Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצר וקולע:

צריך מחשב נייד לעריכת\כתיבת מסמכי WORD (לא מחשב שאני יעבוד עליו כל היום, אלא רק מידי פעם) וקריאת מיילים.

צריך שהניידות איתו תהיה קלה, לכן מסך של 10-12 אינץ' יספיקו.

ה S21e הוא נייד "אמיתי" עם מסך 11.6", כונן SSD 32GB, מצלמת רשת HD וכל מיני שטויות שלא רלוונטיות לדרישות שלי.

ה Miix300 הוא למעשה מחשב לוח 10.1" עם DOCKING למקלדת. גם לו כונן SSD 32GB ויתר המפרט כמעט זהה ל S21e למעט מעבד פנטים ב S21e (לעומת ATOM ב Miix300).

ל Miix300 מסך מגע. לא יודע אם זה יתרון מבחינתי או משהו לא שימושי - כי טרם יצאתי לשטח לבדוק את זה.

המחיר ל S21e עם כונן SSD32GB הוא 1295 שח ב KSP, ול Miix300 עם כונן SSD64GB הוא זהה, 1295. אם משווים מול Miix300 עם כונן SSD זהה לזה של ה S21e (דהיינו 32GB) המחיר זול ב 100 שח, 1195 ש"ח.

הספקי הסוללה (לאחרי בדיקה שניה ושלישית) דומים, עם יתרון קל ל Miix (בהתחלה חשבתי שבגלל של-S21e יש סוללת 4 תאים אז היא עדיפה, אבל בבדיקת חוזרת ראיתי שההספק של הסוללת פולימר ב Miix300 גבוה יותר).

יש למישהו ניסיון או חוות דעת על הנ"ל ? (ואיך האטום מול הפנטיום ? ירגישו משהו בעבודה פשוטה על WORD ומייל או שזה כוסות רוח ?...)

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי הפנטיום עדיף ללא ספק בכלל. ההבדל מורגש.

מבחינת ביצועים וגם לנוכח העובדה שהוא מחשב אמיתי, עדיף לקחת את הS21.

מסך מגע זה יותר גימיק, וזה לא ממש שימושי (מניסיון).

החשש שלי שSSD של 32GB לא יספיק לכלום. ווינדוס 8/10 וכמה דרייברים יגבו את מקומם ולא ישאר לך הרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

~

מגבלת הנפח לא ממש רלוונטית בעידן הדיסק-און-קי, ובכל אופן 32 ג"ב זה לא מעט.

אני לא מכיר את שני הדגמים הספציפיים האלה, אבל מנסיון עם שני לנובואים אחרים עם מפרט דומה ובקצה התחתון של הסקאלה - עדיף להימנע. מדובר בזבל סיני אמיתי, רווי בכשלי תוכנה וחומרה ורכיבים שלא מסתדרים אחד עם השני. קל לראות שחסכו שם בפיתוח ובבדיקות סופיות, כי זה סוג הדברים שאפשר היה למנוע בקלות.

ללנובו יש כמה מוצרים איכותיים - סדרת היוגה בדגמי הביניים והעל, סדרת ThinkPad שהגיעה בירושה מ-IBM ועוד, אבל הדגמים הזולים שלהם שמציפים בשנים האחרונות את השוק זולים לא במקרה. FLEX, TWIST, דגמי הלואו-אנד של YOGA וכו' - פשוט בזבוז של זמן וכסף.

בתור אלטרנטיבה, ל-HP יש היום כמה דגמים פשוטים וטובים (סדרת STREAM או X360). יש את כל ז'אנר הכרומבוקים שגם עובד היטב עם שירותי הרשת של גוגל, ואני מתאר לעצמי ש-ASUS ו-ACER שמתעסקים במחשבים קטנים כבר הרבה שנים עושים עבודה לא רעה בתחום. אפילו דל מחודש מ-NotebookClub עשוי להיות אופציה טובה יותר.

לנובו - Just don't

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

לי יש ASUS T100TAM שדומה ל-Miix300, עם מעבד טיפה יותר חזק. מגיע עם 32 ג"ב והוספתי כרטיס נוסף של 32 ג"ב. משמש אותי לגלישה - בעקר בטיולים - ועושה את העבודה בכלל לא רע. היתה תקופה קצרה בה שימש את אחד הבנים גם ל-word (מגיע עם רשיון Office 365 לשנה) והוא היה מרוצה.

מסך המגע הוא פיצ'ר נחמד אבל לא במיוחד שימושי, ויש לו גם פן מעצבן - כל פעם שמשתשים בו עולה המקלדת הוירטואלית שתופסת חצי מסך, ונמעלמת עם הקשה על המקלדת הפיזית.

סה"כ לדעתי מסך "12 מהווה יתרון, אלא אם שם המשחק הוא ניידות. מעבד האטום לא מהווה בעיה אם אינך מעמיס על המחשב יותר מסי אפליקציות. מדובר במעבד הרבה יותר זריז מהאטום המקורי, שאכן יכול להיות כבד מאד (ויש לי מחשב Asus EEE מקורי מ-2009, אפילו עם XP הוא איטי ברמה בלתי נסבלת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

OK

נוריד את ה MIIX מהמשוואה ונכניס את ה ASUS X205TA.

לשניהם יש: מסך 11.6", דיסק 32GB, ו-BT.

ההבדלים:

מעבד - ל ASUS יש מעבד Intel Atom ול-Lenovo יש מעבד Pentium במהירות גבוהה יותר. שניהם אגב מרובעי ליבות.

מערכת הפעלה - תיאורטית לשניהם WIN10 אבל ב Lenovo זה דורש שידרוג עצמאי דרך האתר (הוא מגיע עם 8.1, וזה לא מפריע לי לכלום [נראה לי]).

יציאות\מצלמה - ל Lenovo יש USB3 ומצלמת רשת HD (לאסוס יש מצלמת VGA רגילה ו USB2)

סוללה:

ל ASUS יש סוללה חזקה מאוד ביחס ל LENOVO, ובשילוב של מעבד שאמור להיות חסכוני יותר, נראה לי שזה קלף חזק. סוללה של 38WHRS מול סוללה של 23WHRS ב LENOVO זה משמעותי.

סיכום:

ה LENOVO מציג יתרונות ב: מצלמה, יציאות, מעבד חזק (יחסית, כן ?).

ה ASUS מציג יתרונות בסוללה חזקה יותר ומעבד חסכוני יותר.

ההבדל בינהם זניח (60 שח בערך, וה LENOVO הוא בכלל הזול מבינהם).

לא יודע עד כמה ההבדלים באיכויות הפיזיות בין המכשירים האלו מורגשים (סה"כ זה מכשירים של 1300~ שח, לא פאר היצירה).

אני מזכיר שהשימוש של המחשב הוא מידי פעם, מסמכי WORD וגלישה (שליחת מייל).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מסך המגע הוא פיצ'ר נחמד אבל לא במיוחד שימושי.

אמא שלי חולקת עליך - מאז שגילתה את מסך המגע לפני כשנתיים היא מסרבת לחזור למחשבים רגילים. רוב השימוש שלה הוא גלישה וצפיה בסדרות טלוויזיה אונליין, לכן 80% מהזמן היא עובדת עם מסך המגע בלבד. המקלדת נכנסת לפעולה רק כשצריך לכתוב מיילים או לרשום משהו בחיפוש. בשביל מסמכים או אקסלים יש לה עמדת עבודה נפרדת עם תחנת עגינה ו-KVM בגודל מלא.

מצד שני, היא גם מסרבת לחזור לעכבר רגיל מאז שגילתה את הטראקבול לפני 15 שנה, אז אולי היא קצת דפוקה בראש. :-)

אני בדעה שאפשר לחיות גם בלי מסך מגע, אבל אז אין טעם בכלל להתעסק עם ווינדוס 8 או 10. כל הפואנטה שלהם זה השדרוג המשמעותי בחוויית השימוש כשעובדים עם האצבעות על המסך ולא עם עכבר או מקלדת.

פורסם

דריש - אין לנו ויכוח. מסך המגע הוא עניין של הרגל, אין לי אתו שום בעיה על טאבלט סטנדרטי, אבל כאשר יש מקלדת פיזית אני מעדיף אותה. האמת היא שלא בדקתי אפשרות לבטל את הקפצת המקלדת הוירטואלית.

לגבי מסך מגע - אני חי כבר למעלה משנתים עם חלונות 8.1/10 בלי מסכי מגע ונהנה מהן. השימושיות של מסך מגע תלויה ב-setup הכללי - על שולחן העבודה שלי יותר נוח לי לעבוד עם עכבר, כאשר אני מתנייד מסך המגע בהחלט נוח. הבן האמצעי שלי התרגל למסך מגע כאשר השתמש ב-TransformerBook ורצה כזה כאשר קניתי לו מחשב "13.3 ללימודי, אבל כאשר שמע מה הפרש המחיר יחסית למסך סטנדרטי, ואת חוסר האפשרות לקבל מסך מט, ירד מהעניין (לטובת הגדלת RAM והתקנת SSD).

וענייון אחרון הוא ה-trackball - אבא שלי השתמש בכזה תקופה לא קצרה והעדיף אותו על פני עכבר (היתה לו בעיה של רעד בידיים ושליטה בכח ובעקר במשך הלחיצה), עד שהמתקן התקלקל והתקשינו למצוא trackball חדש ראוי - אז הוא עבר לעכבר סטנדרטי והתרגל אליו די מהר. בעבודה יש כמה מכשירים עם trtackball ומי שמשתמש בהם מסתדר מצויין (אישית אלה מכשירים שלא משמשים אותי, אבל מהמעט שהתנסיתי בו לא היתה שום בעיה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

CHUWI VI10 WIFI 32GB Intel Z3736F Quad Core 10.6 Inch Dual OS Tablet

עם מקלדת יוצא פחות מ$150

מגיע עם אופיס חינם לשנה

http://www.banggood.com/CHUWI-VI10-3G-Intel-Z3735F-Quad-Core-10_6-Inch-Dual-OS-Tablet-p-975800.html

http://www.banggood.com/Folding-Stand-Protective-Keyboard-Case-Cover-For-Chuwi-VI10-p-979321.html

או עם המעבד החדש ויותר זיכרון

http://www.banggood.com/Chuwi-Vi10-Ultimate-64GB-Cherry-Trail-Quad-Core-1_84GHz-10_6-Inch-Window-10-Tablet-p-1004382.html

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם

למה לא? יבוא של רונלייט, סי-דאטא ועוד יבואן, ונמכר על ידי הרבה חנויות בארץ.

היה לי ניסיון אחד עם האחריות של אסוס (מחשב שבינתיים שבק), והשרות היה טוב.

פורסם

חייב לציין שאחרי נבירה במספר אתרים מחו"ל, נראה שה ASUS X205TA בהחלט עדיף על הלנובו S21e, למרות נחיתות מסויימת על הנייר.

אומנם המצלמה לא מי יודע מה בכלל (אני לא צריך אותה לכן זה לא פקטור מבחינתי), אבל זמן השימוש גדול יותר באופן משמעותי (כ 12 שעות מול 5.5 שעות לערך), הביצועים דיי טובים (אומנם ללנובו יש יתרונות במקומות ספציפיים) אבל המקלדת והעכבר ב ASUS טובים יותר בפער משמעותי - ובכלל ה ASUS מקבל ניקוד טוב יותר כמעט באופן סיסטמטי ביחס ל LENOVO שהוזכר כאן בשירשור, ה S21e.

כרגע מצאתי אותו ב 1199 שח ב PC365 וב 1345 שח ב KSP.

ההבדל במחירים עלול להיות גם מהבדל מינורי בדגמים. ההבדל הוא במעבד.

KSP מוכרים את הדגם שמסתיים ב 61TS וב- PC365 מדובר בדגם 60TS.

ההבדל הוא במעבד, Z3735F של אינטל ב KSP, ו- Z3735E ב-PC365. זה בא לידי ביטוי בזיכרון ורוחב הפס של המעבד, ל-E יש 32bit ול-F יש 64bit. מהירות עיבוד של 5.3GB/s ב-E, וכפול מזה (10.6GB/s) ב-F. לא יודע אם זה בא לידי ביטוי ביום יום, אבל תמיד עדיף מעבד טוב יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

Chuwi עם מעבד Z3736F עולה פחות מ 600₪ ועם מעבד Z8300 עולה בערך 800 ₪

גם המקלדת מתפרקת אז אפשר להשתמש בו כטאבלט.

שהסינים קונים מעבדים מאינטל ומערכת הפעלה חוקית מאינטל קשה להתחרות בהם.

אייל

פורסם

אני מעדיף "לפטופ" במובן הישן והטוב של המילה, ולא את אלו המתפרקים.

בלי קשר להעדפה שלי, יש לך ניסיון עם המכשיר ? משהו יוצא דופן שיכול לשנות את דעתי ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה רע במתפרקים?

יש לי HP כזה, גם טאבלט וגם לפטופ. (אטום Z2760, ראם 2GB, SSD 32GB).

כשאני רוצה הוא טאלבט וכשאני רוצה הוא לפטופ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...