Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שמי אלמוג.

במהלך הפסח נמסר לי הרכב החדש (VW POLO), צבעו של הרכב שחור (לא מטאלי).

הרכב נמסר לי שהוא מאובק יחסית מעמידה במגרשי הבונדד, לסוכנות לא היה שוטף בנמצא בשל החג.

מנהל אולם התצוגה הציע לשטוף את הרכב במכון שטיפה שבאיזור המשתמש במכונת גילדות - לא הסכמתי להצעה והעדפתי לקחת את הרכב מאובק ולשטוף אותו ידנית בעצמי, בתנאי שיתחיב מנהל אולם התצוגה כי כל פגם שימצא בצבע לאחר השטיפה יהיה באחריות אולם התצוגה ולא באחריותי.

ואכן, לאחר השטיפה, נגלו פגמי צבע רבים ולא סבירים לרכב חדש.

פירוט הליקוים:

סווירלים - בעוד שלא ניתן לצפות שרכב שחור יגיע ללא פגמים בכלל, המקרה זה הסווירלים עגולים על גבול המשורטטים, ופרוסים לכל שטח הפח ולא רק באיזורים ספציפים. לעניות דעתי, מדובר בעבודה עם פולישר בצורה לא נכונה, או שטיפת הרכב בבונדד בעזרת מכונת שטיפה עם גילדות מטונפות.

שריטות - 2 שריטות לא עמוקות, באיזור דופן שמאל

שריטה - עמוקה (כנראה עד הפריימר) בטמבון אחורי.

מניסיוני הדל בנושא הדייטילינג, את רוב הפגמים ניתן לתקן בעזר פוליש (מלבד כמובן השריטה העמוקה בה נדרשת צביעה במכחול).

חשוב לי לציין טרם אני פורס את הצעתם של הסוכנות (כיוצ"ב צ'מפיון), כי השרות שניתן לי הן על ידי הסוכנות והן על ידי צ'מפיון - היה תמיד לטובתי, לא ניסו להפיל עלי את האשמה בפגמי הצבע, לקחו מיד אחריות וחיפשו מיד פתרון.

הפתרון של הסוכנות, הוא שליחת הרכב למרכז הפחחות במוסך המרכזי של צמפיון בראשל"צ ולעשות לרכב פלסטלינה ,פוליש ווקס.

באופן כללי, זה כמובן הפיתרון היחיד אך יש לי כמה סייגים ממנו, שהייתי שמח שמבינים וותיקים ממני בעולם הדייטילינג יוכלו לשפוך מעט אור עליהם.

במידה ויעשו פוליש לרכב, אך לא יבצעו אחריו איטום צבע (על ידי אוטם או ציפוי מתאים כלשהו), אני בעצם מאבד את רוב שכבת ההגנה של הצבע, הן מקרני UV והן מחמצון הצבע - האם זהו חשש נכון? או שאני מפספס משהו.

האם אפשר לסמוך על הפחחים של צמפיון לטיפול קוסמטי שמטרתו הבאת צבע הרכב למצב הטוב ביותר, השאלה האם לפחח שלא בהכרח מתמחה בדייטילינג יש את הכלים לעשות זו מבלי לפגוע בכלום?

האם חסרים שלבים נוספים בהתליך שאתם חושבים שיש בהם צורך?

להבהרה - הטיפול מטעם צמפיון נעשה ללא עלות וככזה אין לי שליטה על מה יעשה בו. ההבטחה של צמפיון היא תיקון השריטה העמוקה והעלמת פגמי הצבע השטחיים (הסווירלים). הם אינם מבטיחים כלום על שכבות הגנה וכיוצ"ב.

בסופו של יום אני מאוד מתלבט האם לקחת את ההצעה של צמפיון, או לשלוח את הרכב למכון דיטיילינג מקצועי שיעשה את העבודה הנכונה והמתאימה, כאשר אני יכול לבחון את השלבים ולהחליט עליהם בעצמי עם הדייטילר ולא להפקיר את הרכב בידי זר גמור.

פתרון ביניים, בעיקר משיקולים כלכליים שלי, הינו לשלוח את הרכב לפלסטלינה פוליש אצל צמפיון (ללא וקס ) ולבצע איטום צבע/ציפוי בלבד במכון דיטיילינג (או לחילופין בבית, ידיים שמאליות הוא לא כינוי שדבק בי מעולם) ווקס בבית.

סליחה על ההודעה הארוכה.

דעתכם?

בברכה, אלמוג.

פורסם

אני לא הייתי מסתמך עליהם.

אישית הייתי משקיע כמה מאות שקלים, ושולח את הרכב לדיטיילינג מקצועי.

אולי דורש לתקן רק את השריטה העמוקה, אך מעבר לזה לא הייתי מסכים שפחח פלוני יתעסק עם הצבע מעבר לנזק שכבר קיים.

חוצמזה, מדובר בהוצאה לטווח ארוך יחסית.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

על איזה טיפול היית ממליץ?

כלומר אילו שלבים מלבד כמובן פלסטלינה ואז פוליש? האם יש ציפוי/ אוטם שאתה מכיר ויודע שהוא מומלץ?

כמה אמור לעלות טיפול כזה? להבנתי פוליש וציפוי איכותי יכול להגיע לכמה אלפי שקלים ולא לכמה מאות.

*הערה- בתחילה דרשתי שאבצע את הטיפול במכון כרצוני וצמפיון ישאו בעלויות, נאמר לי שזה לא נתון למיקוח ושהמקרה היחיד בו צמפיון ישאו בעלויות, הוא טיפול אצל פחח שלהם.

הובטח לי, שהטיפול יעשה אצל פחח ותיק ולא אצל ילד מתמחה. אך מניסיוני די ברור שההבטחה הזאת ריקה לחלוטין.

פורסם

אחרי הפוליש ניתן ליישם אוטם\ווקס או ציפוי.

ציפוי כאמור זה באמת באזור הכמה אלפים, אבל זו כבר החלטה שלך בלי קשר למצב בו הגיע הרכב.

הייתי מבקש מהם את שם המקום ובודק אם הוא מוכר.

בסופו של דבר מה אתה מצפה מהם? לתקן את הנזק? הם יתקנו, למרוח לך ציפוי זו כבר הגזמה, ליישם אוטם לא יודע, לא אמור לעלות יקר גם בלעדיהם, תוכל לעשות זאת בעצמך.

אני חושב שהייתי סוגר איתם על פוליש כמו שצריך, תוך כדי בדיקה מקיפה של עובי הלכה, הרי זה רכב חדש.

לאחר שהרכב נראה כמו שרצית, הייתי הולך לדייטילר מקצועי ומיישם אוטם, כיוון שהפוליש נעשה כבר, המחיר ירד משמעותית.

פורסם

המקום הוא המוסך המרכזי של צמפיון, יכול לחפש ביקורות מניח שמיותר.

ציפוי, אילו סוגים קיימים? אני מנסה לחפש מידע בגוגל ונתקל בהרבה "אבקות חשמל" כל אחד מוצא שם מפוצץ לציפוי שלו אך מספק מעט מאוד פרטים אמיתיים ולא מוגזמים.

פורסם (נערך)

לא היה שוטף בגלל החג? נו באמת, הרכבים נשטפים יום יומיים ואפילו שבועיים לפני שהם נמסרים ללקוח(עוברים עוד שטיפה אם יש צורך ביום המסירה).

ובכלל, אין שוטף אחד, יש את מנהרת השטיפה וכמה עובדים(גם בפסח).

אבל לפחות הם לא התנערו מאחריות, רק תקווה שלא יגלחו לך המון לכה כי אני די בטוח שהפחח הוותיק שלהם לא ישקיע יותר מידי שעות בפוליש.

אני גם לא בטוח שהם יתקנו את השריטה אלא יחליפו לך טמבון שלם, עדיף להם ועדיף לך.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

לא מאמין שיחליפו טמבון. לא מפריע לי אם כך יעשו.

לגבי שאר דבריך, את השוטף שלהם (ששוטף ידנית עם גרניק ודלי - אכן לא פתרון מדהים, אבל בודאי טוב יותר מהמכונה) פגשתי לאחר החג, הוא אמיתי שריר וקיים.

מדובר על הסוכנות ולא על הבונדד

בנושא בעיית הלכה, זה הפחד שלי ועל כן אני משתף את חששותי עם חברי הפורום שמבינים "קצת" יותר ממני בנושא.

פורסם

אוקיי, אז אם לא מדובר במסירה בבונדד אז לוקח את מה שאמרתי בחזרה.

בנושא הלכה, זה לשיקולך. אני לא הייתי עושה פוליש אצל פחח שאני לא מכיר.

שיתקנו את השריטה, תעשה כבר פוליש + ציפוי/אוטם וכו' אצל דיטיילר, כך אני הייתי עושה לפחות.

אולי זה נשמע מוגזם כי כיביכול כמה נזק כבר יעשה הפחח אם בכלל אבל אני הייתי נמנע מזה מראש בגלל הקפדנות שלי.

פורסם

שיתקנו רק את השריטות...חבל על הלכה שלך...שלא יגעו עם פלסטלינה ופולישר... עדיף שתשלם כמה מאות שקלים לאריכות חיים של הצבע שגם ככה החיים שלו לא יהיה קלים במדינת השמש שלנו

פורסם

לאחר התמונות יש לך לטעמי שתי אפשרויות:

1. שהם יתקנו לך את השריטה/שיחליפו לחלק חדש אם זה אפשרי באזור של השריטה+תעשה פוליש אצל אחד הדיטיילרים.

2. אל תיתן להם לגעת בכלום שדיטיילר יתקן הכל וזהו.

בשתי המקרים חובה פוליש+ווקס/אוטם/ציפוי

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

וקס נניח כמו butter wet של כימיקל יספיק כאיטום לאחר פוליש?

הוא מספיק עמיד לצורך כך?

מהבנתי הבסיסית יחסית אני יודע שנהוג אחרי פוליש, במידה ורוצים למנוע התעסקות מתמדת, יש לשים לפחות אוטם צבע ורק אז וקס. או שאני טועה ומפספס פרט חשוב שאני לא בקיא בו?

פורסם

ככה מוסרים רכב חדש?? חה :lol:, בושה אין מילה אחרת, סע אליהם וזרוק לנציג את המפתח בפנים.

או אם אתה רוצה להיות ממש ממש מנומס, לך לדיטיילר ותבקש הצעת מחיר לעבודה הכי טובה שאפשר לעשות, אם הם יהיו חכמים הם ישלמו, אם לא אתה יכול לדאוג לזה שהם יפסידו הרבה יותר..

• תוכן חדש...