Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אושר על הבוקר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל לפני תיאור מדוייק של האושר הקטן של הבוקר, הקדמה קצרה.

אני מחלק את הנהגים ל- 3 סוגים:

א. בסדר (בתוך אלה יש גם את ה"ממש בסדר", אבל זו קבוצה זניחה בגודלה)

ב. מניאק

ג. מנ-מניאק

איך מבדילים? הבדיקה נעשית בעליה מאיילון דרום ללה-גארדיה, בפניה ימינה לתל-אביב, בבוקר:

א. נהגים בסדר עומדים בתור לפניה ימינה, בין 4 ל- 8 רמזורים בממוצע (כלומר עד 10 דקות ביום סביר, שזה לא נורא).

ב. נהגים מניאקים ממשיכים ישר (יעני פונים שמאלה) וברגע האחרון מנסים לחתוך ימינה. מניאקים, אבל אפשר להתמודד איתם בכלים קונבנציונליים - נהיגה אסרטיבית, לצמצם רווחים, זה אפילו נהיה מעניין.

ג. נהגים מנ-מניאקים ממשיכים ישר עד הסוף, נכנסים לצומת ואז חותכים ימינה ב- 90 מעלות, עניין לא קונבציונלי לגמרי, לא הוגן וגם לגמרי מסוכן למי שפונה ימינה בנתיב שלו.

הבוקר, איך שאני פונה ימינה, עובר מנ-מניאק כזה. אני רושם לי בראש סימנים מזהים, להכניס לו איזה קטנה בהתמזגות המסלולים שאחרי הצומת, ורואה שזה רכב של הביטוח הלאומי. לא מספיק הכסף שאני משלם להם? אני חושב בעצבים, ומאחל לו ייסורים.

והנה לפתע (כאן הקטע של האושר) נכנס לעניין נהג סוג ד', מנ-מנ-מניאק, הלא הוא הבחור בפאסאט הלבנה שבנונשלנטיות שולף צ'קלקה כחולה, מניח על הגגון, נותן צפירה קטנה למר ביטוח לאומי ומסמן לו לעמוד בצד.

טוב, גם אני קצת מניאק, אני פותח את החלון כשאני עובר לידם ומסמן למר ביטוח :mm_yeah: גדול כזה, עם חיוך רחב של אושר.

רק שהיום ימשיך ככה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

כחולים קטנים עם צ'קלקות במקומות הנכונים ....רק חבל שזה קטן מדי,מעט מדי ומאוחר מדי...

שיהייה לך ולכולם יום בן בן בן בן בן ז***!!!!!!!

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם

אין אושר גדול מזה...

גם ליד העבודה שלי יש מעין צומת T שתמיד הפניה ימינה פנויה והשמאלית פקוקה.

גם שם יש את המניאקים שבאים עד האמצע ומנסים להדחף ויש את המנ-מניאקים שנוסעים עד הקצה וחותכים שמאלה. ואין אושר גדול מזה שיוצא להם אחרי הפניה מאחורי המכוניות החונות איש קטן, לא הכי נחמד, לבוש בכחול, שמסמן להם לעצור בצד...

פורסם

ואללה, דווקא היום נסעתי משם, עמדתי בנתיב המיני בין שני הנתיבים שפונים ימינה רק בגלל שלא היה בא לי להילחם עם המניאקים לסוגיהם.

עמדתי שניים שלוש רמזורים., באמת לא היה נורא.

בכל מקרה, יש צומת הרבה יותר גרועה והיא הצומת של הרכבת (ארלוזרוב בת"א) שבאים מכיוון הבורסה, שם , באופן קבוע נהגים עושים את זה.

נהגי אוטובוסים ומוניות בכלל לא חושבים פעמיים.

הצגתי את הבעיה לאיש חשוב בנושא המוטוריקה בארץ והוא ענה לי :

אני עושה דבר הרבה יותר פשוט, מגיע לאמזור בכיכול להמשיך ישר ופונה ימינה אחרי הרמזור, ככה אני לא מסכן אף אחד, לא מפריע לאף אחד ולא נכנס לעצבים של המנ מניאקים.

נשאלת השאלה, האם זה חוקי ואם לא, למה לא.

פורסם
ואללה, דווקא היום נסעתי משם, עמדתי בנתיב המיני בין שני הנתיבים שפונים ימינה רק בגלל שלא היה בא לי להילחם עם המניאקים לסוגיהם.

בכל מקרה, יש צומת הרבה יותר גרועה והיא הצומת של הרכבת (ארלוזרוב בת"א) שבאים מכיוון הבורסה, שם , באופן קבוע נהגים עושים את זה.

אני עושה דבר הרבה יותר פשוט, מגיע לאמזור בכיכול להמשיך ישר ופונה ימינה אחרי הרמזור, ככה אני לא מסכן אף אחד, לא מפריע לאף אחד ולא נכנס לעצבים של המנ מניאקים.

תשמע, אם אני מבין נכון את התיאור, אז הוא פונה בניגוד לסימון הנתיבים שזה לא חוקי. קיבלתי פעם קנס+נקודות על קטע כזה (זה שהנתיב הנכון היה חסום ע"י מונית שעמדה עם דלת פתוחה לא עניין את הדרדס על הקטנוע).

אני לא יודע, אני אוהב טריקים שהם חוקיים, זה נותן לי יותר סיפוק. למשל, היה ביוקנעם פעם (כשהייתי בצבא) פקק קבוע וארוך לכיוון צפון-מזרח. הייתי נהנה לעקוף אותו בקביעות מימין, לפנות ימינה (בלי רמזור), פרסה חוקית אחרי 20 מטר ואז שוב ימינה (בלי רמזור), וככה להמשיך ישר בכיף, בלי לעצבן אף אחד.

בעניין עקיפות של פקקים, אני גם זוכר שהיתה פסיקה של שופט נגד נהג שעקף טור מכוניות וחתך סמוך לרמזור לנתיב שהוא רצה, הנהג אמנם היה זהיר ולא קיבל הרשעה על נהיגה מסוכנת, אבל השופט מצא איזה סעיף שקשור לנהיגה לא הוגנת, או לא סוציאלית או whatever, אני כבר לא זוכר את הניסוח.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תשמע, אם אני מבין נכון את התיאור, אז הוא פונה בניגוד לסימון הנתיבים שזה לא חוקי. קיבלתי פעם קנס+נקודות על קטע כזה (זה שהנתיב הנכון היה חסום ע"י מונית שעמדה עם דלת פתוחה לא עניין את הדרדס על הקטנוע).

אני לא יודע, אני אוהב טריקים שהם חוקיים, זה נותן לי יותר סיפוק. למשל, היה ביוקנעם פעם (כשהייתי בצבא) פקק קבוע וארוך לכיוון צפון-מזרח. הייתי נהנה לעקוף אותו בקביעות מימין, לפנות ימינה (בלי רמזור), פרסה חוקית אחרי 20 מטר ואז שוב ימינה (בלי רמזור), וככה להמשיך ישר בכיף, בלי לעצבן אף אחד.

בעניין עקיפות של פקקים, אני גם זוכר שהיתה פסיקה של שופט נגד נהג שעקף טור מכוניות וחתך סמוך לרמזור לנתיב שהוא רצה, הנהג אמנם היה זהיר ולא קיבל הרשעה על נהיגה מסוכנת, אבל השופט מצא איזה סעיף שקשור לנהיגה לא הוגנת, או לא סוציאלית או whatever, אני כבר לא זוכר את הניסוח.

הנהג יצא זכאי -

אין בארץ שום חוק שמחייב לנהוג בצורה קולגיאלית / סוציאלית / הוגנת

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

באמת יפה שהגיע המנייאק לעצור את המנ-מניאק :D רק באמת חבל

מעט מדי מאוחר מדי כמו שאומרים...

יש לי כל כך הרבה מקרים של משטרה שרואה ולא עושה כלום,

או אפילו עושה את העבירה בעצמה, בלי שהיא בתפקיד ובלי כלום

אושרי מכיר בטוח את הצומת הזו מפני שהיא גם כן מול העבודה שלו...

צומת אבא הלל סילבר פנייה שמאלה/ימינה לרחוב זבוטינסקי.

משטרה שעומדת קבוע ממש מול בניין הראל, ונותנת דוחות קבוע לאלה שעושים פרסה לא חוקית ברמזור לפנייה שמאלה לרחוב הקטן שמאחורי בניין הראל

אבל לא עושה כלום, ממש ממש כלום, לאלה שנדחפים לפנייה שמאלה לזבוטינסקי

ויש כאלה, בכמויות שלא יאמנו. נהג שהוא שומר מרחק מהמכונית שלפניו, כחוק

ואפילו ממש לא כחוק יכול לאבד שם את התור שלו לרמזור.

Race Smart

פורסם

אכן יום מצויין לתרבות המוטורית בישראל!!! ממש הישג לאומי!!! :lol:

גם אני חויתי מקרה דומה היום, כניסה לאזור התעשיה הצפוני של נתניה, רמזור שמאלה, ממ-מניאק מגיע לנתיב שממשיך ישר ומחליט שהוא נעמד לפני, חוסם אותי ואת הנתיב ישר כדי לפנות שמאלה (למרות שק"מ אחד אחרי יש עוד פניה) תוך כדי שהוא נעצר ומסמן לי את התנועה המפורסמת עם היד ("מה אתה רוצה?? יש לי אישה בהריון במסחרית :p ") אני שומע את הקול המוכר : "אתה עם המסחרית הלבנה..תעצור בבקשה (!!) אחרי הפנייה...."

נסעתי לידם תוך חיוך מאוזן לאוזן...

:-)

פורסם

גם אני נהניתי בשבת האחרונה מבחור כזה עם מה הסוג "מנ-מנ-מניאק" שחיכה ל"מנ-מניאק" שעקף על השוליים כבר שלושה רמזורים... העיקר שזה היה בפול ווליום, עם יד בשעה 12 ובלי חגורה...

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
אכן יום מצויין לתרבות המוטורית בישראל!!! ממש הישג לאומי!!! :lol:

גם אני חויתי מקרה דומה היום, כניסה לאזור התעשיה הצפוני של נתניה, רמזור שמאלה, ממ-מניאק מגיע לנתיב שממשיך ישר ומחליט שהוא נעמד לפני, חוסם אותי ואת הנתיב ישר כדי לפנות שמאלה (למרות שק"מ אחד אחרי יש עוד פניה) תוך כדי שהוא נעצר ומסמן לי את התנועה המפורסמת עם היד ("מה אתה רוצה?? יש לי אישה בהריון במסחרית :p ") אני שומע את הקול המוכר : "אתה עם המסחרית הלבנה..תעצור בבקשה (!!) אחרי הפנייה...."

נסעתי לידם תוך חיוך מאוזן לאוזן...

באותה הצומת ראיתי כבר פעמיים מקרה שמישהו עומד ברמזור ורצה לפנות שמאלה,

ואחריו יש ניידת, אז מה עושה הדפוק, פרסה ! (כמובן שיש שלט שאוסר את הפרסה).

וכמובן שישר נדלקות הצ'אקלקות, ו"לאנטיס לבנה עצור בצד" :lol::lol:

כך שנהגי עם ישראל לא רק מנ-מניאקים, אלה גם סתומים !

• תוכן חדש...