Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי מאזדה 2 שנת 2010, קניתי לפני שבועיים את אנג'י, מי שלא מכיר זה מתחבר לאותו ונותן לי נתונים עליו, אני קניתי את זה בשביל לדעת מה מצב המצבר.

המצבר שלי הוא מה10.11.2012

והאנג'י מראה שהמצבר שלי בערך במצב 12.0-12.1 כשהרכב כבוי.

אני מנסה להבין מתי אני צריך להחליף מצבר לפני שהוא נגמר (לא מעוניין להתקע עם האוטו :) )

יש למישהו פה מושג אם אני כבר צריך להחליף אותו או שאני יכול להחזיק איתו עוד כמה חודשים?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

אוקיי, תודה, אני אלך לחשמלאי אוטו שיבדוק לי, אבל עדיין לידע כללי, מתי צריך להחליף בערך מצבר? כשהוא בפחות מ12.0 במצב מנוחה או פחות מ11.8 במצב מנוחה?

פורסם (נערך)

אין מצב שהוא ב-12 וולט במצב מנוחה, אחרת לא היית מצליח להניע.

הסורק מזייף בקטע הזה. קפוץ לחשמלאי או לחבר שיש לו רב מודד.

תגלה שבעצם המתח הוא לפחות 12.5 וולט.

כל עוד אין בעיות בהנעה והסטרטר בריא וקצר אז הכל בסדר.

מהיכן אתה בארץ ?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

מראשל"צ, העניין הוא שאני נוסע לצפון לכל הסופ"ש עם הרבה נסיעות ואני לא רוצה להתקע ולהתחיל לחפש מאיפה להשיג מצבר.

אם אני אלך לחשמלאי רכב הוא יוכל להגיד לי אם צריך להחליף או שאני יכול למשוך איתו עוד?

פורסם

וודאי, לחשמלאי יש מכשיר שמעמיס על המצבר ומדמה הנעה, ובמקביל הוא בודק לאיזו רמה המתח נופל.

עד 10 וולט בערך בעומס זה תקין.

בכל מקרה המצבר לא מת מהיום למחר, אתה תרגיש קושי בהנעה וסטרטר חלש, סימנים מקדימים שמבשרים על מותו.

Stay Dirty

פורסם

יש לי 3 מתאמים כאלה, כולם מראים מתח שונה.

אחד 13.2

אחר 13.8

שלישי 14.7

הכל עם מנוע פועל .

אי אפשר לסמוך בכלל על הקריאה שלהם, המכשירים האלו מורכבים מרכיבים סיניים ברמה נמוכה מאוד ולכן יש זיוף.

וכמן שנאמר, על סמך מתח קטבים ללא עומס אי אפשר לקבוע את תקינות המצבר.

בעיקרון, אם האוטו שלך מנוע כמו שצריך, יש סטרטר חזק גם אחרי חניית לילה ואין דעיכת אורות ונורות בלוח שעונים בעת הפעלת סטרטר - אז סביר להניח שהכל תקין.

פורסם

אם יש 3 מתאמים שכל אחד מהם מראה באותו רכב בדיוק עם אותו מצבר קריאות בהפרש של 1.5 וולט, מה זה אומר?

לדעתי די ברור שהוא מודד בעצמו.

מה שהוא מראה זה מתח האספקה שלו, מה שמגיע לשקע אבחון.

פורסם
אין מצב שהוא ב-12 וולט במצב מנוחה, אחרת לא היית מצליח להניע.

תגלה שבעצם המתח הוא לפחות 12.5 וולט.

ברכב מודרני כאשר המצבר מחובר למערכת החשמל של הרכב בהחלט מתח הקטבים של המצבר עשוי לנוע בין 12.3-12 לפרקי זמן מסויימים. עם הכנסת המפתח לסוויץ' מחשבים שונים וגם ערוץ CAN BUS מתעוררים לחיים לכן המתח יורד מתחת ל-12.6 וולט.

הבדיקה הנכונה היא ניתוק כבל המינוס ולהמתין לפחות כ-15 דקות ואז למדוד את מתח המצבר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...