Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לקנות סמארט.

במודלים הישנים (2003-2005), ידוע שבערך במאה אלף עושים מנוע (עלות סדר גודל של 10-15 אלף לשיפוץ או קניית מנוע).

כל מי שלא עשה מנוע מפרסם במחיר קצת מתחת למחירון, כל מי שעשה מנוע מפרסם מעל המחירון (שהוא לשנים האלה בסביבות 20-24 אלף).

מצאתי רכב שעבר מנוע, הכל נראה בסדר עם שאר הרכב, רק המוכר לא יורד שקל ממחיר המחירון (הגבוה מבין יצחק לוי ויד 2)- וזה, אחרי שפרסם ב- 3500 מעל מחירון המחירון "והוריד" כתוצאה ממשא ומתן מהיר מאוד.

המשכתי לעבור על הסמארטים שיש ביד 2 ופתאום שמתי לב שמוכרים של רכבים משנת 2012 מפרסמים מחיר מתחת למחירון כנקודת התחלה (בין אלף - ל 10,000 מתחת למחירון).

כאן הבעיה מתחילה.

בגלל שאין הרבה רכבים כאלה, אז אני לא יודע מה הביקוש להם. מצד אחד, יש את השנתונים הישנים שלא יורדים ממחיר מחירון. מצד שני, יש את השנתונים היותר חדשים (כמו 2012 לעיל) שמתחילים בנקודת פתיחה מתחת למחירון.

אשמח לקבל יותר מידע ממישהו שמכיר את השוק, האם רכבי סמארט נמכרים במחיר מחירון? האם בכלל יש מקום לבקש מעל מחיר המחירון? יכול להיות ששוה לחסוך קצת יותר ולקנות שנת 2012?

ברור לי שאם נקרא לדרכי רכב חדש מהיבואן, נקי בלי שריטות, פגיעות ומעיכות - והכל עובד בו אז ברור שיש מקום לשלם מחירון ואולי יותר - אבל זה לא המצב. לרוב מדובר ברכבים עם בלאי סביר לשנתונים שלהם ואפילו בעיות שאינם בגדר בלאי רגיל - ועדיין מבקשים מחירון.

אני מבין למה מישהו קנה רכב במחיר X ואז לצערו השקיע בשיפוץ מנוע (שבטח לה לו עשירייה) אבל הוא באמת חושב שהוא יקבל מעל מחיר מחירון בגלל השיפוץ? רק לי זה לא נשמע הגיוני?

אשמח לשמוע עצות ובתקווה לפתוח דיון עמוק בעניין.

תודה!

דניאל

פורסם

סמארט נמכרת בדיוק כמו רכב אחר - במחיר שעליו הסכימו המוכר והקונה.

בשנים האחרונות נמכרה בהרבה מבצעים ולכן הגמישות של המוכרים.

בנשים המוקדמות יש היצע קטן יחסית וביקוש (כנראה) עולה על ההיצע - ולכן המחירים המבוקשים גבוהים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמו שכתבתי, בשנים המוקדמות המנועים מתים במאה אלף. לפי יד 2 יש מספיק רכבים שלא עשו מנוע אבל מבקשים מחירון בלי להסס. מי שקונה, בטוח ישקיע עשירייה על מנוע. לא מבין למה מישהו ירצה לקנות במחיר מחירון.

מצד שני, רכבים חדשים יותר מוצעים במחיר זול יותר ממחיר המחירון.

• תוכן חדש...