Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי לאון 1.2TSI בת שנה, בעלת מערכת מולטימדיה מקורית.

לפני מספר חודשים קיבלתי "מתנה", שתי משענות ראש עם מסכים - אחד חכם ואחד גולם.

לצערי, למרות שבמסך החכם ישנה כניסת USB ו-SD, אני פשוט לא מצליח לנגן מהם אף פורמט של וידאו.

פורמטים כמו Wmv, Mpeg ו-Mp4 פשוט לא נקראים, משמע אני רואה אותם אבל כשאני לוחץ לנגן אותם,

הוא פשוט חושב למשך שניות ארוכות ולא קורה כלום.

מכיוון שכל מטרת המסכים האלה הוא לבדר את הבת שלי, אני חייב משהו נוח יותר מאשר לצרוב DVD כל פעם מחדש.

בינתיים אנחנו חורשים על אותו אחד שוב ושוב. (אם אשמע שוב את פנחס ו"הקרקס של רינת" - אצא מדעתי!)

לכן שאלתי היא כזאת -

במערכת המקורית של הלאון יש כניסת USB וכניסת SD, וחשבתי לעצמי אם ישנה דרך "לפתוח" את המערכת המקורית,

ולגרום לה איכשהו לשדר למסכים האחוריים קבצי וידאו שאני שם בכניסות הללו.

אני מניח שצריך לעשות פה שתי פעולות בעצם -

אחת - ללמד את המערכת לקרוא וידאו ושתיים - לחבר אותה פיזית כך שתשדר למסכים האחוריים.

האם אפשרי דבר כזה?

אם כן, איפה עושים, במה זה כרוך ומה העלות? הרי כל הרכיבים קיימים בעצם.

אשמח מאד לכל ייעוץ או הכוונה.

תודה רבה מראש!

פורסם

לפתוח מערכת מקורית יעלה הרבה כסף בדר"כ. וזה רלוונטי למיטב ידיעתי רק אם היא תומכת מלכתחילה בפורמטים של וידאו (כלומר מערכת מולטימדיה מקורית ולא סתם מערכת רדיו).

למשענות ראש האלו יש בטח כניסות AV אנלוגית (RCA), לא?

יכול להיות שניתן לחבר אליהן נגן חיצוני לפי בחירתך בעל יציאות כאלו.

לחילופין, הייתי מתחיל מלהתייחס למשענות כמוצר טיפש במיוחד, כלומר מוודא שה-DOK או כרטיס ה-SD מפורמטים ל-FAT32 ומנסה לנגן תחילה קבצים קטנים עם רזולוציות נמוכות ועולה בהדרגה עד למציאת המקסימום. לגבי פורמטים של קבצים, גם להתחיל מדברים פשוטים AVI, mpeg2 וכן הלאה.

פורסם

תודה רבה על תשובתך תם.

האמת, לא חשבתי על פירמוט ה-SD ב-FAT32, אתה חושב שיש קשר בין הדברים?

רוב הקבצים שניסיתי לנגן היו ברזולוציות נמוכות יחסית (480p), לכן אני לא חושב שכאן נעוצה הבעיה.

לגבי יכולת המערכת המקורית לקרוא וידאו - יכול להיות שזו סתם מערכת רדיו וקוראים לה מערכת מולטימדיה?

אם אני זוכר נכון, לאחד מחברי הפורום גם ישנה לאון כזאת והוא העלה צילום של מסך המערכת עם כל מיני אייקונים כולל יוטיוב ופייסבוק.

בנוסף, כשרכשתי את הרכב בחברה הייתה לי אופציה להתקין גם Waze על המערכת הזו כך שנראה לי שמדובר באנדרואיד כלשהו.

פורסם (נערך)

כן לענין הפירמוט. גם מכשירי אפטרמרקט חדשים למיניהם רובם עדין תקועים עם ה-FAT32.

כנראה שאצלך כן מדובר במערכת מולטימדיה, השאלה היא אילו פונקציות קיימות בה, מופעלות בה או שניתן להרחיב אותן באמצעות מתאם חיצוני.

ובזה אני לא כל כך בקיא. 'צטערת. :|

היה שרשור (או יותר) לא מזמן יחסית נדמה לי בהשתתפות משתמשת בשם יעל (גרוס משהו?!) על כל ענין המירורלינק/אנדרואיד אוטו וכיוצב' שאולי מכיל מידע רלוונטי.

אולי אדי (lanosforce) יוכל להפנות אותך לבחור שהיה פה ספונסר לתקופה קצרה (נדמה לי סמיון) ושהתעסק עם כל ה"פותחי מסך" וכד'.

אפשר גם לפנות לאיי קלאס או רדיו מילאנו ולשמוע אם יש להם פתרונות לנושא (אם כי כאמור ודאי יהיו יקרים למדי).

ובכל מקרה, גם אם תצליח לפתוח את המסך במערכת המקורית, השאלה היא אם יש לה יציאה למסכים אחוריים ואם יש שליטה נפרדת. כי להזכירך שניגון סרטים על המסך הקדמי שנראה לנהג אינה חוקי ומקבלים זימון לדין על כך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שוב תודה רבה.

אנסה את עניין הפירמוט, אם אכן זה יתן לי את האופציה לזרוק המון סרטונים על ה-SD שיתנגנו במשך שעות, זה יספק אותי לבינתיים.

לגבי ניגון סרטים על המסך הקדמי, לא ידעתי שהעניין לא חוקי אך אני מניח שאם קיימת האופציה,

בטוח חשבו על אופציה שהיא תנגן "החוצה" ועל המסך עצמו יראו משהו אחר.

בכל מקרה אחפש את השרשור אליו התכוונת.

לפני מספר ימים שלחתי מייל לרדיו מילאנו אך לצערי לא קיבלתי מענה, אנסה ליצור קשר גם עם "אדי מערכות".

פורסם

כתבתי איי קלאס או קלאס איי, מה שלא יהיה. גם יושבים בבני ברק ברחוב הירקון לא רחוק ממילאנו.

לאדי מערכות אין קשר ל-VAG למיטב ידיעתי, אבל אולי הם יוכלו להציע פתרונות בלי קשר.

אגב, את ה-DVD שאתה צורב, אתה צורב בפורמט DVD או שאתה מעתיק אליו קבצי סרטים?

אם רק הראשון, אפשר לנסות גם את השני ולראות אולי כך המשענות יצליחו לנגן. הנפח של DVD בכל זאת אמור לאפשר העברת מספר קבצים מכובד.

פורסם

אני צורב את ה-DVD בפורמט DVD, לא דאטה.

למרות שגם אם בפורמט דאטה זה יעבוד, חלק מהרעיון הוא למנוע את ההתעסקות עם צריבה ושמלא דיסקים יצטברו באוטו.

אנסה את שני הרעיונות שהצעת ואעדכן.

תודה רבה בינתיים!

• תוכן חדש...