Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה משגע אותי מה אתה רץ לחפש את הנהג מונית ואת מספר הפוליסה שלו ומחכה כמו טטל'ה?

עוד לא הבנת שמסובבים אותך על האצבע?

אל תשלח מכתבים רשומים ולא שום דבר, לך לתבוע את בעל המונית שרשום במשרד התחבורה, זה שהמשטרה נתנה לך את הפרטים שלו

שהוא ישבור את הראש למצוא את הבעלים\נהג הנכונים מבחינתך הוא הבעלים והוא אחראי על המונית שלו והוא\הביטוח שלו הוא זה שצריך לפצות אותך

פורסם

טוב תקשיבו,

אתמול נסעתי במונית אז יצא לי לדבר עם נהג על הנושא.

הוא אמר לי שאין דבר כזה שאין למונית ביטוח מלא כי סוכנות מוניות משכירה את המוניות עם ביטוח והכל.

היום בערב אני אגיד את זה גם לעורך דין שלי. מעניין אותי האם זו עילה לתבוע גם אותם, כשהם סירבו בתוקף למסור פרטים וגם שיקרו לי בנושא?

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

פורסם

אין קשר. בעל המונית יכול לא לבטח את רכבו, כל עוד מדובר בביטוחי רכוש הוא לוקח על עצמו את הסיכון.

גם אין לך מה לתבוע על כך ששיקר לך. זו אינה עדות בשבועה, והוא לא חייב לומר את האמת. גם בכתב ההגנה הוא לא חייב לומר אמת - אלא רק בעדות או תצהיר.

הגש תביעה על נזקיך, ממילא לא תקבל יותר מזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אין חובה לבטח מונית בביטוח מקיף.

יש ביטוח חובה שכולל ביטוח נוסעים שזה עולה פי 4 מרכב רגיל. כל השאר אפשר להוסיף.

מה שמוזר בכל הסיפור זה שהמשטרה נתנה את הפרטים של הבעלים הקודם.

מונית זה לא משהו שעושים לו העברת בעלות בדואר כמו רכב רגיל. זה מתבצע אך ורק ישירות במשרד הרישוי.

עד לפני שנה, בעל המונית הרשום ברשיון הרכב היה בעל הזכות הציבורית. כלומר נהג מונית שקונה מונית, אפילו חדשה, רושם אותה על הבן אדם שממנו הוא שוכר את הזכות הציבורית. אם הנהג הוא גם בעל הזכות אז הרכב נרשם על שמו.

לפני כשנה (בערך) יצא חוק שמאפשר רישום של הרכב על הבעלים של הרכב והזכות הציבורית נרשמת בנפרד. אבל זה לא חובה זו רק אפשרות.

לא ציינת באיזה רכב מדובר ומאיזו שנה אבל אני מניח שאם הוא מושכר אז הוא לא חדש ולכן הוא לפי החוק הישן שהרכב רשום על בעל הזכות הציבורית.

יש לצערי לא מעט קומבינות של שיכפולים של רכבים ומונים. לדעתי בסיפור שלך יש בעייה פלילית. הרכב עדיין רשום על הבעלים הקודם כלומר הוא עדיין לא נמכר מבחינת משרד הרישוי.

צריך להבין משהו, אף בעלים של זכות ציבורית לא משאיר אותה מופקדת זמן רב. כל יום שהיא לא על רכב הוא מפסיד כסף.

כלומר אם במשרד הרישוי הרכב רשום על הבעלים הקודם, הזכות עדיין לא הופקדה לצורך מכירה ולמעשה הרכב עדיין נמצא (מבחינת משרד הרישוי) אצל הבעלים שאתה קיבלת את הפרטים שלו.

מי שהכי צריך "לפחד" בכל הסיפור הזה הוא הבעלים הקודם, שכן לפי התיאור שלך עשו עליו קומבינה.

תנסה לברר איתו אם הוא משכיר את הזכות שלו למישהו אחר לאחר המכירה .

אם יש לך תמונות מהאירוע תבדוק האם המספר על הדלת זהה מספר הזכות של הבעלים הקודם.

אם כן, אז משהו מאד מוזר כאן.

מקווה שתצליח.

עריכה אחרונה על ידי silence
פורסם

^ כל מה שכתבת מאוד מעניין (באמת!) אבל אני לא כ״כ מבין למה פות״ש צריך לשבור את הראש עם כל הפרטים האלה ולא פשוט לתבוע את בעל המונית.

פורסם

כיוון שבעל המונית (לפי הפרטים שהוא קיבל) הוא כבר לא בעל המונית. הוא יתבע אותו, יגיעו למשפט, בעל המונית יציג שטר מכר ובית המשפט יזכה אותו.

צריך לפנות לבעל המונית ולבקש ממנו את שטר המכר של הרכב. לבדוק מי קנה ממנו את הרכב, ללכת למשרד הרישוי ולברר מדוע הוא לא רשום כבעלים. ברגע שיהיה שם רלוונטי שרשום כבעלים אפשר יהיה לתבוע אותו.

כמו שאמרתי, די מוזר מה שקורה עם הרישום של הרכב המדובר.

פורסם

אין שום סיבה בעולם שהמשטרה תספק לו פרטים של בעלים קודם, אם בוצעה העברת בעלות כחוק, ביהמ"ש לא יזכה אותו כל כך מהר אם פות"ש יצרף אישור מהמשטרה שהוא אכן בעל הרכב.

פורסם (נערך)

אילו המונית נמכרה והבעלות עליה הועברה הדבר היה נרשם המשרד הרישוי, ואילו היתה תקלה ברישום - שקשה לי להאמין שקרתה- הרי המוכר היה מציג את שטר המכר. הרי צפויות בעיות כגון עבירות. תנועה ודוחות, ואדם סביר שומר מסמכים כאלה שנים אחדות (לדעתי רצוי לפחות 7 שנים, זמן התיישנות דוחות ותביעות ביטוח).

אני די משוכנע שבעל המונית מסובב את פות"ש. טוב שהכניס לתמונה עורך דין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המון תודה לכולם על התשובות.

הסברתי לעורך דין את הבלאגן שיש סביב הבעלים, והוא אמר שכל עוד יש את שם הנהג והרישום של המשטרה בזירה עצמה, אז יש לתבוע את הנהג.

לדעתכם צריך לתבוע את בעל הרכב?

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

פורסם

לקחת עו"ד לא חכם

נניח והנהג שכיר ואין לו גרוש על התחת.

בעל המונית סביר בהחלט שיש לו ביטוח צד ג' ואפילו מקיף, ואז תביעה נגדו , נכנסת חברת הביטוח שלו לתמונה , ולה יש כיס עמוק לשלם את כל נזקיך.

מי שרשום במשרד הרישוי כבעל המונית אותו יש לתבוע, יביא הוכחה שמכר את זה לפלוני ומשום מה לא עבר הרישום במשרד הרישוי , תתבע גם את פלוני, ושהם יריבו ביניהם מי ישלם.

בנוסף תבע את הנהג.

אבל לפני תביעה מוציאים מכתב דרישה ממוען לבעל הרכב ולנהג שישלמו את הנזקים.

ישלמו סבבה

לא ישלמו תתבעו אם אתם רוצים בתביעות קטנות אם לקחת עו"ד אז תביעה בסדר דין מהיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי מה שאני מבין הנהג הוא משכיר מונית.

במקרה כזה, נהוג לקחת ממנו שיק ביטחון על סך 5000 ש"ח . זו ההשתתפות עצמית של מונית במקרה תאונה.

אם הרכב הוא לא מרצדס ולא חדש אז בדרך כלל לא עושים ביטוח מקיף ולפעמים גם לא צד ג. כיוון שביטוח מקיף (חוץ מהחובה) עולה כ 5000 ש"ח. ההשתתפות היא עוד 5000 ש"ח יש גם כינון ופרמיה אז יוצא שאם רכב שווה 15-20 אלף אז כבר לא שווה לעשות מקיף.

לדעתי בעל המונית כבר פרע את שיק הביטחון שלו. זה לא אומר שאי אפשר לתבוע את הנהג, אבל אם יש לו הסכם עם בעל המונית אז הוא מכוסה עם ה5000 שהוא אמור לשלם לו.

צריך להבין שעם מוניות זה קצת שונה משוק הרכב הרגיל. יש לצערי הרבה קומבינות. ברור שחוק הוא מעל הכל. אבל צריך כאן סבלנות ולברר את מי בדיוק צריך לתבוע. יש מצב שבעל המונית מערבב אותך כמו שאמרו קודם. יש גם מצב שערבבו אותו בעית המכירה. וכאן מדובר כבר במשהו פלילי.

כמו שאמרו לך, תתבע את השם שיש בידך מהמשטרה. הוא כבר יצטרך להוכיח שאין לו אחות.

פורסם

^^^

הנהג שוכר בעל המונית הוא המשכיר.

ניחא לא לעשות ביטוח מקיף כי הערך נמוך, אבל לנסוע ללא ביטוח צד ג' צריך להיות טיפש גדול.

אחד ,כי העלות לא גבוהה, שניים כי אתה עלול לרסק איזה מכונית על ולהיות מחוייב במאות אלפי ש"ח נזק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מסכים איתך לגמרי, ישה.

פשוט ציינתי איך זה מתנהל בענף. ביטוח צד ג חלק גדול כן עושה. אבל, בעיקר במקומות שיש להם הרבה מוניות להשכרה, וכאן נראה לי שזה המקרה, וכמו שציין פותח השרשור באחת ההודעות, לרכב אין צד ג. הם פשוט מנסים לחסוך כמה שיותר, גובים בכל מקרה את ה5000 מהנהג. את הרכב ההרוס שלהם הם משביתים ולוקחים לו את החלקים ושומרים אותם לשעת הצורך לרכבים האחרים שלהם. גם ככה הערך שלו נמוך ולא שווה לתקן. בקשר לצד ג הם מושכים אותו ומתחמקים ממנו. כמו שאמר פותח השרשור, הבעלים "לכאורה" (כך הוא כתב) מצפה להודעה מבית משפט. כלומר הוא מזלזל בו.

כמו שאמרתי זה עולם שונה מרכב רגיל לצערי.

• תוכן חדש...