Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

אז אתמול בערב ירדתי אל האוטו (סוזוקי ספלאש 2011) לנסוע, באתי להתניע ואני רואה שהמצבר ריק לחלוטין, האוטו לא מניע ואין סטרטר. אני חייב לציין שיום לפני זה בערב גם נסעתי עם האוטו והכל היה מעולה, לא הייתה שום בעיה ולא הרגישו שהמצבר חלש.

הבאתי כבלים הנעתי אותו רק לבדוק אם הוא מניע, והוא הניע. אז הבנתי שאני חייב להחליף מצבר, בכל מקרה חכיתי ליום ראשון(מחר) ללכת לחשמלאי רכב שיחליף לי.

אבל היום בבוקר סתם ירדתי לבדוק אם הוא מתניע, והאוטו הניע רגיל לחלוטין.

מה זה אומר? יש סיכוי שהתקלה לא במצבר? איך אני יכול לבדוק את זה ומה עלי לעשות?

עד עכשיו לא נסעתי באוטו כי ממש לא מתאים לי להתקע מחוץ לבית בלי שהוא מניע לי.

תודה! יש לי OBD אם איכשהו זה יכול לעזור לבדיקה.

פורסם

יש לבדוק את המצבר תחת עומס או עם בודק מצברים אלקטרוני.

מתי החלפת לאחרונה מצבר ?

האם שכחת אורות או מכשיר אחר ברכב דולק ובגלל זה המצבר התרוקן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני שאתה מחליף מצבר - מציע קודם שתבדוק את האלטרנטור.

יתכן שיש בעיה באלטרנטור. נותן טעינה חלשה, כך שלפעמים הרכב משתמש במצבר כמקור חשמל.

לאחר מכן (וידוא כי האלטרנטור תקין או החלפתו) - תחליף מצבר, מאחר ואם יש בעיה באלטרנטור, אז גם המצבר החדש יפרוק (למיטב זכרוני, ברכבך אין מצבר המיועד לפריקה עמוקה, ולכן פעולה כזאת גורמת נזק למצבר)

פורסם
יש לבדוק את המצבר תחת עומס או עם בודק מצברים אלקטרוני.

מתי החלפת לאחרונה מצבר ?

האם שכחת אורות או מכשיר אחר ברכב דולק ובגלל זה המצבר התרוקן ?

חשמלאי רכב יוכל לעשות את הבדיקה הזאת נכון?

והאמת שקניתי לפני שנה וחצי את האוטו עם המצבר הזה (יד 2), אבל אני מניח שהוא בן 2+, לא מצאתי עליו תאריך לצערי.

לא שכחתי כלום הכל היה מכובה והמצבר פשוט היה ריק.

לפני שאתה מחליף מצבר - מציע קודם שתבדוק את האלטרנטור.

יתכן שיש בעיה באלטרנטור. נותן טעינה חלשה, כך שלפעמים הרכב משתמש במצבר כמקור חשמל.

לאחר מכן (וידוא כי האלטרנטור תקין או החלפתו) - תחליף מצבר, מאחר ואם יש בעיה באלטרנטור, אז גם המצבר החדש יפרוק (למיטב זכרוני, ברכבך אין מצבר המיועד לפריקה עמוקה, ולכן פעולה כזאת גורמת נזק למצבר)

נשמע הגיוני האמת, כבר חשדתי לפני כמה זמן שיש בעיה באלטרנטור. ואכן אין לי מצבר לפריקה עמוקה. איך אני יכול לבדוק את האלטרנטור בעצמי? חשמלאי רכב יכול לעשות בדיקה כזאת?

תודה לשניכם!

פורסם
חשמלאי רכב יוכל לעשות את הבדיקה הזאת נכון?

והאמת שקניתי לפני שנה וחצי את האוטו עם המצבר הזה (יד 2), אבל אני מניח שהוא בן 2+, לא מצאתי עליו תאריך לצערי.

לא שכחתי כלום הכל היה מכובה והמצבר פשוט היה ריק.

בהחלט חשמלאי רכב יכול לבצע את הבדיקות שציינתי כולל בדיקת אלטרנטור.

כמה קילומטרים עשה הרכב ?

האם יש ברשותך מד-מתח ?

פורסם
בהחלט חשמלאי רכב יכול לבצע את הבדיקות שציינתי כולל בדיקת אלטרנטור.

כמה קילומטרים עשה הרכב ?

האם יש ברשותך מד-מתח ?

מעולה אז אני חושב שמחר על הבוקר אני אלך לחשמלאי רכב לבדוק את זה.

הרכב עשה 26K קילומטר.

אמור להיות לי רב מודד איפשהו השאלה אם הוא עובד כי עבר הרבה מאוד זמן מאז שהשתמשתי בו לאחרונה

פורסם

ציינת שיש לך OBD, תבדוק איתו טעינה של האלטרנטור לאחר נסיעה של כמה דקות.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
מעולה אז אני חושב שמחר על הבוקר אני אלך לחשמלאי רכב לבדוק את זה.

הרכב עשה 26K קילומטר.

אמור להיות לי רב מודד איפשהו השאלה אם הוא עובד כי עבר הרבה מאוד זמן מאז שהשתמשתי בו לאחרונה - תחליף סוללה ברב מודד.

אם הרכב עשה 26 אלף קילומטרים בלבד אז אין לך מה לחשוד באלטרנטור אלא רק במצבר.

1. תניע את הרכב ותן לו להגיע לטמפ' עבודה.

2. חבר את מד- המתח לקטבי המצבר ובדוק שהמתח הוא בטווח של 13.8-14.5 וולט בסל"ד סרק ללא הפעלת צרכני חשמל כמו מזגן ואורות.

פורסם

מצבר ראשון מחזיק לפעמים יותר מכל מצבר אחר שמחליפים ברכב לאחר מכן כך שיש מצב, שזה המצבר הראשון של הרכב והוא מת בשיבה טובה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מרק - הרכב חגג יום הולדת 5 (שנת 2011). קשה לי להאמין כי ב-5 שנים, הרכב עבר רק 28000 ק"מ (למרות שתמיד יכולות להיות הפתעות).

נראה לי שזה הקילומטראז' של פות"ש מאז שקנה את הרכב (לפני כשנה וחצי).

לכן (לדעתי), יש אפשרות של נזק גם לאלטרנטור (במיוחד כאשר פות"ש אומר שהוא חשד (לפני כן) שיש בעיה עם האלטרנטור)

פורסם

תתפלא שיישנם אנשים שנוסעים גם פחות מזה ב-5 שנים. אני רכשתי ב-2010 עבור ידידה של טויוטה ראנקס שנת 2006 עם קצת פחות מ-20K.

פורסם
ציינת שיש לך OBD, תבדוק איתו טעינה של האלטרנטור לאחר נסיעה של כמה דקות.

אבדוק מחר! תודה!

אם הרכב עשה 26 אלף קילומטרים בלבד אז אין לך מה לחשוד באלטרנטור אלא רק במצבר.

1. תניע את הרכב ותן לו להגיע לטמפ' עבודה.

2. חבר את מד- המתח לקטבי המצבר ובדוק שהמתח הוא בטווח של 13.8-14.5 וולט בסל"ד סרק ללא הפעלת צרכני חשמל כמו מזגן ואורות.

לצערי הבטריה של הרב מודד נגמרה, מחר אקנה חדשה ואבדוק לפני שאלך לחשמלאי, אפילו שהוא יכול לעשות את זה סתם מעניין אותי לבדוק גם בעצמי וללמוד.

מצבר ראשון מחזיק לפעמים יותר מכל מצבר אחר שמחליפים ברכב לאחר מכן כך שיש מצב, שזה המצבר הראשון של הרכב והוא מת בשיבה טובה.

המצבר כבר הוחלף בעבר, זה לא המצבר המקורי, שאכן קרה לי כבר שהחזיק 5 שנים ברכב אחר.

מרק - הרכב חגג יום הולדת 5 (שנת 2011). קשה לי להאמין כי ב-5 שנים, הרכב עבר רק 28000 ק"מ (למרות שתמיד יכולות להיות הפתעות).

נראה לי שזה הקילומטראז' של פות"ש מאז שקנה את הרכב (לפני כשנה וחצי).

לכן (לדעתי), יש אפשרות של נזק גם לאלטרנטור (במיוחד כאשר פות"ש אומר שהוא חשד (לפני כן) שיש בעיה עם האלטרנטור)

26 אלף קילומטר* וכן למרבה ההפתעה זה הקילומטראז' מאז דהרכב עלה על הכביש. הרכב כמעט ולא נוסע :)

תתפלא שיישנם אנשים שנוסעים גם פחות מזה ב-5 שנים. אני רכשתי ב-2010 עבור ידידה של טויוטה ראנקס שנת 2006 עם קצת פחות מ-20K.

מסכים לגמרי! אני מאלה שהרכבים אצלהם לא עוברים אפילו 5 אלף בשנה.

פורסם

לדעתי האלטרנטור תקין ויש לך בעיה עם המצבר. אורך החיים של אלטרנטור מקורי עשוי להיות לפחות 150K במידה ולא עברה עליו איזה טראומה רצינית.

פורסם

המצבר נבדק, המתח שלו היה גבולי, כמעט לא תקין. בחרתי להחליף (גם כי הוא כבר בן 3 שנים) וכרגע טפו טפו טפו הכל תקין :)

תודה לכולם!

• תוכן חדש...