום ייצור של לוח השעונים האלקטרוני יותר זול מלוח קלאסי מכני עם מחוגים?

שלא יעבדו עליכם.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם (נערך)

זה אפשרי כמעט בכל רכב (תלוי רק במנתק הצתה). על הליפט.

צר לי לאכזב, זה אפשרי גם במציאות ברכב הספציפי הזה, כך שמעתי מגורמים רבים אמינים.

בקרת המשיכה לא תתערב במצב כזה?

בהחלט ייתכנו בעיות עם מערכות המחשוב השונות.

יש כמה וכמה סרטונים ביוטוב לדוגמא, על הוריקן (למבורגיני) לאחר שהבחור העלה על ליפט הגיע לכ 200 מיילס ולאחר מכן, כל הלוח שעונים שלו היה מלא בהתראות ושגיאות שונות.

עם כיבוי הרכב, זה התאפס כמובן.

הכוונה, מערכות הרכב מבינות שיש בעיה כלשהי וסביר להניח שבהתאם לדגמי הרכב, ינתקו את מה שצריך או לא יאפשרו מהירויות גבוהות כאלו, תלוי ביצרן.

דקה 7:15

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אז איזה רכבים סוגרים סקאלה? אצלי בהיילקס המד מראה רק עד 180 והרכב מגיע לזה וממשיך.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לפי טענות האנשים כאן בפורום, זאת אשליה ולמעשה שקר אחד גדול. עובדים עלייך ביוטוב.

פורסם
אז איזה רכבים סוגרים סקאלה?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חיפושית 1.6.

מד המהירות שלה מגיע עד 140 קמ"ש, וכשעוברים אותה המחט מתחילה לדפוק ולרטוט.

ירידה קלילה בכביש מוסיפה 10% למהירותה המירבית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אגב, אם הרכב על הליפט, הילוך משולב עם מעט גז, מד המהירות עולה ?

בטח!

ככה הג'אסטי 93 שלי האיצה ב-3 שניות ל-180

פורסם
ועוד קצת על מחוונים.

החל מאמצע שנות ה 80' מדי המהירות במכוניות רבות לא הופעלו ע"י כבל אלא ע"י אותות אלקטרוניים. הוולוו 240 והאודי 80 משנת 87' היו החלוצות בתחום.

מדי הסל"ד הפכו לאלקטרוניים עוד בתחילת שנות ה 70'; לפני כן פעלו ע"י כבל שחובר אל משאבת המים. משאבת המים ולא היציאה מהתה"ל? מה שתיארת מודד סל"ד, לא מהירות בגלגלים (אע"פ שתיאורטית ניתן למדוד מהירות ע"י שימוש במחלק נגדים הנשלט ע"י התה"ל)

לוח מחוונים דיגיטאלי מלא הופיע לראשונה באסטון מרטין לגונדה שהוצגה ב 76'.

לוח מחוונים דיגיטאלי שנתן תצוגה אנאלוגית היה בגירסאות המהודרות של הלנצ'יה דדרה.

בכל המכוניות שנמכרו בארה"ב החל משנת 74' מד המהירות הוגבל ל 85 מייל\שעה, ( 137 קמ"ש) כתוצאה מצו פדארלי. מד מהירות שהגיע ל 120 מייל\שעה היה אופציה די יקרה, כשהסכום שנגבה עבורו היה מועבר ישירות לממשל הפדראלי.

לוחות מחוונים מיוחדים הופיעו בסיטרואנים של שנות ה 70'. מדובר היה בתופים מסתובבים, ולוח המחוונים כלל עדשות מגדילות; אכן היה בלתי קריא, זוכר את זה. היה קריא רק בלילה...

למעט פורד, כל היצרנים האירופאיים היסתייעו ביצרנים חיצוניים, הן עבור הפיתוח והן עבור הייצור - לרוב VDO אצל הגרמנים, JAGER במכוניות צרפתיות, SMITH במכוניות בריטיות ו VEGLIA BORLETI אצל האיטלקיות.

מדי המהירות של פעם התבססו על גנרטור שהפיק מתח ביחס ישר למהירות הסיבובית שלו (מי שזוכר, היה פעם דינמו לאופנים שסיפק חשמל לפנסים. העמסת יתר שלו עם מנורת 6 וולט איפשרה להפוך אותו למד מהירות).

היום מדידות המהירות נלקחות ישירות מחיישני ה ABS ושגיאת חישוב המהירות נובעת רק מסטייה בקוטר הגלגל.

אצלי ברכב כאשר אני משווה בין סטיית מד המהירות ברכב (הדיגיטלי המוצג או הנקרא ע"י "טורק") למהירות הנמדדת ע"י ה GPS אני מגלה כי סטיית המהירות קבועה לאורך טווח לא קטן של מהירות (30-170) והיא 3-4 קמ"ש (כלומר כ 2%) יותר במדידת הרכב.

פורסם

מוזר לי שאף אחד עוד לא כתב את זה, לי תמיד סיפרו שמרכז הסקאלה היא מהירות השיוט המומלצת לרכב, כלומר כשהמחוג ישר הנסיעה הכי חסכונית במרבית המכוניות.

מכאן שבשביל הסימטריות מד המהירות מציין מהירויות דמיוניות.

בנוסף זכור לי שבתור חייל לקחת אותי פעם טרמפ בכביש החוף, מישהו עם מסחרית של רנו, הסקאלה שלה נגמרה ב140 והוא היה לפחות על 150+, מיהר למשחק חשוב כלשהו.

הערת אגב פעמיים בחיי לקחו אותי טרמפ במהירות 180 קמ"ש.

פורסם

אולי לא הובנתי נכון; מדי הסל"ד במכוניות עבר הופעלו ע"י חיבור למשאבת המים.

בתחילת שנות ה 70' כולם עברו למדי סל"ד אלקטרוניים שהופעלו ע"י פולסים מסליל ההצתה (קוייל).

מדי המהירות היו מכאניים לחלוטין ברוב המכוניות, לפחות עד תחילת שנות ה 90.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...