Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

דירה תל אביבית טיפוסית, פאזה אחת של 40 אמפר, יש מפ"ז ראשי וממסר פחת של סימנס.

בחלק מהשקעים בדירה נראה שיש בעיית הארקה (חוטף זרם מהמארז של המחשב כשיחף או סתם עם גרביים ; בחדר האמבטיה חוטף זרם גם ממכונת הכביסה), יש שקעים בחדרים אחרים שנראה שאיתם הכל בסדר. אם לצורך העניין אני מושך כבל מאריך מהסלון ומחבר למחשב/מסך - נראה שהכל בסדר.

ההשערה שלי שהבעיה החלה לאחר שיפוץ שבוצע באמבטיה, בו הוחלפה הצנרת ממתכת לפלסטיק - יתכן שחתכו את ההארקה ושכחו לחבר, יתכן שאני טועה והבעיה היתה קיימת עוד לפני.

כמו-כן, ממסר הפחת לא קופץ כשלוחצים על לחצן הבדיקה. אני מצרף תצלום של לוח החשמל שנראה שיש בו פס לחיבורי הארקה, אם זה עוזר.

האם זה שהפחת לא מגיב ללחיצה מצביע על תקלה וודאית בממסר עצמו או שיתכן שהבעיה עם ההארקה קשורה לזה?

IMG_20160710_002136.jpg

תודה מראש לעונים. :)

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

ממסר פחת לא קופץ בבדיקה תקול בוודאות בלי קשר להארקה.

בנוסף כנראה הארקה אינה תקינה . מצב מסוכן ביותר שדורש בדיקה ותיקון של חשמלאי מוסמך מיידית

פורסם

בבניינים ישנים ההארקה היתה מחוברת לצינור המים המתכתי, ולרוב כשמחליפים את צינור המים לפלאסטיק חוסכים ולא מחברים כבל הארקה במקום ההארקה שאבדה - זה מצב מאוד מסוכן שדורש תיקון מיידי.

פנה לחשמלאי מקצועי, ורצוי כמה שיותר מהר.

פורסם

רק עכשיו שמתי לב שהעלית תמונה.

חבר אתה נמצא על סף אסון!

ההארקה אינה מחוברת.

ממסר פחת ישן ואינו פועל.

משמעות = אין כל הגנה מפני התחשמלות.

בנוסף: לוח ישן ביותר שספק אם ההגנות מפני עומס יתר ושריפה יפעלו. גישורים חשופים ומסוכנים. בסיס עץ מועד להתלקחות מחימום מוליכים וליצירת שריפה. ירידת חתך מסוכנת בהזנה לפחת... דרוש חשמלאי שיחליף ממסר פחת. יחבר ויבדוק הארקה תקנית. ימקם לוח תקני חדש ויחליף את כלל הממא"תים והגישורים. בהצלחה

פורסם

תודה רבה על התגובות,

ממסר הפחת הוחלף הבוקר ; כעת קופץ בבדיקת לחיצה. את בדיקת ההארקה ורענון הלוחה אני מעדיף להפקיד בידיים מנוסות.

אם אתם מכירים, אשמח לקבל בבקשה המלצות בפרטי לחשמלאי מקצועי והגון שזמין לעבודה במרכז ת"א להסדרת העניין הזה.

• תוכן חדש...