Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בתודה.

תודה לסיטי קאר וקארספורום על היוזמה המגניבה הזאת, ותודה לכם על שבחרתם בי כראוי לעלות לגמר והצבעתם עבורי. בא בחור פשוט וצנוע וקיבל לידיו מרצדס CLA ל-5 שעות ועכשיו הוא רק בא לספר איך היה בצורה הכי שטחית וממוצעת שיש.

כך שאל תצפו לסקירה מקצועית על סוג הפלסטיק בדשבורד או על התנהגות הרכב באייפקס.

איסוף הרכב היה מלב בני ברק, פעם ראשונה שנאלצתי לנהוג שם ולחנות שם. מכיוון שחניתי די רחוק והייתה הליכה די ארוכה ברגל לסניף עצמו, הרגשתי ממש בחו"ל. הכל הרגיש לי זר לגמרי. כשהגעתי לסניף מיד קיבל אותי בחור נחמד (ששכחתי את שמו לצערי), החתים אותי על חוזה ויצא איתי לרכב להסביר לי על פעולות בסיסיות. לאחר כמה דקות, קדימה לפקקים של הבוקר.

אז כאמור הכלה הייתה מרצדס CLA בגרסת 180, משמע מנוע 1.6 טורבו המפיק 122 כ"ס בלבד.

אין לי מושג איך ולמה הנתון כזה נמוך (בכל זאת, 1.6 טורבו) אבל בפועל זה מרגיש הרבה יותר חזק.

הזכיר לי יותר את הלאון 1.8TSI הקודמת שהייתה לי.

מבחוץ

הרכב לגמרי מספק את אפקט ה"וואו". חזית אגרסיבית של מרצדס, חישוקי 18" עם חתך 40, גג פנורמי, לדים מאחורה, קסנון מקדימה, יציאות אגזוז מניקל בכל צד וצבע שחור מבריק לגמרי עושים את העבודה ויש לרכב נוכחות של רכבים יקרים ממנו בהרבה. כחלק מהחוויה נסעתי לסיבוב בנתניה ואפשר לומר שהסתובבו ראשים פה ושם.

מבפנים

כסאות די תומכים, ריפודי עור בצבע בז', פלסטיקה איכותית ונעימה למגע, וגלגלת ששולטת על כל האופציות במסך התצוגה (התקוע לגמרי) מעניקים תא נוסעים מרשים שכיף לשהות בו. כסא הנהג מתכוונן חשמלית עם אופציה ל-3 זכרונות אך משום מה כסא הנוסע מתכוונן רק ידנית.

אמברקס חשמלי בלחיצת כפתור והעדר ידית הילוכים משאירים את כל החלק האמצעי פנוי למשענת היד ולגלגלת המדוברת.

ידית ההילוכים ממוקמת, נראית ומרגישה כמו ידית המגבים ולי אישית זה היה מעט משונה להעביר כך הילוכים ודרש מעט הסתגלות בכל פעם שהצטרכתי לכבות את הרכב ולהעביר ל-P או לחילופין לתמרן בחנייה ולהעביר ל-R ו-D.

איך זה נוסע?

הרכב מרגיש זריז בהחלט, גם ביציאה מהמקום וגם בתאוצות ביניים. למרות שהעברת ההילוכים הייתה חלקה ולא מורגשת, לפעמים ביציאה מהמקום ישנה השתהות קלה אבל זה משהו שאני כבר רגיל אליו מה-DSG שלי.

העברה של הרכב ממצב Eco למצב Sport מחדדת מעט את ההגה, מקשיחה מעט את המתלים ומחדדת את תגובת דוושת הגז. או ככה זה הרגיש לי בכל אופן. בכיכרות ניסיתי לשחק קצת עם העברות משקל ומשחקי הגה ועזיבת גז ואני מוכרח לציין שהמרצדס הזאת בהחלט מזמינה לשחק. כל הוצאת איזון קטנה שכזאת גורמת לזנב לצאת מעט ולצמיגים לזמר "הבה נגילה". יכולתי להמשיך לעשות את זה כל היום אבל לא רציתי לבזבז את כל ה-100 ק"מ שלי בכיכר אחת...

למרות שיש ברכב מערכת Start & Stop, צריכת הדלק בנסיעה עירונית אגרסיבית הייתה 1:9 בערך, נתון בסדר גמור בהתחשב בעובדה שמדובר ב-1.6 טורבו, מזגן דולק וגג פתוח.

לסיכום,

כמו שציינתי בפתיחה - אני לא נהג מקצועי, לא נהג מירוצים ולא היו בבעלותי רכבי ספורט או יוקרה מיוחדים מדי, אך לי, כנהג ממוצע פלוס זו הייתה חוויה די שונה ומיוחדת - תמורת 250K, מקבלים פאקינג מרצדס או לפחות משהו שמרגיש כמו מרצדס "של גדולים" למי שרק נכנס לעולם היוקרה.

אני יודע שהבטחתי לחן פרחי תמונה של חמתי במרצדס אבל בגלל איסוף מבני ברק ומגורים בגדרה, הדבר לא התאפשר.

במקום זה וכפיצוי, ערכתי סרטון קצרצר של דקה סתם בשביל הכיף.

אתוודה ואומר שבפועל זה היה אמור להיות סרטון הרבה יותר מרשים ומיוחד אבל בגלל בלת"ם קטן, לא הספקתי לצלם בהיקף שרציתי.

אז שוב תודה רבה לכולם, נתתם לי טעימה מחיי העשירים.

(חוזר לחסוך להון ראשוני...)

(כתוביות סיום)

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמח שנהנת, ושמח שיש לי חלק (קטן אמנם) בזה.

עצוב שאין תמונה של חמותך במרצדס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה רבה!

שמע, אהבתי את הסרטון! עם איזה תוכנה ערכת את זה?

תודה רבה רק איך זה רלוונטי?

זה כמו שאתה אומר לשף "שמע, המנה מעולה, על איזו מחבת עשית אותה?" :wink:

פורסם

לדעתי המרצדס ממש לא כצעקתה. סך הכל חבילת פוזה ותו לא. איכות נחמדה אבל לא לגמרי ״מרצדס״. מנוע עגלה שכל גולף /לאון משפחתית תיעלם לה בשנייה. (מלבד ה1.2). הרכב זועק לשמיים פוזה אבל בפועל זה ללכת בלי ולהרגיש עם. לדעתי מי שקונה רכב כזה ב-250k עושה בחירה טיפשית לחלוטין. לעומת זאת כיד שנייה בעוד 3-4-5 שנים לדעתי תהיה להיט בקרב נהגי ההונדה אקורד/מאזדה 6 (לערסים שביניהם התכוונתי).

בכל אופן מגניב שזכית בהחלט מגיע לך.

פורסם

לדעתי גם זה רכב בעיקר למי שרוצה את הסמל.

250.000 שח בשביל 122 כ”ס לא נשמע עיסקה מוצלחת כל כך.

כמו שאמרת מרצדס למתחילים.

תודה על הסקירה !

פורסם

סמל של מרצדס באיביי לא עולה הרבה. להשכיב 250K על משפחתית משודרגת טיפה זה מפגר. כל מי שטיפה מבין יודע שזה רכב פוזה של wanna biz.

פורסם

דווקא למרצדס, שכבר ממש מצטיינת ברוב הקבוצות שבה היא נמצאת יצאה ה-cla הזו, שהיא הכי ״מרצדס לעניים״, הכי לזעוק ״ממש רציתי מרצדס, אבל לא יכולי להרשות לעצמי אחת...״

הנעה הקדמית, החומרים, זה לא עובד...

*מה שכן ה-A45AMG מגניבה לגמרי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
תודה רבה!

תודה רבה רק איך זה רלוונטי?

זה כמו שאתה אומר לשף "שמע, המנה מעולה, על איזו מחבת עשית אותה?" :wink:

אהבתי את הכתיבה שלך, אהבתי את הסרטון, אני שמח בשבילך שזכית בתחרות אבל הרכב עצמו ממש לא מעניין אותי בשיא הרצינות. לא אוהב את דגמי מרצדס a,cla,gla הם חיקוי של מרצדס בשבילי.

לכן שאלתי על עריכת הסרטון..

פורסם

סרטון ממש מגניב

לא דמיינתי אותך בתור בחור עם קעקוע :)

שאלה - בשביל מישהו שרוצה לטעום נהיגה באוטו יוקרה בארץ, כמה זמן נראה לך ממצה את החוויה ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

סקירה נחמדה אחלה סרטון ניראה שמדובר בדגם דיי פשוט אבל מרשים .

עריכה אחרונה על ידי lishaina

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם (נערך)

ידעתי שתבואו ותגידו שזו מרצדס לעניים (עד כמה ש-250K זה לעניים), אבל למרות

שאני לא לקוח פוטנציאלי כרגע, החבילה הכוללת די אטרקטיבית וקורצת לי הרבה יותר מרכבים אחרים.

אהבתי את הכתיבה שלך, אהבתי את הסרטון, אני שמח בשבילך שזכית בתחרות אבל הרכב עצמו ממש לא מעניין אותי בשיא הרצינות. לא אוהב את דגמי מרצדס a,cla,gla הם חיקוי של מרצדס בשבילי.

לכן שאלתי על עריכת הסרטון..

תודה על המחמאות.

את הסרטון ערכתי בתוכנה שנקראת After Effects, אנשים שעובדים על התוכנה הזו נקראים "אפטריסטים".

גילוי נאות - אני אפטריסט במקצועי... :)

סרטון ממש מגניב

לא דמיינתי אותך בתור בחור עם קעקוע :)

שאלה - בשביל מישהו שרוצה לטעום נהיגה באוטו יוקרה בארץ, כמה זמן נראה לך ממצה את החוויה ?

למה לא דמיינת אותי כבחור עם קעקוע? מעניין אותי. :)

לגבי שאלתך, לדעתי צריך יותר מכמה שעות בשביל לגמרי לחוות את האוטו אבל אל תשכח שזה די מעייף.

אני קיבלתי 5 שעות עם הרכב ופשוט נהגתי כמעט ברצף את כל הזמן הזה בשביל למצות את העניין עד תומו.

אם רק חווית ה"לשבת ולנהוג ברכב יוקרה" מעניינת אותך ולא הרכב עצמו ויכולותיו, תוך שעתיים-שלוש אתה ממצה את העניין.

עריכה אחרונה על ידי Kreios
פורסם

אוטו מגניב הCLA יש לו פוזה של רכב הרבה יותר יקר (למי שמחפש את זה....)

אתה יודע שהרכב הנעה קדמית?

"

העברות משקל ומשחקי הגה ועזיבת גז ואני מוכרח לציין שהמרצדס הזאת בהחלט מזמינה לשחק. כל הוצאת איזון קטנה שכזאת גורמת לזנב לצאת מעט ולצמיגים לזמר "הבה נגילה". יכולתי להמשיך לעשות את זה כל היום אבל לא רציתי לבזבז את כל ה-100 ק"מ שלי בכיכר אחת..."

STI 2004

• תוכן חדש...