Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא בעצם?

למה יצרני התכנה לשיפורי מנוע וגיר לא משפרות לנו את בקרת האחיזה,

ליותר ליברלית,או לחלופין יעילה יותר לאלה שרוצים ליהנות מנהיגה יותר.

לאחר את כניסתה או למתן את תגובתה?

אני מודע למקום המסוכן שזה יוצר,אבל למה בעצם לא?

פורסם (נערך)

ברכבי הספורט של אאודי, לחיצה על כפתור ניתוק בקרת האחיזה, תעביר את הבקרה למצב "Sport", שתתן תגובה "חופשית" יותר.

כיף מאוד ומתחשב מצד היצרן. :)

----

אה, עכשיו הבנתי שאתה מתכוון ליצרני תוכנות כמו APR וכד'.

עריכה אחרונה על ידי TDean

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

אני לא יודע מה הסיבות שלהם, אבל אני אישית לא הייתי מסכים להתעסק עם זה בגלל שזה עניין מאוד גדול של אחריות.

אם הייתה תאונה אחר כך ומערכת כזאת או אחרת לא נכנסה לפעולה בזמן בגלל חברה כלשהיא, או לדוגמא באג כלשהוא שהיה מונע פעולה תקינה במצב נהיגה רגיל , , אתה יכול לתאר לעצמך איזה תביעות ענק היו כאן.

פורסם

יצרני התוכנות גם ככה נמצאים בתחום האפור של החוק. ניסיון מצידם להשתין מהמקפצה עלול להביא לסופה של התעשייה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
למה לא בעצם?

למה יצרני התכנה לשיפורי מנוע וגיר לא משפרות לנו את בקרת האחיזה,

ליותר ליברלית,או לחלופין יעילה יותר לאלה שרוצים ליהנות מנהיגה יותר.

לאחר את כניסתה או למתן את תגובתה?

אני מודע למקום המסוכן שזה יוצר,אבל למה בעצם לא?

עכשיו בו תהפוך את המילה "ליברלית" לאיפיון מערכות, אלגוריתמים ואלקטרוניקה...

מערכות בקרת האחיזה השתפרו מהותית עם השנים. עם בשנות התשעים הן כמעט העמידו לך את הרכב, כל פעם שהורגש אובדן אחיזה, היום יש רכבים שקשה מאוד להרגיש מתי הן בכלל נכנסות לפעולה.

אבל אם נחזור לנושא, איך תאפיין בקרה ליברלית?

רק לפני כמה ימים בדקתי רכב במצב ספורט, בשטח סטרילי. הבקרה היתה מתסכלת, כי היא כל הזמן שמרה את הזנב יותר מדי בפנים. עד שפתאום... לא. אז נכון שהמהירות היתה נמוכה (אחד הפרמטרים לליברליות, אני מניח) והרכב עצר מעצמו, אבל עדיין, הבקרה נכשלה לחלוטין, והמעבר ממצב "מחזיקה אותך" למצב "אני לא פה", היה בעייתי. הרכב החליק ונעצר מעצמו.

באותו הרגע לא הצלחתי להבין מה קרה. מאוחר יותר הצלחתי לשחזר את התופעה, פנייה חדה, קצת ירידה, העברת משקל לפנים, וישר יישור הגה. זה תרגיל שנועד (עם מספיק מהירות) לקבל החלקה מלאה ברכב הנעה קדמית. ההשערה שלי היא שאחד הדברים שהבקרה בודקת זה זווית היגוי. אם אין, היא מפסיקה "לתפוס את הזנב". בכלל.

יכול להיות שבמהירות גבוהה יותר והחלקה ארוכה יותר, לבסוף היא כן היתה תופסת.

עכשיו... זו התנהגות רצויה או לא?

ואותו רכב מנע לחלוטין אובדן אחיזה של הקדמיים תחת האצה. רכב אחר דווקא כן מאפשר ומעביר את לוחמת ההגה.

מה עדיף?

ברכב אחר שנהגתי, הרכב "פירפר" וגם החליק קצת, בלי שהבקרה התערבה. היו רגעים שלא הייתי בטוח אם הבקרה תיקנה החלקה או אני. אז לאחר מכן ניסיתי (שוב במהירויות נמוכות) לא לתקן. אז גיליתי שבניגוד למה שחושבים כל מיני בוחנים של הרכב, הבקרה לא מתנתקת לגמרי במצב ספורט. היא רק מתערבת לאחר שהרכב כבר התחיל להחליק. הצד הבעייתי פה הוא שזה יכול להיות לפעמים מאוחר מדי.

ברכב שלישי, בלי להחליק בכלל, הבקרה במצב ספורט מרגישה טבעית לגמרי. אתה לא מרגיש שהיא קיימת. עד שאתה מנתק. פתאום הזנב מרגיש קצת יותר "מרחף" תחת העברת משקל. קצת יותר נשען החוצה בפנייה. רק אז אתה מבין שעד כה, כל הזמן הרכב ביצע, בשקט בשקט, חלוקה של איזון הבלימה, בשביל לוודא שהזנב לא יעוף.

מבחינת יעילות, כשזה עובד כך, זה הופך אותך למאוד מהיר.

אבל איפה עובר הגבול בין יעיל לסתם מסרס ומעצבן?

ואיך משלבים את הבקרה עם השלדה?

את התשובה אנחנו מקבלים חלקית במצבי ה-ESP השונים, שנועדו להתאים את הרכב לנהג והעדפותיו. זה עובד יפה, למשל, בלאון קופרה, שם יש שליטה במגוון פרמטרים, וגם אפשרות ניתוק מלא (או כמעט מלא, לא בדקתי).

כלומר, מה שאתה דורש זו דרישה מורכבת, שאין לה תשובה אחת חד משמעית.

אבל כשאתה מחפש ספורטיבית, אתה בודק היום לא רק שלדה, אלא את השילוב של שלדה ובקרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כל נושא הבקרות לדעתי היא טעות גדולה, במקום לתקן את טעויות הנהג ע"י למידה של נהיגה נכונה, והקניית הרגלים נכונים, נותנים לו מערכות שיצילו אותו מטעויות נהיגה שלעולם לא ידע לתקן, או יותר גרוע יעלו לו את הביטחון לקחת את הרכב לקצה, עד שחוקי הפיזיקה ינצחו. אני מבין שלרוב האוכלוסיה זה מציל חיים, אבל לאוהבי נהיגה, זו טעות.

לכן אני תמיד נוסע עם בקרה מנותקת מלא!, לא חצי לא רבע ולא עשר שמיניות, למזלי כל הרכבים שהיו לי איפשרו זאת. אבל גם למי שאין, תמיד יש אפשרות לניתוק מלא.

כמובן שזה מצריך בגרות, נהיגה חלקה יותר, ומיומנות נהיגה מסויימות, אך בזכות זה הנהיגה שלי השתפרה, ואם איבדתי אחיזה תמיד ניסיתי להבין איפה הייתה הטעות שלי ואיך להשתפר להמשך.

פורסם

באיזה רכב אתה נוהג?

הבעיה עם הרכבים המודרנים היא שרמת האחיזה והמגבלות שלהם ה-רבה יותר גבוהות מהרכבים של שנות ה-90', אלו שתוכננו בלי בקרות. זה אומר שהיכולת בכלל להגיע לרמה של איבוד אחיזה בכביש ציבורי, מגיעה במהירויות בלתי מתאימות בעליל לרמת הנהג (מיומנות באה מתרגול, ולנו אפילו מקום מסודר לתרגל אין, בטח לא במהירויות גבוהות).

הפתרון הוא לייצר מכוניות מהנות, אבל עם מגבלות נגישות יותר. BRZ היא מכונית בכיוון הזה. גם המיאטה.

דרך אגב, לי פעולת המערכות הללו גורמת לרב לתחושה של חוסר ביטחון. הרכב פשוט מרגיש "לא טבעי". לא ממש מגיב להעברות משקל.

כתבתי על זה כאן.

בשורה התחתונה, עם בקרה מנותקת, אאודי TT מתחילה לדבר. להשען קצת לפנים, להעביר משקל לצד, להגיב לבלימה והאצה מהמושב של הנהג. זה לא שהפסקתי לנהוג נקי ובזהירות ראויה. הכל נכון, בלי לבלום לתוך הפנייה ובלי פרובקציות, אבל ה-TT מרגישה סופסוף כמו מכונית נהיגה. פתאום יש היזון חוזר, ועם ההיזון מגיעה התחושה המספקת, שאתה נוהג. שהרכב נע תחתיך בהתאם לפקודותיך.

פורסם

הסיבה העיקרית לשיפור הדרמאטי באחיזת הכביש נעוץ בעיקר בטיב ובמידות הצמיגים, כמו גם בהארכת בסיס הגלגלים ביחס לאורך המכונית.

כל גיגית משפחתית מצויידת היום בצמיגים במידות שעד לפני 20 שנה רק מכוניות על היו מצויידות בהן, וזה בהחלט מעלה מאד את מגבלות האחיזה.

כלל ידוע הוא שצמיגים רחבים מעלים את סף האחיזה, אך כשמגיע סף איבוד האחיזה זה קורה במהירויות גבוהות, והרבה יותר קשה לתיקון.

בדיוק לצורך זה הומצאו בקרות האחיזה, ועם ההתקדמות הטכנולוגית הן אפשרו את העלאת סף האחיזה, בדיוק כפי במערכות ה ABS של ימינו כמעט ואינן פוגעות ביכולת העצירה על כביש יבש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני רק אניח את זה כאן

http://www.ecutek.com/Products/Trade/ProECU-Tuning-Suites/Nissan-Tuning-Suites/Nissan-370Z/RaceROM/Traction-Control

במילים אחרות, זה ניתן לתכנות וקיים בשוק, הכל עניין של כסף.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

^פה מדובר על בקרת משיכה לא אחיזה.

עניין פשוט יותר לאפיון.

פורסם

יוצא לי לבדוק רכבים ולתת ציונים לפי רמת התערבות הבקרה,יש כאלה כמו אבארט 500 שממש

אהבתי.

S3 האודי ...זוועה קוטעת שמחות ומשביתה אותן לפני המימונה.

במוו X1,תענוג של בקרה ג'יפון כן ג'יפון ולא מתנתק לגמרי ועדיין תענוג.

M235 תענוג של בקרה ליברלית,שלא כמו הדגמים הזולים יותר שלהם,פה מרגישים שמהנדס גרמני,

כתב בדק ועוד פעם בדק,עד שיצא לו מעולה.

אז למה זה חייב להיות במקום אפור.

סיבה אחת שאני חושב שכתבו עליה פה,היא הפתח לתביעות מול החברות.

פורסם (נערך)

בכל אופן, צורת ההתערבות של המערכת יכולה לקלוע לטעמו של נהג לכאן או לכאן. יש כאלו שכמעט כל סוגי המערכות (חוץ מאלו ההיסטריות שמעמידות את הרכב) תיסכונּה להם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קשה להגיע למצב שהבקרה מצד אחד תתן לך הרבה חופש ומצד שני תדע מתי אתה לא מצליח להשתלט, כמובן שכמו שתיארו פה ברוב הרכבים החזקים החדשים יש אופציות כאלה ועדיין יש טעויות, אז כנראה שגם החברות החיצוניות לא מצליחות לעשות משהו יותר טוב משמעותית ממה שהיצרן תכנן.

מצד שני,אני לא מבין למה בהרבה רכבי ספורט הבקרה לא מתנתקת לגמריי, הנהג החליט לבטל בקרה, שיתנו לו לעשות מה שהוא רוצה.

Miata ND2

פורסם

מצד שני,אני לא מבין למה בהרבה רכבי ספורט הבקרה לא מתנתקת לגמריי, הנהג החליט לבטל בקרה, שיתנו לו לעשות מה שהוא רוצה.

הסברתי את זה קודם, ואסביר שוב.

ככל שמגבלות האחיזה גבוהות יותר, איבוד האחיזה מתרחש במהירויות גבוהות יותר, וכמעט תמיד כשהוא קורה זה נעשה בחדות ובצורה שמקשה מאד על השליטה, גם לנהג סופר מיומן.

בקרת יציבות ליברלית עדיין מאפשרת להנות מהמכונית, אך שומרת על הנהג כשמגיעות המגבלות.

ואין מכונית בעולם שלא מגיעה אליהם בסוף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...