Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה עוד כתבה שתרגמתי, הפעם הכתבה מוקדשת למכוניות במרכב קופה וקבריולט שאמורות להגיע לשוק.

קופה וקבריולט

אלפא GT וספיידר, מאזדה MX-5, קורבט C6, ניסאן 350Z רודסטאר, פיג'ו 407 קופה

אלפא רומיאו GTV / SPIDER-

הקונספט המכונה בשם בררה מעניק סטייל ועיצוב לקופה וקבריולט המבוססות על ה-157.

זאת המכונית שבעזרתה אלפא מקווים לתת תחרות אמיתית לאודי TT ולהניע את היצרנית האיטלקית המגמגמת לדרג עליון יותר בתחום המוטורי באירופה.

מבוססות על הקונספט שעוצב ע"י לוציוס גיוגיארו וכונה בשם בררה, דגמי ה-GTV והספיידר קבריולט מבוססות גם על הבסיס והשלדה של ה-157, זאת בזמן עריכת שינויים אשר נועדו לסייע בתאוצה ובאחיזה.

ה-GTV נשארה נאמנה לחרטום הארוך של הבררה, כאשר מבחר המנועים יכיל מנוע V4, V5 ו-V6. בזמן שמנוע הבנזין ה-2.2 ליטר JTS ומנוע הדיזל 2.4 ליטר MJET, שניהם אמורים להגיע ל-185 כוחות סוס אשר יועברו לגלגלים הקדמיים, מנוע הדיזל אשר ייצר 250 כוחות סוס ומנוע ה-3.6 בנזין שייצר 300 כוחות סוס- שניהם בעלי 6 צילנדרים, ישתמשו במערכת הנעה כפולה.

אם התוכניות יתממשו, ואכן יהיה לאלפא החדשה דגם GTA, הוא צפוי לקבל 400 כוחות סוס.

20050201alfabrera6.jpg

20050201alfabrera7.jpg

20050201alfabrera8.jpg

20050201alfabrera9.jpg

ניסאן 350Z רודסטאר-

המכונית שהייתה אמורה להגיע בקיץ, הניסאן 350Z רודסטאר, תגיע סוף סוף למכירות בבריטניה במרץ עם מחירים שאמורים להיות בין 26,000 פאונד ל-28,000 פאונד. בשביל לפצות על המשקל הנוסף שה-Z קיבלה בגלל מערכת הגג הקשיח הנפתח, הרודסאר מקבלת יותר כוח וקג"מ בשביל להשאיר את הביצועים זהים לאלו של הקופה. אך תצטרכו למהר- נשארו רק 170 כאלו בדרכן לבריטניה השנה.

הרודסטאר תקבל מנוע 3.5 ליטר V6 שייצר 276 כוחות סוס.

350zroadster04_04.jpg

350zroadster04_inter.jpg

350zroadster04_02.jpg

פיג'ו 407 קופה-

המכונית אשר מסובבת לא מעט ראשים, ה-407 קופה, מחליפה את ה-406 קופה הישנה והאלגנטית.

גדולה יותר, מהודרת יותר ויקרה יותר מה-406 קופה הישנה, המראה החדש של ה-407 יקח את המראה המוזר של גרסת הסאלון לקיצוניות חדשה.

הקופה תגיע לבסוף עם מנוע בנזין 3.0 V6 ועם מנוע דיזל 2.7 ליטר V6 בעל צמד מגדשי טורבו כשלבסוף תהיה גם גרסת 4 צילנדרים חלשה יותר. יש לצפות למחיר שבין 26,000 פאונד ל-30,000 פאונד.

Peugeot%20407.jpg

מאזדה MX-5

הדור השלישי של ה-MX-5 של מאזדה יהיה גדול במעט ובעל מראה שרירי יותר מהדור הקודם, אך הרודסטאר שומרת על מימדים קומפקטיים ומבנה קל משקל של ה-MX-5 הקודמת.

העיצוב של ה-MX-5 מזכיר את ה-RX-8 הגדולה יותר.

כעת, ישנו יותר מקום לראש, רגליים והמרפקים של הנהג והנוסע, האיכות של חומרי הפנים מצופה להיות גבוהה בהרבה, והבטיחות של הרכב גם היא שופרה מאד.

עדיין לא נאמרה מילה על היצע המנועים, אך מקורותינו מדברים על מנועים עתירי סל"ד- 1.8 ו-2.0 ליטר בנזין 4 צילנדרים, אשר יתנו את הכוח לגלגלים האחוריים דרך תיבת הילוכים ידנית 5 או 6 הילוכים. יש לצפות למנוע 2.3 ליטר בעל 4 צילנדרים אשר יוצע ממחלקת הביצועים של מאזדה- MPS.

הגג של ה-MX-5 החדשה יהיה כשל הקודמת. יש למה לצפות.

12222004182813.jpg

miata1.jpg

קורבט C6-

ייבוא רשמי של הקורבט הטובה בעשורים האחרונים צפוי להתחיל באביב הזה.

אל תקנו את ה-911 עדיין -הקורבט C6 החזקה והקלה יותר נראית בעיני רבים במתחרה אמיתית.

אולי לא, אך היא בהחלט תמשוך יותר עיניים וקהל מאשר הפורשה. קטנה יותר, נראית יותר טוב ומהירה בהרבה, ל-C6 בעלת 400 כוחות סוס יש כעת שלדה מותאמת למנוע ה-V8 שלה. יש לצפות למחיר של כ-60,000 פאונד. ואל תשכחו- תחפשו את ה-C6 באולמות התצוגה של קאדילאק ולא באולמות של שברולט/דייהו.

05corvette_2.jpg

PV__017241__.jpg

c6cabriolet-ouverture.jpg

מקווה שנהניתם.

אדם.

פורסם

המיאטה החדשה תופיע עם מנוע 2 ליטר, ויש סיכוי שגם 1.6 ליטר במספר מדינות, תמונות רשמיות בסוף פברואר תחילת מרץ, השקה רשמית צפוייה בתערוכת ז'נווה הקרובה.

צפו למכונית עם התנהגות כביש גבוהה ביותר, "במקרה" אני מכיר אישית את נהג הניסוי של מאזדה במפקדת מאזדה ארה"ב (שעה מהבית שלי) ולפי ההתלהבות שלו מהדגם החדש יש לי את ההרגשה שהדגם הבא הולך להיות מדהים... נפגשנו על המסלול לפני שבועיים ונכנסנו לשיחה על הרכבים הקרבים ובאים אלינו ממאזדה, יש למה לצפות :-).

מוטי.

פורסם

מה שכתבת על הקורבט אתה מתכוון שמביאים אותה לארץ?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא יודע מה איתכם אבל הפג'ו עשתה לי את זה.

מנוע 2.7 ליטר דיזל עם צמד מגדשים??!! מי לעזאזל צריך בנזין???

היא הולכת להיות השוס העיצובי הבא!

פורסם

מה שכתבת על הקורבט אתה מתכוון שמביאים אותה לארץ?

No, CAR is a british magazine, so when i translate from english to hebrew i write the exact same words as they are written in the article.. so some may be confused, the imports are to england and not to Israel. i bet we won't see those cars on our little roads very soon..

adam

פורסם

ה407 קופה, לפחות בתמונה המצורפת, נראית כמו ה307CC כשהיא סגורה.. :?

ולמי ששאל לגבי הייבוא של הקורבט - אז לא..

מדובר על תרגום נטו של כתבה מבריטניה - ככה שהכוונה היא שהקורבט מיובאת לבריטניה, לא לארץ הקודש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מוטי, או כל אחד אחר, האם למיאטה החדשה יהיה גג מתקפל קשיח כדוגמת ה-206CC וה-SLK או שיהיה לה גג רך כמו לדור היוצא של המיאטה?

אדם.

שום סיכוי וטוב שכך!

ימשיכו הצרפתים לבנות עגלות שמנות ואני אקבל את הרודסטר הקלילה שלי כמו שאני אוהב אותה :-P!!

מי צריך את הטנק הזה? במיאטה? אני מוריד ומעלה את הגג בישיבה במושב הנהג! אפילו עם קשת התהפכות!

מוטי.

פורסם
מוטי, או כל אחד אחר, האם למיאטה החדשה יהיה גג מתקפל קשיח כדוגמת ה-206CC וה-SLK או שיהיה לה גג רך כמו לדור היוצא של המיאטה?

אדם.

גג רך.

הגיעו למסקנה במאזדה (וזו מסקנה לגיטימית לחלוטין, כשמדובר במיאטה) שהגג הקשיח לא שווה את המשקל (וזה עוד משקל בנקודה הכי גבוהה במכונית, מה שמשפיע בצורה אדירה על ההתנהגות), המחיר, והסיבוך. והשאירו soft-top. צעד נבון במקרה הזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
שום סיכוי וטוב שכך!

ימשיכו הצרפתים לבנות עגלות שמנות ואני אקבל את הרודסטר הקלילה שלי כמו שאני אוהב אותה :-P!!

מי צריך את הטנק הזה? במיאטה? אני מוריד ומעלה את הגג בישיבה במושב הנהג! אפילו עם קשת התהפכות!

מוטי.

גג רך.

הגיעו למסקנה במאזדה (וזו מסקנה לגיטימית לחלוטין, כשמדובר במיאטה) שהגג הקשיח לא שווה את המשקל (וזה עוד משקל בנקודה הכי גבוהה במכונית, מה שמשפיע בצורה אדירה על ההתנהגות), המחיר, והסיבוך. והשאירו soft-top. צעד נבון במקרה הזה.

אוקיי, תודה. שאלתי את השאלה לאחר שראיתי את התמונות הבאות באחת ההודעות שהייתה פה בפורום. עכשיו כשאני קורא את ההודעה של RS אני רואה שאכן יהיה דגם ספציפי של מיאטה בשם MX5 Evolution בעל גג נפתח קשיח (חוץ מהדגם הסטנדרטי בעל הגג הרך). הנה התמונות מההודעה ההיא:

attachment.php?attachmentid=24607

attachment.php?attachmentid=24608

אם זאת אכן המיאטה החדשה, אני לוקח את הגרסה עם הגג הקשיח :-D . מדהימה.

אדם.

פורסם

למען האמת. תוכנית המקור שלי היתה להשאר עם היאריס עד לסוף תקופת הליסינג (יולי 2006) ואז בדיוק היה אמור להגיע המיאטה החדשה ...

בינתיים המיאטה הקדימה והיאריס הושבתה...

מעניינת מאוד המיאטה החדשה שאמורה להיות על הבסיס של ה RX8, עם מנוע חזק ומחיר סביר היא יכולה להיות פצצת כביש אמיתית.

ובקשר לגג, ראיתי לפני כחודשיים מה שנראה כמו מיאטה עם גג קשיח. מישהו יודע כמה עולה גג כזה וכמה משקל הוא מוסיף :?:

נראה לי אפשרות סבירה לנסיעות ארוכות בחורף, בעיקר עם הפחד מונדליזם ישראלי ...

פורסם

אני מאמין שבמיאטה בעלת הגג הקשיח יתקינו מנוע חזק יותר בגלל תוספת המשקל והרצון לשמור על ביצועים טובים- כפי שעשו עם הניסאן 350Z רודסטאר. מעניין גם אילו נתונים יהיו למיאטה עם מנוע ה-2.3 ליטר..מפחיד לחשוב על זה..ואומנם לא מדובר על מנועי וונקל במיאטה החדשה כפי שיש ב-RX8, אך בכל זאת מצאו לנכון לציין

"sources reckon on a choice of high revving 1.8 and 2.0 four-cylinder powerplants". האם מדובר במנועים חדשים מבית מאזדה או במנועים קיימים שיותקנו במיאטה החדשה?

אדם.

פורסם

אדם -

לא היה ולא נברא, שטויות במיץ, לא גרסת EVOLUTION ולא נעליים... גם נורא משעשע אותי בכל פעם מחדש שאתם מסתכלים על הפוטושופים הלא אמינים במיוחד (יותר נכון במיוחד לא אמינים :roll:) של AUTOBILD ומאמינים להם, ב-AUTOBILD יושבת חבורת משועממים וחושבת איך לעשות פוטושופים שיהיו עוד פחות אמינים... גם בפעם הקודמת ש-RS העלה חבורת תמונות של מאזדות עתידיות זה היה דבילי במיוחד...:?

אם תפתח את השרשור הגדול הגדול של הפוטושופים שהתחלתי בזמנו גם תוכל לראות את גירסת הקופה של המיאטה בסטייל BMW Z3 COUPE שמאזדה גם כן הולכים לשווק מתישהו..... אהה NOT!!!:lol: :lol: :lol:

מוטי.

פורסם

ניב, הגג הקשיח ניתן לקנייה בארה"ב בקרוב ל-$2000 בשביל אחד חדש (אף אחד לא קונה) או משומש בין $700 ל-$1000 תלוי במצב ובאופציות (כולם קונים).

משקל הגג הוא 25 פאונד, בערך 11.5 קילו, בהחלט אופציה נחמדה לחורף.

מוטי.

פורסם

"מוטי היקר, אם לא תברור מילותיך בקפידה, אנו נשלח אליך את צלם הריגול המוכר שלנו,

הנס G ליהמן והוא יחרים לך את המקלדת היהודית שלך, כך שלא תוכל יותר לתקשר עם כל

הילדים בפורום המכוניות היהודי שלכם. ההודעות שלך יהיו -שוב- בלתי קריאות".

תרגמתי מילה במילה מ-AutoBild ו-AutoZeitung. (המשפט הראשון היה מ-מ-ש מסובך לתרגום. קשה להם לחלק משפטים?!).

מישהו חם לך על התחת, שם בגרמניה. (האמת, לפי מה שכתבת, גם בפורום PSI... :wink: )

אני לא יודע מה להגיד לגבי האלפות. ה-GTV והספיידר הנוכחיות הן עדיין בין המכוניות היפות ביותר

שבני-תמותה יכולים לקנות (לא בארץ, לפחות) ולא לחזור לגור אצל ההורים (שוב, לא בארץ).

הקונספט של הבררה יפה, אבל אני לא בטוח שזה מספיק.

המיאטה? אני מקווה שאתה צודק, מוטק'ה, כך שלא נקבל איזו 3 מקוצרת עם הגה חשמלי.

ה-issue האמיתי הוא ההנעה האחורית וההיגוי.

העיצוב פחות קריטי. קשה לקלקל עיצוב של אוטו בקונספט טו-סיטר טהור כזה.

דניאל

MCS 2008

• תוכן חדש...