Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר שנסעתי על הקקטוס סולר באירוע של סיטרואן ולא ממש התלהבתי (על כך בהמשך) החלטתי לבדוק את אחותה ליחידת הכח, אחרי הכל לדעתי מדובר בשילוב מנוע\גיר הכי מוצלח שיש היום במחירים עממיים.

שבע מסיפורי הזוועה פה בפורום על נסיעות מבחן בסוכנויות שונות, מילאתי פרטים באתר של פז'ו וחיכיתי לפניה. לאחר כמה שעות התקשר אלי נציג במטרה להבין מה אני מחפש. לאחר שהבין שאני מוכוון מטרה הוא אמר שיעביר את הפניה שלי לתיאום נסיעת מבחן. יום לאחר מכן התקשרה אלי בחורה נחמדה ותיאמה לי נסיעת מבחן במועד נח.

יום לפני המועד המדובר התקשר אלי חן, נציג המכירות באולם, ווידא שהכל קורה על פי התוכנית ואף עזר לי ברצון לדחות את נסיעת המבחן בשעה אחת קדימה.

כחצי שעה לפני הזמן שנקבע, התקשר אלי עומרי, הנציג שהתלווה לנסיעת המבחן, הודיע לי שהכל מוכן והוא מחכה לי. כאשר הגעתי לאולם עומרי אכן חיכה לי במסדרון, זיהה אותי מיד (אלוהים יודע איך) ואחרי צילום רישיון שלקח שניות כבר יצאנו החוצה ועומרי הלך להביא את הרכב. תוך שתי דקות הרכב היה לרשותי, נקי ומבריק, ממוזג ומתודלק.

בזמן נסיעת המבחן עומרי ידע להמליץ על מסלול שכלל מאפיינים שביקשתי, גילה ידע רחב על מערכות הרכב והאפשרויות המוצעות, הנסיעה התנהלה ברוגע וללא לחץ זמן. סך הכל גם לא דרשתי מעבר לחצי שעה.

בחזרה באולם, מיד חן התפנה לשבת איתי, הסביר לי על כל האפשרויות, המלאי, והוציא לי הצעת מחיר.

בקיצור, התהליך היה יעיל מאוד, ולאורך כל הדרך קיבלתי את התחושה שהיבואן מעוניין מאוד לתת לי כל מה שצריך על מנת לקבל החלטה לרכוש את הרכב. אני חייב לציין שזו נסיעת מבחן ראשונה שביצעתי בחיים, אבל לאור כל הסיפורים שרצים בפורום, לדעתי לובינסקי בהחלט מתעלים על מה שמקובל בענף ויספקו חוויה מתקנת למי שהתנסה עם סוכנויות אחרות.

לנושא הרכב עצמו

יש לי חיבה רבה למנועי טורבו דיזל (גם היום נוסע על אחד) וכבר זמן רב אני מחכה שיגיע לארץ רכב דיזל קטן ועממי. לטעמי פעם אחרונה שנמכרה חבילה כלכך מוצלחת בארץ הייתה בימי הדור הראשון של הC4 שגם אז הביאו דגם דיזל ידני, רק שהתמחור לא היה עממי כלל וכלל (כניראה בגלל המיסוי).

באירוע של סיטרואן שמחתי לנסוע על הקקטוס סולר, גם בתור נהג וגם בתור נוסע, רק שהוא היה רחוק מלענות על הציפיות שלי. סביבת הנהג המצועצעת שלו והמינימליסטית שלו, בידוד הרעשים, המתלים (אולי כי היה רכב מלא, לא בטוח לגבי הסעיף הזה) וגם המראה הכללי לא ממש דיבר אלי. מה גם שהקקטוס ארוך מה208 סך הכל ב20ס"מ (לדברי נציג המכירות באולם) מה שלא נראה כלכך בבגאז' שלו – סעיף שחשוב לי הרבה יותר מהמושב האחורי. בקיצור מצבור חסרונות ותוספת של 10K שקל לעומת ה208. לחובבי הרכב, ויש כאן רבים, לא להתנפל עלי, תהנו עם הרכב לבריאות.

ב208 לקח לי שניות בודדות למצוא תנוחת נהיגה אופטימאלית. ההגה מתכונן לגובה ולעומק והמושב כבר היה בגובה שאני אוהב (נמוך). סביבת הנהג ב208, בניגוד לקקטוס, שלמה ובוגרת. לוח המכוונים מצוייד במכוונים אנאלוגים שלי אישית חשובים מאוד, המציגים מהירות, סל"ד, כמות דלק וטמפרטורת מנוע (להבנתי טמפרטורה אמיתית, לא מיוצבת). חובבי הקקטוס יגידו, חלקית בצדק, שניתן להסתדר ללא חלק מהדברים הללו, ואכן היו לי רכבים ללא חלק מהדברים ואין לי שום חשק לחזור אליהם. התרגלתי לטוב מה שנקרא.

מתחת למכוונים ישנו מסך דיגיטאלי קריא מאוד המציג שני מדי מרחק, הילוך והמלצת הילוך, נתוני בקרת\הגבלת שיוט ואולי עוד משהו אבל לא יצא לי לראות. בלחיצת כפתור על ידית הוישרים, מוצגים נתוני נסיעה על גבי מסך המולטימדיה המרכזי.

בנסיעה הרכב שקט מאוד, למעשה את המנוע שמעתי רק ביציאה מהמקום. המתלים סופגים את תחלואי הכביש בצורה יוצאת דופן. בכביש לכיוון פלמחים, לאחר שעוברים מתחת לגשר ישנו כביש גלי\משובש עם מספר פניות די הדוקות, הקקטוס לא עשתה עלי רושם חיובי במיוחד בקטע כביש הזה, כמו גם הרכב הנוכחי שלי למרות שהחלפתי לו בולמים צרפתים וכו'.. 208 התנהגה בקטע כביש הזה בצורה מדהימה. השיבושים כמעט ולא הורגשו והיה כיף לדחוק בה לתוך הפניה תוך כדי האצה די חריפה. ההגה מתקשה בנסיעה וקל מאוד בתמרוני חניה. הצלחתי להרגיש מעט משיבושי הכביש דרך ההגה אבל בצורה מעורפלת מאוד. לא מה שאני רגיל במגאן שלי, שם אני מקבל דיווח מלא עם תמונות והסברים על מה שעובר על כל גלגל.

הקלאצ' רך ונוח, וגם הגיר הרגיש לי בסדר גמור. הוא יכל להיות קצת קצר יותר אבל לא הפריע לי במיוחד, וזאת למרות שאני נוהג בעיקר על אוטומט בשנים האחרונות. מעט הציק לי המרווח בין הפדאלים, לקח לי כמה דקות להתרגל לצפיפות הזאת ברגליים אבל לאחר מכן לא הרגשתי את זה.

המנוע סוחב נהדר. הטורבו מגיע לשיאו בצורה מורגשת מאוד סביבות 1700 סל"ד. בתנועה עירונית אין שום בעיה להמצא גם מתחת לזה והרכב נוסע לא רע גם ב1300 סל"ד. אבל אם מדובר בהאצה בריאה (לא סתם התאמת מהירות עדינה) או ישנו צורך לייצב את הרכב בפניה עם הגז, מומלץ מאוד להמצא מעל 1700 סל"ד. הרכב מראה המלצה להעלות הילוך בהאצה\שיוט. אין המלצה להוריד הילוך.

לבסוף מערכת המולטימדיה, ישנו מסך מגע מקורי הכולל רדיו, דיבורית בלוטות', הזרמת מוסיקה דרך הבלוטות', שקע USB, שקע AUX. דיסק אין. דרך אותו מסך ניתן גם לשלוט על חלק מהגדרות הרכב דוגמת אורות DRL, הפעלה אוטומטית של מגב אחורי וכו'..

תוספות: כאן חשוב מאוד לציין שזה אחד הרכבים עם הכי מעט התקנות מקומיות שיצא לי לראות. חיישני הרוורס מקוריים, מסך המולטימדיה מקורי, אין מוביל איי, קודן אופציונאלי למי שצריך. כלומר ניתן לקבל את הרכב בדיוק כמו שהוא יצא משערי המפעל. ניתן להוסיף מצלמת רוורס ומערכת וויז בתוסף מחיר די הזויה. הוסבר לי שלטובת העיניין מוסיפים מערכת אנדרואיד (חומרה) לרכב שמתממשקת למסך המקורי ומציגה עליו את נתוני הניווט והמצלמה האחורית. המחיר למצלמה אחורית הוא 1500 ומשהו שקל. המחיר למצלמה + וויז + חבילת גלישה ל3 שנים (גיגה בחודש) הוא 5000 ומשהו שקלים. לאור הצורך בהתקנת חומרה מקומית אני ויתרתי מראש.

לסיכום אני מאוד נהניתי מהרכב וזה בסבירות גבוהה מאוד יהיה הרכב הבא שלי. כעת רק נותר לי להחליט האם אני רוצה להחליף את הגרוטאה שלי עכשיו או שאני רוצה למשוך איתה עוד קצת..

תודה ללובינסקי, לחן ולעומרי על החוויה ומקווה שנפגש במעמד הקניה לכשיגיע.

יום טוב גם לך

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא מרוצה מהקקטוס, אבל כן מה-208 דיזל?

למיטב ידיעתי התחילו לשווק גם את ה-2008 דיזל וכבר נמסרו 2 מוניות כאלה, אולי שווה לבדוק את זה גם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איך מנועי הדיזל של הצרפתיות? יש לי חשש מסויים להתקרב לרכבים צרפתיים מהסיבה שאומרים כי יש להם נטייה לחימום מנוע ותקלות רבות. איך דגמי הדיזל בשנים האחרונות מ2010?

פורסם
איך מנועי הדיזל של הצרפתיות? יש לי חשש מסויים להתקרב לרכבים צרפתיים מהסיבה שאומרים כי יש להם נטייה לחימום מנוע ותקלות רבות. איך דגמי הדיזל בשנים האחרונות מ2010?

היה לי בברלינגו את המנוע הזה 1.6HDI בגירסה יותר מוקדמת (16 שסתומים במקום 8 היום, טורבו שונה ובתקן יורו 4 כלומר רק ממיר קטליטי ו EGR, בלי מסנן חלקיקלם ובלי הזרקת אוריאה. עשה 350.000 ק"מ בלי שום בעיה מכאנית במנוע. בכלל האוטו היה עם מעט מאוד תקלות. מנוע לאורך כל התקופה לא שינה את אופן הפעולה שלו. צריכת סולר לא עלתה, סחיבה לא ירדה. פחות או יותר קו ישר מבחינת כל המאפיינים.

חוץ מזה, מסכים לחלוטין עם מה שכתב יגאל לגבי לוח שעונים וסביבית נהג. גם אני מתחבר יותר ללוח שעונים אנלוגי מפורט.

פורסם

מהטובים שבנמצא.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לא היה. אבל היה יבוא של C4 דיזל עם אותם מכלולים, תיבת הילוכים רובוטית 6 הילוכים.

פורסם

את האמת שאני חם על הרכב הזה מאז שראיתי אותו באיזה מפגש של מועדון PCR והסתכלתי על המפרט.

יש סבירות די גבוהה שאם הרכב הבא שלי יהיה כזה שיצטרך לנסוע הרבה אז הפג'ו הזאת תהיה הרכישה שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אתה לא מרוצה מהקקטוס, אבל כן מה-208 דיזל?

אמת,

אמנם הן חולקות מנוע וגיר אבל מעבר לכך אלו רכבים שונים בתכלית.

למיטב ידיעתי התחילו לשווק גם את ה-2008 דיזל וכבר נמסרו 2 מוניות כאלה, אולי שווה לבדוק את זה גם.

אין לי שימוש לרכב כלכך גדול

כיצד הנך יודע שלובינסקי מתעלים על המקובל בענף הואיל וזו נסיעת המבחן הראשונה בחייך

הדגשתי מספר פעמים שאני מסתמך על הנכתב פה בפורום בלבד.. אני מבין לחלוטין שלפורום מגיעים רק המקרים הרעים ומעטים מאוד אם בכלל כותבים על המקרים הטובים. מבחינתי השירות שקיבלתי הוא בגדר סמן ימני. אם כולם כאלה אז אחלה..

ברכב המבחן אומנם אין מוביילאיי אבל הרכב כן מגיע עם מוביילאיי.

שאלתי כ4 פעמים, גם את נציג נסיעת המבחן וגם את נציג המכירות באולם, נאמר לי שדגם הדיזל מגיע ללא הצפצפה הזו. אולי ניתן להוסיף בתשלום נוסף, זה לא עניין אותי.

יום טוב גם לך

פורסם
כיצד הנך יודע שלובינסקי מתעלים על המקובל בענף הואיל וזו נסיעת המבחן הראשונה בחייך

תקרא פה סיפורי זוועות על נסיעות מבחן ותבין לבד שמה שהיה פה זה מעל הממוצע.

• תוכן חדש...